Είναι κακό να έχετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας στο πάτωμα;

Παρά το όνομα, ένας επιτραπέζιος υπολογιστής δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε γραφείο. Αυτός ο τεράστιος υπολογιστής πύργου θα ταίριαζε όμορφα στο πάτωμα, σίγουρα. Αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε τον εξαερισμό και τη σκόνη για να μην υπερθερμανθεί ο υπολογιστής παιχνιδιών σας.

Το χαλί μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα

Οι σύγχρονες θήκες υπολογιστών συνήθως δεν είναι εντελώς επίπεδες στο κάτω μέρος. Έχουν πόδια ώστε η βάση τους να είναι λίγο από το πάτωμα. Υπάρχει ροή αέρα κάτω από τη θήκη. Όλες οι θήκες PC διαθέτουν ανεμιστήρες που διώχνουν τον ζεστό αέρα και αεραγωγούς που επιτρέπουν την είσοδο για κρύο αέρα. Ορισμένες θήκες έχουν ακόμη και πρόσθετους ανεμιστήρες εισαγωγής που διευκολύνουν περαιτέρω την άντληση σε δροσερό αέρα.

Έτσι πρέπει να λειτουργεί, ούτως ή άλλως. Εάν τοποθετήσετε τη θήκη σας σε χοντρό βελούδινο μοκέτα, το χαλί μπορεί να εμποδίσει μέρος αυτής της ροής αέρα. Αυτό είναι πολύ κακό εάν ο αέρας υποτίθεται ότι ρέει μέσα ή έξω από τον υπολογιστή μέσω του κάτω μέρους της θήκης. Ωστόσο, είναι κακό, ακόμη κι αν δεν ρέει αέρας μέσα ή έξω από τη θήκη εδώ – εάν ο υπολογιστής σας βυθιστεί λίγο στο χαλί, μπορεί να συσσωρευτεί θερμότητα από κάτω λόγω της έλλειψης ροής αέρα.

  Πώς να φορτώσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Oculus Quest σας

Φυσικά, εάν έχετε κοντό χαλί στο πάτωμά σας, ο υπολογιστής μπορεί να μπορεί να κάθεται σε αυτό το χαλί με αρκετή ροή αέρα από κάτω. Και, αν δεν έχετε καθόλου χαλί, αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Ο υπολογιστής σας θα βρίσκεται στο σπίτι και θα κάθεται σε επίπεδο πάτωμα όπως θα ήταν σε ένα επίπεδο γραφείο.

Πριν τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας στο πάτωμα, φροντίστε να σκεφτείτε τη ροή του αέρα. Αποφύγετε να τοποθετείτε τον υπολογιστή σας σε χοντρό χαλί. Εάν το χαλί είναι πρόβλημα, σκεφτείτε να το βάλετε σε μια πλατφόρμα ή να σταθείτε στο χαλί. Μπορείς να αγοράσεις κυλιόμενες βάσεις για αυτόν ακριβώς τον σκοπό που διευκολύνει επίσης τη μετακίνηση της επιφάνειας εργασίας σας. Καλό, ακόμη και να στρώσετε ένα κομμάτι ξύλο στο πάτωμά σας και να τοποθετήσετε τον υπολογιστή στην ξύλινη πλατφόρμα θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αν και μπορεί να μην είναι όμορφο.

Ο υπολογιστής σας θα ρουφήξει περισσότερη σκόνη στο πάτωμα

Το πάτωμά σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει περισσότερη σκόνη, τρίχες και άλλα υπολείμματα πάνω του από ένα γραφείο ή τραπέζι. Αυτό έχει σημασία—οι ανεμιστήρες του υπολογιστή σας τραβούν αέρα και βγάζουν αέρα. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να ρουφήξουν σκόνη, βρωμιά και άλλα σκουπίδια στον υπολογιστή.

  Πώς να ενημερώσετε το Microsoft Edge

Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το πού τοποθετείτε τον υπολογιστή σας. Ακόμα κι αν έχετε τον υπολογιστή σας σε επιτραπέζιο υπολογιστή, θα θέλετε να τον ξεσκονίζετε περιστασιακά με μερικά συμπιεσμένος αέρας. Αλλά ο υπολογιστής σας πιθανότατα θα απορροφήσει περισσότερη σκόνη και συντρίμμια όταν είναι στο πάτωμα. Η σκόνη παρεμποδίζει την ψύξη του υπολογιστή σας και θα ζεσταθεί περισσότερο εάν χρειαστεί να καθαριστεί.

Είναι πιο εύκολο να ξεσκονίσετε και να καθαρίσετε γύρω από έναν υπολογιστή που βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο. Εάν βρίσκεται σε μια γωνία, πόσο συχνά πρόκειται να μετακινήσετε τη θήκη του υπολογιστή, να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα και να ξεσκονίσετε τα καλώδια πίσω εκεί; Είναι εύκολο να αναβάλλετε τον καθαρισμό και να συσσωρεύεται σκόνη στο σημείο που κάθεται ο υπολογιστής σας.

Εάν όντως κρατάτε τον υπολογιστή πύργου σας στο πάτωμα, θυμηθείτε να τον ξεσκονίζετε τακτικά—πιθανότατα πιο συχνά από ό,τι θα χρειαστείτε αν τον κρατάτε πάνω σε γραφείο. Εξαρτάται από το πόσο σκονισμένο είναι το πάτωμά σας, αλλά μπορεί να θέλετε να ελέγχετε κάθε λίγους μήνες. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε να καθαρίζετε γύρω και πίσω από τη θήκη για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης.

  Δείτε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία στο iPhone

Εκτός από αυτό, ο όροφος είναι εντάξει

Προβλήματα με τον εξαερισμό και τη σκόνη – και τα δύο οδηγούν σε υπερθέρμανση – είναι ο κύριος λόγος που οι geek συνήθως συμβουλεύουν να μην τοποθετήσετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στο πάτωμα. Αλλά, εάν έχετε και τα δύο αυτά πράγματα υπό έλεγχο και το έχετε σκεφτεί, υπάρχει πραγματικά πρόβλημα να αφήσετε τον υπολογιστή σας στο πάτωμα; Οχι, καθόλου. Είναι εντάξει.

Το δάπεδο μπορεί ακόμη και να είναι προτιμότερο σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε περισσότερο χώρο στο πάτωμά σας από το γραφείο σας και η τοποθέτηση του πύργου σας στο πάτωμα θα ελευθερώσει λίγο χώρο. Μερικοί άνθρωποι με βαρείς πύργους υπολογιστών μπορεί να ανησυχούν μήπως γκρεμιστούν από ένα γραφείο και πέσουν πάνω σε παιδιά ή κατοικίδια.

Φυσικά, οι συνθήκες σας μπορεί να είναι διαφορετικές. Εάν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, για παράδειγμα, ο υπολογιστής σας είναι πιο ασφαλής εάν είναι εκτός δαπέδου.

Όλα αυτά τα ζητήματα είναι πιο σημαντικά με τον υπολογιστή παιχνιδιών ή τον σταθμό εργασίας που παράγει πολλή θερμότητα. Εάν έχετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή χαμηλής κατανάλωσης που δεν παράγει πολύ θερμότητα, ο εξαερισμός δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Οι σύγχρονοι, ελαφροί επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι συχνά μικρά κουτιά που θα χωρούσαν εύκολα σε μια γωνία του γραφείου σας, ούτως ή άλλως.