Διορθώστε το Forza Horizon 5 Stuttering στα Windows 10

Το Forza Horizon 5 είναι ένα από τα διάσημα παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτου που μπορείτε να απολαύσετε στις πλατφόρμες Windows, Xbox One και Xbox Series. Όπως όλα τα παιχνίδια, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5 στον υπολογιστή σας όταν ξεκινάτε το παιχνίδι ή στη μέση του παιχνιδιού. Πολλοί παίκτες αναφέρουν ότι το πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5 στα Windows 10 οφείλεται σε προβλήματα υλικού. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα και στον υπολογιστή σας, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τον τραυλισμό στο Forza Horizon 5.

Πώς να διορθώσετε τον τραυλισμό του Forza Horizon 5 στα Windows 10

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ενεργοποιεί τη διόρθωση του τραυλισμού στο τεύχος Forza Horizon 5. Ωστόσο, έχουμε αναλύσει πολλές διαδικτυακές αναφορές και πλατφόρμες συζήτησης και παραθέσαμε τους πιθανούς παράγοντες που προκαλούν το πρόβλημα στον υπολογιστή σας Windows 10.

  • Οι απαιτήσεις συστήματος για το παιχνίδι δεν πληρούνται.
  • Κάποιο πρόγραμμα παρασκηνίου μπλοκάρει το παιχνίδι.
  • Δεν χρησιμοποιείτε δικαιώματα διαχειριστή για το παιχνίδι για να το λειτουργήσετε λειτουργικά.
  • Η κατεστραμμένη κρυφή μνήμη του Windows Store εμποδίζει το άνοιγμα του παιχνιδιού.
  • Ακατάλληλες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας.
  • Το παιχνίδι δεν έχει οριστεί σε υψηλή προτεραιότητα και ο υπολογιστής σας έχει υψηλή απόδοση στις ρυθμίσεις τροφοδοσίας.
  • Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας δεν είναι συμβατά.
  • Τα πακέτα Microsoft Visual C++ δεν είναι στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Ακολουθούν ορισμένες αποτελεσματικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν Πώς να διορθώσετε το Forza Horizon 5 Stuttering Windows 10.

Μέθοδος 1: Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα πληροί τις απαιτήσεις του παιχνιδιού

Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι ο τραυλισμός του Forza Horizon 5 εμφανίζεται στον υπολογιστή σας όταν οι απαιτήσεις συστήματος δεν ικανοποιούνται από το παιχνίδι. Πριν κάνετε λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής/παιχνιδιού στη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις της εφαρμογής. Για να γνωρίζετε τις ελάχιστες απαιτήσεις οποιασδήποτε εφαρμογής, πρέπει να ελέγξετε τον επίσημο ιστότοπο της. Πρέπει να ελέγξετε τρεις πτυχές των απαιτήσεων: Κάρτα γραφικών, DirectX και απαιτήσεις συστήματος.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα "Οι συνομιλίες και οι κλήσεις σας πηγαίνουν στο Microsoft Teams"

Εδώ είναι οι απαιτήσεις του υπολογιστή σας όπως αναμενόταν από το Forza Horizon 5.

Ελάχιστες απαιτήσεις:

  • Επεξεργαστής: AMD Ryzen 3 1200 ή Intel Core i5 4460.

  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 (64-bit) ή νεότερη έκδοση.

  • RAM: 8 GB.

  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GTX 970 ή AMD RX 470.

  • DirectX: Έκδοση 12.

  • Χώρος σκληρού δίσκου: 120 GB.

Προτεινόμενες Απαιτήσεις:

  • Επεξεργαστής: Intel i5 8400 ή AMD Ryzen 5 1500x.

  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 ή νεότερη έκδοση.

  • RAM: 16 GB.

  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GTX 1070 ή AMD RX 590.

  • Direct X: Έκδοση 12.

  • Χώρος σκληρού δίσκου: 110 GB.

Μέθοδος 2: Κλείσιμο διεργασιών φόντου

Πολλές διεργασίες στο παρασκήνιο που εκτελούνται στον υπολογιστή σας ενδέχεται να επηρεάσουν τις διαδικασίες του Forza Horizon 5. Αυτά τα προγράμματα ενδέχεται να συμβάλουν στο πρόβλημα με τα Windows 10 με τραυλισμό του Forza Horizon 5. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10 για να βγείτε από όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου.

Μέθοδος 3: Ορίστε τη σωστή ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας

Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας στον υπολογιστή σας ενδέχεται να συμβάλουν στο να τραυλίζει το Forza Horizon 5 στα Windows 10. Για να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας, περιοχής και ώρας στον υπολογιστή σας με Windows 10, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Time & Language όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα Ημερομηνία και ώρα, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι ακόλουθες δύο επιλογές.

  • Ρυθμίστε την ώρα αυτόματα
  • Ρυθμίστε αυτόματα τη ζώνη ώρας

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα όπως τονίστηκε παραπάνω. Ελέγξτε εάν το πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5 έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 4: Ορίστε τη διαδικασία παιχνιδιού σε υψηλή προτεραιότητα

Η προτίμηση μιας εφαρμογής ή μιας διαδικασίας λέει στον υπολογιστή τη σημασία και αν πρέπει να προτιμάται έναντι των άλλων κατά την κατανομή των πόρων. Η προτεραιότητα κάθε εφαρμογής είναι κανονική εκτός από τις διεργασίες του συστήματος, από προεπιλογή. Το Forza Horizon (FH5) θα τραυλίσει στον υπολογιστή σας εάν δεν είχε αρκετούς πόρους.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Τώρα, αναζητήστε τη διαδικασία The Forza Horizon (FH5).

3. Στη συνέχεια, αλλάξτε την προτεραιότητα σε Υψηλή προτεραιότητα και ελέγξτε αν λειτουργεί.

Σημείωση: Αλλάξτε την προτεραιότητα με μεγάλη προσοχή, καθώς η απρόσεκτη αλλαγή της προτεραιότητας της διαδικασίας θα μπορούσε να κάνει το σύστημά σας εξαιρετικά αργό ή ασταθές.

4. Κλείστε τη Διαχείριση εργασιών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν το πρόβλημα τραυλισμού Forza Horizon (FH5) στα Windows 10 έχει λυθεί.

Μέθοδος 5: Ορίστε υψηλή απόδοση στις Επιλογές ενέργειας

Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε το παιχνίδι σας όταν ορίζετε τις ρυθμίσεις του σχεδίου παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης. Αυτά τα σχέδια παροχής ενέργειας έχουν αναπτυχθεί για τη διαχείριση των ρυθμίσεων ισχύος στις φορητές ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε ρυθμίσεις σχεδίου παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης στο σύστημά σας.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα και κάντε κλικ στο Σύστημα όπως επισημαίνεται παρακάτω.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Power & sleep και κάντε κλικ στο Additional power settings στην περιοχή Related settings.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Υψηλής απόδοσης στην περιοχή Υψηλά πρόσθετα σχέδια.

Τώρα έχετε βελτιστοποιήσει το σύστημά σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα του Forza Horizon 5.

Μέθοδος 6: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν λειτούργησαν για εσάς, είναι πιθανό να μην έχετε εγκατεστημένα τα σωστά προγράμματα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας. Τα προγράμματα οδήγησης διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ του υλικού και του παιχνιδιού και είναι τα σημαντικά στοιχεία. Εάν τα προγράμματα οδήγησης είναι κατεστραμμένα ή παλιά, μπορεί να προκληθεί τραύλισμα του Forza Horizon 5 στα Windows 10. Εάν δεν γνωρίζετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται σε αυτόν τον οδηγό 4 τρόποι ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10.

Μέθοδος 7: Επαναφορά ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Δεν ωφελεί την επανεγκατάσταση ή την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης εάν η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών δεν είναι συμβατή με το παιχνίδι σας. Η επαναφορά των προγραμμάτων οδήγησης στην προηγούμενη έκδοση είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε και για να το κάνετε ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται σε αυτόν τον οδηγό Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Αφού επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης, ελέγξτε αν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5 ή όχι.

Μέθοδος 8: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών

Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών δεν διόρθωνε το τραύλισμα στο Forza Horizon 5, τότε δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης γραφικών. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows. Εάν είστε νέος στην επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών, διαβάστε αυτόν τον οδηγό Τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται εκεί.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών, ελέγξτε εάν ο τραυλισμός του Forza Horizon 5 έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 9: Ενημερώστε τα Windows

Εάν ο υπολογιστής σας έχει σφάλματα, τότε μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα τραυλισμού στο Forza Horizon 5, μπορείτε απλά να το διορθώσετε ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται σε αυτόν τον οδηγό Τρόπος λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10, εάν είστε νέος στην ενημέρωση του υπολογιστή σας Windows 10.

Ελέγξτε εάν το πρόβλημα τραυλισμού Forza Horizon (FH5) στον υπολογιστή έχει διορθωθεί μετά την ενημέρωση των Windows.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Visual C++ Redistributable

Εάν η προηγούμενη μέθοδος επιδιόρθωσης του Microsoft C++ Visual Redistributable δεν διόρθωσε το πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το αναδιανεμητό. Για να το κάνετε αυτό, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με την επανεγκατάσταση του Microsoft Visual C++ με δυνατότητα αναδιανομής.

Μέθοδος 11: Επανεγκαταστήστε το DirectX

Για να απολαύσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία πολυμέσων στο Forza Horizon (FH5), πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το DirectX είναι εγκατεστημένο και ότι έχει ενημερωθεί στην τελευταία του έκδοση. Το DirectX σάς βοηθά να βελτιώσετε την εμπειρία οπτικών μέσων ειδικά για παιχνίδια και εφαρμογές γραφικών. Το DirectX 12 είναι ευέλικτο για εφαρμογές υψηλής υποστήριξης γραφικών στον υπολογιστή σας με Windows 10. Αυτό επιτρέπει στο παιχνίδι να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεγκατάστασης του DirectX και να ελέγξετε εάν το σύστημά σας περιέχει ήδη το DirectX 12.

Μέθοδος 12: Επανεγκαταστήστε το Forza Horizon 5

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι αν είναι δυνατόν. Όλες οι ρυθμίσεις και οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης θα ανανεωθούν όταν το εγκαταστήσετε ξανά και, ως εκ τούτου, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε μια διόρθωση για το πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Εφαρμογές.

3. Τώρα, κάντε αναζήτηση και κάντε κλικ στο Forza Horizon (FH5) και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

4. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή εάν υπάρχει και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόλις απεγκαταστήσετε το Forza Horizon (FH5).

5. Στη συνέχεια, κατεβάστε το παιχνίδι ξανά από Microsoft Store.

Τέλος, εγκαταστήσατε ξανά το Forza Horizon στον υπολογιστή σας. Θα είχε διορθώσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το πρόβλημα τραυλισμού του Forza Horizon 5 στη συσκευή σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.