Διορθώστε το Realtek Audio Manager που δεν ανοίγει στα Windows 10

Πού είναι το Realtek Audio Manager και σε τι χρησιμοποιείται; Λοιπόν, το Realtek Audio Manager χρησιμοποιείται για την αλλαγή των ρυθμίσεων ήχου των ηχείων που είναι ενσωματωμένα στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Realtek Audio Manager. Το άρθρο έχει τις μεθόδους για το ερώτημα πώς να βρείτε το Realtek Audio Manager και να διορθώσετε τα προβλήματα με το Audio Manager. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο ως απάντηση στην ερώτηση πώς να ανοίξετε το Realtek HD Audio Manager Windows 10 και να διορθώσετε τα προβλήματα που σχετίζονται με τη Διαχείριση ήχου.

Πώς να διορθώσετε το Realtek Audio Manager που δεν ανοίγει στα Windows 10

Οι πιθανές αιτίες για τη μη λειτουργία του Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας παρατίθενται εδώ σε αυτήν την ενότητα.

  • Λείπει το εικονίδιο Audio Manager- Εάν το εικονίδιο Realtek Audio Manager λείπει από τη γραμμή εργασιών, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Audio Manager.

  • Διένεξη με προεγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης ήχου- Εάν τα προγράμματα οδήγησης ήχου που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας δεν έρχονται σε διένεξη με την ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος οδήγησης ήχου, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση ήχου.

  • Ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης ήχου- Εάν το πρόγραμμα οδήγησης ήχου στον υπολογιστή σας είναι παλιό, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Audio Manager στον υπολογιστή σας.

  • Κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης ήχου- Εάν το πρόγραμμα οδήγησης ήχου είναι κατεστραμμένο στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Audio Manager και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

  • Ξεπερασμένα Windows- Εάν χρησιμοποιείτε παλιά Windows, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Audio Manager στον υπολογιστή σας.

  • Λανθασμένη εγκατάσταση του Realtek Audio Manager- Εάν τα προγράμματα οδήγησης ήχου δεν είναι σωστά εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Realtek Audio Manager.

Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Οι βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας.

1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή

Εάν υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες στον υπολογιστή σας που δεν σας επιτρέπουν να ανοίξετε το Realtek Audio Manager, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, πατήστε το πλήκτρο Windows, κάντε κλικ στο κουμπί λειτουργίας στο μενού START και κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

2. Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων

Μπορείτε να ελέγξετε για κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σάρωσης DISM και SFC για να διορθώσετε το πρόβλημα με το Realtek Audio Manager. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 για να ελέγξετε για κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

3. Ενημερώστε τα Windows

Εάν χρησιμοποιείτε παλιά Windows στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία από τις λειτουργίες του υπολογιστή σας. Για να διορθώσετε το πρόβλημα με το Realtek Audio Manager, πρέπει να ενημερώσετε τα Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για λήψη και εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων των Windows 10 για να διορθώσετε το πρόβλημα.

4. Επαναφέρετε το BIOS στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το BIOS στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Η μέθοδος που εξηγείται σε αυτήν την ενότητα βασίζεται στον υπολογιστή Lenovo και ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του κατασκευαστή σας.

1. Αρχικά, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και πατήστε το πλήκτρο F1 για να μπείτε στο BIOS του υπολογιστή σας.

2. Πατήστε το πλήκτρο F9 για να φορτώσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις BIOS στον υπολογιστή σας και πατήστε το πλήκτρο F10 για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Τώρα, εδώ είναι οι προηγμένες μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του προβλήματος.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου αναπαραγωγής

Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στο πρόγραμμα οδήγησης Realtek Audio για να διορθώσετε το πρόβλημα με το Realtek Audio Manager. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται εδώ για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στο πρόγραμμα οδήγησης ήχου και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο τρίτου κατασκευαστή ή να κάνετε λήψη της εφαρμογής επιδιόρθωσης προγραμμάτων οδήγησης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Chrome στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Εντοπίστε το Realtek Audio Manager

Μερικές φορές, μπορεί να μην έχετε εντοπίσει το Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας και ο διαχειριστής να μην έχει λειτουργήσει σωστά. Πρέπει να εντοπίσετε την εφαρμογή και στη συνέχεια να την εκκινήσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Realtek Audio Manager. Υπάρχουν 3 επιλογές για να ανοίξετε το Audio Manager στον υπολογιστή σας, όπως αναφέρονται παρακάτω στην ενότητα.

Επιλογή I: Μέσω της γραμμής εργασιών

Μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση ήχου χρησιμοποιώντας τα εικονίδια στη γραμμή εργασιών που θα βρίσκονται είτε στη γραμμή εργασιών είτε στο αναδυόμενο μενού Εμφάνιση κρυφών εικονιδίων. Κάντε κλικ στο Realtek Audio Manager για να εκκινήσετε το παράθυρο της εφαρμογής στον υπολογιστή σας.

Επιλογή II: Μέσω της Εξερεύνησης των Windows

Μπορείτε να εκκινήσετε το Realtek Audio Manager χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση των Windows στον υπολογιστή σας ανοίγοντας τη θέση του αρχείου προέλευσης.

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + E για να εκκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε σε Αυτός ο υπολογιστής > Τοπικός δίσκος (C:) > Αρχεία προγράμματος > Realtek > Ήχος > φάκελος HAD.

2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εφαρμογής RAVCpl64 για να ανοίξετε το Realtek Audio Manager.

Επιλογή III: Μέσω του Πίνακα Ελέγχου

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου, μπορείτε να εκκινήσετε το Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας. Δείτε πώς να ανοίξετε το Realtek HD Audio Manager στα Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Μικρά εικονίδια και μετά κάντε κλικ στο Realtek HD Audio Manager.

Ως εκ τούτου, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανοίξετε το Realtek HD Audio Manager στα Windows 10.

Μέθοδος 3: Ενεργοποιήστε την εφαρμογή εκκίνησης Realtek Audio Manager

Το Realtek Audio Manager ενδέχεται να έχει απενεργοποιηθεί στη Διαχείριση εργασιών και ενδέχεται να μην μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή. Πρέπει να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή στη Διαχείριση εργασιών για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Realtek Audio Manager.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Task Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση, επιλέξτε το Realtek HD Audio Manager στη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε το Realtek Audio Manager.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου Realtek

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος οδήγησης ήχου Realtek για να διορθώσετε το πρόβλημα του μη ανοίγματος του Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου στον υπολογιστή σας για να επιλύσετε το πρόβλημα σε αυτήν την ενότητα.

Βήμα I: Εμφάνιση προγραμμάτων οδήγησης κρυφών συσκευών

Τις περισσότερες φορές, ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Realtek Audio Manager στη Διαχείριση Συσκευών, εάν είναι κρυφό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο που περιγράφεται εδώ για να εμφανίσετε τις κρυφές συσκευές στη Διαχείριση Συσκευών και να κάνετε αλλαγές σε αυτές.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή στο παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση κρυφών συσκευών στο μενού για να δείτε όλες τις συσκευές στη Διαχείριση Συσκευών.

Βήμα II: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης

Εάν το πρόγραμμα οδήγησης ήχου Realtek είναι παλιό, πρέπει να το ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση για να χρησιμοποιήσετε το Audio Manager. Ακολουθήστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

Επιλογή I: Μέσω της Διαχείρισης Συσκευών

Διαβάστε το άρθρο που παρέχεται εδώ για να μάθετε τη μέθοδο ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης ήχου Realtek στον υπολογιστή σας.

Επιλογή II: Μέσω καταλόγου Microsoft Update

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek από τον Κατάλογο του Microsoft Update για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας.

1. Εκκινήστε το Google Chrome πληκτρολογώντας στη γραμμή αναζήτησης των Windows. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο του καταλόγου του Microsoft Update και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη βάσει των προδιαγραφών των Windows.

3. Στο παράθυρο Λήψη, κάντε κλικ στον διαθέσιμο σύνδεσμο για να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης και να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

4. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή αρχείων… για να εξαγάγετε τα αρχεία.

5. Τέλος, εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις.

Επιλογή III: Μέσω κατασκευαστών OEM

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Realtek Audio από τους OEM Manufacturers απευθείας στον υπολογιστή σας και να απεγκαταστήσετε τα υπάρχοντα προγράμματα οδήγησης. Ακολουθήστε τα βήματα που παρέχονται στη μέθοδο εδώ για να πραγματοποιήσετε λήψη των προγραμμάτων οδήγησης από τους κατασκευαστές OEM στον υπολογιστή σας.

Επιλογή IV: Εγκατάσταση κωδικοποιητών ήχου υψηλής ευκρίνειας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek εγκαθιστώντας τους κωδικοποιητές ήχου υψηλής ευκρίνειας ή το λογισμικό στον υπολογιστή σας.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

2. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο των Κωδικοποιητών High Definition Realtek και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη στην ενότητα των Windows σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Windows.

3. Εκτελέστε το αρχείο λήψης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Realtek Audio στον υπολογιστή σας.

Επιλογή V: Μέσω της εφαρμογής υποστήριξης προγραμμάτων οδήγησης

Εάν δεν μπορείτε να ενημερώνετε ή να εγκαθιστάτε συχνά τα προγράμματα οδήγησης ήχου, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αυτόματης αναγνώρισης για να βρείτε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης ή την εφαρμογή Υποστήριξη προγραμμάτων οδήγησης.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

2. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο της εφαρμογής Driver Support και κάντε κλικ στο κουμπί ΛΗΨΗ ΤΩΡΑ στη σελίδα.

3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη στον οδηγό εγκατάστασης και κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Install anyway.

4. Αφού η εφαρμογή σαρώσει τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο Realtek Audio Driver και κάντε κλικ στο Fix It! κουμπί για να εγκαταστήσετε το ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Μέθοδος 5: Τροποποίηση προγράμματος οδήγησης ήχου Realtek

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα για να τροποποιήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Realtek Audio και να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Realtek Audio Manager στον υπολογιστή σας.

Επιλογή I: Ενημερώσεις προγράμματος οδήγησης επαναφοράς

Εάν το πρόγραμμα οδήγησης ήχου λειτουργούσε καλύτερα σε προηγούμενη έκδοση από ό,τι στην ενημερωμένη έκδοση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη ρύθμιση. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10.

Επιλογή II: Προσθήκη υλικού παλαιού τύπου

Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης ήχου Realtek, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε υλικό παλαιού τύπου στο πρόγραμμα οδήγησης στη Διαχείριση Συσκευών. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε το Legacy Hardware για το πρόγραμμα οδήγησης ήχου Realtek.

1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και επιλέξτε Ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ενέργεια > Προσθήκη υλικού παλαιού τύπου.

3. Επιλέξτε Αναζήτηση και αυτόματη εγκατάσταση του υλικού (Συνιστάται) και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Μέθοδος 6: Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου Realtek

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου Realtek και στη συνέχεια το πρόγραμμα οδήγησης θα επανεγκατασταθεί αυτόματα. Διαβάστε το άρθρο για την επίλυση προβλημάτων ήχου Ενημέρωση δημιουργών των Windows 10.

***

Το άρθρο εξετάζει τις μεθόδους επίλυσης του προβλήματος του Realtek Audio Manager που δεν ανοίγει στα Windows 10. Ελπίζουμε ότι λάβατε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας όπως πώς να βρείτε το Realtek Audio Manager ή πού βρίσκεται το Realtek Audio Manager και πώς να ανοίξετε το Realtek HD Audio Διαχειριστής στα Windows 10. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε, μπορείτε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

  Πώς να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10