Διορθώστε το PayPal που δεν μπορεί να επεξεργαστεί το αίτημα

Το PayPal είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή πληρωμών που παρέχει μια εύκολη και ασφαλή μέθοδο μεταφοράς και λήψης χρημάτων στο διαδίκτυο. Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή οι σχετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία πληρωμών. Το PayPal είναι μια προτιμώμενη μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής σε πολλές χώρες. Αυτός ο ηλεκτρονικός τρόπος επεξεργασίας χρημάτων κατά τις αγορές ή για άλλες δραστηριότητες έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος πληρωμής αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα κατά την επεξεργασία των αιτημάτων πελατών. Ένα τέτοιο σφάλμα είναι ότι το PayPal δεν μπορεί να επεξεργαστεί αίτημα που θα συζητήσουμε σε αυτόν τον οδηγό. Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε να ελέγξετε τις γρήγορες επιδιορθώσεις που παρέχονται σε αυτόν τον οδηγό και να προσπαθήσετε να τις εφαρμόσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τις μεθόδους επιδιόρθωσης του PayPal που δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί άμεσα ζητήματα αιτημάτων.

Πώς να διορθώσετε το PayPal που δεν μπορεί να επεξεργαστεί το αίτημα

Οι λόγοι για τους οποίους το PayPal δεν μπορεί να επεξεργαστεί το αίτημα πληρωμής σας μπορεί να διαφέρουν από τους διακομιστές PayPal μέχρι προβλήματα με τον λογαριασμό σας στο PayPal. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους λόγους εν συντομία παρακάτω:

  • Μη επαληθευμένος λογαριασμός
  • Μη επιβεβαιωμένος τραπεζικός λογαριασμός
  • Μη επαληθευμένη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα
  • Ανεπαρκή χρήματα στον λογαριασμό
  • Ζητήματα με το πρόγραμμα περιήγησης
  • Ενεργοποιημένο VPN
  • Αδύναμη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο

Η πρώτη μέθοδος που πρέπει να επιχειρήσετε ενώ προσπαθείτε να διορθώσετε προβλήματα επεξεργασίας πληρωμών με το PayPal είναι να ελέγξετε τη σελίδα κατάστασης διακομιστή του. Μερικές φορές, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά χρημάτων παρουσιάζονται επειδή οι λειτουργικές λειτουργίες του PayPal είναι εκτός λειτουργίας. Επομένως, μπορείτε να ελέγξετε τον επίσημο ιστότοπο του Σελίδα κατάστασης PayPal ή ελέγξτε ιστότοπους ελέγχου χρόνου λειτουργίας τρίτων όπως π.χ DownDetector που βοηθούν στην παροχή λεπτομερειών σχετικά με το εάν υπάρχει πρόβλημα με τους διακομιστές του PayPal ή όχι.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από προβλήματα επεξεργασίας στο PayPal. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που δίνονται παρακάτω για να ελέγξετε ποια σας ταιριάζει περισσότερο για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Μέθοδος 1: Επαλήθευση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας

Εάν οι διακομιστές PayPal λειτουργούν καλά και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το PayPal να μην μπορεί να επεξεργαστεί το αίτημα, τότε θα πρέπει να ελέγξετε εάν οι κάρτες που είναι αποθηκευμένες στο PayPal, πιστωτικές ή χρεωστικές, έχουν επαληθευτεί ή όχι. Οι μη επαληθευμένες κάρτες μπορεί να παρεμβαίνουν στην επεξεργασία πληρωμών και μερικές φορές να τις μπλοκάρουν, επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν οι αποθηκευμένες κάρτες έχουν επαληθευτεί.

  Πώς να διαγράψετε πολλά Fish Dating Account

1. Επισκεφτείτε το PayPal επίσημη ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Συνδεθείτε στο PayPal εισάγοντας τα διαπιστευτήριά σας.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Settings Gear.

4. Ανοίξτε την καρτέλα Πληρωμές και επιβεβαιώστε τις αποθηκευμένες κάρτες σας σε αυτήν.

Μόλις επιβεβαιωθεί η πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, επεξεργαστείτε ξανά την πληρωμή για να ελέγξετε εάν έχουν επιλυθεί τα ζητήματα που δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία του αιτήματος.

Μέθοδος 2: Σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού

Η επόμενη σημαντική μέθοδος είναι να επιβεβαιώσετε τα τραπεζικά σας στοιχεία στον λογαριασμό σας σε περίπτωση που το PayPal δεν μπορούσε να επεξεργαστεί αυτό το αίτημα πληρωμής που κάνατε. Μερικές φορές, ο λόγος για τον οποίο το PayPal δεν λειτουργεί καλά είναι εάν δεν έχει επαληθεύσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό, με αποτέλεσμα το PayPal να μην εξουσιοδοτεί τις συναλλαγές σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να επιβεβαιώσετε την τράπεζά σας:

1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο PayPal στον ιστό και μεταβείτε στο Πορτοφόλι σας.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση μεθόδου πληρωμής.

3. Τώρα, επιλέξτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

4. Μετά από αυτό, επιλέξτε τον τύπο του τραπεζικού σας λογαριασμού και δώστε τα απαραίτητα δεδομένα και κάντε κλικ στο Συμφωνώ και Σύνδεση.

Τώρα που ο τραπεζικός σας λογαριασμός επιβεβαιώθηκε στο PayPal, μπορείτε να επεξεργαστείτε την πληρωμή σας και να ελέγξετε εάν το ζήτημα έχει διευθετηθεί τώρα.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο PayPal

Εάν κατά την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής, παρουσιαστεί σφάλμα αιτήματος από το PayPal στη συσκευή σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπό σας στο PayPal για να επεξεργαστείτε την πληρωμή. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα λόγω των πληρωμών σας με κάρτα ή τράπεζα, επομένως, αντί να τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματά σας από το PayPal, τα οποία μπορούν να κάνουν την εφαρμογή να λειτουργήσει ξανά. Εάν δεν έχετε χρήματα στον λογαριασμό σας στο PayPal, μπορείτε να προσθέσετε χρήματα χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

Σημείωση: Τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να ακολουθηθούν σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη συνδέσει την κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PayPal και επιλέξτε Διαχείριση στο επάνω μέρος της σελίδας.

  Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP του αποστολέα από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

2. Επιλέξτε Σύνδεση κάρτας ή τράπεζας από το μενού.

3. Επιλέξτε μια προτιμώμενη επιλογή μεταξύ Σύνδεση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και Σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού.

4. Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία σας, κάντε κλικ στο Link Card.

5. Τώρα, ανοίξτε το Πορτοφόλι στη σελίδα του λογαριασμού σας στο PayPal.

6. Για να στείλετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό στο PayPal, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη χρημάτων

Τώρα που έχετε προσθέσει χρήματα στο υπόλοιπό σας στο PayPal, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω συναλλαγές χρησιμοποιώντας το ίδιο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό.

Μέθοδος 4: Δοκιμάστε άλλη μέθοδο πληρωμής

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους πληρωμής δεν επέτρεψε την επίλυση του ζητήματος του αιτήματος που δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία του PayPal, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλη μέθοδο πληρωμής για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια εναλλακτική κάρτα ή έναν διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό καθώς ο κύριος ένοχος μπορεί να είναι ο αποθηκευμένος τραπεζικός λογαριασμός σας στο PayPal.

1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο PayPal στον ιστό, πατήστε την επιλογή Διαχείριση και, στη συνέχεια, εκκινήστε την εφαρμογή.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Σύνδεση κάρτας ή τράπεζας για να προσθέσετε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό.

Ακολουθήστε περαιτέρω τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να προσθέσετε μια νέα κάρτα ή έναν τραπεζικό λογαριασμό στο PayPal σας.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης

Για χρήστες υπολογιστών που τους αρέσει να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω PayPal στον ιστό, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επεξεργασία της πληρωμής σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης. Μερικές φορές, η χρήση ενός συγκεκριμένου προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από το πρόβλημα λόγω προβλημάτων με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυτού του προγράμματος περιήγησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν χρησιμοποιείτε Google Chrome για τις πληρωμές στο PayPal, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού. Η αλλαγή των προγραμμάτων περιήγησης έχει φανεί ότι επιλύει το ζήτημα της αδυναμίας επεξεργασίας αιτήματος του PayPal για πολλούς χρήστες. Ακολουθεί η λίστα με τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού εκτός από το Google Chrome.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση VPN και διακομιστή μεσολάβησης

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε VPN ή υπηρεσία μεσολάβησης στο σύστημά σας για να αποκρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία πληρωμής κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω PayPal. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για εσάς να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε τέτοια υπηρεσία ενώ προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal για συναλλαγές. Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και να λάβετε βοήθεια από αυτό για να το απενεργοποιήσετε στον υπολογιστή σας.

  4 τρόποι για να παρακολουθήσετε το κανάλι Hallmark χωρίς καλώδιο

Μέθοδος 7: Δοκιμάστε διαφορετική συσκευή

Εκτός από όλα τα προβλήματα με τον λογαριασμό PayPal, τις αποθηκευμένες κάρτες και τον τραπεζικό λογαριασμό σας, είναι πιθανό ότι το PayPal δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί αυτό το αίτημα μπορεί να προκύψει λόγω προβλημάτων με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή για την πληρωμή. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τη συσκευή σας, έναν διαφορετικό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή ή ένα διαφορετικό κινητό τηλέφωνο. Εκτελέστε μια συναλλαγή από διαφορετική συσκευή, εάν είναι δυνατόν και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Εικόνα του Firmbee από την Pixabay

Μέθοδος 8: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη PayPal

Εάν καμία από τις προαναφερθείσες μεθόδους δεν φαίνεται να λειτουργεί για εσάς, η τελευταία λύση που απομένει για να ξεπεράσετε το πρόβλημα της αδυναμίας επεξεργασίας του αιτήματος είναι να επικοινωνήσετε Υποστήριξη PayPal. Η υποστήριξη PayPal παρέχει πολλές πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Μπορείτε να συνομιλήσετε με επαγγελματίες του PayPal ή ακόμα και να μιλήσετε μαζί τους στο τηλέφωνο για να επιλύσετε το σφάλμα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί το PayPal μου συνεχίζει να μην μπορεί να διεκπεραιώσει την πληρωμή;

Απ. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το PayPal εμφανίζει επανειλημμένα αδυναμία επεξεργασίας σφάλματος πληρωμής λόγω της πηγής χρηματοδότησης του πελάτη ή λόγω προβλημάτων με τον λογαριασμό PayPal.

Ε2. Γιατί αντιμετωπίζω προβλήματα κατά την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής μέσω της χρεωστικής μου κάρτας στο PayPal;

Απ. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω χρεωστικής κάρτας, μπορεί να προκύψουν λόγω της μη επαληθευμένης κάρτας. Όχι μόνο αυτό, αλλά και η υπέρβαση του ορίου της κάρτας με το σύστημα PayPal θα μπορούσε επίσης να είναι πίσω από το πρόβλημα.

Ε3. Πώς μπορώ να δεχτώ πληρωμή στο PayPal;

Απ. Αφού λάβετε την πληρωμή στο PayPal, μπορείτε να διεκδικήσετε μη αυτόματα κάθε πληρωμή, μεταβαίνοντας στην επιλογή Σύνοψη και αποδεχόμενοι εκκρεμείς πληρωμές που έχετε λάβει στον λογαριασμό σας.

Ε4. Μπορώ να στείλω ένα email στην υποστήριξη του PayPal;

Απ. Δεν μπορείτε να στείλετε ένα email στην υποστήριξη του PayPal, αλλά μπορείτε να συνομιλήσετε με τους υπαλλήλους ή ακόμα και να σχολιάσετε τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας ετικέτα στον επίσημο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του PayPal.

Q5. Τι τύποι καρτών γίνονται δεκτοί στο PayPal;

Απ. Όλοι οι τύποι μεγάλων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών γίνονται δεκτοί στο PayPal, συμπεριλαμβανομένων των Visa, Mastercard, Discover και American Express.

***

Οι διαδικτυακές συναλλαγές έχουν πράγματι κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη. Η πληρωμή ή η λήψη χρημάτων στο διαδίκτυο είναι πολύ αποτελεσματική και για να μην αναφέρουμε εξαιρετικά ασφαλή. Ωστόσο, μερικές φορές, μπορεί να προκύψουν σφάλματα πληρωμής κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε πλατφόρμες όπως το PayPal που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, για πολλούς λόγους. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σας βοήθησε διεξοδικά στην επίλυση του ζητήματος που δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία του PayPal. Πείτε μας ποιες από τις προαναφερθείσες τεχνικές χρησιμοποιήσατε για να το πετύχετε αυτό. Αφήστε τις πολύτιμες προτάσεις και περαιτέρω απορίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.