Διορθώστε ότι το καλώδιο Ethernet δεν είναι σωστά συνδεδεμένο

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης καλωδίου ethernet μέσω ασύρματης σύνδεσης είναι να έχετε ένα πιο ασφαλές δίκτυο. Τα δεδομένα σας είναι πιο ασφαλή με μια ενσύρματη σύνδεση Ethernet από το Wi-Fi, το οποίο είναι ελαφρώς ευάλωτο λόγω της συνδεσιμότητας του με άλλες συσκευές και του παράγοντα φόρμας κοινής χρήσης. Ωστόσο, το Wi-Fi έγινε πιο δημοφιλές λόγω της προσφοράς του ασύρματου Διαδικτύου σε πολλές συσκευές. Ωστόσο, πολλοί χρήστες και επαγγελματίες εξακολουθούν να προτιμούν τις συνδέσεις ethernet για μέγιστη ασφάλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία. Και, εάν είστε μεταξύ των χρηστών της σύνδεσης ethernet και αντιμετωπίζετε ένα μήνυμα σφάλματος ότι ένα καλώδιο ethernet δεν είναι σωστά συνδεδεμένο, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το καλώδιο δικτύου δεν είναι σωστά συνδεδεμένο ή το καλώδιο δικτύου μπορεί να έχει σπάσει.

Πώς να διορθώσετε ένα καλώδιο Ethernet δεν είναι σωστά συνδεδεμένο σε σφάλμα

Αυτό το ζήτημα ενδέχεται να προκύψει για τους ακόλουθους λόγους.

  • Το καλώδιο δικτύου μπορεί να είναι σπασμένο, κατεστραμμένο ή ακατάλληλα συνδεδεμένο.
  • Σφάλμα στη θύρα Ethernet.
  • Αλλαγές στις ρυθμίσεις δικτύου λόγω κακόβουλου λογισμικού ή άλλων παρεμβολών.
  • Ξεπερασμένος προσαρμογέας δικτύου.

Εδώ δείξαμε όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα του καλωδίου δικτύου που δεν είναι σωστά συνδεδεμένο.

Μέθοδος 1: Καθαρίστε τη θύρα Ethernet

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αρχίσετε να καθαρίζετε Ethernet θύρα καλωδίου. Αποσυνδέστε το καλώδιο, σκουπίστε τη θύρα με ένα στεγνό πανί, φυσήξτε λίγο αέρα για να αφαιρέσετε τα σωματίδια σκόνης και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και σε καλή κατάσταση. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να σπάσει ή να καταστραφεί το καλώδιο δικτύου από κάθε πλευρά, τότε ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε. Αφού το καθαρίσετε, συνδέστε το ξανά για να ελέγξετε αν λειτουργεί.

  Πώς να βρείτε τον σύνδεσμο άμεσης λήψης σε οποιοδήποτε αρχείο

Μέθοδος 2: Δοκιμή καλωδίου σε άλλον υπολογιστή

Το πρόβλημα του καλωδίου ethernet που δεν είναι σωστά συνδεδεμένο μπορεί επίσης να προκληθεί όχι μόνο λόγω του σπασμένου ή κατεστραμμένου καλωδίου, ωστόσο, η θύρα μπορεί να είναι ελαττωματική και να μην λειτουργεί σωστά. Επομένως, συνιστούμε να δοκιμάσετε το καλώδιο Ethernet σε άλλον υπολογιστή. Εάν λειτουργεί σωστά σε άλλο υπολογιστή, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στη θύρα του υπολογιστή.

Εικόνα του Adrian Malec από το Pixabay

Μέθοδος 3: Σύνδεση σε δρομολογητή Wi-Fi

Εάν διαθέτετε δρομολογητή Wi-Fi, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε το καλώδιο Ethernet στο δρομολογητή και το οποίο θα ενεργοποιήσει τη σύνδεση ασύρματα. μπορείτε να το συνδέσετε μέσω Wi-Fi. Εάν δεν έχετε δρομολογητή, δοκιμάστε την επόμενη μέθοδο.

Φωτογραφία από τον Jonathan στο Unsplash

Μέθοδος 4: Power Cycle PC

Ο κύκλος τροφοδοσίας θα ανανεώσει τις ρυθμίσεις σύνδεσης δικτύου και ελπίζουμε ότι θα διορθώσει το σφάλμα ότι το καλώδιο δικτύου δεν είναι σωστά συνδεδεμένο. Κάντε τα εξής:

Επιλογή I: Σε φορητό υπολογιστή

1. Αποσυνδέστε το φορτιστή από τον φορητό υπολογιστή, κλείστε τον και αφαιρέστε την μπαταρία αν είναι δυνατόν.

2. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.

Φωτογραφία του Ashkan Forouzani στο Unsplash

3. Μετά από 10-15 λεπτά, τοποθετήστε ξανά την μπαταρία στον φορητό υπολογιστή, συνδέστε το φορτιστή και μετά ενεργοποιήστε τον.

Επιλογή II: Στην επιφάνεια εργασίας

1. Κλείστε τον υπολογιστή σας και αποσυνδέστε όλα τα καλώδια, συμπεριλαμβανομένου του καλωδίου Ethernet.

2. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.

3. Μετά από 10-15 λεπτά, επανασυνδέστε όλα τα καλώδια στον υπολογιστή και ενεργοποιήστε το σύστημά σας.

  Πώς να ομαδοποιήσετε φύλλα εργασίας στο Excel

Μέθοδος 5: Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων προσαρμογέα δικτύου

Εάν υπάρχει οποιοδήποτε εσωτερικό σφάλμα ή κάποια σφάλματα στις ρυθμίσεις δικτύου, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του προσαρμογέα δικτύου για να διορθώσετε το σφάλμα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου

Το πρόβλημα του καλωδίου δικτύου που δεν είναι σωστά συνδεδεμένο μπορεί επίσης να οφείλεται σε ένα παλιό ή κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης δικτύου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ρυθμίστε τη λειτουργία Προβολή κατά σε Μεγάλα εικονίδια.

3. Εδώ, κάντε κλικ στη ρύθμιση Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.

4. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα.

5. Στη συνέχεια, σημειώστε τις λεπτομέρειες του προσαρμογέα ethernet.

6. Τέλος, ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του δικτύου σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης προσαρμογέα δικτύου στα Windows 10.

Μέθοδος 7: Ενεργοποιήστε ξανά τον προσαρμογέα δικτύου

Εάν το καλώδιο δικτύου δεν είναι σωστά συνδεδεμένο – το μήνυμα σφάλματος εξακολουθεί να εμφανίζεται κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε ξανά τον προσαρμογέα δικτύου από τις ρυθμίσεις σε περίπτωση που έχει απενεργοποιηθεί λόγω αλλαγών στις ρυθμίσεις. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε ξανά τον προσαρμογέα:

1. Μεταβείτε στο μενού Network and Sharing Center και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα όπως φαίνεται στην παραπάνω Μέθοδος 6.

2. Κάντε δεξί κλικ στον συνδεδεμένο προσαρμογέα δικτύου και κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση.

3. Κάντε ξανά δεξί κλικ στον ίδιο προσαρμογέα δικτύου και κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση.

Μέθοδος 8: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Είναι επίσης πιθανό το λογισμικό προστασίας από ιούς ή οι ρυθμίσεις του τείχους προστασίας να παρεμποδίζουν τις ρυθμίσεις δικτύου και να προκαλούν το μήνυμα σφάλματος ότι ένα καλώδιο Ethernet δεν είναι σωστά συνδεδεμένο. Για να το διορθώσετε, απενεργοποιήστε το τρέχον λογισμικό προστασίας από ιούς. Εάν αυτό λειτουργεί, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10.

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας

Μέθοδος 9: Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Αυτή η μέθοδος θα αφαιρέσει και θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις δικτύου και τους προσαρμογείς, θα επαναφέρει κάθε στοιχείο δικτύου στην αρχική του κατάσταση και πιθανώς θα διορθώσει το πρόβλημα του καλωδίου δικτύου που δεν είναι σωστά συνδεδεμένο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των ρυθμίσεων δικτύου στα Windows 10 .

Μέθοδος 10: Τροποποίηση ρυθμίσεων διπλής όψης

Από προεπιλογή, οι προσαρμογείς δικτύου δοκιμάζουν τη σύνδεση δικτύου και εφαρμόζουν τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις. Το Full duplex αναφέρεται σε μια αμφίδρομη σύνδεση που μεταδίδει δύο ή περισσότερες συνδέσεις. Half duplex σημαίνει μετάδοση δεδομένων προς μία μόνο κατεύθυνση. Όταν ο προσαρμογέας δικτύου δεν μπορεί να καθορίσει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τη σύνδεση, πιθανώς λόγω κακόβουλου λογισμικού, ιών ή άλλων ελαττωματικών ρυθμίσεων, το μήνυμα σφάλματος καλώδιο δικτύου δεν είναι σωστά συνδεδεμένο ή το καλώδιο δικτύου μπορεί να είναι σπασμένο. Κάντε τα εξής για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διπλής όψης:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Device Manager, κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς δικτύου για να αναπτύξετε το μενού.

3. Τώρα, επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου που χρησιμοποιείται, κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στο Ιδιότητες.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους, κάντε κλικ στο Speed ​​& Duplex από τη λίστα Property.

5. Εδώ, αλλάξτε την τιμή είτε σε Full Duplex 1,0 Gbps είτε σε Full Duplex 100 Mbps. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Κάνοντας αυτό, θα επιλέξει τη σωστή τιμή σύνδεσης δικτύου για τη σύνδεση Ethernet και ελπίζουμε να διορθώσει το πρόβλημα του μηνύματος σφάλματος ότι το καλώδιο δικτύου δεν είναι σωστά συνδεδεμένο.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε ότι το καλώδιο ethernet δεν είναι σωστά συνδεδεμένο σε λάθος. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, μην διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.