Διορθώστε το Windows 10 DisplayPort που δεν λειτουργεί

Το DisplayPort είναι ένα βασικό στοιχείο οποιουδήποτε υπολογιστή. Βοηθά στην προβολή βίντεο υψηλής ποιότητας συνδέοντας την πηγή τους με οθόνη υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή προβολής. Μεταφέρει επίσης άλλους τύπους δεδομένων όπως ήχο. Επειδή είναι ένα εργαλείο plug and play, είναι εύκολο να ξεχάσουμε τον περίπλοκο μηχανισμό πίσω από αυτό που έχει το μερίδιο των προβλημάτων του. Οι χρήστες παρατήρησαν ότι το Windows 10 DisplayPort δεν λειτουργεί. Δεν εμφανίζεται κανένα μήνυμα σήματος όταν προσπαθούν να συνδέσουν μια εξωτερική οθόνη στον υπολογιστή τους με Windows 10 μέσω DisplayPort. Κάποιοι ανέφεραν ότι το καλώδιο DisplayPort σε HDMI δεν λειτουργεί Windows 10. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα με το DisplayPort χωρίς σήμα των Windows 10 και το πρόβλημα που δεν εντόπισε το DisplayPort Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το Windows 10 DisplayPort που δεν λειτουργεί

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που το DisplayPort δεν λειτουργεί στα Windows 10. Ακολουθούν μερικοί από αυτούς.

  • Ζητήματα σύνδεσης DisplayPort.
  • Ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών.
  • Κατεστραμμένο καλώδιο ή συσκευή.

Αφού κατανοήσουμε τι προκαλεί το πρόβλημα που εντόπισε το DisplayPort στα Windows 10, ας εξετάσουμε τις μεθόδους για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με κάποια βασική αντιμετώπιση προβλημάτων και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε πολύπλοκες μεθόδους.

  Πώς να αλλάξετε τη θέση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του iTunes στα Windows 10

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε πρώτα αυτές τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να επιλύσουν ζητήματα όπως το Windows 10 DisplayPort που δεν λειτουργεί και το καλώδιο DisplayPort σε HDMI που δεν λειτουργεί Windows 10.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Πολλά μικρά σφάλματα στον υπολογιστή με Windows μπορούν να επιλυθούν με απλή επανεκκίνηση του υπολογιστή. Διορθώνει δυσλειτουργίες και σφάλματα και ανανεώνει τον υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης του υπολογιστή με Windows και να ελέγξετε εάν επιλύει το πρόβλημα.

2. Επανασύνδεση συσκευών: Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η αποσύνδεση όλων των καλωδίων και των συσκευών και στη συνέχεια η επανασύνδεσή τους έχει επιλύσει το πρόβλημα. Επαναφέρει όλες τις συνδέσεις και μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Alt + F4 μαζί και επιλέξτε Τερματισμός και πατήστε Enter.

2. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή από το διακόπτη.

3. Αποσυνδέστε τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στην οθόνη του υπολογιστή.

4. Αποσυνδέστε το καλώδιο DisplayPort και περιμένετε μερικά λεπτά.

5. Συνδέστε ξανά ένα προς ένα το καλώδιο τροφοδοσίας, τα καλώδια οθόνης και τη θύρα οθόνης.

  15 καλύτερα δωρεάν θέματα των Windows 10

6. Ενεργοποιήστε το διακόπτη λειτουργίας και ξεκινήστε τον υπολογιστή σας.

3. Ελέγξτε τη σύνδεση DisplayPort: Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας είναι συνδεδεμένη στη σωστή θύρα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το DisplayPort δεν είναι χαλαρό ή ταλαντευόμενο. Ο σύνδεσμος πρέπει να είναι σωστά κλειδωμένος με τη θύρα και δεν πρέπει να κινείται όταν ενοχλείται.

4. Ελέγξτε τα καλώδια: Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο που χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε μια εξωτερική οθόνη στο DisplayPort δεν είναι κατεστραμμένο και ότι δεν έχει καμία κοπή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε την εξωτερική οθόνη με άλλο καλώδιο για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα προκαλείται από το καλώδιο σας.

5. Χρήση σωστής θύρας οθόνης: Στους περισσότερους υπολογιστές με Windows 10 υπάρχουν τρεις διαθέσιμες θύρες που χρησιμοποιούνται από την οθόνη για σύνδεση με υπολογιστή. Αυτά είναι τα VGA, DVI και HDMI. Γενικά, η εξωτερική οθόνη όταν συνδεθεί θα αναγνωρίσει αυτόματα τη συμβατή θύρα. Αλλά όταν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ενδέχεται να εμφανιστεί το σφάλμα Windows 10 DisplayPort που δεν λειτουργεί. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα επιλέγοντας τη σωστή θύρα με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

1. Αποσυνδέστε το καλώδιο από την οθόνη σας.

2. Συνδέστε σε άλλη θύρα και ελέγξτε εάν υπάρχει πρόβλημα με τις θύρες οθόνης.

6. Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών: Μη συμβατά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών ενδέχεται να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα. Μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10.

  Επεξεργασία στοιχείων μενού Έναρξη στα Windows 10 [Guide]

Εάν αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω μεθόδους εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 2: Μη αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας προβολής

Συνήθως, όταν συνδέετε μια εξωτερική οθόνη στον υπολογιστή σας με Windows 10, ενεργοποιείται αυτόματα. Ωστόσο, μερικές φορές η σύνδεση δεν εντοπίζεται από τα Windows και δεν εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας σας σε εξωτερική οθόνη, προκαλώντας πρόβλημα στο DisplayPort χωρίς σήμα Windows 10. Αλλά επιλέγοντας μια λειτουργία προβολής με μη αυτόματο τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + P μαζί για να ανοίξετε τις επιλογές προβολής στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

2. Στον πίνακα, μπορείτε να επιλέξετε Επέκταση για να εμφανίσετε την επιφάνεια εργασίας σας σε εξωτερική οθόνη και την οθόνη σας. Ελέγξτε εάν το πρόβλημα παραμένει.

3. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε να επιλέξετε Μόνο δεύτερη οθόνη που θα εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας σας μόνο στην εξωτερική οθόνη.

Ελέγξτε εάν διορθώθηκε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Windows 10 DisplayPort.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Windows 10 DisplayPort. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.