Διόρθωση σφάλματος σφάλματος σύνδεσης διακομιστή μεσολάβησης που απέτυχε στο Chrome

Ένας διακομιστής μεσολάβησης βοηθά να γίνει η περιήγηση στο Διαδίκτυο πιο ιδιωτική. Αλλάζει τη διεύθυνση IP σας και προσδιορίζει δεδομένα στον υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείτε τις προσωπικές σας πληροφορίες απόρρητες και, επομένως, την ασφαλή δραστηριότητα περιήγησης και το ιδιωτικό ιστορικό του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, η χρήση διακομιστή μεσολάβησης Ιστού συχνά οδηγεί σε διάφορα σφάλματα. Αυτά τα σφάλματα εμφανίζονται συνήθως όταν το λογισμικό, ένας διακομιστής ή ένας ιστότοπος παρουσιάζει κάτι ασυνήθιστο. Ένα από αυτά τα σφάλματα είναι το σφάλμα σύνδεσης διακομιστή μεσολάβησης απέτυχε στο Chrome, το οποίο συνήθως αντιμετωπίζεται κατά την απόπειρα επίσκεψης σε έναν ιστότοπο. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, τότε ο οδηγός μας για το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης στο Google Chrome θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Θα αποκαλύψουμε τους λόγους πίσω από το σφάλμα καθώς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το διορθώσετε. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τον οδηγό μας αμέσως και ας ασχοληθούμε με το θέμα της επίλυσης του σφάλματος διακομιστή μεσολάβησης στον υπολογιστή σας με Windows.

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος αποτυχημένης σύνδεσης διακομιστή μεσολάβησης στο Chrome

Ας δούμε μερικούς από τους πιθανούς λόγους πίσω από σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης στην επιφάνεια εργασίας σας:

  • Ένα από τα κοινά ζητήματα που έχει σημειωθεί ότι έχει ως αποτέλεσμα το πρόβλημα είναι η αδύναμη ή καθόλου σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  • Το σφάλμα φαίνεται να παρουσιάζεται κατά την προσπάθεια πρόσβασης στη σελίδα που χρησιμοποιεί SSL.
  • Ένας άλλος λόγος που μπορεί να είναι πρόβλημα είναι ένα σπασμένο κλειδί μητρώου σε υπολογιστή με Windows.
  • Επίσης, εάν η IP, ο κωδικός πρόσβασης και η θύρα δεν είναι συνδεδεμένα στο σύστημά σας, μπορεί να προκαλέσουν σφάλμα.
  • Ένας άλλος λόγος πίσω από το πρόβλημα μπορεί να είναι οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στο σύστημά σας.

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και βλέπετε επανειλημμένα σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές μεθόδους που δίνονται παρακάτω που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα με ευκολία:

  Πώς να απενεργοποιήσετε (και να ενεργοποιήσετε) τη JavaScript στο Google Chrome

Μέθοδος 1: Επίλυση ασταθούς σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στην αδύναμη ή αργή σύνδεση στο διαδίκτυο στη συσκευή σας. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν έγκειται στον διακομιστή μεσολάβησης και μπορεί εύκολα να επιλυθεί επιλύοντας τα προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο. Εάν αντιμετωπίζετε αδύναμη ισχύ σήματος Διαδικτύου στο σύστημά σας ή δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με το Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Διαδίκτυο; Διορθώστε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο!

Μέθοδος 2: Επαναφορά ρυθμίσεων Internet

Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον διακομιστή μεσολάβησης Χρώμιο λόγω του διαδικτύου, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις Internet στον υπολογιστή σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί αρκετά χρήσιμη. Μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις Διαδικτύου χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Win + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε inetcpl.cpl και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες Internet.

3. Στο πλαίσιο Ιδιότητες Internet, ανοίξτε την καρτέλα Για προχωρημένους.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο Restore advanced settings.

5. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 3: Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Για να επιλύσετε το σφάλμα σύνδεσης μεσολάβησης που απέτυχε στο Chrome, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την αλλαγή των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης. Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τον διακομιστή μεσολάβησης στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Εκκινήστε το Ιδιότητες Διαδικτύου παράθυρο όπως φαίνεται στη Μέθοδο 2.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Συνδέσεις και επιλέξτε Ρυθμίσεις LAN σε αυτήν.

3. Επιλέξτε το πλαίσιο Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων και καταργήστε την επιλογή όλων των άλλων πλαισίων.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο OK και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης μέσω μητρώου

Το μητρώο των Windows διατηρεί μια βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση και αποθήκευση ρυθμίσεων χαμηλού επιπέδου για εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα Windows. Μπορείτε να επιλύσετε το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης στο Google Chrome απενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης μέσω του μητρώου. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να το κάνετε μέσω μητρώου, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Σημείωση: Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο μητρώο των Windows, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Win + R ταυτόχρονα

  Πώς να εξάγετε κωδικούς πρόσβασης από το Chrome σε iOS

2. Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Τώρα μεταβείτε στην παρακάτω διαδρομή φακέλου κλειδιού στον Επεξεργαστή Μητρώου.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings

4. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί ProxyEnable σε αυτό και επιλέξτε Διαγραφή.

5. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή μόλις ολοκληρωθούν τα βήματα.

Μέθοδος 5: Επαναφέρετε το Google Chrome στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το Google Chrome στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του εάν το Chrome δεν μπορεί να συνδεθεί με διακομιστή μεσολάβησης παραμένει το σφάλμα.

1. Εκκινήστε το Google Chrome στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στις τρεις τελείες για να ανοίξετε τη γραμμή μενού του Chrome.

2. Τώρα, για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ σε αυτό.

3. Κάντε κλικ στο Reset και κάντε εκκαθάριση από τον αριστερό πίνακα.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους.

5. Επιβεβαιώστε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο Reset settings.

Μέθοδος 6: Επαναφορά TCP/IP

Τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σύνδεση στον υπολογιστή σας με Windows είναι εύκολο να επιλυθούν. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στον διακομιστή μεσολάβησης Chrome, μπορείτε να επαναφέρετε το TCP και να ανανεώσετε την IP για να λύσετε το σφάλμα. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μερικές εντολές σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές και πατήστε το πλήκτρο Enter μετά από κάθε εντολή.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew

3. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των εντολών, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν το πρόβλημα του διακομιστή μεσολάβησης Chrome δεν ήταν δυνατή η σύνδεση στον διακομιστή μεσολάβησης.

Μέθοδος 7: Επίλυση εσφαλμένων διαμορφώσεων υπολογιστή

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να επιλύσετε λανθασμένες ρυθμίσεις παραμέτρων υπολογιστή, εάν εξακολουθείτε να αποτυγχάνετε να επιδιορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης μεσολάβησης που απέτυχε στο Chrome. Συνήθως, το κύριο πρόβλημα έγκειται στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή το τείχος προστασίας που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας. Επομένως, πρέπει να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας τρίτου κατασκευαστή που χρησιμοποιείται στο σύστημά σας που μπορεί να επηρεάσει τον διακομιστή μεσολάβησης και να οδηγήσει σε σφάλμα. Μπορείτε να μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας των Windows 10 με τη βοήθεια του οδηγού μας.

  Ενεργοποιήστε τη σελίδα έναρξης, τους φακέλους και τις πληροφορίες εφαρμογών στη Εφαρμογή εκκίνησης του Chrome

Για να απενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10.

Μέθοδος 8: Καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα από τα Windows

Η επόμενη πιθανή αποτελεσματική λύση για την επίλυση του σφάλματος δεν είναι δυνατή η σύνδεση του Chrome με διακομιστή μεσολάβησης είναι η εξάλειψη των ανεπιθύμητων προγραμμάτων από τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα μπορεί να επηρεάσουν τους διακομιστές μεσολάβησης και επομένως το σφάλμα. Επομένως, για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε να μάθετε πώς να εκκινείτε σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10 με τη βοήθεια του αναλυτικού οδηγού μας σχετικά με αυτό.

Μέθοδος 9: Επικοινωνήστε με τον πάροχο μεσολάβησης

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επιλύσετε το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης στο πρόβλημα του Google Chrome, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο μεσολάβησης για υποστήριξη. Μπορείτε απλά να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του παρόχου διακομιστή μεσολάβησης και να τον γνωρίσετε με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Οι επαγγελματίες θα σας καθοδηγήσουν σωστά και θα σας βοηθήσουν με μια αποτελεσματική λύση για το σφάλμα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να διορθώσω το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης στο Chrome;

Απ. Μπορείτε να διορθώσετε σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης στο Chrome αλλάζοντας τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης ή τροποποιώντας τις ρυθμίσεις του Chrome στις προεπιλογές.

Ε2. Τι μπορώ να κάνω εάν δεν μπορώ να συνδεθώ σε σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10;

Απ. Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης, να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης, να ξεπλύνετε το DNS, να επαναφέρετε την IP και να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome στις προεπιλογές.

Ε3. Τι σημαίνει αποτυχημένη σύνδεση διακομιστή μεσολάβησης;

Απ. Μια αποτυχημένη σύνδεση διακομιστή μεσολάβησης σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο λόγω σύνδεσης διακομιστή μεσολάβησης.

Ε4. Πώς μπορώ να διορθώσω το διακομιστή μεσολάβησης ή το VPN στη συσκευή μου;

Απ. Μπορείτε να διορθώσετε VPN ή διακομιστή μεσολάβησης στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας διαφορετική τοποθεσία ή διακομιστή, εκκαθαρίζοντας τα cookie σας ή εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας.

Q5. Ποιες είναι οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης Chrome;

Απ. Οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης Chrome είναι ένας ενδιάμεσος μεταξύ του υπολογιστή σας και του Διαδικτύου. Αυτό χρησιμοποιείται συχνά για την απόκρυψη της τοποθεσίας σας και για να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που διαφορετικά θα αποκλείονταν.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σχετικά με την αποτυχία σύνδεσης μεσολάβησης σφάλματος του Chrome ήταν αρκετά ενημερωτικός και σας βοήθησε να αντιμετωπίσετε το σφάλμα με διαφορετικούς τρόπους που παρέχονται στο παραπάνω έγγραφο. Ενημερώστε μας για τα ερωτήματα, τις προτάσεις ή τις αμφιβολίες σας αφήνοντάς τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.