Διορθώστε το Stuck on Preparing to Configuration Windows 10

Η προετοιμασία για τη διαμόρφωση των παραμέτρων των Windows είναι ένα συνηθισμένο μήνυμα που εμφανίζεται όταν εκτελείτε μια ενημέρωση των Windows. Μην κλείσετε τον υπολογιστή σας. Είναι σημαντικό να παραμείνετε υπομονετικοί γιατί η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τον προβλεπόμενο. Όταν εγκαθίστανται νέες ενημερώσεις ή όταν ένας χρήστης επανεγκαθιστά ή πραγματοποιεί καθαρή εγκατάσταση των Windows, η προετοιμασία για τη διαμόρφωση των Windows φαίνεται να έχει κολλήσει ή να εμφανίζεται για υπερβολικό χρονικό διάστημα. Το ζήτημα συνήθως προκαλείται από κατεστραμμένα αρχεία ενημέρωσης ή όταν η ακεραιότητα των δεδομένων έχει παραβιαστεί. Ίσως, ωστόσο, να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα μόνοι σας. Οι μέθοδοι που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να σας βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος προετοιμασίας για τη ρύθμιση παραμέτρων των παραθύρων.

Πώς να διορθώσετε το Stuck on Preparing to Configuration Windows 10

Ανακαλύφθηκε ότι οι βασικοί λόγοι ήταν οι αιτίες προετοιμασίας για τη ρύθμιση παραμέτρων του προβλήματος κολλήματος των Windows:

  • Αρχεία που λείπουν: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένα αρχεία από την ενημέρωση ενδέχεται να λείπουν ή να έχουν καταστραφεί κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, με αποτέλεσμα το σφάλμα. Είναι επίσης πιθανό κατά την εγκατάσταση των Windows, η εγκατάσταση να παραβλέψει ορισμένα αρχεία ή να σταμάτησε λόγω διακοπής ρεύματος, αποτρέποντας τη σωστή εγκατάσταση όλων των δεδομένων.

  • Σφάλμα δίσκου: Είναι επίσης κατανοητό ότι ορισμένα σφάλματα δίσκου εμπόδισαν τη σωστή ρύθμιση των Windows και εμπόδισαν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Σφάλματα δίσκου μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της έλλειψης πόρων δίσκου ή της ύπαρξης ελαττωματικών αρχείων καταγραφής. Αυτά τα σφάλματα δίσκου ενδέχεται να επηρεάσουν ολόκληρο τον πόρο του δίσκου, προκαλώντας προβλήματα εγκατάστασης.

  • Σφάλμα: Κατά την εγκατάσταση των Windows, το τμήμα ρύθμισης μπορεί να παρουσιάσει σφάλμα, με αποτέλεσμα να κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα και μπορεί να επιλυθεί εύκολα.

Προκαταρκτικά Βήματα

  • Πρώτα και κύρια, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν επιχειρήσετε να ακολουθήσετε τις παρακάτω μεθόδους. Η ρύθμιση ζωτικών υπηρεσιών και η εγκατάσταση σημαντικών λειτουργιών στα Windows ενδέχεται να διαρκέσει πολύ.
  • Εάν δεν λειτουργεί, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στον υπολογιστή σας για να το απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της σελίδας Προετοιμασία για διαμόρφωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε τις ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + Alt + Del και κάνοντας κλικ στην επιλογή Power > Restart.
  • Στη συνέχεια, για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή, πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας άλλη μια φορά. Επιλέξτε Start Windows Normally και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδικασία σύνδεσης για να ξεκινήσετε σωστά τα Windows.
  • Η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της σελίδας μπορεί να επιστρέψει, αλλά τελικά θα εξαφανιστεί και θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες ενέργειες για να επιβεβαιώσετε ότι τα Windows εγκαταστάθηκαν με επιτυχία και χωρίς λάθη.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε τη σάρωση SFC

Οι σαρώσεις SFC ενδέχεται να ελέγξουν και να ανακαλύψουν προβλήματα με προγράμματα οδήγησης, υπογραφές και άλλα κρίσιμα αρχεία υπολογιστή. Και η διόρθωση αυτών των προβλημάτων μπορεί τελικά να διορθώσει το επιθυμητό πρόβλημα που έχει κολλήσει στην προετοιμασία για τη ρύθμιση παραμέτρων των Windows. Διαβάστε και ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και δείτε εάν το ζήτημα που συζητήθηκε έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε τη σάρωση ChkDisk

Η εγκατάσταση σημαντικού λογισμικού στον υπολογιστή σας μπορεί να παρεμποδιστεί σε σπάνιες περιπτώσεις, εάν το μηχάνημά σας παρουσιάζει σφάλματα στο δίσκο. Για να ανακαλύψετε και να εξαλείψετε τυχόν προβλήματα δίσκου, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε σάρωση chkdisk. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ελέγχου του δίσκου για σφάλματα χρησιμοποιώντας το chkdsk για να το κάνετε και διορθώστε το επιθυμητό πρόβλημα στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία

Εάν η μέθοδος που αναφέρεται παραπάνω δεν σας βοήθησε στην επίλυση της προετοιμασίας σας να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των Windows, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Αρχικά, εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση στα Windows σας με τη βοήθεια του οδηγού μας σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης καθαρής εκκίνησης στα Windows 10.

2. Δεύτερον, απενεργοποιήστε προσωρινά το antivirus. Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10 για να το κάνετε και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα για να ενημερώσετε τα Windows σας.

3. Τέλος, ενημερώστε τα παράθυρά σας ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

Μέθοδος 4: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Μερικές φορές για να επιλύσετε ζητήματα όπως η προετοιμασία για τη διαμόρφωση των παραμέτρων των Windows, τα προγράμματα οδήγησης δικτύου στον υπολογιστή θα πρέπει να ενημερωθούν. Τα ελαττωματικά και κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης θα οδηγήσουν στο εν λόγω πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στον υπολογιστή σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν εκκρεμούν ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης δικτύου και ότι είναι ενημερωμένες. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης προσαρμογέων δικτύου στα Windows 10 για να μάθετε πλήρως τη διαδικασία και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 5: Εκτελέστε σκληρή επανεκκίνηση

Όταν προσπαθείτε να τερματίσετε τη λειτουργία του συστήματος Windows, ο υπολογιστής σας κολλάει στην οθόνη Προετοιμασία ρύθμισης παραμέτρων των Windows 10. Σε αυτήν την περίπτωση, η μόνη επιλογή είναι να εκτελέσετε μια σκληρή επανεκκίνηση. Για να εκτελέσετε μια σκληρή επανεκκίνηση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας μέχρι να τερματιστεί η λειτουργία του υπολογιστή.

2. Αποσυνδέστε τα εξωτερικά τροφοδοτικά ή αφαιρέστε την μπαταρία από τον φορητό υπολογιστή σας.

3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

4. Περιμένετε μερικά λεπτά προτού συνδέσετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή ή το τροφοδοτικό στον υπολογιστή σας.

5. Πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας άλλη μια φορά για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

6. Εάν λάβετε μια ειδοποίηση ότι ο υπολογιστής τερματίστηκε απροσδόκητα, ορίστε την επιλογή Επανεκκίνηση κανονικά.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ενοχλητικό ζήτημα επαναφέροντας το σύστημα των Windows σε προηγούμενη κατάσταση. Η Επαναφορά Συστήματος είναι μια λειτουργία των Windows που σας επιτρέπει να αναιρέσετε τροποποιήσεις στο σύστημά σας χωρίς να βλάψετε τα δεδομένα σας. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά τη σύνδεση στα Windows, η Επαναφορά Συστήματος μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 για αυτό και δείτε εάν το ζήτημα που συζητήθηκε έχει διορθωθεί στον υπολογιστή σας ή όχι.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε το πρόβλημα προετοιμασίας για τη ρύθμιση παραμέτρων των Windows. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Και χρησιμοποιήστε την παρακάτω ενότητα σχολίων εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη αφής σε φορητό υπολογιστή δύο σε ένα Windows 10