Διορθώστε το Roblox δεν θα εγκατασταθεί στα Windows 10

Τα διαδικτυακά παιχνίδια έχουν φτάσει στο απόγειό τους τα τελευταία χρόνια. Έχει αυξήσει τη ζήτηση για καλύτερα παιχνίδια και προγραμματιστές παιχνιδιών. Ως αποτέλεσμα, έχουν προκύψει πολλές πλατφόρμες που παρέχουν στους παίκτες όλα τα εργαλεία για να προγραμματίσουν τα δικά τους παιχνίδια. Το Roblox είναι μια τέτοια πλατφόρμα. Το Roblox επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τα εξατομικευμένα παιχνίδια τους και να παίζουν αυτά που έχουν κατασκευαστεί από άλλους. Το Roblox φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις gaming και μάλιστα έχει το δικό του νόμισμα. Είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows όπου μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο της Roblox και το Microsoft Store. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούν να εγκαταστήσουν το Roblox Windows 10. Πολλά φόρουμ είναι γεμάτα με ερωτήματα όπως γιατί δεν γίνεται λήψη του Roblox στα Windows. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν θα εγκαταστήσει το Roblox.

Πώς να διορθώσετε το Roblox που δεν θα εγκατασταθεί στα Windows 10

Αν αναρωτιέστε γιατί το Roblox δεν κατεβάζει στα Windows, εδώ είναι μια λίστα με μερικούς πιθανούς λόγους:

  • Θέματα δικτύου
  • Ξεπερασμένη έκδοση των Windows
  • Ανεπαρκή δικαιώματα χρήστη
  • Παρεμβολή από πρόγραμμα προστασίας από ιούς
  • Παρεμβολές από το τείχος προστασίας του Windows Defender

Αφού μάθετε γιατί δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Roblox Windows 10, αφήστε μας να καταλάβουμε πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Θα ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές μεθόδους και ελέγχους και θα προχωρήσουμε σε πολύπλοκες μεθόδους προς το τέλος. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε αυτές τις μεθόδους με τη δεδομένη σειρά για καλύτερα αποτελέσματα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Open Broadcaster (OBS) στο Ubuntu

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Σας συνιστούμε να εκτελέσετε αυτές τις Βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων πριν προχωρήσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να επιλύσουν ζητήματα όπως το Roblox δεν θα εγκαταστήσει.

1. Επανεκκίνηση υπολογιστή: Η επανεκκίνηση του υπολογιστή μπορεί να επιλύσει πολλά σφάλματα που σχετίζονται με το σύστημα και άλλα δευτερεύοντα ζητήματα. Μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης του υπολογιστή με Windows για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

2. Ελέγξτε την ημερομηνία και την ώρα: Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει ρυθμίσει τη σωστή ώρα. Εάν το ρολόι του υπολογιστή δεν είναι ακριβές, τότε πολλοί αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα. Μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα στα Windows 10 ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής ημερομηνίας και ώρας στα Windows 10.

3. Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου: Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί σωστά. Προσπαθήστε να κατεβάσετε κάποια άλλα αρχεία ή ελέγξτε την ταχύτητα του Διαδικτύου στο διαδίκτυο για να επιβεβαιώσετε ότι δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύου.

4. Ενημέρωση των Windows: Εάν ο υπολογιστής σας με Windows 10 εκτελεί μια παλιά έκδοση των Windows, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος που δεν θα εγκαταστήσει το Roblox. Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις για τα Windows για την κατάργηση σφαλμάτων και άλλων ζητημάτων. Μπορείτε να ελέγξετε και να ενημερώσετε τα Windows σας ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

  Πώς να ρυθμίσετε το Webmin στον διακομιστή Ubuntu

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Roblox ως διαχειριστής

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα Windows δεν θα φορτώσουν ορισμένα προγράμματα εάν δεν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα ή δικαιώματα διαχειριστή για να τα εκτελέσετε. Μπορεί να σταματήσει την εγκατάσταση του Roblox. Μπορείτε να το επιλύσετε εκτελώντας το Roblox Launcher ως Διαχειριστή και για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Εντοπίστε το αρχείο RobloxPlayerLauncher.exe και κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες.

Σημείωση: Το RobloxPlayerLauncher.exe βρίσκεται συνήθως στο C:UsersUsernameDownloads από προεπιλογή.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής στην ενότητα Ρυθμίσεις.

5. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς είναι εξαιρετικά στο να κρατούν μακριά τα επιβλαβή αρχεία και να προστατεύουν τον υπολογιστή μας. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να αναγνωρίσουν εσφαλμένα τα κανονικά αρχεία ως κακόβουλα και να τα εμποδίσουν να λειτουργήσουν σωστά. Εάν το Antivirus σας εντοπίσει το Roblox ως κακόβουλο, τότε μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην εγκατάσταση του Roblox. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus και να προσπαθήσετε να εκτελέσετε το Roblox. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας για την προσωρινή απενεργοποίηση του Antivirus στα Windows 10.

Σημείωση: Εάν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, ενεργοποιήστε αμέσως το Antivirus σας για προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Μέθοδος 4: Να επιτρέπεται το Roblox στο τείχος προστασίας του Windows Defender

Οι χρήστες ανέφεραν ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης Roblox δεν έχει άδεια να συνδεθεί στο Διαδίκτυο και να κατεβάσει όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, γεγονός που μπορεί να προκαλεί πρόβλημα με την εγκατάσταση του Roblox. Το Τείχος προστασίας του Windows Defender μπορεί να είναι υπεύθυνο για αυτό και για να το διορθώσετε θα πρέπει να επιτρέψετε την εφαρμογή Roblox στο Τείχος προστασίας ώστε να μην διακόπτεται κατά την εγκατάσταση. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να επιτρέπετε εφαρμογές στο Τείχος προστασίας των Windows 10.

  Πώς να αλλάξετε το χρονικό όριο "Επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση" στα Windows 10

Μέθοδος 5: Επανεγκαταστήστε το Roblox

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα είναι η διαγραφή του φακέλου Roblox που υπάρχει στο φάκελο AppData. Θα επανεγκαταστήσει και θα ενημερώσει το Roblox και ενδέχεται να διορθώσει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την εγκατάσταση. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε %appdata% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Μεταβείτε στο φάκελο Roblox και κάντε δεξί κλικ σε αυτόν και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή.

3. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε %localappdata% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

4. Και πάλι, διαγράψτε το φάκελο Roblox όπως φαίνεται στο βήμα 2 και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της Robox και επιλέξτε ένα παιχνίδι.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη και εγκατάσταση του Roblox.

8. Αφού κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης, εκτελέστε το RobloxPlayerLauncher κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.

9. Περιμένετε μέχρι το λειτουργικό σύστημα να ολοκληρώσει την εγκατάσταση του Roblox.

10. Θα λάβετε το μήνυμα ότι το ROBLOX ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! όπως φαίνεται.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε ότι το Roblox δεν θα εγκατασταθεί στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.