Δοκιμή αποδοχής χρήστη (UAT): Τι είναι;

Το UAT είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην ανάπτυξη και τη δοκιμή λογισμικού, καθώς εμπλέκει άμεσα τους προβλεπόμενους χρήστες ή πελάτες του λογισμικού.

Είναι αυτοί που θα το χρησιμοποιήσουν και, ως εκ τούτου, το λογισμικό σας πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Μέσω της δοκιμής αποδοχής χρήστη, μπορείτε να το επιτύχετε αυτό.

Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το λογισμικό λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις, ενώ θα εντοπίσει ατέλειες. Θα εξυπηρετήσει επίσης υπέροχες εμπειρίες χρήστη.

Επομένως, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το UAT, διαβάστε παρακάτω.

Τι εννοείς με το UAT;

Το Unit Acceptance Testing (UAT) είναι μια φάση ενός κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού όπου ο πελάτης ή ο χρήστης δοκιμάζει το λογισμικό για να προσδιορίσει εάν το λογισμικό λειτουργεί, συμπεριφέρεται ή είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.

Το UAT είναι η τελική δοκιμή λογισμικού που πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής του συστήματος, της λειτουργικότητας και της παλινδρόμησης.

Κάθε λογισμικό είναι κατασκευασμένο με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις ή ανάγκες. Έτσι, ο σκοπός του UAT είναι να διασφαλίσει ότι η απαίτηση πληρούται. Επικυρώνει το σύστημα λογισμικού σε σχέση με αυτές τις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Δεδομένου ότι είναι η τελευταία δοκιμή λογισμικού πριν από τη λειτουργία του προϊόντος, είναι η τελευταία ευκαιρία για τον χρήστη ή τον πελάτη να το δοκιμάσει και να ανακαλύψει εάν μπορεί να εκτελέσει εργασίες για τις οποίες έχει σχεδιαστεί στον πραγματικό κόσμο αποτελεσματικά και χωρίς σφάλματα.

Είναι επίσης χρήσιμο για την ομάδα δοκιμών, επειδή ο χρήστης ή ο πελάτης μπορεί να δοκιμάσει το λογισμικό και να παρέχει σχόλια για να το βελτιώσει. Θα διασφαλίσει ότι το προϊόν δεν είναι μόνο υψηλής ποιότητας αλλά και σχετικό με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Ποιοι είναι οι τύποι UAT;

Οι διάφοροι τύποι δοκιμών αποδοχής χρήστη είναι:

Alpha Testing

Η δοκιμή Alpha εκτελείται σε ένα σύστημα λογισμικού για τον εντοπισμό όλων των πιθανών σφαλμάτων και σφαλμάτων πριν από την ανάπτυξη του λογισμικού στην αγορά για δημόσια χρήση.

Διαχειρίζεται από την ομάδα QA στο περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Στοχεύει στη δοκιμή του προϊόντος εκτελώντας ορισμένες εργασίες που θα έκανε ένας τυπικός χρήστης. Όταν εντοπίσουν προβλήματα, η ομάδα ανάπτυξης θα ειδοποιηθεί για να τα διορθώσει και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα του UAT.

Δοκιμή beta

Στη δοκιμή Beta, το λογισμικό θα αναπτυχθεί για χρήση από περιορισμένο αριθμό πραγματικών χρηστών. Θα χρησιμοποιήσουν την έκδοση Beta του λογισμικού στο πραγματικό περιβάλλον και θα ελέγξουν για προβλήματα, σφάλματα, σφάλματα και τη συνολική λειτουργικότητα και χρηστικότητα του λογισμικού με βάση τον επιδιωκόμενο σκοπό. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα παρέχουν σχόλια στην ομάδα ή στους προγραμματιστές που δημιουργούν το λογισμικό για να το βελτιώσουν.

Η δοκιμή beta είναι η τελευταία δοκιμή πριν από την ανάπτυξη του λογισμικού σας στο κοινό. Ως εκ τούτου, με την ανάπτυξη του λογισμικού απευθείας σε μια δεδομένη ομάδα χρηστών, μπορείτε να λάβετε πραγματικά, αυθεντικά σχόλια. Αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει την ποιότητα αλλά και την ικανοποίηση και τη δέσμευση των πελατών, ενώ θα μειώσει τους κινδύνους.

Δοκιμή μαύρου κουτιού

Η δοκιμή μαύρου κουτιού περιλαμβάνει έναν τελικό χρήστη που δοκιμάζει μια συγκεκριμένη λειτουργία λογισμικού χωρίς να κοιτάξει τον εσωτερικό του κώδικα. Ο χρήστης που δοκιμάζει το λογισμικό γνωρίζει μόνο τις επιχειρηματικές απαιτήσεις και τον σκοπό του λογισμικού να παρέχει σχόλια.

Δοκιμή Λειτουργικής Αποδοχής

Σε αυτόν τον τύπο UAT, το λογισμικό ελέγχεται για λειτουργική ετοιμότητα όσον αφορά τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και τη συμβατότητα του προϊόντος, διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν προκαθορισμένες ροές εργασίας ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό. Ονομάζεται επίσης δοκιμή αποδοχής παραγωγής και επαληθεύει σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλγόριθμους εκπαίδευσης χρηστών, ελέγχους ασφαλείας, διαδικασίες συντήρησης και πολλά άλλα.

  Το Zoom παρακολουθεί πραγματικά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σε μια κλήση;

Δοκιμή αποδοχής συμβολαίου

Η δοκιμή αποδοχής συμβολαίου περιλαμβάνει τον έλεγχο του λογισμικού με βάση ορισμένες προδιαγραφές και κριτήρια που ορίζονται στη σύμβαση μεταξύ του πελάτη και της ομάδας έργου.

Με απλά λόγια, η ομάδα δοκιμών λογισμικού θα εξετάσει τους όρους αποδοχής του έργου που περιγράφονται στη συμφωνία επιπέδου διακομιστή (SLA) και θα ελέγξει εάν το λογισμικό πληροί αυτά τα κριτήρια ή όχι.

Δοκιμή αποδοχής κανονισμού

Αυτό το UAT ελέγχει το λογισμικό για να διασφαλίσει ότι πληροί τους κανονισμούς συμμόρφωσης και τους νομικούς κανόνες που ισχύουν στην περιοχή ή τη χώρα.

Απαιτεί από εσάς να κάνετε δοκιμή για ασφάλεια και προστασία δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι διατηρείτε την ασφάλεια ανώτατου επιπέδου του λογισμικού σας και των δεδομένων που περιέχονται σε αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσετε ή να κάνετε κακή χρήση των δεδομένων για την προστασία των δεδομένων πελατών και επιχειρήσεων.

Εργοστασιακή δοκιμή αποδοχής

Η δοκιμή αποδοχής από το εργοστάσιο πραγματοποιείται στην ομάδα δοκιμών πριν από τη δοκιμή Beta. Στην πραγματικότητα εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού και μπορεί να επικυρώσει τα στοιχεία λογισμικού και υλικού του προϊόντος. Αναφέρει επίσης την περίπτωση ελαττωμάτων σε ένα σύστημα, ώστε να μπορείτε να τα διορθώσετε πιο γρήγορα.

Γιατί γίνεται το UAT;

Πραγματοποιείται δοκιμή αποδοχής χρήστη για να επικυρωθεί εάν το λογισμικό πληροί τις απαιτήσεις του πελάτη ή του χρήστη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έρχεται στο τέλος του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού μετά την ολοκλήρωση άλλων δοκιμών, όπως η δοκιμή μονάδας, η δοκιμή συστήματος, η δοκιμή ενοποίησης κ.λπ.

Οι υπεύθυνοι δοκιμών και οι προγραμματιστές μπορούν να επικυρώσουν το προϊόν με βάση τις απαιτούμενες λειτουργικές προδιαγραφές χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον τομέα. Παρόλο που το λογισμικό μπορεί να φαίνεται πλήρες με αυτόν τον τρόπο, ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των τελικών χρηστών. Μπορεί να συμβεί όταν η απαίτηση δεν ορίζεται ξεκάθαρα στους προγραμματιστές. κάτι που μπορεί να βελτιωθεί, ορισμένες αλλαγές στο εύρος του έργου, και ούτω καθεξής.

Έτσι, η τελική απόφαση είναι να αποφασίσουν οι τελικοί χρήστες ή ο πελάτης εάν θα αποδεχτούν το λογισμικό ή όχι με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και τη χρηστικότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διεξάγεται δοκιμή αποδοχής από τον χρήστη για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι απαιτήσεις. Αυτό σας εξοικονομεί επίσης από την κυκλοφορία ημιτελών, αναποτελεσματικών ή ελαττωματικών προϊόντων λογισμικού στην αγορά.

Επομένως, η διεξαγωγή μιας διεξοδικής UAT με βάση τις ανάγκες των χρηστών είναι απαραίτητη για τον έγκαιρο εντοπισμό και βελτίωση των προβλημάτων.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη του UAT:

Ταιριάζει στο σκοπό

Η ανάπτυξη ενός συστήματος που δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του είναι χάσιμο χρόνου και προσπάθειας. Τελικά, ο πελάτης ή ο τελικός χρήστης σας μπορεί να το απορρίψει ή να μην το χρησιμοποιήσει εντελώς. Αυτό κάνει όλες τις προσπάθειές σας για τη δημιουργία, τη δοκιμή και την ανάπτυξη του λογισμικού στην αγορά να πάνε μάταιες.

Επομένως, πρέπει να προσπαθήσετε να αναπτύξετε λογισμικό σχετικό με τις απαιτήσεις ενός χρήστη. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο διατηρείται μια συμφωνία επιπέδου εξυπηρέτησης μεταξύ ενός πελάτη και της ομάδας προϊόντων. Μέσω του UAT, διασφαλίζετε ότι πληρούνται οι απαιτήσεις, ώστε το λογισμικό να είναι κατάλληλο για την προβλεπόμενη χρήση.

Εξασφαλίστε υψηλότερη ποιότητα προϊόντος

Εάν δεν εκτελείτε UAT, δεν θα γνωρίζετε τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πραγματικοί χρήστες κατά τη χρήση του λογισμικού σας. Αν και θα επιβεβαιωθείτε για την ποιοτική του λειτουργικότητα, το πώς θα αισθάνεται ένας χρήστης για αυτό θα εξακολουθεί να είναι άγνωστο σε εσάς. Μόλις αναπτύξετε το λογισμικό, ο χρήστης μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος.

Τελικά, θα πρέπει να εργαστείτε για να το βελτιώσετε. Αλλά σε αυτή τη φάση, η λήψη σχολίων θα ήταν πιο δύσκολη και ενώ το κάνετε αυτό, το λογισμικό σας θα είχε ήδη αποκτήσει μια ελαττωματική εικόνα.

Ωστόσο, εάν κάνετε UAT και αναπτύξετε την έκδοσή του για δοκιμές Beta, μπορείτε να επιτρέψετε σε μια ομάδα χρηστών να χρησιμοποιούν και να συλλέγουν σχόλια εύκολα για να εντοπίσουν προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο, η πραγματοποίηση αλλαγών και η βελτίωση του λογισμικού θα γίνει πολύ πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή.

Ικανοποίηση χρήστη

Το λογισμικό είναι κατασκευασμένο για χρήστες. Ως εκ τούτου, είναι αυτοί που αποφασίζουν εάν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους ή όχι. Μέσω του UAT, κάνετε ακριβώς αυτό. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες κατά τη χρήση της εφαρμογής, ώστε να μπορείτε να τα λύσετε. Σας δίνει τη δυνατότητα να παρέχετε απαράμιλλη εμπειρία χρήστη και ικανοποίηση με το προϊόν.

  40 αστεία πράγματα που μπορείτε να ρωτήσετε τη Siri

Ποιος εκτελεί UAT και Πότε;

Το UAT εκτελείται συνήθως στην τελευταία φάση της ανάπτυξης λογισμικού, κάνοντας το λογισμικό ζωντανό για το κοινό ή παραδίδοντας το προϊόν στον πελάτη. Πραγματοποιείται μετά από διεξοδική δοκιμή του προϊόντος και μπορεί να πραγματοποιηθεί με:

  • Τελικοί χρήστες/πελάτης: Εάν κυκλοφορείτε λογισμικό για εμπορική χρήση, τότε ο πελάτης που αγοράζει το λογισμικό μπορεί να εκτελέσει UAT. Μπορεί επίσης να είναι κάποιος που έχει δώσει σύμβαση σε έναν πάροχο υπηρεσιών λογισμικού για την προσαρμοσμένη κατασκευή του λογισμικού. Ή, εάν δημιουργείτε λογισμικό για δημόσια χρήση, μπορείτε να κυκλοφορήσετε μια έκδοση για μια ομάδα ατόμων και να αναζητήσετε σχόλια από αυτούς για να βελτιώσετε το λογισμικό σας.
  • Ομάδα δοκιμών: Η εσωτερική ομάδα που αποτελείται από δοκιμαστές και λειτουργικούς ειδικούς μπορεί επίσης να συμμετάσχει στο UAT. Θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό του κύκλου UAT και στη διαχείριση και εκτέλεση δοκιμών. Επιπλέον, οι ειδικοί μπορούν να αναλύσουν τα αποτελέσματα έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να εργαστούν πάνω σε αυτά.

Πώς να κάνετε UAT;

Οι διαδικασίες δοκιμής αποδοχής χρήστη ενδέχεται να διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό με βάση τους τελικούς στόχους και τις επιχειρηματικές απαιτήσεις τους.

Ωστόσο, τα βασικά βήματα παραμένουν ίδια σε κάθε ομάδα. Γενικά, το UAT εκτελείται από χρήστες στην τοποθεσία τους, όπως στην περίπτωση της δοκιμής Beta.

Έτσι, μόλις μάθετε ότι το λογισμικό είναι έτοιμο για μια διαδικασία δοκιμής αποδοχής χρήστη, βεβαιωθείτε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις:

Συγκέντρωση των κριτηρίων αποδοχής: πρέπει να γνωρίζετε όλα τα σημεία για τα οποία θα αξιολογηθεί το λογισμικό. Θα μπορούσε να είναι – μη συμβατικές πτυχές και πτυχές που σχετίζονται με την επιχείρηση ή τη λειτουργικότητα της εφαρμογής. Πρέπει να επανεξετάσετε το αρχικό συμβόλαιο που συντάχθηκε για το έργο προτού ξεκινήσει πραγματικά το SDLC. Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε εάν όλα τα παραδοτέα καλύπτονται ή όχι. Επιπλέον, πρέπει να επικυρώσετε την επιχειρησιακή λειτουργικότητα.

Καθορισμός συμμετοχής QA: Πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή, πρέπει να βεβαιωθείτε πόσα άτομα συμμετέχετε στην ομάδα σας. Θα βοηθήσουν στη δοκιμή και την εκπαίδευση των χρηστών UAT σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής και διασφαλίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία. Μπορούν επίσης να μοιραστούν τα σχόλια μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή.

Επιπλέον, η ομάδα QA μπορεί επίσης να εκτελέσει UAT με βάση το τμήμα του λογισμικού που θέλουν να δοκιμάσουν οι χρήστες. Θα αναλύσουν επίσης και θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα στον πελάτη ή στην ομάδα ανάπτυξης για βελτιώσεις.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι:

  • Ο κώδικας εφαρμογής πρέπει να αναπτυχθεί πλήρως
  • Δεν υπάρχει κανένα σημαντικό ελάττωμα στο σύστημα
  • Πραγματοποιούνται δοκιμές συστήματος, δοκιμές μονάδας, δοκιμή ολοκλήρωσης και δοκιμή παλινδρόμησης
  • Το περιβάλλον UAT είναι έτοιμο
  • Όλοι στην ομάδα είναι ενημερωμένοι και έτοιμοι για τη δοκιμή

Τέλος, εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε και να εκτελέσετε το UAT.

Βήμα 1: Προγραμματισμός δοκιμής

Πρέπει να σχεδιάσετε το UAT με βάση τις επιχειρηματικές απαιτήσεις, τις βέλτιστες πρακτικές και το χρονικό πλαίσιο. Θα περιλαμβάνει επίσης εκτιμήσεις προϋπολογισμού και περιγραφή των ευθυνών για κάθε μέλος στη διαδικασία. Επιπλέον, ορίστε εκ των προτέρων τα σημεία αναφοράς για να εξετάσετε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας μαζί με τα κριτήρια εισόδου και εξόδου.

Βήμα 2: Σχεδιάστε τις θήκες δοκιμών

Κατά το σχεδιασμό μιας δοκιμαστικής περίπτωσης, βεβαιωθείτε ότι οι περιπτώσεις δοκιμής είναι σαφείς για κάθε ομάδα και βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες χρηστών. Πρέπει να καλύπτει τις λειτουργικές πτυχές του λογισμικού. Πρέπει να περιγράψετε τα βήματα με τη σειρά, έτσι ώστε η δοκιμαστική ροή εργασιών να βελτιωθεί. Επίσης, εάν είναι δυνατόν, αυτοματοποιήστε τη διαδικασία UAT για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

Βήμα 3: Ρυθμίστε ένα περιβάλλον δοκιμής και προετοιμάστε δεδομένα

Η δοκιμή UAT πρέπει ιδανικά να είναι διαφορετική από αυτήν τη λειτουργική δοκιμή. Ο λόγος είναι ότι πολλά σημαντικά σενάρια χρηστών σε πραγματικό χρόνο θα αγνοηθούν. Έτσι, δημιουργήστε ένα ξεχωριστό περιβάλλον δοκιμής.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα από τη φάση παραγωγής για τα δεδομένα δοκιμής. Ωστόσο, πρέπει να φροντίσετε να μην εμπλέκετε προσωπικά δεδομένα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη δόνηση πληκτρολογίου στο iPhone

Βήμα 4: Εκτελέστε το UAT

Εκτελέστε την περίπτωση δοκιμής UAT. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τους τελικούς χρήστες που εκτελούν UAT στο λογισμικό να ξεκινήσουν και να ελέγξουν τις περιπτώσεις χρήσης τους. Αν νιώσουν κάποιο πρόβλημα, θα είστε εκεί για να τους βοηθήσετε.

Για την εκτέλεση του UAT, πολλές ομάδες χρησιμοποιούν ένα εργαλείο UAT όπως το Usersnap, το JIRA κ.λπ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μέθοδο εκτέλεσης δοκιμής εκ των προτέρων, όπως πλήθος δοκιμών.

Βήμα 5: Επανάληψη και διόρθωση σφαλμάτων

Εάν παρουσιαστούν κάποια σφάλματα στη φάση της δοκιμής, μπορείτε να επαναλάβετε τη δοκιμή. Και αν εμφανιστούν κάποια σφάλματα ή ελαττώματα στη δοκιμή, μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα και να επαναλάβετε τη δοκιμή για να ελέγξετε εάν έχει επιλυθεί ή όχι.

Όταν διαγραφούν όλα τα σφάλματα, μπορείτε να αποσυνδεθείτε για να δηλώσετε την αποδοχή του λογισμικού. Σημαίνει ότι το λογισμικό είναι πλέον έτοιμο για ανάπτυξη και πληροί όλες τις επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Τα καλύτερα εργαλεία UAT

Η χρήση του σωστού εργαλείου δοκιμής αποδοχής χρήστη (UAT) θα διευκολύνει τη διαδικασία δοκιμών, θα σας βοηθήσει να συλλέξετε σχόλια από τους χρήστες και θα βελτιώσει το λογισμικό σας. Έτσι, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία UAT που μπορείτε να εξετάσετε.

#1. Usersnap

Το Usersnap είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που σας επιτρέπει να συλλέγετε σχόλια χρηστών μέσω σχολίων στην οθόνη, στιγμιότυπων οθόνης, φωνητικών σχολίων και εγγραφών οθόνης, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε τα έργα σας πιο γρήγορα. Αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο για το SaaS, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις διαδικτυακές εταιρείες και τις εταιρείες λογισμικού για να βελτιώσουν το λογισμικό τους με ακριβείς δοκιμές και αποτελέσματα.

Το Usersnap ενεργοποιεί την αναφορά σφαλμάτων με βάση τα συμφραζόμενα, όπου οι υπεύθυνοι δοκιμών μπορούν εύκολα να σχολιάσουν, να σχεδιάσουν και να σχολιάσουν στην οθόνη χωρίς να πηγαίνουν πέρα ​​δώθε. Επιπλέον, κάθε οπτική ανατροφοδότηση θα καταγράφει ζωτικά μεταδεδομένα, όπως πληροφορίες προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα, ανάλυση οθόνης, τοποθεσία κ.λπ. Μπορείτε να συνδέσετε απρόσκοπτα το Usersnap με το Jira και να λαμβάνετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος παρέχει σχόλια ή αναφέρει ένα σφάλμα.

#2. Επιστροφή χρήστη

Αξιοποιήστε το Userback και εκτελέστε κάθε UAT με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και σαφή επικοινωνία χρησιμοποιώντας οπτικά σχόλια ιστότοπου. Με τη λήψη οθόνης βίντεο, μπορείτε να επιτρέψετε στον ελεγκτή σας να δοκιμάσει και να πει την ειλικρινή εμπειρία του με τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας.

Μπορείτε να προωθήσετε τα σχόλια στους προγραμματιστές σας, ώστε να κατανοήσουν τα προβλήματα και να βρουν μια κατάλληλη λύση πιο γρήγορα και να βελτιώσουν την εφαρμογή σας. Η διαχείριση της αναφοράς UAT και σφαλμάτων στο ίδιο εργαλείο θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντικό χρόνο, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να παραμένετε οργανωμένοι με ειδοποιήσεις, κατηγορίες και ετικέτες.

#3. Opkey

Αν ψάχνετε για ένα δοκιμαστικό εργαλείο αυτοματισμού για τη συσκευασμένη εφαρμογή σας, το Opkey είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σας επιτρέπει να ανακαλύψετε όλα τα τρέχοντα σενάρια δοκιμών σας γρήγορα μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες δοκιμές ακόμα και χωρίς κωδικοποίηση.

Το Opkey χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοθεραπεύει τις σπασμένες δοκιμές σας και τη διαδικασία εξόρυξης για να ανακαλύψει αμέσως επιχειρηματικές διαδικασίες, δημιουργώντας το 100% των απαιτούμενων περιπτώσεων δοκιμών. Επιπλέον, λάβετε προληπτικές ειδοποιήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις που περνούν οι ταχύτερες αλλαγές στη φάση παραγωγής και αναλύστε τις προσεκτικά.

#4. TestMonitor

Διαχειριστείτε τις δοκιμές UAT χρησιμοποιώντας το TestMonitor, το οποίο προσφέρει έναν απλό και διαισθητικό τρόπο δοκιμής. Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκες είναι οι απαιτήσεις δοκιμών σας, μπορείτε να οργανώσετε κάθε δοκιμή αποτελεσματικά, από τον σχεδιασμό, τον καθορισμό και το σχεδιασμό έως την εκτέλεση δοκιμών και την παρακολούθηση αποτελεσμάτων.

Πάρτε το πάνω χέρι στον προγραμματισμό σας, αποκτήστε ξεκάθαρες γνώσεις σχετικά με την ποιότητα του λογισμικού σας και ακολουθήστε τις εξελίξεις ανάλογα. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν γρήγορα σφάλματα και ζητήματα στο λογισμικό σας και να μοιράζονται απόψεις αξιοποιώντας μια εύχρηστη διεπαφή. Οι δυνατότητες αναφοράς του είναι ισχυρές για να σας βοηθήσουν να παραμένετε ενημερωμένοι με κάθε πρόοδο και αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας δοκιμών του TestMonitor έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ασυνήθιστα και είναι ικανό να χειρίζεται μεγάλο αριθμό δοκιμών. Μπορείτε επίσης να δώσετε προτεραιότητα στις δοκιμές και να κατανοήσετε επίσης τους κινδύνους. Διαθέτει επίσης μια ισχυρή ενσωματωμένη παρακολούθηση προβλημάτων που περιλαμβάνει λειτουργίες όπως φίλτρα, ιστορικό, σχολιασμό, διαχείριση χρόνου και χειρισμό συνημμένων.

συμπέρασμα

Η εκτέλεση μιας δοκιμής UAT θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα ή σφάλματα στο λογισμικό που δημιουργείτε και ότι έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τη χρήση για την οποία προορίζεται ο πελάτης ή οι τελικοί χρήστες.

Επομένως, έχετε υπόψη σας τις παραπάνω προϋποθέσεις και βήματα και εκτελέστε δοκιμή αποδοχής χρήστη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω εργαλεία UAT για να αυτοματοποιήσετε τις δοκιμές και να τις κάνετε πιο αποτελεσματικές.

Μπορείτε τώρα να διαβάσετε για τους διαφορετικούς τύπους δοκιμών εφαρμογών.