Διορθώστε το MultiVersus Not Launching στα Windows 10

Το MultiVersus είναι ένα διάσημο διαδικτυακό παιχνίδι μάχης για πολλούς παίκτες που συγκλονίζει τον σημερινό κόσμο του gaming. Ωστόσο, λίγοι χρήστες παραπονιούνται για το ζήτημα της μη εκκίνησης του MultiVersus όταν το παιχνίδι κυκλοφορεί στον υπολογιστή τους με Windows 10. Εάν βρίσκεστε στο ίδιο σκάφος, τα hacks αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το MultiVersus που δεν εκκινείται στα Windows 10

Εάν ανησυχείτε επειδή το MultiVersus δεν θα εκκινήσει το πρόβλημα στον υπολογιστή σας με Windows 10, ακολουθούν ορισμένοι πιθανοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τα αναλύσετε προσεκτικά για να επιλύσετε το πρόβλημα.

  • Ο υπολογιστής δεν πληροί τις βασικές απαιτήσεις του παιχνιδιού.
  • Κάποιο άλλο πρόγραμμα παρασκηνίου παρεμβαίνει στο παιχνίδι.
  • Χρησιμοποιείτε μια μη επαληθευμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης.
  • Οι ρυθμίσεις γραφικών του παιχνιδιού δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά.
  • Παρουσία κακόβουλου λογισμικού και ιών.
  • Το πλαίσιο .NET και το λειτουργικό σύστημα δεν έχουν ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.
  • Η έκδοση DirectX δεν είναι ενημερωμένη.
  • Overclocking.
  • Τυχόν εσφαλμένα διαμορφωμένα ή κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης του παιχνιδιού προκαλούν επίσης το πρόβλημα.
  • Τα αρχεία με δυνατότητα αναδιανομής της Microsoft C++ δεν είναι συμβατά με το παιχνίδι και τον υπολογιστή.

Ακολουθούν μερικές πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθήστε αυτές τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το εν λόγω ζήτημα.

1Α. Ελέγξτε τις απαιτήσεις συστήματος

MultiVersus Ελάχιστες Απαιτήσεις Συστήματος

  • CPU: Intel Core i5-2300 ή AMD FX-8350

  • RAM: 4 GB

  • ΚΑΡΤΑ ΒΙΝΤΕΟ: Nvidia GeForce GTX 550 Ti ή AMD Radeon HD 5850 | Intel UHD 750

  • PIXEL SHADER: 5.0

  • VERTEX SHADER: 5.0

  • ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΔΙΣΚΟΥ: 6 GB

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ RAM VIDEO: 1024 MB

Προτεινόμενες Απαιτήσεις MultiVersus

  • CPU: Intel Core i5-3470 ή AMD Ryzen 3 1200

  • RAM: 8 GB

  • ΚΑΡΤΑ ΒΙΝΤΕΟ: Nvidia GeForce GTX 660 ή AMD Radeon R9 270

  • PIXEL SHADER: 5.0

  • VERTEX SHADER: 5.0

  • ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΔΙΣΚΟΥ: 6 GB

  • ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ RAM VIDEO: 2048 MB

1Β. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο

Η ασταθής σύνδεση στο Διαδίκτυο οδηγεί σε πρόβλημα που δεν λειτουργεί το MultiVersus, επίσης, εάν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του δρομολογητή και του υπολογιστή σας, ενδέχεται να παρεμποδίσουν το σήμα ασύρματης σύνδεσης και να προκαλέσουν προβλήματα διακοπτόμενης σύνδεσης.

Μπορείτε να εκτελέσετε ένα δοκιμασία ταχύτητας για να γνωρίζετε το βέλτιστο επίπεδο ταχύτητας δικτύου που απαιτείται για τη σωστή σύνδεση.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας πληροί τα παρακάτω κριτήρια.

  • Βρείτε την ισχύ του σήματος του δικτύου σας και εάν είναι πολύ χαμηλή, καθαρίστε όλα τα εμπόδια στο ενδιάμεσο.
  • Αποφύγετε πάρα πολλές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.
  • Αγοράζετε πάντα ένα μόντεμ/δρομολογητή επαληθευμένο από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και δεν υπάρχουν διενέξεις.
  • Μη χρησιμοποιείτε παλιά, σπασμένα ή κατεστραμμένα καλώδια. Αντικαταστήστε τα καλώδια εάν χρειάζεται.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια από το μόντεμ στο δρομολογητή και το μόντεμ στον τοίχο είναι σταθερά και δεν ενοχλούνται.

Εάν υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

1C. Σταματήστε το Overclocking

  • Κάθε υπολογιστής προηγμένης τεχνολογίας είναι κατασκευασμένος με την επιλογή Overclocking που βοηθά στην παραγωγή περισσότερων χυμών από τις προδιαγραφές που έχετε ήδη. Η ταχύτερη εκτέλεση της κάρτας γραφικών ή του επεξεργαστή από την προεπιλεγμένη ταχύτητα αναφέρεται σε overclocking.
  • Όταν συμβεί αυτό, ο υπολογιστής σας θα φτάσει τη μέγιστη θερμοκρασία μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο υπολογιστής το εντοπίζει και προσαρμόζει την ταχύτητα του ρολογιού στην κανονική ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Η ταχύτητα του ρολογιού αυξάνεται ξανά αφού κρυώσουν.
  • Αυτό αυξάνει την απόδοση του υπολογιστή σας και είναι μεγάλη βοήθεια εάν δεν έχετε ισχυρό υπολογιστή.
  • Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα παιχνίδια δεν υποστηρίζουν overclocking. Το ίδιο ισχύει και για το MultiVersus. Επομένως, πρέπει να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε όλο το overclocking στον υπολογιστή σας και να δοκιμάσετε να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Αν εκκινήσει καλά, το πρόβλημα διορθώθηκε.

1Δ. Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Η παρουσία επίθεσης ιού ή κακόβουλου λογισμικού θα οδηγήσει σε προβλήματα παιχνιδιού στον υπολογιστή σας. Εάν σε περίπτωση, η επίθεση του ιού είναι πολύ σοβαρή, δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε κανένα διαδικτυακό παιχνίδι συνεχώς. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς τον ιό ή το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Σας συμβουλεύουμε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου;

Επίσης, εάν θέλετε να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10.

1Ε. Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης GPU

Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών είναι υπεύθυνα για βαριές εικόνες γραφικών και παιχνίδια επεξεργασίας βίντεο. Εάν αντιμετωπίζετε διενέξεις εκκίνησης στο παιχνίδι MultiVersus, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών, καθώς χρησιμεύουν ως σύνδεσμος μεταξύ του υλικού και του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας. Πολλοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης έχει διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το MultiVersus. Διαβάστε και εφαρμόστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας 4 τρόποι ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να το κάνετε.

1ΣΤ. Προγράμματα οδήγησης GPU με επαναφορά

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης GPU μπορεί να προκαλέσει το συζητούμενο ζήτημα εκκίνησης στο MultiVersus και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

1G. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης GPU

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την εκκίνηση του MultiVersus μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

1Η. Τερματισμός διαδικασιών παρασκηνίου

Αρκετοί χρήστες έχουν επιβεβαιώσει ότι η μη εκκίνηση του MultiVersus στον υπολογιστή μπορεί να επιλυθεί κλείνοντας όλες τις εργασίες παρασκηνίου που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Για να εφαρμόσετε την εργασία, ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10 και προχωρήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1I. Ενημερώστε τα Windows

Μπορείτε επίσης να εξαλείψετε σφάλματα στον υπολογιστή και στο παιχνίδι σας ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα. Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα Windows και εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10

1J. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Ορισμένα μη συμβατά προγράμματα προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας θα προκαλέσουν πρόβλημα εκκίνησης του MultiVersus. Για να αποφύγετε διενέξεις, πρέπει να διασφαλίσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή σας Windows 10 και να ελέγξετε αν είναι σταθερές ή όχι. Για να διαπιστώσετε εάν η σουίτα προστασίας από ιούς είναι ο λόγος για το ζήτημα που συζητήθηκε, απενεργοποιήστε το μία φορά και δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Εάν έχετε μια λύση για το πρόβλημά σας μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας, συνιστάται να απεγκαταστήσετε πλήρως το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε τον οδηγό μας Αναγκαστική απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν θα απεγκαταστήσετε στα Windows 10 για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

1 Χιλ. Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Ο υπολογιστής σας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα που δεν λειτουργεί το MultiVersus, λόγω μιας υπερπροστατευτικής σουίτας τείχους προστασίας στον υπολογιστή Windows 10. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, μπορείτε είτε να προσθέσετε έναν νέο κανόνα για το παιχνίδι σας, είτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων το παιχνίδι είτε ως τελευταία επιδιόρθωση, να απενεργοποιήσετε προσωρινά το τείχος προστασίας.

Ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει.

1L. Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν υπάρχουν αρχεία που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα στον υπολογιστή σας με Windows 10, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα που χρειάζεται για πάντα το MultiVersus για την εκκίνηση. Ωστόσο, επιδιορθώνετε αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα, συγκεκριμένα, Έλεγχος αρχείων συστήματος και Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνων ανάπτυξης.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το MultiVersus Game ως διαχειριστής

Εάν το MultiVersus δεν έχει τα απαιτούμενα δικαιώματα διαχειριστή, ορισμένες βασικές δυνατότητες του παιχνιδιού θα είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα να μην εκκινεί το MultiVersus κάθε φορά που ανοίγετε το παιχνίδι ή εγκαθιστάτε τυχόν ενημερώσεις. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εκτελέσετε το παιχνίδι ως διαχειριστής.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση MultiVersus στην επιφάνεια εργασίας.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον κατάλογο εγκατάστασης και να κάνετε δεξί κλικ σε αυτόν.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες.

3. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και κάντε κλικ στο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει προβλήματα εκκίνησης του MultiVersus.

Μέθοδος 3: Αλλαγή προτεραιότητας διαδικασίας παιχνιδιού

Η προτίμηση μιας εφαρμογής ή μιας διαδικασίας λέει στον υπολογιστή τη σημασία και εάν πρέπει να προτιμάται έναντι των άλλων κατά την κατανομή των πόρων. Η προτεραιότητα κάθε εφαρμογής είναι κανονική εκτός από τις διεργασίες του συστήματος, από προεπιλογή. Το MultiVersus μπορεί να καταρρεύσει εάν δεν είχε αρκετούς πόρους.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη γραμμή εργασιών.

2. Τώρα, αναζητήστε τη διαδικασία MultiVersus.

3. Στη συνέχεια αλλάξτε την προτεραιότητα σε Υψηλή προτεραιότητα και ελέγξτε αν λειτουργεί.

Σημείωση: Αλλάξτε την προτεραιότητα με μεγάλη προσοχή, καθώς η απρόσεκτη αλλαγή της προτεραιότητας της διαδικασίας θα μπορούσε να κάνει το σύστημά σας εξαιρετικά αργό ή ασταθές.

4. Κλείστε τη Διαχείριση εργασιών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4: Ρύθμιση υψηλής απόδοσης

Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε το παιχνίδι σας όταν ορίζετε τις ρυθμίσεις του σχεδίου παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης. Αυτά τα σχέδια παροχής ενέργειας έχουν αναπτυχθεί για τη διαχείριση των ρυθμίσεων ισχύος στις φορητές ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε ρυθμίσεις σχεδίου παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης στο σύστημά σας.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο System Setting.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Power & sleep και κάντε κλικ στο Additional power settings στην περιοχή Related settings.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Υψηλής απόδοσης στην περιοχή Υψηλά πρόσθετα σχέδια όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Τώρα έχετε βελτιστοποιήσει το σύστημά σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το MultiVersus δεν θα εκκινήσει κατά την εκκίνηση.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το Steam & MultiVersus Game

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά εφαρμογή Steam, δεν μπορείτε να έχετε ομαλή πρόσβαση σε κανένα παιχνίδι. Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση του παιχνιδιού Steam και MultiVersus πριν το λανσάρετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Steam και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Steam στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και στη συνέχεια στο Check for Steam Client Updates… όπως επισημαίνεται παρακάτω.

3. Εάν έχετε νέες ενημερώσεις για λήψη, εγκαταστήστε τις και βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης Steam σας είναι ενημερωμένος.

4. Τώρα, επανεκκινήστε το Steam και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί τώρα.

Ομοίως, είναι πάντα απαραίτητο το παιχνίδι σας να εκτελείται στην πιο πρόσφατη έκδοση για να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις. Μέχρι να ενημερωθεί το παιχνίδι σας, δεν μπορείτε να συνδεθείτε με επιτυχία στους διακομιστές MultiVersus. Για να ενημερώσετε το παιχνίδι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το Steam και μεταβείτε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο HOME και αναζητήστε MultiVersus.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες….

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ και ελέγξτε εάν εκκρεμούν ενημερώσεις σε δράση. Εάν ναι, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να πραγματοποιήσετε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων.

Μετά από μια ενημέρωση, ελέγξτε αν έχει επιδιορθωθεί το πρόβλημα μη εκκίνησης του MultiVersus.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης

Λίγοι χρήστες έχουν προτείνει ότι η απενεργοποίηση των βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης σε υπολογιστή τους βοήθησε να επιδιορθώσουν το πρόβλημα που εκκινεί το MultiVersus. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1. Μεταβείτε στο μενού ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Steam.

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι MultiVersus και κάντε κλικ στο Ιδιότητες…

3. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΓΕΝΙΚΑ και κάντε κλικ στο SET LAUNCH OPTIONS… όπως απεικονίζεται.

4. Τώρα, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με μια προειδοποίηση χρήστη για προχωρημένους. Για να ανοίξετε το παιχνίδι σε λειτουργία παραθύρου, πληκτρολογήστε την παράμετρο –windowed.

5. Τώρα, αποθηκεύστε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο OK και βγείτε από το παράθυρο Ιδιότητες.

6. Τώρα, επανεκκινήστε το παιχνίδι και βεβαιωθείτε ότι εκτελείται σε λειτουργία παραθύρου.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να μεταβείτε ξανά στο SET LAUNCH OPTIONS… και να πληκτρολογήσετε τις ακόλουθες παραμέτρους αντί για την τελευταία παράμετρο.

–windowed -w 1024

7. Τώρα, αποθηκεύστε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο OK.

Αυτή η παράμετρος θα ρυθμίσει το παιχνίδι να ξεκινήσει σε λειτουργία παραθύρου.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε την επικάλυψη εντός του παιχνιδιού

Το Steam Overlay είναι ένα κομμάτι του Steam που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη λίστα φίλων και στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και επιτρέπει τις αγορές εντός του παιχνιδιού. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο, ωστόσο μερικές φορές ενεργοποιεί τη μη εκκίνηση του MultiVersus στο ζήτημα της εκκίνησης. Εάν θέλετε να λύσετε αυτό το πρόβλημα, απενεργοποιήστε την επικάλυψη του παιχνιδιού Steam.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Steam και κάντε κλικ στο LIBRARY.

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο MultiVersus και κάντε κλικ στο Ιδιότητες…

3. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΓΕΝΙΚΑ και αποεπιλέξτε το πλαίσιο που περιέχει Ενεργοποίηση της επικάλυψης Steam ενώ βρίσκεστε στο παιχνίδι.

4. Τέλος, επανεκκινήστε το παιχνίδι και ελέγξτε εάν λύθηκε το πρόβλημα εκκίνησης του MultiVersus.

Μέθοδος 8: Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων του παιχνιδιού

Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις στις οποίες τα αρχεία του παιχνιδιού είτε λείπουν είτε είναι κατεστραμμένα ή είχε ημιτελείς εγκαταστάσεις. Οι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν τη μη εκκίνηση του MultiVersus σε ζήτημα υπολογιστή, εάν διακοπούν από τη διαδικασία ενημέρωσης ή εάν μετακινηθούν τα αρχεία του παιχνιδιού. Σε αυτή τη μέθοδο, θα ανοίξετε το Steam και θα χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία για την επαλήθευση της ακεραιότητας του παιχνιδιού. Θα αντικατασταθεί εάν η εφαρμογή βρει κάτι. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαλήθευσης της ακεραιότητας των αρχείων παιχνιδιών στο Steam.

Μέθοδος 9: Ενημέρωση .NET Framework

Το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή Windows 10 είναι απαραίτητο για την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση σύγχρονων εφαρμογών και παιχνιδιών. Πολλά παιχνίδια διαθέτουν δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για το πλαίσιο .NET, και επομένως θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Σε άλλη περίπτωση, εάν σας ζητηθεί μια ενημέρωση στον υπολογιστή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την πιο πρόσφατη έκδοση του πλαισίου .NET, όπως συζητείται παρακάτω, για να διορθώσετε το πρόβλημα μη εκκίνησης του MultiVersus.

1. Ελέγξτε για νέες ενημερώσεις για το πλαίσιο .NET από το επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft.

2. Εάν υπάρχουν ενημερώσεις, κάντε κλικ στον αντίστοιχο/προτεινόμενο σύνδεσμο και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη .NET Framework 4.8 Runtime.

Σημείωση: Μην κάνετε κλικ στο Download .NET Framework 4.8 Developer Pack καθώς χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού.

3. Μεταβείτε στην ενότητα Οι λήψεις μου, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης για να εκτελέσετε το ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε με επιτυχία το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή σας με Windows. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το ζήτημα που συζητήθηκε ή όχι.

Μέθοδος 10: Ενημερώστε το DirectX

Για να απολαύσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία πολυμέσων στο MultiVersus, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το DirectX είναι εγκατεστημένο και ότι έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή του. Το DirectX σάς βοηθά να βελτιώσετε την εμπειρία οπτικών μέσων ειδικά για παιχνίδια και εφαρμογές γραφικών. Αξίζει να ενημερώσετε το DirectX που απαιτείται για αυτό το παιχνίδι.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε dxdiag και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το DirectX Diagnostic Tool.

3. Ελέγξτε την έκδοση DirectX, εάν περιέχει DirectX 12 ή όχι.

4. Εάν δεν έχετε το DirectX 12 στο σύστημά σας, κάντε λήψη και εγκαταστήστε το από το Σελίδα λήψης DirectX ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε το DirectX 12 στο σύστημά σας, κάντε λήψη και εγκαταστήστε το από το επίσημη ιστοσελίδα ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Μετά την εγκατάσταση του DirectX, ελέγξτε αν το πρόβλημα παρουσιάζεται ξανά.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Έλεγχος για ψηφιακές υπογραφές WHQL είναι επιλεγμένο στην καρτέλα Σύστημα και σε όλες τις καρτέλες, ελέγξτε εάν το λογότυπο WHQL έχει οριστεί σε Ναι.

Μέθοδος 11: Επιδιόρθωση Microsoft Visual C++ Redistributable

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τα πακέτα Microsoft Visual C++ Redistributable για να διορθώσετε το πρόβλημα μη εκκίνησης του MultiVersus ως εξής:

1. Πατήστε το πλήκτρο των Windows, πληκτρολογήστε Εφαρμογές & δυνατότητες και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Αναζητήστε το πακέτο Microsoft Visual C++ με δυνατότητα αναδιανομής.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πακέτο και κάντε κλικ στην επιλογή Τροποποίηση.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ναι στο παράθυρο διαλόγου Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

5. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Επιδιόρθωση. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

6. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να τροποποιήσετε όλα τα πακέτα Microsoft Visual C++ με δυνατότητα αναδιανομής.

7. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ανοίξτε την εφαρμογή που δεν μπορούσατε να ανοίξετε προηγουμένως. Εάν αυτό δεν λειτούργησε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το C++ με δυνατότητα αναδιανομής.

Μέθοδος 12: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Visual C++ Redistributable

Εάν η προηγούμενη μέθοδος επιδιόρθωσης του Microsoft C++ Visual Redistributable δεν διορθώθηκε, το MultiVersus δεν θα ξεκινήσει το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το αναδιανεμητέο. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να τα απεγκαταστήσετε και να τα εγκαταστήσετε ξανά.

1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις συστήματος Εφαρμογές και δυνατότητες.

2. Επιλέξτε το πακέτο Microsoft Visual C++ Redistributable και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Uninstall.

3. Κάντε ξανά κλικ στην επιλογή Uninstall για να επιβεβαιώσετε και να αφαιρέσετε το πακέτο.

Σημείωση: Φροντίστε να απεγκαταστήσετε όλα τα πακέτα Microsoft Visual C++ με δυνατότητα αναδιανομής.

4. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και μετά κάντε κλικ στο Run as administrator.

5. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

6. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

7. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Microsoft Visual C++ με δυνατότητα αναδιανομής για λήψη του πιο πρόσφατου πακέτου C++ όπως φαίνεται εδώ.

8. Μετά τη λήψη, ανοίξτε το αρχείο που κατεβάσατε κάνοντας διπλό κλικ πάνω του στην ενότητα Οι λήψεις μου. Εγκαταστήστε το πακέτο ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

9. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επανεκκινήστε τελικά τον υπολογιστή.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το πρόβλημα μη εκκίνησης του MultiVersus στον υπολογιστή σας Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε εφαρμογές από τον πίνακα κοινής χρήσης στα Windows 10