Διορθώστε το Vizio Remote που δεν λειτουργεί

Ένα τηλεχειριστήριο Vizio μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί λόγω εξαντλημένων μπαταριών της συσκευής, μπλοκαρισμένων αισθητήρων τηλεόρασης, υπολειμμάτων ρεύματος τηλεχειριστηρίου και τηλεόρασης, ακάθαρτου τροφοδοτικού, παγιδευμένης απομακρυσμένης μνήμης, ακόμη και δυσκολιών με την ίδια την τηλεόραση. Όταν προκύψει το πρόβλημα του τηλεχειριστηρίου Vizio που δεν λειτουργεί, μένεις με μια σχεδόν αχρησιμοποίητη τηλεόραση. Επομένως, η ύπαρξη ενός τηλεχειριστηρίου που λειτουργεί, καθώς και η φροντίδα του, είναι κρίσιμης σημασίας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Εκτός φυσικά και αν σπάσουν κάποια κομμάτια. Σε σύγκριση με άλλα τηλεχειριστήρια, το τηλεχειριστήριο Vizio είναι πιο σημαντικό για χρήση τηλεόρασης, καθώς περιλαμβάνει δυνατότητες έξυπνης τηλεόρασης που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε και να περιηγείστε σε πολλές εφαρμογές. Σε αυτό το άρθρο, δείξαμε πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο Vizio. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα βήματα για την επαναφορά του απομακρυσμένου Vizio.

Πώς να διορθώσετε το Vizio Remote που δεν λειτουργεί

Καταφέραμε να εντοπίσουμε τις ακόλουθες αιτίες μη λειτουργίας του Vizio Remote μετά από ενδελεχή εξέταση των αναφορών χρηστών.

  • Μπαταρίες που έχουν απενεργοποιηθεί: Εάν οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο του Vizio έχουν απενεργοποιηθεί, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

  • Μπλοκαρισμένος αισθητήρας τηλεόρασης: Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν η δέσμη υπερύθρων δεν μπορεί να φτάσει στην τηλεόραση λόγω εμποδίου μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του αισθητήρα της τηλεόρασης.

  • Ηλεκτρονικές παρεμβολές: Εάν άλλες κοντινές συσκευές παράγουν ακτινοβολία που παρεμποδίζει την ακτίνα IR του τηλεχειριστηρίου, μπορεί να αντιμετωπίσετε το τρέχον λάθος.

  • Βρώμικη πηγή τροφοδοσίας: Εάν η πηγή τροφοδοσίας της τηλεόρασης παρέχει βρώμικη τροφοδοσία στο σύστημα, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε το παρόν πρόβλημα.

  • Υπολείμματα τροφοδοσίας τηλεόρασης και τηλεχειριστηρίου: Εάν το τηλεχειριστήριο ή η τηλεόραση έχουν υπολείμματα ρεύματος που εμποδίζουν την ικανότητά τους να στέλνουν ή να μεταφράζουν τη δέσμη υπερύθρων, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε το τρέχον πρόβλημα.

  • Κολλημένη απομακρυσμένη μνήμη: Εάν η απομακρυσμένη μνήμη έχει κολλήσει σε μια συγκεκριμένη θέση ή συσκευή, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα παρόμοια με την παρούσα.

  • Ελαττωματική τηλεόραση: Εάν η τηλεόρασή σας έχει καταστεί ελαττωματική, μπορεί να επηρεαστείτε από το πρόβλημα.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Πριν προχωρήσουμε στις απαντήσεις, πρέπει να ελέγξουμε ξανά ότι το τηλεχειριστήριο παράγει υπέρυθρο φως (εάν χρησιμοποιείτε τηλεχειριστήριο υπερύθρων). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια απλή δοκιμή κάμερας για να επιτευχθεί αυτό. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ψηφιακή κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή σε κινητό τηλέφωνο.

  • Ενεργοποιήστε την κάμερα και μετά κοιτάξτε μέσα από την οθόνη τη συσκευή τηλεχειρισμού.
  • Δείξτε το άκρο του τηλεχειριστηρίου, αυτό που συνήθως κατευθύνεται προς την τηλεόραση, προς την κάμερα.
  • Εάν κρατήσετε πατημένο οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεχειριστήριο, θα πρέπει να δείτε ένα φως να αναβοσβήνει από το IR LED στο τέλος του τηλεχειριστηρίου στην οθόνη της κάμεράς σας.
  • Ελέγξτε όλα τα κουμπιά στο τηλεχειριστήριο, ιδιαίτερα τα κουμπιά λειτουργίας και έντασης ήχου, για να ελέγξετε αν λειτουργούν.
  • Εάν κανένα από τα κουμπιά δεν λειτουργεί, το τηλεχειριστήριο μπορεί να είναι ελαττωματικό.
  • Εάν μόνο μερικά κουμπιά δεν λειτουργούν, είναι πιθανό οι επαφές τους να είναι βρώμικες ή να έχουν φθαρεί από τη χρήση.
  • Εάν όλα τα κουμπιά είναι λειτουργικά, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ακολουθούν οι προηγμένες μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επαναφορά του απομακρυσμένου Vizio.

Μέθοδος 1: Τηλεχειριστήριο κύκλου ισχύος

Τα υπολείμματα ρεύματος μπορεί να προκαλέσουν διακοπή λειτουργίας του τηλεχειριστηρίου Vizio. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο, η ανακύκλωση ενέργειας βοηθά στην επαναφορά του τηλεχειριστηρίου Vizio και αποστραγγίζει τυχόν υπολείμματα ρεύματος. Ο σκοπός του power cycling είναι να εγγυηθεί ότι τυχόν προσωρινές ρυθμίσεις επαναφέρονται πλήρως. Τυχόν εσφαλμένες ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο ενδέχεται να διορθωθούν ως αποτέλεσμα αυτού. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση ενός κολλημένου κουμπιού στο τηλεχειριστήριο που δεν γνωρίζατε. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο Vizio.

1. Αφαιρέστε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου.

2. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο. Το κουμπί βρίσκεται συνήθως στο επάνω μέρος του τηλεχειριστηρίου.

3. Μετά από πέντε δευτερόλεπτα, αφήστε το κουμπί λειτουργίας. Τυχόν υπολειπόμενη ισχύς θα ληφθεί από το τηλεχειριστήριο.

4. Τουλάχιστον μία φορά, πατήστε κάθε κουμπί στο τηλεχειριστήριο. Αυτό θα βοηθήσει στη χαλάρωση τυχόν μπλοκαρισμένων κουμπιών.

Σημείωση: Να είστε προσεκτικοί όταν αφαιρείτε τυχόν κουμπιά στο τηλεχειριστήριο που έχουν κολλήσει σε μόνιμα πιεσμένη θέση. Διαφορετικά, το τηλεχειριστήριο δεν θα ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε πρόσθετη είσοδο από τον χρήστη.

5. Αντικαταστήστε τις μπαταρίες στο τηλεχειριστήριό σας.

6. Ελέγξτε αν το τηλεχειριστήριό σας έχει αρχίσει να λειτουργεί σωστά.

Μέθοδος 2: Τηλεόραση Power Cycle

Εάν μια τηλεόραση Vizio βρίσκεται σε λανθασμένη κατάσταση ή κάποια από τις ρυθμίσεις της δεν λειτουργεί, ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται σε όλες τις εισόδους, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του καναλιού χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την ενεργοποίηση της τηλεόρασης.

1. Αφαιρέστε την τηλεόραση από την πρίζα.

2. Για 30 δευτερόλεπτα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας της τηλεόρασης, το οποίο θα εξαντλήσει την εναπομένουσα ισχύ της τηλεόρασης και μπορεί να επιλύσει τις περίεργες δυσκολίες.

3. Περιμένετε ένα λεπτό.

4. Συνδέστε ξανά την τηλεόραση στην πηγή ρεύματος και ενεργοποιήστε την.

Ελέγξτε ξανά το τηλεχειριστήριο για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σε καλή κατάσταση.

Μέθοδος 3: Αλλάξτε τις μπαταρίες

Η αλλαγή των μπαταριών με νέες είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το τηλεχειριστήριο είναι λειτουργικό και είναι απαραίτητο για την επαναφορά του τηλεχειριστηρίου Vizio. Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια Vizio δέχονται δύο μπαταρίες ΑΑ ή δύο ΑΑΑ. Προχωρήστε στην επόμενη λύση εάν οι νέες μπαταρίες δεν επιλύσουν το πρόβλημα για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο Vizio.

Μέθοδος 4: Αφαιρέστε το μπλοκάρισμα στον αισθητήρα τηλεόρασης

Ένα άλλο βήμα για την επαναφορά του τηλεχειριστηρίου Vizio είναι να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα στον αισθητήρα τηλεόρασης. Επειδή ο αισθητήρας υπερύθρων στην τηλεόραση είναι φραγμένος και δεν μπορεί να λάβει το σήμα υπερύθρων, το τηλεχειριστήριο έξυπνης τηλεόρασης Vizio ενδέχεται να μην λειτουργεί. Ο αισθητήρας υπερύθρων τηλεόρασης βρίσκεται συνήθως κάτω αριστερά ή κάτω δεξιά στην οθόνη. Ακόμη και ημιδιαφανή πράγματα, όπως το προστατευτικό πλαστικό περιτύλιγμα που συνοδεύει τις νέες τηλεοράσεις, ενδέχεται να μπλοκάρουν το σήμα υπέρυθρων από το τηλεχειριστήριό σας.

1. Εντοπίστε τον αισθητήρα υπερύθρων της τηλεόρασης.

2. Οτιδήποτε μπροστά στην Τηλεόραση πρέπει να μετακινηθεί.

3. Ψάξτε επίσης για τυχόν μουτζούρες στον αισθητήρα. Για τον καθαρισμό του μπροστινού μέρους του αισθητήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλκοόλ.

4. Τώρα πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο και στρέψτε το προς τον αισθητήρα υπερύθρων της τηλεόρασης.

5. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε απόσταση 10 ποδιών από την τηλεόραση, επειδή τα σήματα υπερύθρων λειτουργούν μόνο μέχρι μια συγκεκριμένη απόσταση.

6. Θα μάθετε εάν υπήρχε εμπόδιο στο σήμα υπερύθρων εάν η τηλεόραση ανάψει ή απενεργοποιηθεί.

Μέθοδος 5: Αλλαγή πηγής ενέργειας

Το Dirty Power αναφέρεται σε μια ανωμαλία στην ποιότητα ισχύος που παρέχεται σε μια συσκευή. Οι αλλαγές τάσης, οι κακοί συντελεστές ισχύος, οι διακυμάνσεις της συχνότητας και οι υπερτάσεις ισχύος είναι παραδείγματα ανωμαλιών. Εάν η τηλεόρασή σας είναι συνδεδεμένη σε βρώμικη πηγή ρεύματος, ενδέχεται να μην λειτουργεί το Vizio Remote.

1. Αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την τηλεόραση Vizio.

2. Μετακινήστε την τηλεόραση Vizio σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας όπου είναι γνωστό ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι κανονική και συνδέστε την.

Ελέγξτε για να δείτε εάν το τηλεχειριστήριο λειτουργεί σωστά τώρα.

Μέθοδος 6: Περιορίστε τις ηλεκτρονικές παρεμβολές

Με την έλευση της τεχνολογίας, οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτός ο ηλεκτρικός εξοπλισμός παράγει διάφορα είδη ακτινοβολιών, που μπορεί να αναγκάσουν το τηλεχειριστήριο να σταματήσει να λειτουργεί εάν αυτές οι ακτινοβολίες παρεμβαίνουν στο σήμα IR. Ο αισθητήρας υπερύθρων τηλεόρασης βρίσκεται συνήθως κάτω αριστερά ή κάτω δεξιά της οθόνης. Οτιδήποτε μπορεί να κρύψει τον αισθητήρα, συμπεριλαμβανομένου του προστατευτικού πλαστικού περιβλήματος που συνοδεύει τις νέες τηλεοράσεις, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

1. Προσδιορίστε τυχόν άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή φώτα που είναι αναμμένα στο οπτικό πεδίο του παραθύρου του απομακρυσμένου αισθητήρα, συμπεριλαμβανομένων των CFL.

2. Απενεργοποιήστε ή μετακινήστε την τηλεόραση σε μια νέα περιοχή.

3. Καλύψτε τον αισθητήρα υπερύθρων στο μπροστινό μέρος του δέκτη με ένα κομμάτι μπλε ζωγραφικής ταινίας ή απλή καφέ ταινία κάλυψης. Η ταινία ζωγραφικής μπορεί να φιλτράρει το αδέσποτο υπέρυθρο από άλλες συσκευές, επιτρέποντας στο τηλεχειριστήριο να περάσει.

4. Καθαρίστε τυχόν ακαθαρσίες στον αισθητήρα της τηλεόρασης και στον αισθητήρα τηλεχειριστηρίου υπερύθρων χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα εμποτισμένη σε απεσταγμένο οινόπνευμα.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το τηλεχειριστήριο Vizio. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια.

  Τι μπορείτε να μάθετε από ένα;