Διορθώστε το Outlook μόνο Ανοίγει σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10

Εάν είστε πολύ οργανωμένο άτομο, πιθανότατα θα έχετε την εφαρμογή Outlook για την οργάνωση της εργασίας σας. Ένα από τα ζητήματα είναι ότι το Outlook ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία ή το Outlook ανοίγει σε ασφαλή λειτουργία αλλά όχι κανονικά. Οι περισσότεροι χρήστες ανέφεραν ότι το ζήτημα είναι συγκεκριμένο με την έκδοση του 2016 δηλώνοντας ότι το Outlook 2016 ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία. Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα στον υπολογιστή σας με Windows 10, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο για να λύσετε το πρόβλημα. Με πιο απλά λόγια, το άρθρο είναι η απάντηση εάν έχετε στο μυαλό σας την ερώτηση πώς να σταματήσετε το άνοιγμα του Outlook σε ασφαλή λειτουργία. Οι μέθοδοι που περιγράφονται εδώ στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων με την εφαρμογή Outlook και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Outlook σε κανονική λειτουργία μετά την εφαρμογή των λύσεων.

Πώς να διορθώσετε το Outlook Ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10

Οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους η εφαρμογή Outlook θα ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία παρατίθενται παρακάτω σε αυτήν την ενότητα.

  • Ζητήματα με τις ενημερώσεις- Οι ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας ενδέχεται να έχουν διένεξη με την εφαρμογή Outlook και ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην κανονική λειτουργία.

  • Κατεστραμμένο κλειδί στον Επεξεργαστή Μητρώου- Εάν τα κλειδιά στον Επεξεργαστή Μητρώου για τη σουίτα του Microsoft Office και την εφαρμογή Outlook είναι κατεστραμμένα, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Outlook.

  • Κατεστραμμένη εφαρμογή Outlook- Εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή Outlook, ενδέχεται να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία.

  • Διένεξη με την υπηρεσία Αναζήτησης των Windows- Εάν η εφαρμογή Outlook βρίσκεται σε διένεξη από την υπηρεσία Αναζήτησης των Windows που εκτελείται στο παρασκήνιο, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Outlook σε κανονική λειτουργία.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν το Outlook ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία, αλλά όχι κανονικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος για να διορθώσετε το πρόβλημα. Η μεταφορά του υπολογιστή σε μια προηγούμενη έκδοση στις επιλογές μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης επαναφοράς συστήματος για να διορθώσετε το πρόβλημα στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε την υπηρεσία αναζήτησης των Windows

Εάν η υπηρεσία Αναζήτησης των Windows βρίσκεται σε διένεξη με την εφαρμογή Outlook, ενδέχεται να έχετε το πρόβλημα να ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία αναζήτησης των Windows για να διορθώσετε το πρόβλημα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Επιλέξτε Μικρά εικονίδια στο αναπτυσσόμενο μενού Προβολή κατά και κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία διαχείρισης στο μενού.

3. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Υπηρεσίες στο παράθυρο Εργαλεία διαχείρισης για να ανοίξετε το παράθυρο Υπηρεσία.

Σημείωση: Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows+ R. Πληκτρολογήστε services.msc στη γραμμή Άνοιγμα και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε το παράθυρο Υπηρεσίες.

4. Επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση των Windows στη διαθέσιμη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή στην υπηρεσία Διακοπή αυτής της υπηρεσίας για να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία Αναζήτησης των Windows.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε την εντολή resetnavpane

Μερικές φορές, η διένεξη με την υπηρεσία αναζήτησης των Windows ενδέχεται να μην μπορεί να εκκινήσει την εφαρμογή Outlook. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την εντολή resetnavpane για να εκκινήσετε την εφαρμογή και να διορθώσετε το πρόβλημα του Outlook που ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε outlook.exe /resetnavpane και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εκκινήσετε την εφαρμογή Outlook.

Μέθοδος 4: Διαχείριση πρόσθετων

Εάν υπάρχουν πολλά πρόσθετα στην εφαρμογή Outlook, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία. Πρέπει να διαχειριστείτε τα πρόσθετα διατηρώντας τα σημαντικά και αποεπιλέγοντας τα υπόλοιπα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Outlook και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στην επάνω γραμμή της εφαρμογής Outlook.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογές στο αριστερό τμήμα του παραθύρου για να εκκινήσετε το παράθυρο Επιλογές του Outlook.

4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόσθετα στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, επιλέξτε την επιλογή Πρόσθετα COM στο αναπτυσσόμενο μενού στην επιλογή Διαχείριση και κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση… δίπλα στην επιλογή.

5. Στο παράθυρο COM Add-Ins, καταργήστε την επιλογή όλων των περιττών πρόσθετων στην εφαρμογή Outlook και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να διαχειριστείτε τα πρόσθετα.

6. Κλείστε την εφαρμογή Outlook κάνοντας κλικ στο κουμπί Κλείσιμο και επανεκκινώντας την εφαρμογή Outlook από τη γραμμή αναζήτησης.

Μέθοδος 5: Τροποποίηση ενημερώσεων

Εάν το πρόβλημα με το άνοιγμα του Outlook σε ασφαλή λειτουργία αλλά όχι συνήθως οφείλεται στις ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις μεθόδους που περιγράφονται στην ενότητα για να λύσετε το πρόβλημα.

Επιλογή I: Εγκαταστήστε την ενημέρωση KB3115019

Η ενημέρωση KB115019 θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος που ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα βήματα σε αυτήν την ενότητα για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Google Chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο της σελίδας της Microsoft για την ενημέρωση KB3115019.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση στον υπολογιστή σας.

4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας πατώντας το πλήκτρο Windows, κάνοντας κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία και κάνοντας κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση.

Επιλογή II: Απεγκατάσταση της ενημέρωσης KB3114409

Εάν η ενημερωμένη έκδοση KB3114409 έρχεται σε διένεξη με την εφαρμογή Outlook, ενδέχεται να έχετε το ζήτημα που ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία. Πρέπει να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση χρησιμοποιώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Εκκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου από τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος στην ενότητα Προγράμματα.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό τμήμα του παραθύρου Απεγκατάσταση προγράμματος.

4. Επιλέξτε την ενημέρωση KB3114409 και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης στην επάνω γραμμή.

5. Στο παράθυρο επιβεβαίωσης Uninstall an update, κάντε κλικ στο κουμπί Yes για να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση KB3114409.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε το SCANPST για να επιδιορθώσετε το Outlook

Το SCANPST είναι μια εφαρμογή για τη σάρωση και την επιδιόρθωση σφαλμάτων στις εφαρμογές της σουίτας του Microsoft Office. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SCANPST για να διορθώσετε το πρόβλημα που ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ξεκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στο φάκελο Office16 μεταβαίνοντας στη συγκεκριμένη διαδρομή τοποθεσίας.

C:Program Files (x86)Microsoft OfficeOffice16

Σημείωση: Πρέπει να πλοηγηθείτε στον φάκελο με την πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Office στον υπολογιστή σας.

3. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο SCANPST.exe στη λίστα για να εκτελέσετε το αρχείο SCANPST.

Σημείωση: Το αρχείο SCANPST.exe θα είναι μια εφαρμογή και θα υποδεικνύεται στον Τύπο αρχείου.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση… στην οθόνη Επιδιόρθωση Εισερχομένων της Microsoft.

5. Στο παράθυρο Επιλογή αρχείου για σάρωση, ανοίξτε το φάκελο Αρχεία του Outlook ακολουθώντας τη διαδρομή τοποθεσίας ως Έγγραφα > Αρχεία του Outlook, επιλέξτε το αρχείο του Outlook και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη στην οθόνη Επιδιόρθωση Εισερχομένων της Microsoft και περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση.

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση στην οθόνη Επιδιόρθωση Εισερχομένων της Microsoft για να επιδιορθώσετε την εφαρμογή Outlook.

8. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Ολοκληρωμένη επιδιόρθωση για να ολοκληρώσετε την επισκευή.

Μέθοδος 7: Επαναφορά προηγούμενης έκδοσης του Outlook (εάν υπάρχει)

Εάν ενημερώσατε πρόσφατα την εφαρμογή Outlook και έχετε παρατηρήσει ότι η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής δίνει στο Outlook ότι ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Εκκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στο φάκελο του Office16 ακολουθώντας τη διαδρομή τοποθεσίας ως Αυτός ο υπολογιστής > Τοπικός δίσκος (C:) > Αρχεία προγράμματος (x86) > Microsoft Office > Office16.

Σημείωση: Πρέπει να πλοηγηθείτε στον φάκελο με την πιο πρόσφατη έκδοση του Microsoft Office στον υπολογιστή σας.

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο OUTLOOK.exe και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες στη λίστα που εμφανίζεται.

Σημείωση: Το αρχείο OUTLOOK.exe θα είναι μια εφαρμογή και θα υποδεικνύεται στον Τύπο αρχείου.

4. Στο παράθυρο Ιδιότητες OUTLOOK, κάντε κλικ στην καρτέλα Προηγούμενες εκδόσεις για να δείτε τις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής Outlook.

Σημείωση: Εάν υπάρχουν διαθέσιμες προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής, επιλέξτε την στις εκδόσεις Αρχείο, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και OK για να επαναφέρετε την προηγούμενη έκδοση.

Μέθοδος 8: Προσθήκη ή επαναφορά προφίλ του Outlook

Εάν ο λογαριασμός προφίλ του Outlook είναι κατεστραμμένος, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Outlook. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Outlook και να επαναφέρετε το προφίλ για να διορθώσετε το πρόβλημα που ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου από τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Μικρά εικονίδια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλληλογραφία (32-bit) στο παράθυρο.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση προφίλ… στην ενότητα Προφίλ στο παράθυρο Ρύθμιση αλληλογραφίας- Outlook.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη… στο παράθυρο Mail για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ.

5. Εισαγάγετε ένα όνομα για το προφίλ στη γραμμή Όνομα προφίλ και κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Νέο προφίλ.

Σημείωση: Για επεξηγηματικούς σκοπούς, ο λογαριασμός με το όνομα t δημιουργείται στην εφαρμογή Outlook.

6. Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες για τη ρύθμιση του λογαριασμού στο παράθυρο Προσθήκη λογαριασμού και ρυθμίστε τον νέο λογαριασμό Outlook.

7. Στο παράθυρο Αλληλογραφία, ορίστε την επιλογή Να χρησιμοποιείται πάντα αυτό το προφίλ, επιλέξτε τον νέο λογαριασμό στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και, στη συνέχεια, στο OK για επαναφορά του προφίλ του Outlook.

Μέθοδος 9: Τροποποίηση κλειδιών επεξεργασίας μητρώου

Εάν τα κλειδιά στον Επεξεργαστή Μητρώου είναι κατεστραμμένα, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Outlook σε κανονική λειτουργία. Μπορείτε να δοκιμάσετε να διορθώσετε τα κλειδιά στον Επεξεργαστή Μητρώου για να διορθώσετε το πρόβλημα στην εφαρμογή Outlook.

Επιλογή I: Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού

Εάν η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή Outlook, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που ανοίγει το Outlook μόνο σε ασφαλή λειτουργία. Πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στον Επεξεργαστή Μητρώου για να λύσετε το πρόβλημα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Registry Editor και κάντε κλικ στο Open.

2. Μεταβείτε στον φάκελο Common ακολουθώντας τη διαδρομή που αναφέρεται εδώ ως Υπολογιστής > HKEY_CURRENT_USER > ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ > Microsoft > Office > 16.0 > Common.

Σημείωση: Στη θέση του φακέλου 16.0, πρέπει να επιλέξετε το φάκελο με την πιο πρόσφατη έκδοση της οικογένειας προγραμμάτων του Microsoft Office.

3. Επιλέξτε τον Κοινό φάκελο, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή Νέο και κάντε κλικ στο Κλειδί επιλογών στο διπλανό μενού.

4. Ονομάστε το Νέο κλειδί που δημιουργήθηκε ως Γραφικά και πατήστε το πλήκτρο Enter για να δημιουργήσετε το κλειδί.

5. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή Νέο και κάντε κλικ στην επιλογή Τιμή DWORD (32-bit) στο διπλανό μενού.

6. Εισαγάγετε το όνομα του DWORD ως DisableHardwareAcceleration και πατήστε το πλήκτρο Enter για να δημιουργήσετε την τιμή DWORD.

7. Κάντε διπλό κλικ στο DWORD, εισαγάγετε την τιμή 1 στη γραμμή δεδομένων τιμής και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να απενεργοποιήσετε την Επιτάχυνση υλικού για την εφαρμογή Outlook.

Επιλογή II: Επαναφορά κλειδιού ασφαλείας ασφαλούς λειτουργίας

Το κλειδί ασφαλούς λειτουργίας ή η δυνατότητα ασφαλείας στην εφαρμογή Outlook ενδέχεται να δίνει στο Outlook άνοιγμα μόνο σε ασφαλή λειτουργία, αλλά συνήθως δεν έχει πρόβλημα. Πρέπει να επαναφέρετε το κλειδί ασφαλείας ασφαλούς λειτουργίας στον Επεξεργαστή Μητρώου για να λύσετε το πρόβλημα στην εφαρμογή Outlook.

1. εκκινήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Μεταβείτε στο φάκελο του Outlook ακολουθώντας τη διαδρομή που αναφέρεται εδώ ως Υπολογιστής > HKEY_CURRENT_USER > ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ > Microsoft > Office > 16.0 > Outlook.

Σημείωση: Στη θέση του φακέλου 16.0, πρέπει να επιλέξετε το φάκελο με την πιο πρόσφατη έκδοση της οικογένειας προγραμμάτων του Microsoft Office.

3. Επιλέξτε το φάκελο του Outlook, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή Νέο και κάντε κλικ στο Κλειδί επιλογών στο διπλανό μενού.

4. Ονομάστε το Νέο κλειδί που δημιουργήθηκε ως Security και πατήστε το πλήκτρο Enter για να δημιουργήσετε το κλειδί.

5. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή Νέο και κάντε κλικ στην επιλογή Τιμή DWORD (32-bit) στο διπλανό μενού.

6. Εισαγάγετε το όνομα του DWORD ως DisableSafeMode και πατήστε το πλήκτρο Enter για να δημιουργήσετε την τιμή DWORD.

7. Κάντε δεξί κλικ στο DisableSafeMode DWORD και κάντε κλικ στην επιλογή Modify… στο μενού.

8. Πληκτρολογήστε την τιμή 1 στη γραμμή δεδομένων τιμής και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επαναφέρετε τη δυνατότητα ασφαλείας ασφαλούς λειτουργίας για την εφαρμογή Outlook.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό κλικ στο DWORD, να εισαγάγετε την τιμή 1 στη γραμμή δεδομένων τιμής και να κάνετε κλικ στο κουμπί OK για να επαναφέρετε την ασφαλή λειτουργία για την εφαρμογή Outlook.

***

Οι μέθοδοι επίλυσης του ζητήματος του Outlook που ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία συζητούνται στο άρθρο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως το άνοιγμα του Outlook σε ασφαλή λειτουργία αλλά όχι κανονικά ή η έκδοση του Outlook 2016 ανοίγει μόνο σε ασφαλή λειτουργία, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το άρθρο ως απάντηση στην ερώτηση πώς να σταματήσετε το άνοιγμα του Outlook σε ασφαλή λειτουργία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε, αφήστε τις στην ενότητα σχολίων παρακάτω για να επιλύσουμε περαιτέρω ζητήματα.

  Πώς να αφαιρέσετε τις έξυπνες χειρονομίες ASUS στα Windows 10