Διορθώστε ότι η βιντεοκλήση του Microsoft Teams δεν λειτουργεί

Εάν η κάμερά σας δεν λειτουργεί με το Teams, μην ανησυχείτε! Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες που χειρίζονται συσκέψεις και συνέδρια. Παρά το γεγονός ότι το Microsoft Teams είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης και συνομιλίας, μερικές φορές δεν είναι τέλειο. Ξαφνικά, μπορεί να εντοπίσετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί η βιντεοκλήση του Microsoft Teams, επομένως θα χτυπηθείτε με βίντεο σε παύση ή μόνο μαύρη οθόνη. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με μια ενσωματωμένη κάμερα ή μια εξωτερική κάμερα web. Επίσης, εάν δεν μπορείτε να εκκινήσετε την κάμερα, οι μη συμβατές ρυθμίσεις της εφαρμογής ενδέχεται να συμβάλλουν στο να μην λειτουργεί το βίντεο Teams. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η βιντεοκλήση του Microsoft Teams. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε το άρθρο.

Πώς να διορθώσετε τη βιντεοκλήση του Microsoft Teams που δεν λειτουργεί

Πριν μπείτε στην ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων, πρέπει να μάθετε τους λόγους που προκαλούν αυτό το ζήτημα. Και έτσι, μπορείτε εύκολα να επιλύσετε το ίδιο κατάλληλα.

  • Κατεστραμμένα/μη συμβατά προγράμματα οδήγησης κάμερας.
  • Πρόσθετες συσκευές κάμερας έχουν ρυθμιστεί στον υπολογιστή σας με Windows 10.
  • Δεν χορηγείται άδεια κάμερας στον υπολογιστή σας.
  • Ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή ή ένα τείχος προστασίας παρεμβαίνει στο λογισμικό Teams.
  • Ορισμένες άλλες εφαρμογές στη συσκευή σας χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη κάμερα.
  • Παρεμβολή VPN/Proxy.
  • Απαρχαιωμένο λειτουργικό σύστημα.

Τώρα, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Αναλύστε τον λόγο εφαρμογής επιλεκτικών μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιτύχετε γρήγορα αποτελέσματα.

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα μεθόδων που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα σε αυτήν την ενότητα. Οι μέθοδοι ταξινομούνται από βασικά έως προχωρημένα βήματα για να επιτευχθούν ευκολότερα και ταχύτερα αποτελέσματα. Ακολουθήστε τα με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα.

Βασική αντιμετώπιση προβλημάτων

Πριν δοκιμάσετε τις προηγμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, ακολουθούν μερικές απλές εισβολές που θα επιλύσουν όλες τις προσωρινές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με την εφαρμογή Microsoft Teams.

1. Συνδέστε ξανά την κάμερα web

  • Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική κάμερα web, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε την κάμερα web από τη θύρα USB, να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να την συνδέσετε ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια ενσωματωμένη κάμερα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προβλήματα υλικού και αποτυχία.

2. Αφαιρέστε άλλες συσκευές υλικού

  • Ορισμένες άλλες συσκευές υλικού που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας ενδέχεται να επηρεάσουν την ενσωματωμένη κάμερα ή την κάμερα web. Απενεργοποιήστε προσωρινά όλες τις άλλες συσκευές και ελέγξτε αν αυτό σας βοηθά.
  • Εάν δεν αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα μετά την αποσύνδεση όλων των άλλων συσκευών υλικού, συνδέστε τις μία προς μία για να εντοπίσετε τον ένοχο.
  • Αγοράζετε πάντα γνήσια περιφερειακά από επίσημα ή αξιόπιστα καταστήματα για τον υπολογιστή σας με Windows 10.
  Δείτε τις συνήθεις εργάσιμες ώρες κατά τον προγραμματισμό συναντήσεων σε ζώνες ώρας

3. Κλείστε τις εφαρμογές φόντου

  • Εάν η κάμερα χρησιμοποιείται από άλλες εφαρμογές ή προγράμματα στη συσκευή σας Windows 10, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ίδιο για το Microsoft Teams. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει όλες τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, όπως το Zoom, το Google Meet, το Discord και πολλά άλλα, προτού συνδεθείτε στο Microsoft Teams.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Οι υπολογιστές με Windows 10 διαθέτουν ενσωματωμένα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που σχετίζονται με όλα τα στοιχεία τους. Η λειτουργικότητα της φωτογραφικής μηχανής σας μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Επομένως, συνιστούμε την αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε msdt.exe -id DeviceDiagnostic και πατήστε Enter.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

4Α. Εάν υπάρχει πρόβλημα και η συσκευή σας δεν έχει ρυθμιστεί με τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, θα λάβετε το ακόλουθο μήνυμα. Επιλέξτε Εφαρμογή αυτής της επιδιόρθωσης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

4Β. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα προγράμματα οδήγησης, κάντε κλικ στο Κλείσιμο του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων στην ακόλουθη οθόνη.

Μέθοδος 2: Επιλέξτε τη σωστή κάμερα στις ομάδες

Οι ομάδες πρέπει να έχουν πρόσβαση στην κάμερά σας και για αυτό πρέπει να επιλέξετε τη σωστή κάμερα. Εάν το Teams αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την πρόσβαση στην κάμερα, θα αντιμετωπίσετε τόσες πολλές διενέξεις. Για την έκδοση Desktop του Teams, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλέξετε τη σωστή κάμερα στον υπολογιστή σας Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows. Πληκτρολογήστε Microsoft Teams και εκκινήστε το.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στην εικόνα προφίλ σας στο Teams.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Συσκευές στο αριστερό παράθυρο και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη δεξιά οθόνη.

4. Τώρα, στο μενού Κάμερα, αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού.

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε την κάμερα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η βιντεοκλήση του Microsoft Teams επιβεβαιώνοντας το βίντεο στο χώρο προεπισκόπησης.

Μέθοδος 3: Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Microsoft Teams

Οι ομάδες συλλέγουν προσωρινή μνήμη με τη μορφή κρυφής μνήμης για την εύκολη επεξεργασία των εργασιών εντός της εφαρμογής. Εάν αυτή η προσωρινή μνήμη είναι υπερβολικά διογκωμένη ή κατεστραμμένη στον υπολογιστή σας Windows 10, τότε μπορεί να επηρεάσει τις κύριες λειτουργίες της, όπως κάμερα, φωνή, θόρυβος και πολλά άλλα. Για να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το βίντεο Teams, εξετάστε το ενδεχόμενο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

1. Βγείτε από το Teams και ξεκινήστε τη Διαχείριση εργασιών πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc.

2. Στην καρτέλα Διεργασίες, επιλέξτε τα προγράμματα του Microsoft Teams που εκτελούνται στο παρασκήνιο και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

3. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε %appdata%MicrosoftTeams στη γραμμή αναζήτησης.

4. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα όπως φαίνεται.

5. Τώρα, επιλέξτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους εντός του φακέλου και επιλέξτε Διαγραφή.

6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε άλλες πρόσθετες συσκευές

Εάν χρησιμοποιείτε μια εξωτερική κάμερα web ή δύο ή περισσότερες κάμερες, η προεπιλεγμένη κάμερα ενδέχεται να παρεμβαίνει σε αυτές. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, απενεργοποιήστε όλες τις άλλες πρόσθετες συσκευές όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στο μενού αναζήτησης των Windows 10 και ανοίξτε το.

  Πώς να αφαιρέσετε διαφημίσεις και Bloatware από το tablet Amazon Fire 7 [No Root]

2. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο Κάμερες για να το αναπτύξετε.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή της κάμερας (HP TrueVision HD, για παράδειγμα) και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση συσκευής όπως φαίνεται.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια κάμερα που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή στο Teams.

4. Επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι.

5. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για όλες τις άλλες πρόσθετες συσκευές και ελέγξτε εάν έχετε επιλύσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η βιντεοκλήση Teams.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά τον προεπιλεγμένο προσαρμογέα κάμερας μετά την επίλυση του προβλήματος.

Μέθοδος 5: Να επιτρέπονται τα δικαιώματα κάμερας για προγράμματα περιήγησης

Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση περιήγησης του Teams, ελέγξτε αν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα για πρόσβαση στην κάμερα. Εάν όχι, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερα για εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης ή θα σας ζητηθεί το ίδιο. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να επιτρέπονται τα δικαιώματα κάμερας για προγράμματα περιήγησης. Το Google Chrome λαμβάνεται ως παράδειγμα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows. Πληκτρολογήστε Google Chrome και εκκινήστε το.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Τώρα, επιλέξτε Ασφάλεια και Απόρρητο στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Ρυθμίσεις τοποθεσίας από την κύρια σελίδα.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κύρια οθόνη και επιλέξτε την επιλογή Κάμερα στο μενού Δικαιώματα όπως φαίνεται.

5. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Οι ιστότοποι μπορούν να ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν την κάμερά σας και βεβαιωθείτε ότι οι ομάδες δεν έχουν προστεθεί στο Δεν επιτρέπεται η χρήση της λίστας της κάμεράς σας.

6. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το βίντεο Teams.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε τα Windows

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του υπολογιστή με Windows 10, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κοινά προβλήματα υλικού σε αυτήν, ειδικά για κάμερες. Ευτυχώς, μπορείτε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα με αυτά τα απλά βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας.

2. Τώρα, επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις από το δεξιό πλαίσιο.

4Α. Εάν το σύστημά σας είναι παλιό, κάντε κλικ στην Εγκατάσταση τώρα για λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης.

4Β. Εάν το σύστημά σας είναι ήδη ενημερωμένο, τότε θα εμφανίσει το μήνυμα Είστε ενημερωμένοι.

Μέθοδος 7: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας (Δεν συνιστάται)

Εάν η σουίτα ασφαλείας του Τείχους προστασίας του Windows Defender αποκλείει την πρόσβαση στην κάμερα του Microsoft Teams, ακολουθούν μερικές επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιλογή I: Ομάδες λευκής λίστας στο τείχος προστασίας

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Windows Defender Firewall. Ανοίξτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

2. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο Να επιτρέπεται μια εφαρμογή ή δυνατότητα μέσω του Τείχους προστασίας του Windows Defender.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων. Τέλος, ελέγξτε εάν το Microsoft Teams επιτρέπει τη διέλευση του Τείχους προστασίας.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Να επιτρέπεται σε άλλη εφαρμογή… για να περιηγηθείτε στο πρόγραμμά σας, εάν η επιθυμητή εφαρμογή ή το πρόγραμμα δεν υπάρχει στη λίστα.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Επιλογή II: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας προσωρινά

Σημείωση: Εάν απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας, καθιστά τον υπολογιστή σας πιο ευάλωτο σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή ιών. Επομένως, εάν επιλέξετε να το κάνετε, φροντίστε να το ενεργοποιήσετε αμέσως μετά την επίλυση του προβλήματος.

  Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος προώθησε το email σας

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και ανοίξτε τον.

2. Ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία και επιλέξτε Σύστημα και Ασφάλεια.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Τείχος προστασίας του Windows Defender, όπως φαίνεται εδώ.

4. Επιλέξτε Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας του Windows Defender από το αριστερό μενού.

5. Τώρα, επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στην επιλογή Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (δεν συνιστάται) όπου είναι διαθέσιμο σε αυτήν την οθόνη.

6. Κάντε κλικ στο OK και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 8: Απενεργοποίηση VPN

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα χρησιμοποιούνται για την αποτροπή κλοπής δεδομένων από ένα ιδιωτικό δίκτυο και χρησιμοποιούνται ως πύλη μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή. Μερικές φορές, η χρήση διακομιστών VPN μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις διαδικτυακές εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη VPN σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις VPN στη γραμμή αναζήτησης.

2. Στο παράθυρο Ρυθμίσεις, αποσυνδέστε την ενεργή υπηρεσία VPN.

3. Απενεργοποιήστε τις επιλογές VPN στην περιοχή Επιλογές για προχωρημένους.

Μέθοδος 9: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης κάμερας

Τα παλιά και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης κάμερας που χρησιμοποιείτε συχνά οδηγούν σε πρόβλημα μη λειτουργίας της βιντεοκλήσης του Microsoft Teams. Για να παραμείνετε στην ασφαλή πλευρά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης κάμερας.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω και αναπτύξτε τις Κάμερες κάνοντας διπλό κλικ πάνω της.

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής.

3. Κάντε κλικ στο Uninstall στη γραμμή εντολών.

4. Τώρα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή (π.χ Lenovo).

5. Βρείτε και πραγματοποιήστε λήψη των προγραμμάτων οδήγησης που αντιστοιχούν στην έκδοση των Windows στον υπολογιστή σας.

6. Μετά τη λήψη, κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το εγκαταστήσετε.

Μέθοδος 10: Χρησιμοποιήστε την έκδοση του προγράμματος περιήγησης των ομάδων

Εάν δεν έχετε επιτύχει καμία επιδιόρθωση για το πρόβλημα που δεν λειτουργεί αυτή η βιντεοκλήση του Microsoft Teams στην έκδοση για υπολογιστές του Teams, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης του Teams. Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα και διασφαλίζει ότι έχετε ενεργοποιήσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες πολυμέσων που είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας Windows 10.

  • Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση περιήγησης του Teams, ελέγξτε εάν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα για πρόσβαση στην κάμερα, όπως γίνεται στη Μέθοδο 5.
  • Εάν όχι, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερα για εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης ή θα σας ζητηθεί το ίδιο.

Μέθοδος 11: Επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της Microsoft Teams

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Teams τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε εκδόσεις web του Teams, χρησιμοποιήστε την τελευταία ευκαιρία για να υποβάλετε ένα ερώτημα στην επίσημη σελίδα υποστήριξης της Microsoft.

1. Πηγαίνετε στο Σελίδα υποστήριξης της Microsoft.

2Α. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Λήψη βοήθειας στο σύστημα Windows 10 για να υποβάλετε το ερώτημά σας. Για αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα Λήψης εφαρμογής Βοήθειας και επιβεβαιώστε το μήνυμα προτροπής κάνοντας κλικ στο κουμπί Άνοιγμα λήψης βοήθειας.

2Β. Επίσης, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση του προγράμματος περιήγησης για να υποβάλετε το πρόβλημά σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Λήψη υποστήριξης.

3. Τώρα, πληκτρολογήστε το πρόβλημά σας στο πεδίο Πείτε μας το πρόβλημά σας για να σας δώσουμε τη σωστή βοήθεια και υποστήριξη και πατήστε Enter.

4. Στη συνέχεια, απαντήστε στις ερωτήσεις ανάλογα με την άνεσή σας και, τέλος, θα είχατε επιλύσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η βιντεοκλήση του Microsoft Teams.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε ότι η βιντεοκλήση του Microsoft Teams δεν λειτουργεί. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας. Συνεχίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για περισσότερες ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα και αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.