Είναι κατεστραμμένη η οθόνη αφής του τηλεφώνου σας; Αποφύγετε αυτές τις κακές συμβουλές επισκευής

Έτσι, έχετε γρατσουνίσει ή ραγίσει την οθόνη του νέου σας smartphone ή tablet. Αναζητώντας μια γρήγορη λύση, θα συναντήσετε ατελείωτες λίστες που σας συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσετε κερί αυτοκινήτου, οδοντόκρεμα ή ακόμα και ένα γυάλινο ρυθμιστικό. Λειτουργεί πραγματικά κάποια από αυτές τις μεθόδους;

Τις περισσότερες φορές, η απάντηση είναι όχι. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το πρόβλημά σας. Έχουμε μερικές πραγματικές συμβουλές που μπορούν να επιδιορθώσουν την γρατσουνισμένη οθόνη του smartphone ή του tablet σας.

Μην γκρεμίζετε τη γδαρμένη οθόνη σας

Το γυαλόχαρτο είναι ένα λειαντικό υλικό που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί σταδιακά ένα λεπτό στρώμα από οτιδήποτε το χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να το προμηθευτείτε σε μια σειρά από κόκκους από πολύ χοντρό έως πολύ λεπτό. Συνηθέστερα, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε ξύλο για να αφαιρέσουν θραύσματα και να δημιουργήσουν μια λεία επιφάνεια.

Εάν φτιάχνετε ένα τραπέζι πικνίκ, μπορεί να θέλετε ένα ρολό γυαλόχαρτο. Αν προσπαθείτε να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από το smartphone σας, το γυαλόχαρτο είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πολύ λεπτό τρίξιμο στον περιβάλλοντα χώρο, εξακολουθεί να είναι κακή ιδέα.

Όταν τρίβετε την επιφάνεια μιας οθόνης αφής, απλώς δημιουργείτε περισσότερες γρατσουνιές. Θα φθείρετε κάθε εναπομείνασα ελαιοφοβική (ελαιοαπωθητική) επίστρωση και η οθόνη θα φαίνεται σχεδόν σίγουρα χειρότερη από ό,τι πριν ξεκινήσετε για πρώτη φορά. Εάν δεν θέλετε να ανταλλάξετε τις γρατσουνιές με ένα θολό χάος, αφήστε το γυαλόχαρτο ήσυχο.

Αποφύγετε το γυάλισμα γυαλιού με οξείδιο του δημητρίου

Για να γυαλίσετε κάτι από γυαλί, χρησιμοποιείτε ένα τρυπάνι και έναν τροχό για να φθείρετε σταδιακά ένα στρώμα του γυαλιού, το οποίο αφαιρεί τυχόν γρατσουνιές στη διαδικασία. Οι επαγγελματίες το κάνουν αυτό για να αφαιρέσουν τις γρατσουνιές από τα παρμπρίζ και τις βιτρίνες των αυτοκινήτων. είναι μια ακριβής και απαιτητική διαδικασία. Απαιτεί επίσης μια σταθερή εφαρμογή οξειδίου του δημητρίου και νερού, καθώς και προσεκτική θερμική διαχείριση.

  Τι είναι μια τηλεφωνική απάτη Wangiri ή "One Ring";

Τζον Χέρμαν επιχείρησε αυτή τη διαδικασία για το Popular Mechanics, αλλά δεν του πήγε καλά:

«Η λείανση γυαλιού απαιτεί τη σταθερή εφαρμογή υγρού αναμεμειγμένου οξειδίου του δημητρίου, το οποίο είναι αρκετά ακατάστατο, και ψεκασμένου νερού, ενός φυσικού εχθρού όλων των ηλεκτρονικών πραγμάτων. Προσπάθησα να σφραγίσω το τηλέφωνο με ταινία, αλλά η κολλώδης πλάκα δημητρίου βρήκε το δρόμο της σχεδόν σε κάθε άνοιγμα, στεγνώνοντας σαν λεπτό τσιμέντο».

Παρά την ακατάστατη διαδικασία, ο John συνέχισε με απογοητευτικά αποτελέσματα:

«Η ασυνεπής εφαρμογή μου νερού είχε ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση, η οποία κατέστρεψε μια περιοχή της υποκείμενης οθόνης LCD. Για μια συσκευή με οθόνη αφής, το τρόχισμα γυαλιού είναι, με άλλα λόγια, υπερβολικό.»

Ακόμη και με προσεκτική θερμική διαχείριση, ακριβή εφαρμογή νερού και οξειδίου του δημητρίου και αριστοτεχνική χρήση ενός τροχού λείανσης, εξακολουθείτε να αφαιρείτε ένα στρώμα της οθόνης αφής σας, κάτι που δεν συνιστάται.

Παραλείψτε το κερί χελώνας και άλλα προϊόντα αυτόματης γρατσουνιάς

Το Turtle Wax και άλλα μέσα αυτόματης κοπής έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν τις γρατσουνιές από μέταλλο και χρώμα αφαιρώντας ένα λεπτό στρώμα από το γδαρμένο υλικό. Καθώς ο παράγοντας κοπής κάνει τα μαγικά του, οι γρατζουνιές εμφανίζονται λιγότερο βαθιές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαφανίζονται τελείως με ένα καλό γυάλισμα.

Ωστόσο, η οθόνη του smartphone σας δεν είναι κατασκευασμένη από μέταλλο ούτε καλύπτεται με βαφή. Το γυαλί στο smartphone σας δεν προοριζόταν ποτέ να «κοπεί» με αυτόν τον τρόπο. Τουλάχιστον, το αυτόματο κερί θα αφαιρέσει εντελώς την ελαιοφοβική επίστρωση από την οθόνη σας. Αυτό σημαίνει περισσότερες μουτζούρες και γράσο στην οθόνη σας.

Ο πραγματικός κόσμος δοκιμές του κεριού αυτοκινήτου αποκαλύπτει ακόμη πιο απογοητευτικά νέα, καθώς ο John Herrman της Popular Mechanics επεσήμανε:

«Ένας αξιοσημείωτος ισχυρισμός είναι ότι ένα χέρι Turtle Wax θα ελαχιστοποιήσει τις γρατσουνιές. στις δοκιμές μου, δεν έκανε τίποτα τέτοιο και άφησε πίσω του μια λεπτή μεμβράνη κεριού, η οποία προσέλκυσε δακτυλικά αποτυπώματα. Άλλοι αναφέρουν ως δυνατότητα την αφαίρεση γρατσουνιών 3M για αυτοκίνητα. τρεις αυστηρές εφαρμογές δεν έκαναν τίποτα για το iPhone. Το Displex, ένα γυαλιστικό για πλαστικές οθόνες και ένα άλλο αγαπημένο μεταξύ των online DIYers, άφηνε την οθόνη άψογα γυαλιστερή και φαινόταν να σκουραίνει την όψη των γρατσουνιών, αλλά αυτό ήταν ένα προσωρινό αποτέλεσμα των υπολειμμάτων που μένουν.»

  Πώς να παίξετε το Couch Co-Op στο "Animal Crossing: New Horizons" (με One Switch Console)

Μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα ή μαγειρική σόδα για να γυαλίσετε τις γρατσουνιές

Η οδοντόκρεμα και η μαγειρική σόδα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλες λειαντικές ενώσεις. Κόβουν ένα λεπτό στρώμα της γδαρμένης επιφάνειας, έτσι οι γρατσουνιές φαίνονται λιγότερο βαθιές ή εξαφανίζονται εντελώς.

Ανάλογα με τη μάρκα και τα συστατικά, η οδοντόκρεμα μπορεί να κυμαίνεται από απαλή έως λειαντική. Ακόμα κι αν εφαρμόσετε οδοντόκρεμα στην οθόνη σας και γυαλίζετε έντονα, εξακολουθείτε να αφαιρείτε ένα στρώμα από την οθόνη αφής σας. Αντίο ελαιοφοβική επίστρωση, γεια σου μουτζούρες.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η οδοντόκρεμα είναι εντελώς αναποτελεσματική και να στραφείτε στη μαγειρική σόδα, η οποία είναι επίσης ένα κοινό συστατικό σε πολλές λευκαντικές οδοντόκρεμες. Αυτό είναι παρόμοιο με το κόψιμο της οθόνης σας με αυτόματο κερί ή άλλα προϊόντα καθαρισμού και μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα.

Ενώ μπορεί να ξεκινήσετε τη διαδικασία με μερικές δυσάρεστες γρατσουνιές, θα μπορούσατε να καταλήξετε με μια κηλιδωτή οθόνη που είναι δυσάρεστη και μη πρακτική στη χρήση.

Δεν μπορείτε να γεμίσετε μια γρατσουνιά με λάδι

Η φήμη ότι μπορείτε να «γεμίσετε» γρατσουνιές με λάδι είναι περίεργη, αλλά με κάποιο τρόπο, επιμένει στο διαδίκτυο. Ενώ το λάδι έχει την τάση να βρίσκει το δρόμο του σε γωνίες και σχισμές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνει εκεί μετά την εφαρμογή του.

Εάν εφαρμόσετε φυτικό ή ορυκτέλαιο στην οθόνη σας, απλώς θα κάνετε ένα χάος. Μόλις ξαναβάλετε τη συσκευή στην τσέπη σας ή την σηκώσετε, το λάδι θα διασκορπιστεί. Η γρατσουνιά θα είναι ακόμα εκεί, και θα έχετε απλώς λάδι σε όλα τα χέρια και στην τσέπη σας.

Τι να κάνετε αντ ‘αυτού

Τώρα που έχετε αποφύγει με επιτυχία μερικές από τις χειρότερες συμβουλές για το πώς να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές από την οθόνη του τηλεφώνου σας, τι μπορείτε να κάνετε;

Εφαρμόστε ένα προστατευτικό οθόνης

Μπορεί να φαίνεται σαν “πολύ λίγο, πολύ αργά”, αλλά ένα προστατευτικό οθόνης μπορεί να μειώσει την εμφάνιση γρατσουνιών. Εάν εφαρμόσετε ένα μαλακό πλαστικό προστατευτικό οθόνης, μπορεί να «γεμίσει» γρατσουνιές και να προσφέρει ένα μικρό στρώμα προστασίας.

  Πώς να αντιστρέψετε τα κουμπιά του ποντικιού για αριστερόχειρες

Ένα προστατευτικό οθόνης από σκληρυμένο γυαλί είναι ακόμα καλύτερο! Εφαρμόζει ένα νέο στρώμα γυαλιού στην οθόνη αφής. Μπορεί ακόμα να μπορείτε να δείτε τις παλιές γρατσουνιές από κάτω, αλλά δεν θα μπορείτε να τις νιώσετε. Επιπλέον, το γυαλί θα παρέχει ανώτερη προστασία από τυχόν νέες γρατσουνιές.

Πριν εφαρμόσετε ένα προστατευτικό οθόνης, καθαρίστε καλά την οθόνη με ένα μαλακό, υγρό, βαμβακερό πανί. Αποφύγετε λειαντικά καθαριστικά, κοπτικά ή οικιακά προϊόντα, όπως το Windex.

Αντικαταστήστε την οθόνη

Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε με την γρατσουνιά, μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε την οθόνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν μέχρι να ραγίσει η οθόνη πριν κάνουν αυτό το βήμα επειδή το κόστος είναι σχετικά υψηλό.

Η φθηνότερη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε μόνοι σας την οθόνη. Με ένα το φτιάχνω οδηγό, το κατάλληλο σύνολο εργαλείων και ανταλλακτικών και κάποια τεχνική τεχνογνωσία, μπορείτε συχνά να αντικαταστήσετε μόνοι σας μια οθόνη με αρκετά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε να το δοκιμάσετε εκτός εάν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή σας, να αντικαταστήσετε τη διάταξη της οθόνης και, στη συνέχεια, να συναρμολογήσετε ξανά τα πάντα.

Μια άλλη επιλογή είναι να μεταφέρετε τη συσκευή σας σε ένα κέντρο επισκευής τρίτων. Ωστόσο, τα ανταλλακτικά πιθανότατα θα προέρχονται επίσης από τρίτο μέρος. Μπορεί να έχουν κακή απόδοση, ακόμη και σε σύγκριση με μια κατεστραμμένη συσκευή με οθόνη πρώτου κατασκευαστή. Οι γρατσουνιές είναι απλώς καλλυντικές. δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα μιας συσκευής.

Μπορείτε επίσης να πάτε με επισκευή πρώτου κατασκευαστή. Εάν διαθέτετε iPhone, η Apple θα σας αντικαταστήσει την οθόνη με ένα premium. Ωστόσο, τα ανταλλακτικά θα είναι υψηλής ποιότητας και θα αντικατασταθούν από εκπαιδευμένο τεχνικό. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε εάν λάβετε επισκευές από τρίτους σε iPhone ή iPad.

Εάν έχετε AppleCare+, αυτή η υπηρεσία κοστίζει 29 $. Και να έχετε κατά νου, το AppleCare+ καλύπτει μόνο δύο περιστατικά τυχαίας ζημιάς. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του smartphone σας για να μάθετε την πλήρη γκάμα επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας.

Αγνόησέ το

Η φθηνότερη επιλογή είναι να αγνοήσετε την γρατσουνιά. Εξάλλου, η οθόνη δεν είναι σπασμένη και μερικές ατέλειες δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του τηλεφώνου σας. Μάλλον θα το αντικαταστήσεις σε ένα χρόνο περίπου, ούτως ή άλλως.

Όταν αναβαθμίζετε το τηλέφωνό σας, φροντίστε να εφαρμόσετε ένα γυάλινο προστατευτικό οθόνης υψηλής ποιότητας. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντικαταστήσετε ένα προστατευτικό από το να αφαιρέσετε γρατσουνιές από ή να αντικαταστήσετε μια κατεστραμμένη οθόνη.