Διορθώστε ότι λείπει η οθόνη αφής συμβατή με HID

Οι συσκευές ανθρώπινης διεπαφής γνωστές και ως HID, επιτρέπουν στους ανθρώπους να εισάγουν δεδομένα στο σύστημα ή ακόμα και να αλληλεπιδρούν απευθείας με τον υπολογιστή μέσω ποντικιού, πληκτρολογίου ή χειριστηρίου. Το HID καθιστά δυνατό τον ανθρώπινο έλεγχο του υπολογιστή. Αυτή η διαδικασία απλοποιεί την εγκατάσταση συσκευών εισόδου. Ωστόσο, για τους χρήστες των Windows 10, η οθόνη αφής συμβατή με HID μπορεί να λείπει από τη Διαχείριση Συσκευών του συστήματός τους. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο ζήτημα που αναφέρουν χρήστες των Windows, το οποίο μας οδήγησε στον σημερινό μας οδηγό, ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στη διόρθωση που λείπει η οθόνη αφής που είναι συμβατή με το HID. Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, τότε, αφήστε μας να ξεκινήσουμε με το έγγραφο αμέσως και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της οθόνης αφής HID.

Πώς να διορθώσετε την οθόνη αφής συμβατή με HID που λείπει στα Windows 10

Η οθόνη αφής HID μπορεί να χαθεί στη συσκευή σας για διάφορους λόγους, όπως:

  • Εάν η οθόνη αφής απενεργοποιηθεί χειροκίνητα στο σύστημα, μπορεί να προκύψει το εν λόγω σφάλμα.
  • Εάν το σύστημα δεν εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης οθόνης αφής από προεπιλογή στο σύστημα, το σφάλμα είναι βέβαιο ότι θα προκύψει.
  • Μπορεί επίσης να προκύψει από πρόβλημα λογισμικού εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής στο BIOS.
  • Προβλήματα υλικού μπορεί επίσης να οδηγήσουν στο εν λόγω σφάλμα σε περίπτωση που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής στο BIOS.

  • Μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα υλικού ή υλικολογισμικού/BIOS εάν η δοκιμή οθόνης αφής που μπορεί να γίνει στη δοκιμή εξαρτημάτων δεν εμφανίζεται στη δοκιμαστική οθόνη.

Σύμφωνα με τις αιτίες που παρέχονται παραπάνω, εάν το πρόβλημα οφείλεται σε πρόβλημα υλικού, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με μια υπηρεσία επισκευής υλικού για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν το σφάλμα σχετίζεται με οποιοδήποτε πρόβλημα λογισμικού, τότε μπορείτε να επιλέξετε τις επιδιορθώσεις που παρέχονται στις επερχόμενες μεθόδους:

Μέθοδος 1: Αποκρύψτε τις κρυφές συσκευές

Το πρώτο βήμα για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την οθόνη αφής HID στο Windows 10 είναι η εμφάνιση κρυφών συσκευών. Υπάρχει πιθανότητα να έχετε κρύψει κατά λάθος την οθόνη αφής. Επομένως, πρέπει να αποκρύψετε αυτές τις συσκευές στη Διαχείριση Συσκευών του συστήματός σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση κρυφών συσκευών.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Ενέργεια και επιλέξτε Σάρωση για αλλαγές υλικού.

4. Τώρα, ελέγξτε εάν η οθόνη αφής συμβατή με HID εμφανίζεται στην ενότητα Συσκευές ανθρώπινης διεπαφής τώρα.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Σφάλμα έλλειψης οθόνης αφής μπορεί επίσης να προκύψει εάν υπάρχουν προβλήματα υλικού ή συσκευής. Η εκτέλεση ενός εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ορισμένα γνωστά προβλήματα και να τα διορθώσετε. Η εκτέλεση ενός εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων είναι εύκολη και αξιόπιστη για τον εντοπισμό προβλημάτων συσκευών που δεν είναι εγκατεστημένες και συνδεδεμένες στο σύστημά σας. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το πώς να επιχειρήσετε αυτήν τη μέθοδο με τη βοήθεια του οδηγού μας, Εκτέλεση Αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 3: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης οθόνης αφής

Για να επιλύσετε ότι λείπει η οθόνη αφής συμβατή με HID, το επόμενο πράγμα που πρέπει να προσπαθήσετε είναι να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης της οθόνης αφής από τη διαχείριση συσκευών. Τα παλιά προγράμματα οδήγησης μπορούν επίσης να σας εμποδίσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη αφής και επομένως, πρέπει να ενημερώνονται τακτικά.

1. Εκκινήστε τον πίνακα ελέγχου της Διαχείρισης Συσκευών όπως φαίνεται στη Μέθοδο 1.

2. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο Human Interface Devices για να αναπτύξετε τα περιεχόμενά του.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε μια συσκευή και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο για αυτόματη σάρωση για προγράμματα οδήγησης.

5. Ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο, ενημερώστε όλα τα προγράμματα οδήγησης HID και ελέγξτε εάν το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης οθόνης αφής συμβατό με το HID έχει διορθωθεί.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης οθόνης αφής

Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης οθόνης αφής δεν σας βοηθά, μπορείτε να απεγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, να την επανεγκαταστήσετε ξανά. Εάν τα προγράμματα οδήγησης για την οθόνη αφής δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, μπορεί να σας διακόψουν την πρόσβαση στην οθόνη αφής, επομένως πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά αυτά τα προγράμματα οδήγησης στο σύστημά σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης ghost που δεν χρησιμοποιούν ενεργά τα βήματα που δίνονται παρακάτω:

1. Ανοίξτε το μενού Αναζήτηση, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Τώρα, επικολλήστε την παρεχόμενη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε devmgmt.msc ως εντολή για την εκκίνηση της Διαχείρισης Συσκευών.

4. Επιλέξτε την καρτέλα Προβολή σε αυτήν και κάντε κλικ στο Εμφάνιση κρυφών συσκευών από το μενού.

5. Η εντολή θα σας δείξει τη λίστα των συσκευών, προγραμμάτων οδήγησης και υπηρεσιών που δεν έχουν εγκατασταθεί ή απεγκατασταθεί σωστά.

6. Βρείτε τη συσκευή που αναζητάτε, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

7. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

8. Μόλις γίνει επανεκκίνηση του συστήματος, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και από την καρτέλα Ενέργεια, κάντε κλικ στο Σάρωση για αλλαγές υλικού.

9. Τώρα, ελέγξτε εάν το σύστημα έχει εντοπίσει τη συσκευή με οθόνη αφής και εάν το πρόγραμμα οδήγησης έχει εγκατασταθεί αυτόματα.

Αυτό μπορεί να λύσει το σφάλμα που λείπει από το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης αφής συμβατό με HID.

Μέθοδος 5: Τιμή προγράμματος οδήγησης οθόνης αφής Chane

Υπάρχουν πολλές βασικές τιμές στον Επεξεργαστή Μητρώου του λειτουργικού σας συστήματος Windows. Σε περίπτωση εσφαλμένων διαμορφωμένων τιμών, μπορεί να προκύψει ένα πρόβλημα όπως η οθόνη αφής συμβατή με HID. Επομένως, πρέπει να αλλάξετε αυτές τις τιμές για το πρόγραμμα οδήγησης της οθόνης αφής στον Επεξεργαστή Μητρώου, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πληκτρολογώντας την εντολή regedit στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Τώρα, μεταβείτε στην παρεχόμενη διαδρομή τοποθεσίας σε αυτήν.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWispTouch

3. Κάντε διπλό κλικ στο κλειδί TouchGate από το δεξί παράθυρο, αλλάξτε τα δεδομένα τιμής του από 0 σε 1 και κάντε κλικ στο OK.

4. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κλειδί TouchGate, δημιουργήστε το κάνοντας δεξί κλικ στο διάστημα, επιλέγοντας Τιμή DWORD (32-bit) και ονομάζοντάς το TouchGate.

Μέθοδος 6: Απεγκαταστήστε το Windows Update

Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης αφής συμβατό με HID μπορεί επίσης να προκληθεί λόγω μιας πρόσφατης ενημέρωσης των Windows στη συσκευή σας. Τα προγράμματα οδήγησης HID παραδίδονται στο σύστημά σας από την Original Equipment Manufacturers (OEM) που εγκαθίσταται κατά την ενημέρωση των Windows. Εάν η εγκατάσταση ήταν κατεστραμμένη ή εάν λείπουν ορισμένα αρχεία, πρέπει να φροντίσετε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση των Windows για να διορθώσετε το σφάλμα της οθόνης αφής.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις των Windows στον υπολογιστή σας.

2. Επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια από τις Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προβολή ιστορικού ενημέρωσης.

4. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση ενημερώσεων στην Προβολή ιστορικού ενημερώσεων.

5. Τέλος, κάντε δεξί κλικ στην τελευταία ενημέρωση και κάντε κλικ στο Uninstall.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε το BIOS

Το BIOS είναι το βασικό σύστημα εισόδου και εξόδου του υπολογιστή σας. Λειτουργεί ως μέσο μεταξύ του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας και του υλικού του. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση είναι ένα ουσιαστικό βήμα εάν θέλετε να αποφύγετε την έλλειψη Windows 10 από την οθόνη αφής συμβατή με HID. Μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με το Τι είναι το BIOS και πώς να ενημερώσετε το BIOS;

Μέθοδος 8: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης οθόνης αφής συμβατό με HID μπορεί επίσης να επιλυθεί με την εκτέλεση επαναφοράς συστήματος. Αφού δοκιμάσετε όλες τις μεθόδους που δίνονται παραπάνω, εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, μπορείτε να δοκιμάσετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος χρησιμοποιώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 9: Επισκευάστε τα Windows

Ως μια από τις τελευταίες λύσεις, μπορείτε να επιδιορθώσετε τα Windows στη συσκευή σας. Οι χρήστες των Windows μπορούν να επαναφέρουν τις συσκευές τους, επιστρέφοντας το σύστημά τους στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Αυτό καταργεί την εγκατάσταση όλων των προγραμμάτων οδήγησης, των εφαρμογών και των υπηρεσιών που δεν μπορούσατε να εγκαταστήσετε σωστά πριν. Πριν επιδιορθώσετε τα Windows, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και των δεδομένων σας. Μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση των Windows 10 εύκολα για να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο.

Μέθοδος 10: Επισκευάστε ή αντικαταστήστε την οθόνη αφής

Επιτέλους, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επιλύσετε την έλλειψη οθόνης αφής που είναι συμβατή με HID, ακόμη και μετά την εκτέλεση των παραπάνω μεθόδων, τότε μπορείτε να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε την οθόνη αφής σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η πιθανότητα να χαλάσει το χειριστήριο της οθόνης αφής είναι μεγάλη. Επομένως, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό υλικού για να ελέγξετε την οθόνη αφής σας για την επισκευή της.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω μια οθόνη αφής συμβατή με HID στον υπολογιστή μου;

Απ. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια οθόνη αφής συμβατή με HID στο σύστημά σας μεταβαίνοντας στη Διαχείριση Συσκευών.

Ε2. Γιατί το σύστημά μου δεν διαθέτει οθόνη αφής συμβατή με HID;

Απ. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια οθόνη αφής συμβατή με HID στον υπολογιστή σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στη μη αυτόματη απενεργοποίηση της οθόνης αφής ή στα παλιά προγράμματα οδήγησης HID.

Ε3. Μπορώ να απεγκαταστήσω την οθόνη αφής που είναι συμβατή με HID στον υπολογιστή μου;

Απ. Ναι, μπορείτε να απεγκαταστήσετε την οθόνη αφής που είναι συμβατή με HID στον υπολογιστή σας κάνοντας δεξί κλικ στο Human Interface Devices στη Διαχείριση Συσκευών και επιλέγοντας Uninstall.

Ε4. Τι είναι γνωστό ως συσκευή συμβατή με HID;

Απ. Μια συσκευή συμβατή με HID ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας που της επιτρέπει να χρησιμοποιείται σχεδόν με οποιοδήποτε σύστημα.

Q5. Είναι δυνατή η μετατροπή του φορητού υπολογιστή σε οθόνη αφής;

Απ. Ανάλογα με το μοντέλο του φορητού υπολογιστή σας, ενδέχεται να μπορείτε να αλλάξετε την υπάρχουσα οθόνη σας σε οθόνη αφής. Εάν η μητρική σας πλακέτα υποστηρίζει οθόνη αφής, ίσως μπορείτε να το κάνετε.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για την οθόνη αφής συμβατή με HID ήταν αρκετά ενημερωτικός και σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα με τη βοήθεια των μεθόδων που παρέχονται παραπάνω. Πείτε μας τη γνώμη σας για τον οδηγό μας και αφήστε επίσης τις προτάσεις ή τις απορίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Πώς να μεταδώσετε το Popcorn Time σε Smart TV