Διορθώστε ότι η πλήρης οθόνη του YouTube δεν λειτουργεί στα Windows 10

Το YouTube είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στο διαδίκτυο. Έχει μεγάλη ποικιλία βίντεο και είναι για όλους τους τύπους χρηστών. Επιπλέον, η διαχείριση από την Google την καθιστά ασταμάτητη δύναμη. Καμία εταιρεία δεν πλησιάζει το YouTube όσον αφορά τις προβολές και την αφοσίωση. Με τα χρόνια, το YouTube άλλαξε πολλές φορές την εμφάνιση και τις δυνατότητες του. Έχει επίσης αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα που οι χρήστες έχουν συχνά αναφέρει. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι το πρόβλημα πλήρους οθόνης του YouTube στο οποίο τα βίντεο του YouTube δεν αναπαράγονται ή φορτώνονται σε πλήρη οθόνη ακόμη και μετά την επιλογή της επιλογής πλήρους οθόνης. Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο λεπτομερώς ή να το απολαύσετε σε μεγαλύτερη οθόνη, ειδικά για περιεχόμενο όπως ταινίες και ντοκιμαντέρ. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την πλήρη οθόνη του YouTube που δεν λειτουργεί με τα Windows 10, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η πλήρης οθόνη του YouTube.

Πώς να διορθώσετε ότι η πλήρης οθόνη του YouTube δεν λειτουργεί στα Windows 10

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από το πρόβλημα πλήρους οθόνης του YouTube και μερικοί από αυτούς παρατίθενται παρακάτω.

  • Πρόβλημα με το Flash player
  • Κατεστραμμένα αρχεία κρυφής μνήμης
  • Πρόβλημα με το προφίλ Google
  • Παρεμβολές από επεκτάσεις
  • Ξεπερασμένη έκδοση Chrome

Αφού μάθετε γιατί παρουσιάζεται το πρόβλημα των Windows 10 που δεν λειτουργεί πλήρους οθόνης του YouTube, αφήστε μας τις μεθόδους που θα διορθώσουν το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η πλήρης οθόνη του YouTube. Θα ξεκινήσουμε με βασικές μεθόδους, προχωρώντας σε πιο σύνθετες προς το τέλος.

Σημείωση: Οι ρυθμίσεις και οι επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν για διαφορετικά προγράμματα περιήγησης.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Αυτές είναι μερικές βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να εκτελέσετε πριν από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Ενδέχεται να διορθώσουν το πρόβλημα που δεν λειτουργεί σε πλήρη οθόνη του YouTube.

  Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης προσαρμογέα δικτύου στα Windows 10

1. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης: Μερικές φορές μικρά προβλήματα στο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της επιλογής πλήρους οθόνης του YouTube. Μπορείτε να το διορθώσετε κλείνοντας το πρόγραμμα περιήγησής σας και ανοίγοντάς το ξανά. Θα ανανεώσει το πρόγραμμα περιήγησης και μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

2. Αποσύνδεση από λογαριασμό Google: Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το ζήτημα μπορεί να προκύψει λόγω ορισμένων προφίλ Google και των προσωπικών τους ρυθμίσεων. Για να το ελέγξετε αυτό, αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Gmail και δοκιμάστε να παίξετε βίντεο YouTube σε πλήρη οθόνη στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

3. Επανεκκίνηση υπολογιστή: Η επανεκκίνηση του υπολογιστή μπορεί να επιλύσει πολλά σφάλματα που σχετίζονται με το σύστημα και άλλα μικρά σφάλματα. Μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπο επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης του υπολογιστή με Windows.

4. Ενημέρωση Google Chrome: Πολλά ζητήματα όπως το πρόβλημα πλήρους οθόνης του YouTube μπορεί να προκύψουν εάν χρησιμοποιείτε παλιά έκδοση του Chrome. Το Chrome εκδίδει τακτικά ενημερώσεις για τη διόρθωση προβλημάτων και την αφαίρεση σφαλμάτων. Συνιστούμε να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης του Google Chrome.

Μέθοδος 1: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης

Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι μπόρεσαν να λύσουν αυτό το ζήτημα εκκαθαρίζοντας το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής τους. Διαγράφει δεδομένα προγράμματος περιήγησης και άλλα αρχεία κρυφής μνήμης που μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα εάν είναι κατεστραμμένα. Μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η επιλογή πλήρους οθόνης του YouTube και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τον οδηγό μας.

Σημείωση: Για να επιβεβαιώσετε εάν αυτό το ζήτημα προκαλείται από κατεστραμμένα αρχεία κρυφής μνήμης, εκτελέστε το YouTube σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του προγράμματος περιήγησής σας και προσπαθήστε να εκτελέσετε το βίντεο YouTube σε πλήρη οθόνη. Εάν λειτουργεί, μπορείτε να συνεχίσετε με τον παρακάτω οδηγό σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης και των cookies στο Google Chrome

  Πώς να κατεβάσετε τα δικά σας βίντεο YouTube

Μέθοδος 2: Τροποποίηση του Flash Player και της ρύθμισης περιεχομένου

Οι χρήστες που έχουν μια παλιά έκδοση του Chrome ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα καθώς διαθέτει δύο προγράμματα αναπαραγωγής flash. Αυτά τα δύο προγράμματα αναπαραγωγής flash μπορούν να επηρεάσουν το ένα την απόδοση του άλλου και να προκαλέσουν τη μη σωστή λειτουργία της επιλογής πλήρους οθόνης του YouTube. Μπορείτε να το διορθώσετε απενεργοποιώντας ένα flash player και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Google Chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Πληκτρολογήστε chrome://plugins στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Εντοπίστε το pepflashplayer.dll και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση δίπλα του. Θα απενεργοποιήσει αυτό το flash player.

Θα πρέπει να λύσει το ζήτημα. Εάν χρησιμοποιείτε νεότερη έκδοση του Chrome, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα λόγω του αποκλεισμού του Chrome από την εμφάνιση ορισμένου περιεχομένου. Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα επιτρέποντας στο Chrome να αναπαράγει προστατευμένο περιεχόμενο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Πληκτρολογήστε chrome://settings/content/ στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter. Θα ανοίξει την ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια στο παράθυρο Ρυθμίσεις Chrome.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναπτύξτε την επιλογή Ρυθμίσεις περιεχομένου για προχωρημένους κάνοντας κλικ σε αυτήν.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναγνωριστικά προστατευμένου περιεχομένου για να το αναπτύξετε.

4. Μέσα στα αναγνωριστικά προστατευμένου περιεχομένου, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή Οι ιστότοποι μπορούν να αναπαράγουν προστατευμένο περιεχόμενο και οι Ιστότοποι μπορούν να χρησιμοποιούν αναγνωριστικά για την αναπαραγωγή προστατευμένου περιεχομένου.

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Hardware Acceleration στο Chrome. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στο chrome://settings/system και απενεργοποιώντας την επιλογή χρήσης επιτάχυνσης υλικού όταν είναι διαθέσιμη.

Μέθοδος 3: Απενεργοποίηση επεκτάσεων

Το Chrome προσφέρει πολλές επεκτάσεις που μπορούν να προσθέσουν λειτουργίες σε αυτό και να το κάνουν πιο αποτελεσματικό. Ωστόσο, μερικές φορές, ορισμένες επεκτάσεις μπορεί να επηρεάσουν ορισμένες λειτουργίες του Chrome και να προκαλέσουν προβλήματα όπως η μη φόρτωση βίντεο YouTube σε πλήρη οθόνη. Μπορείτε να το επιλύσετε απενεργοποιώντας τις επεκτάσεις και για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 έχουν εγκατασταθεί από το UEFI ή το Legacy BIOS

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

2. Μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων και πληκτρολογήστε chrome://extensions/ και πατήστε το πλήκτρο Enter. Θα δείτε όλες τις επεκτάσεις εγκατεστημένες στο Chrome.

3. Απενεργοποιήστε τα ένα προς ένα για να τα απενεργοποιήσετε. Για παράδειγμα, η επέκταση αιτήματος X είναι απενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη.

4. Αφού απενεργοποιηθούν όλες οι επεκτάσεις, ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν μπορέσατε να αναπαράγετε βίντεο YouTube σε πλήρη οθόνη, ξεκινήστε μία προς μία να ενεργοποιείτε τις επεκτάσεις.

5. Εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί μετά την ενεργοποίηση οποιασδήποτε συγκεκριμένης επέκτασης, τότε μπορείτε να την απενεργοποιήσετε και να διατηρήσετε όλες τις άλλες επεκτάσεις ενεργοποιημένες.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε το Google Chrome

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν λειτούργησε για εσάς, αυτή είναι η τελευταία επιλογή για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί σε πλήρη οθόνη του YouTube. Η επανεγκατάσταση του Google Chrome θα απαλλαγεί από τυχόν προβλήματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας και μπορείτε να αποκτήσετε μια νέα έκδοση του Chrome χωρίς υπάρχοντα προβλήματα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό μας.

Σημείωση: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών, των κωδικών πρόσβασης και άλλων σημαντικών δεδομένων πριν εγκαταστήσετε ξανά το Chrome.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε εφαρμογές και δυνατότητες και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Αναζήτηση για Χρώμιο στο πεδίο Αναζήτηση αυτής της λίστας.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Χρώμιο και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης που φαίνεται επισημασμένο.

4. Πάλι, κάντε κλικ στο Uninstall για επιβεβαίωση.

5. Τώρα, πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε %localappdata% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να μεταβείτε στον τοπικό φάκελο AppData.

6. Ανοίξτε το φάκελο Google κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.

7. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο του Chrome και επιλέξτε Διαγραφή όπως απεικονίζεται παρακάτω.

8. Πάλι, πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε %appdata% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να μεταβείτε στο φάκελο AppData Roaming.

9. Και πάλι, μεταβείτε στο φάκελο Google και διαγράψτε το φάκελο του Chrome όπως φαίνεται στα βήματα 6 – 7.

10. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

11. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Google Chrome όπως φαίνεται.

12. Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το Chrome.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε την πλήρη οθόνη του YouTube που δεν λειτουργεί στα Windows 10. Πείτε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.