Διορθώστε το NVIDIA Container High CPU Usage στα Windows 10

Αυτές τις μέρες, πολλοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά ενθουσιώδεις με τα παιχνίδια. Για να απολαμβάνουν τα παιχνίδια ρεαλιστικά και αποτελεσματικά, οι μανιώδεις παίκτες και ακόμη και οι κανονικοί άνθρωποι προσθέτουν εξωτερικά πρόσθετα όπως κάρτες γραφικών στην CPU τους για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Μια τέτοια δημοφιλής κάρτα γραφικών είναι η NVIDIA που ανήκει σε μια αμερικανική εταιρεία που παράγει κάρτες γραφικών αποκλειστικά για τη μέγιστη εμπειρία παιχνιδιού. Δυστυχώς, μερικές φορές η εκτέλεση πολλών διεργασιών στο παρασκήνιο τείνει τη CPU να υπερθερμανθεί, γεγονός που με τη σειρά της επιβραδύνει τη λειτουργία της. Όταν συμβεί αυτό επηρεάζει αυτόματα το σύστημα καθώς και την απόδοση του παιχνιδιού. Αυτό το πρόβλημα με την υψηλή χρήση CPU του κοντέινερ NVIDIA θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Εάν όχι, θα μπορούσε να απειλήσει τα προς το ζην του υπολογιστή σας. Επομένως, αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει με όλες τις πιθανές μεθόδους για να βρείτε την πιθανή επιδιόρθωση για τη χρήση υψηλής μνήμης κοντέινερ NVIDIA.

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU Container NVIDIA στα Windows 10

Διάφοροι λόγοι προκαλούν υψηλή χρήση CPU του κοντέινερ Nvidia. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που αναφέρεται παρακάτω για να κατανοήσετε τους παράγοντες της.

  • Δυσλειτουργία στο πρόσφατα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών NVIDIA.
  • Το πρόσθετο λογισμικό GeForce Experience μερικές φορές λόγω προβλημάτων ασυμβατότητας υπερφορτώνει τη CPU σας.
  • Το ενεργοποιημένο NVIDIA Telemetry Container θα μπορούσε να επηρεάσει τη συνήθη χρήση της CPU, καθώς είναι υπεύθυνο για τη συλλογή δεδομένων ειδικά για τη λειτουργία της κάρτας γραφικών.

Παρακάτω παρατίθενται όλες οι πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Το απλό και βασικό πράγμα που πρέπει να εκτελέσετε για κάθε είδους σφάλμα που αντιμετωπίζετε θα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση του συστήματος ή του φορητού υπολογιστή σας. Αυτό το θεμελιώδες βήμα θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημά σας, ειδικά που σχετίζεται με τις κάρτες γραφικών. Το σύνηθες γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια έντονης χρήσης του συστήματος η CPU διαχειρίζεται τη μνήμη για να ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες. Ωστόσο, το overclocking μπορεί να επηρεάσει την CPU. Επίσης, τον τελευταίο καιρό τα γραφικά γίνονται σημαντικό μέρος οποιουδήποτε υπολογιστή και πολλοί gamers χρησιμοποιούν κάρτα γραφικών NVIDIA καθώς θεωρείται η πιο δυνατή στην αγορά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για επανεκκίνηση του υπολογιστή.

  Πώς να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα σε έναν υπολογιστή με Windows 10

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Power.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση.

Εάν η επανεκκίνηση δεν βοηθά, δοκιμάστε άλλες μεθόδους που δίνονται παρακάτω.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε διαδικτυακού παιχνιδιού. Εάν είστε φανατικός παίκτης, τότε ίσως γνωρίζετε το γεγονός ότι οι κατασκευαστές GPU κυκλοφορούν ενημερώσεις και τις πιο πρόσφατες δυνατότητες. Επίσης, για την αποφυγή κάθε είδους τεχνικών δυσλειτουργιών, είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών, καθώς βρίσκονται πίσω από την απόδοση του συστήματος. Λοιπόν, ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και δείτε εάν αυτή η ενημέρωση λειτουργεί προς όφελός σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με 4 τρόπους ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10.

Μέθοδος 3: Εγκαταστήστε την παλαιότερη έκδοση προγράμματος οδήγησης NVIDIA

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα, ειδικά μετά την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης NVIDIA. Αυτό μπορεί να είναι δυνατό επειδή η πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένα σφάλματα που δεν έχουν ακόμη επιδιορθωθεί. Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή εδώ είναι να απεγκαταστήσετε το τρέχον πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA και να κάνετε λήψη της παλαιότερης έκδοσης. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς οθόνης για να αναπτύξετε τα προγράμματα οδήγησης.

4. Εδώ, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης ή τον προσαρμογέα γραφικών NVIDIA και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής στο μενού περιβάλλοντος.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

6. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της NVIDIA και συμπληρώστε τα στοιχεία του μοντέλου προσαρμογέα NVIDIA και επιλέξτε το κουμπί Αναζήτηση.

7. Στη νέα σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη για λήψη της παλαιότερης έκδοσης.

8. Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

9. Μόλις εγκατασταθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα χρήσης υψηλής μνήμης του κοντέινερ NVIDIA.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε το NVIDIA Task Scheduler

Ο προγραμματιστής εργασιών που υπάρχει στο σύστημά σας χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση πολλών εργασιών όπως η δημιουργία αρχείων καταγραφής, η αναφορά σφαλμάτων και πολλά άλλα για το λογισμικό NVIDIA. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η απενεργοποίηση του NVIDIA Task Scheduler έχει τη δυνατότητα να επιλύσει την υψηλή χρήση CPU του κοντέινερ NVIDIA. Ωστόσο, σημειώστε ότι η απενεργοποίησή του δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την προσωπική εμπειρία παιχνιδιού. Εφαρμόστε τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε taskschd.msc και πατήστε Enter για να ανοίξετε το Task Scheduler.

3. Επιλέξτε τη Βιβλιοθήκη Προγραμματιστή εργασιών στο αριστερό παράθυρο.

  Πώς να οργανώσετε τους σελιδοδείκτες σας με λίγο γράσο αγκώνων

4. Αναζήτηση για εργασίες NvTm.

5. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε εργασία και επιλέξτε Απενεργοποίηση από το μενού περιβάλλοντος.

6. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε την υπηρεσία NVIDIA Telemetry Container Service

Το NVIDIA Telemetry Container συνοδεύει το λογισμικό NVIDIA ως πρόγραμμα σέρβις. Βοηθά στη διατήρηση αρχείων καταγραφής και συμπεριφορών του συστήματος. Επίσης, χρησιμοποιούνται για την αποκάλυψη τυχόν ανεπιθύμητων συμβάντων στην NVIDIA. Παρόμοια με τον προγραμματιστή εργασιών NVIDIA, απενεργοποιήστε το NVIDIA Telemetry Container για να διορθώσετε το πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU του κοντέινερ NVIDIA. Ακολουθήστε τα βήματα για να το κάνετε.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε services.msc και πατήστε Enter για να ξεκινήσετε το Services.

2. Εντοπίστε το NVIDIA Telemetry Container στο παράθυρο Υπηρεσίες. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

3. Εδώ, ορίστε τον τύπο εκκίνησης σε Απενεργοποιημένο από τις αναπτυσσόμενες επιλογές.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν.

Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε ότι το πρόβλημα με τη χρήση της υψηλής CPU του κοντέινερ NVIDIA έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 6: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες NVIDIA

Η απλή επανεκκίνηση ορισμένων υπηρεσιών που σχετίζονται με τη NVIDIA μπορεί να διορθώσει οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τη μνήμη του υπολογιστή. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες υπηρεσίες περιορίζουν τη λειτουργία της GPU στην πλήρη δυνατότητά της και έτσι προκαλούν υψηλή χρήση της CPU. Ακολουθεί ο τρόπος επανεκκίνησης ορισμένων υπηρεσιών NVIDIA.

1. Εκκινήστε τις Υπηρεσίες από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Στο παράθυρο Υπηρεσίες, εντοπίστε το NVIDIA Display Container Local System από τη λίστα υπηρεσιών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Διακοπή από το μενού περιβάλλοντος.

3. Τώρα, κάντε ξανά δεξί κλικ στο NVIDIA Display Container Local System και επιλέξτε Restart από το αναπτυσσόμενο μενού.

4. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να επανεκκινήσετε και τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • NVIDIA Display Container LS
  • Κοντέινερ NVIDIA FrameView SDK

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό Shadowplay

Σε περίπτωση που το χαρακτηριστικό Shadowplay υπάρχει στο GeForce Experience, το οποίο χρησιμοποιείται για την εγγραφή του παιχνιδιού και τη λήψη φωτογραφιών κατά το παιχνίδι που προκαλεί εμπόδια στο παιχνίδι, τότε το σφάλμα μπορεί να εμφανιστεί. Επομένως, απενεργοποιήστε τη δυνατότητα επικάλυψης εντός του παιχνιδιού. Εκτελέστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να το κάνετε.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή GeForce Experience.

2. Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας εάν δεν έχετε συνδεθεί και περιμένετε λίγα λεπτά.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι για να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

4. Στην καρτέλα Γενικά, εντοπίστε ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Απενεργοποιήστε το για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία λειτουργίας του.

Μέθοδος 8: Απενεργοποιήστε το nvdisplay.container.exe

Το κανονικό πρόβλημα με το κοντέινερ NVIDIA είναι ότι κάθε φορά που εγκαθίσταται ένα νέο λογισμικό ή πρόγραμμα οδήγησης, προστίθεται μια νέα πηγή καταλόγου αρχείων. Τώρα, τέτοια αρχεία εμποδίζουν τη λειτουργία του λογισμικού και δημιουργούν σύγκρουση. Επίσης, σημειώστε ότι η κατάργηση αυτών των αρχείων δεν προκαλεί απώλεια δεδομένων ή βλάβη. Επομένως, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και διαγράψτε αυτά τα αρχεία που δημιουργήθηκαν πρόσφατα για να διορθώσετε το πρόβλημα υψηλής χρήσης μνήμης του κοντέινερ NVIDIA.

  Πώς να καταγράψετε τη συνάντηση Zoom χωρίς άδεια

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί και ξεκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή φακέλου.

C:Program FilesNVIDIA CorporationDisplay.NvContainerpluginsLocalSystem

Σημείωση: Η τοποθεσία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εγκατάστασή σας.

3. Επιλέξτε το φάκελο DisplayDriverRAS και πατήστε μαζί τα πλήκτρα Shift + Delete. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε στη συγκεκριμένη διαδρομή θέσης φακέλου παρακάτω.

C:Program FilesNVIDIA Corporation

4. Για άλλη μια φορά, διαγράψτε τον φάκελο και από εδώ.

5. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

6. Επιλέξτε τη διαδικασία nvdisplay.container.exe και κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος εργασίας.

7. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν έχει διορθωθεί η υψηλή χρήση μνήμης του κοντέινερ NVIDIA.

Μέθοδος 9: Απεγκαταστήστε το GeForce Experience

Η GeForce φέρει κάρτα γραφικών GeForce, παρόλο που η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από την NVIDIA. Υπάρχουν ορισμένα περιστατικά όπου οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα με υψηλή χρήση μνήμης κοντέινερ NVIDIA αμέσως μετά την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού. Επομένως, εφαρμόστε τα παρακάτω βήματα και απεγκαταστήστε την εφαρμογή GeForce Experience.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Control στη γραμμή αναζήτησης. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να εκκινήσετε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου.

2. Ορίστε την Προβολή κατά > Κατηγορία και μετά κάντε κλικ στη ρύθμιση Προγράμματα.

3. Κάντε κλικ στην ενότητα Απεγκατάσταση προγράμματος στην ενότητα Προγράμματα και δυνατότητες.

4. Εντοπίστε το NVIDIA GeForce Experience από τη λίστα προγραμμάτων. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

5. Κάντε κλικ στο Uninstall στο παράθυρο προτροπής επιβεβαίωσης.

6. Τώρα. επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε αν έχει επιλυθεί η υψηλή χρήση CPU του κοντέινερ NVIDIA.

Μέθοδος 10: Απεγκαταστήστε το πακέτο κοντέινερ Telemetry

Ακόμα δεν έχεις τύχη; Στη συνέχεια, υπάρχει μια τελευταία μέθοδος για να δοκιμάσετε. Αλλά σημειώστε ότι αυτή η λύση δεν συνιστάται ως πιθανή επιδιόρθωση καθώς μπορεί να βλάψει το σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα σημείο επαναφοράς πριν δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος στα Windows 10 για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας.

Το πακέτο κοντέινερ τηλεμετρίας είναι αυτό που ελέγχει την όλη διαδικασία. Έτσι, η κατάργησή του έχει επιλύσει το πρόβλημα υψηλής χρήσης της CPU για πολλούς χρήστες. Εδώ είναι πώς να το εκτελέσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Command Prompt και μετά κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε.

rundll32 "%PROGRAMFILES%NVIDIA CorporationInstaller2InstallerCoreNVI2.DLL",UninstallPackage NvTelemetryContainer

Ελέγξτε αν αυτή η μέθοδος διόρθωσε το πρόβλημα με τη χρήση της CPU του κοντέινερ NVIDIA.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του κοντέινερ NVIDIA στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες ή προτάσεις μέσω της ενότητας σχολίων που δίνεται παρακάτω.