Διορθώστε το Stuck on Diagnostic PC σας στα Windows 10

Μετά την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης δυνατοτήτων των Windows, ο υπολογιστής σας μπορεί να παγιδευτεί σε έναν αυτοματοποιημένο κύκλο επισκευής. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει διάφορες τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων εάν προσπαθείτε να εντοπίσετε μια προσέγγιση επισκευής που θα σας επιτρέψει να επιλύσετε τη διάγνωση του προβλήματος των Windows 10 του υπολογιστή σας. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για να διορθώσετε τη διάγνωση του προβλήματος κολλήματος του υπολογιστή σας στα Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το Stuck on Diagnostic PC σας στα Windows 10

Εξετάσαμε αυτήν τη διάγνωση του προβλήματος κολλήματος του υπολογιστή σας εξετάζοντας πολλές αναφορές χρηστών και δοκιμάσαμε διάφορες στρατηγικές επισκευής που προτείνονται από ορισμένους επηρεασμένους χρήστες. Όπως αποδεικνύεται, διάφορες συνθήκες καθιστούν το σύστημά σας παγιδευμένο μέσα στην οθόνη διάγνωσης του υπολογιστή σας. Ακολουθεί μια λίστα περιστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό το ζήτημα στα Windows 10.

  • Καταστροφή αρχείων συστήματος: Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν την εμφάνιση του εργαλείου Διαγνωστικός έλεγχος συστήματος σε κάθε εκκίνηση του συστήματος. Εάν αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα είναι επίσης κατεστραμμένο, θα κολλήσει σε έναν βρόχο.

  • Ανεπαρκής χώρος συστήματος: Όπως αποδεικνύεται, αυτό το πρόβλημα αυτού του ζητήματος μπορεί επίσης να προκύψει όταν το σύστημα δεν διαθέτει επαρκή χωρητικότητα αποθήκευσης για τη φόρτωση όλων των προγραμμάτων και υπηρεσιών που απαιτούνται για την εκκίνηση της λειτουργίας.

  • Glitched Automated Repair Utility: Αυτό το ζήτημα έχει αναφερθεί από πολλούς πελάτες ότι προκαλείται από μυστηριώδη προβλήματα στη μονάδα δίσκου του συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα Automatic Repair θα προσπαθήσει να ανοίξει σε κάθε επανεκκίνηση σε μια προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά δεν θα μπορέσει να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος.

  • Ελαττωματικά δεδομένα BCD: Κατεστραμμένα δεδομένα εκκίνησης ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα σε σοβαρές συνθήκες, γεγονός που εμποδίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκίνησης.

Ορισμένοι πελάτες που έχουν ταλαιπωρηθεί προσπάθησαν να επανεκκινήσουν τους υπολογιστές τους για να απαλλαγούν από αυτό το πρόβλημα, αλλά ισχυρίστηκαν ότι οι υπολογιστές τους μπαίνουν σε μια σκοτεινή οθόνη, εμφανίζουν το λογότυπο και μετά επιστρέφουν στη σελίδα Διαγνωστικός υπολογιστής. Το λειτουργικό σύστημα υποδεικνύει ότι η συσκευή σας έχει διαγνωστεί, αλλά ενδέχεται να μην σημειωθεί πρόοδος. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω μεθόδους για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε σκληρή επανεκκίνηση

Μπορείτε να κάνετε μια σκληρή επανεκκίνηση εάν τα Windows σας δεν μπορούν να εκκινήσουν λόγω του προβλήματος Προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης ή διάγνωσης του υπολογιστή σας.

1. Αποσυνδέστε το τροφοδοτικό AC και αφαιρέστε την μπαταρία από τη συσκευή.

2. Ελέγξτε εάν εκκινεί κανονικά πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 20 δευτερόλεπτα.

Εάν αυτή η τεχνική αποτύχει, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω επιλογές.

Μέθοδος 2: Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία και ελεύθερο χώρο

Όπως έχουν ανακαλύψει ορισμένοι χρήστες, αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να προκύψει όταν το σύστημα δεν έχει αρκετή χωρητικότητα για εκκίνηση. Αρκετά άτομα σε παρόμοια θέση έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα τρέχοντας τα μηχανήματά τους σε ασφαλή λειτουργία και ελευθερώνοντας χώρο. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10.

Στη συνέχεια, εκτελέστε Εκκαθάριση δίσκου ακολουθώντας τον οδηγό μας για να εκτελέσετε την Εκκαθάριση Δίσκου.

Εάν η διάγνωση του προβλήματος των Windows 10 του υπολογιστή σας παραμένει, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

Μέθοδος 3: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Είναι επίσης πιθανό αυτό το πρόβλημα να προκαλείται από καταστροφή του αρχείου συστήματος. Αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία ενδέχεται να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκίνησης. Θα πρέπει να εκτελέσετε τις σαρώσεις πριν από τη φάση εκκίνησης, καθώς δεν μπορείτε να προχωρήσετε πέρα ​​από τη σελίδα Διαγνωστικά. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα επαναφοράς συστήματος

Μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παραδοσιακά. Όταν αντιμετωπίζετε μια περίσταση όπως αυτή, η καλύτερη ενέργεια είναι να ακολουθήσετε μια στρατηγική ελέγχου ζημιών. Τα περισσότερα προβλήματα εκκίνησης που προκαλούνται από καταστροφή αρχείων συστήματος μπορούν να επιλυθούν επαναφέροντας το μηχάνημα σε μια υγιή κατάσταση στην οποία όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Τοποθετήστε το δίσκο εγκατάστασης και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

2. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να ξεκινήσετε το μέσο εγκατάστασης όταν δείτε την οθόνη εκκίνησης.

3. Όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση του προγράμματος Εγκατάστασης των Windows, κάντε κλικ στο Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας.

4. Μεταβείτε στο μενού Αντιμετώπιση προβλημάτων από το πρώτο μενού επισκευής.

5. Κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους από το μενού Αντιμετώπιση προβλημάτων.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Command Prompt από τη λίστα των διαθέσιμων βοηθητικών προγραμμάτων.

7. Για να ανοίξετε το πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος, πληκτρολογήστε την εντολή rstrui.exe στο παράθυρο της Γραμμής εντολών και πατήστε το πλήκτρο Enter.

8. Κάντε κλικ στο Επόμενο μόλις φτάσετε στην πρώτη οθόνη.

9. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Εμφάνιση περισσότερων σημείων επαναφοράς.

10. Μόλις το κάνετε, διαβάστε κάθε στιγμιότυπο αποκατάστασης και επιλέξτε ένα που τραβήχτηκε πριν από το πρόβλημα Διαγνωστικά.

11. Για να προχωρήσετε στην επόμενη επιλογή, επιλέξτε την κατάλληλη φωτογραφία και κάντε κλικ στο Επόμενο.

12. Τώρα, κάντε κλικ στο Τέλος.

Το σύστημά σας θα επανεκκινήσει αυτόματα μετά την επαναφορά και το παλιό μηχάνημα θα διορθωθεί στην επόμενη εκκίνηση του συστήματος.

Μέθοδος 5: Ανοικοδόμηση BCD

Στα Windows 10, θα λάβετε το σφάλμα Προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης εάν τα αρχεία εκκίνησης λείπουν ή είναι κατεστραμμένα. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι χρήστες θα δημιουργήσουν ξανά την εγγραφή εκκίνησης χρησιμοποιώντας τις παρακάτω διαδικασίες.

1. Τοποθετήστε το CD εγκατάστασης με δυνατότητα εκκίνησης των Windows στον υπολογιστή εμφανίζοντας το μήνυμα σφάλματος Preparing Automatic Repair or Diagnosing your PC.

2. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας κάνοντας εκκίνηση από το CD εγκατάστασης.

3. Για να συνεχίσετε, επιλέξτε τις ρυθμίσεις γλώσσας και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

4. Επιλέξτε Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας.

5. Επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων.

6. Επιλέξτε Γραμμή εντολών.

7. Εισαγάγετε τις παρακάτω οδηγίες στη γραμμή εντολών και πατήστε το πλήκτρο Enter μετά από κάθε μία.

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd

8. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή exit και πατήστε το πλήκτρο Enter.

9. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση αυτόματης επιδιόρθωσης εκκίνησης

Εάν συμβεί αυτό, το λογισμικό Automatic Start-up Repair θα ξεκινήσει σε κάθε εκκίνηση του συστήματος. Ωστόσο, εάν το βοηθητικό πρόγραμμα είναι χαλασμένο, ενδέχεται να μην μπορείτε να περάσετε από την οθόνη εκκίνησης. Επομένως, η απενεργοποίηση αυτού του λογισμικού θα αποτρέψει την εμφάνιση της οθόνης Diagnostic your PC.

1. Μόλις δείτε την εισαγωγική οθόνη, πατήστε επανειλημμένα το πλήκτρο F8 για να μεταβείτε στο μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.

2. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από το μενού Advanced Boot Options, πατώντας το πλήκτρο F5 ή χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους.

3. Όταν ολοκληρωθεί η ρουτίνα εκκίνησης, πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

4. Πληκτρολογήστε cmd και πατήστε Ctrl + Shift + Enter για να ανοίξετε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών.

5. Κάντε κλικ στο Ναι στην προτροπή.

6. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

bcdedit /set recoveryenabled NO

7. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Εάν η διάγνωση του προβλήματος των Windows 10 του υπολογιστή σας παραμένει ή δεν λάβετε διαφορετικό σφάλμα, συνεχίστε την επόμενη διαδικασία.

Μέθοδος 7: Απεγκατάσταση ενημερώσεων

Εάν η ενημέρωση δεν εγκατασταθεί σωστά στη συσκευή σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το ζήτημα που συζητήθηκε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση προγράμματος κάτω από το μενού Προγράμματα όπως φαίνεται.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται.

4. Τώρα, αναζητήστε και επιλέξτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ανατρέχοντας στο Εγκατάσταση την ημερομηνία και κάνοντας κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τέλος, επιβεβαιώστε οποιαδήποτε ερώτηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ελέγξτε εάν η διάγνωση του προβλήματος κολλήματος του υπολογιστή σας παραμένει ή όχι.

Μέθοδος 8: Εκτελέστε επιδιόρθωση εγκατάστασης

Εάν καμία από τις προαναφερθείσες μεθόδους επισκευής δεν έχει λειτουργήσει, πιθανότατα αντιμετωπίζετε μια σοβαρή περίπτωση καταστροφής του συστήματος που δεν μπορεί να διορθωθεί με κανονικές μεθόδους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα είναι να επαναφέρετε κάθε στοιχείο των Windows, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εργασιών που σχετίζονται με την εκκίνηση που προκαλούν τον βρόχο αυτόματης επιδιόρθωσης. Μπορείτε πάντα να εκτελείτε μια καθαρή εγκατάσταση, αλλά να έχετε κατά νου ότι με αυτόν τον τρόπο θα χαθούν τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα στο σύστημά σας Windows. Εάν επιλέξετε καθαρή εγκατάσταση, όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, οι εφαρμογές, τα παιχνίδια, τα έγγραφα και άλλα μέσα θα εξαφανιστούν. Διαβάστε τον οδηγό μας για το Πώς να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 και εφαρμόστε το ίδιο.

***

Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει κολλήσει στη διάγνωση του υπολογιστή σας στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  5 καλύτερες εφαρμογές ζωγραφικής για Windows 10