Διορθώστε το Epson Scanner που δεν μπορεί να επικοινωνήσει στα Windows 10

Εκατομμύρια εταιρικά γραφεία και εγχώριες βιομηχανίες χρησιμοποιούν σαρωτές Epson για τις διαδικασίες τεκμηρίωσης. Αυτοί οι σαρωτές Epson διατίθενται ως αυτόνομα ή ενσωματωμένα μοντέλα με εκτυπωτή. Ανάμεσα σε πολλούς σαρωτές στον κόσμο, οι εκτυπωτές Epson είναι γνωστοί για την ανθεκτικότητά τους και τη δυνατότητα σάρωσης εγγράφων. Αν και αυτοί οι σαρωτές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, λίγοι χρήστες παραπονιούνται ότι η σάρωση Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το πρόβλημα του σαρωτή Windows 10. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, θα σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το σφάλμα επικοινωνίας του σαρωτή Epson με τη βοήθεια αποτελεσματικών πειρασμών αντιμετώπισης προβλημάτων. Επομένως, συνεχίστε την ανάγνωση για να επιλύσετε το πρόβλημα με τον σαρωτή Epson.

Πώς να διορθώσετε το Epson Scanner που δεν μπορεί να επικοινωνήσει στα Windows 10

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους η σάρωση Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το πρόβλημα του σαρωτή στον υπολογιστή σας Windows 10. Αναλύστε τα σε βάθος για να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων ανάλογα.

  • Το λογισμικό σάρωσης δεν εκτελείται με δικαιώματα διαχειριστή. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει σωστή σύνδεση.
  • Ο προσαρμογέας δικτύου δεν επικοινωνεί αποτελεσματικά με το σαρωτή.
  • Λίγες άλλες εργασίες παρασκηνίου παρεμποδίζουν τον σαρωτή.
  • Λίγες βασικές υπηρεσίες παρασκηνίου δεν εκτελούνται σε υπολογιστή.
  • Υπάρχουν κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία στον υπολογιστή σας.
  • Παρουσία κακόβουλου λογισμικού ή ιών.
  • Χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows.
  • Η σύνδεση διακομιστή μεσολάβησης εμποδίζει τις λειτουργίες σάρωσης.
  • Τα προγράμματα οδήγησης του σαρωτή δεν είναι συμβατά.
  • Το υπερπροστατευτικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας παρεμβαίνει στις λειτουργίες.

Ακολουθούν ορισμένες αποτελεσματικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σφάλμα επικοινωνίας του σαρωτή Epson στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν μερικές βασικές μέθοδοι που μπορείτε να ακολουθήσετε.

1Α. Κλείσιμο εργασιών φόντου

Αρκετοί χρήστες έχουν επιβεβαιώσει ότι το σφάλμα επικοινωνίας του σαρωτή Epson μπορεί να επιλυθεί κλείνοντας όλες τις εργασίες παρασκηνίου που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Για να εφαρμόσετε την εργασία, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο τερματισμού εργασίας στα Windows 10 και προχωρήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αφού κλείσετε όλες τις διεργασίες παρασκηνίου, ελέγξτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή Epson χωρίς προβλήματα.

1Β. Μετάβαση σε σύντομα καλώδια USB

Αν και πολλοί επαγγελματίες της τεχνολογίας προτείνουν ότι οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν μέσω πολύ μεγάλων καλωδίων USB, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια σήματος μεταξύ του σαρωτή και του δικτύου. Εάν έχετε εντοπίσει τον σαρωτή σε άλλη γωνία του δωματίου, δοκιμάστε να τον επανατοποθετήσετε και να τον συνδέσετε χρησιμοποιώντας ένα κοντό καλώδιο USB. Δοκιμάστε αυτό προσωρινά και ελέγξτε αν λειτουργεί ή όχι. Εάν επιλυθεί, η σάρωση Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το πρόβλημα των Windows 10 του σαρωτή, ο ένοχος είναι τα μακριά καλώδια USB.

1C. Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης

Μερικές φορές, με ακατάλληλες διαμορφώσεις δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10, θα αντιμετωπίσετε σφάλματα επικοινωνίας των σαρωτών Epson. Εάν έχετε εγκαταστήσει κάποια υπηρεσία VPN ή χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης στον υπολογιστή σας, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον οδηγό Τρόπος απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα όπως περιγράφεται στο άρθρο.

Αφού απενεργοποιήσετε τον πελάτη VPN και τους διακομιστές μεσολάβησης, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα επικοινωνίας των σαρωτών Epson. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά.

1Δ. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί κατά λάθος να αποτρέψει τυχόν ενημερωμένες λειτουργίες εφαρμογών των Windows όπως η Epson. Αρκετοί χρήστες των Windows εντόπισαν πολλά προβλήματα συμβατότητας. Είναι δύσκολο να ανεχτούν και να διορθωθούν. Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε προσωρινά οποιοδήποτε ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς ή λογισμικό τρίτων κατασκευαστών για να επιλύσετε το σφάλμα επικοινωνίας των σαρωτών Epson. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

  Πώς να διορθώσετε τις λευκές μικρογραφίες φωτογραφιών στο Windows 10 Creators Update

1Ε. Ενημερώστε τα Windows

Μπορείτε επίσης να εξαλείψετε τα σφάλματα επικοινωνίας των σαρωτών Epson στον υπολογιστή σας ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα. Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα Windows και εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στον σαρωτή σας.

1ΣΤ. Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στο λειτουργικό σας σύστημα Windows, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο. Εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα επικοινωνίας με τους σαρωτές Epson πολύ πρόσφατα, υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες να καταστραφούν ή να καταστραφούν τα αρχεία του υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής Windows 10 έχει ενσωματωμένα εργαλεία επισκευής όπως το SFC (System File Checker) και το DISM (Deployment Image Servicing and Management) που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

1G. Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Η παρουσία ιών προκαλεί διενέξεις και σφάλματα όπως σφάλματα επικοινωνίας των σαρωτών Epson. Έτσι, εγκαταστήστε αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας και εκτελέστε μια πλήρη σάρωση. Εάν έχετε σύγχυση σχετικά με την εκτέλεση μιας σάρωσης για κακόβουλο λογισμικό, ο οδηγός μας σχετικά με το Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου; θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Επίσης, εάν θέλετε να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10.

Μέθοδος 2: Εκτέλεση λογισμικού σαρωτή με δικαιώματα διαχειριστή

Πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να εκτελέσετε την εφαρμογή σάρωσης με δικαιώματα διαχειριστή. Πολλές εφαρμογές και προγράμματα που απαιτούν είσοδο από οποιαδήποτε εξωτερική πηγή θα απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή. Επομένως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση Epson Scan στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ιδιότητες.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

3. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το Network Troubleshooter

Για να διορθώσετε διάφορα προβλήματα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο που παρέχεται στον υπολογιστή Windows 10 όποτε χρειάζεται. Μπορείτε να αναλύσετε και να διαγνώσετε κοινά ζητήματα που σχετίζονται με το δίκτυο χρησιμοποιώντας το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου των Windows. Είναι μια συστηματική διαδικασία που, όταν εφαρμοστεί βήμα προς βήμα, θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα του σαρωτή Epson που δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να διορθώσετε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το δίκτυο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων προσαρμογέα δικτύου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βήματα που αναφέρονται στον οδηγό για να διαγνώσετε τις συνδέσεις Wi-Fi, το Ethernet και όλους τους προσαρμογείς δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10. Τέλος, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα επικοινωνίας των σαρωτών Epson.

Μέθοδος 4: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης σαρωτή

Τα προγράμματα οδήγησης συσκευών δημιουργούν μια σύνδεση σύνδεσης μεταξύ του υλικού και του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας. Επίσης, τα ελαττωματικά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης οδηγούν σε σφάλμα επικοινωνίας στους σαρωτές Epson. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης WLAN τους βοήθησε να επιλύσουν το πρόβλημα. Σας συμβουλεύουμε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης σαρωτή για να βελτιώσετε την αξιοπιστία των προσαρμογέων δικτύου σας, να διορθώσετε προβλήματα συμβατότητας και να επιλύσετε το σφάλμα επικοινωνίας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών στα Windows 10 για να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναπτύξει τις συσκευές εικόνας όπως φαίνεται παρακάτω.

  Πώς να ανοίξετε αρχεία εικόνας RAW στα Windows 10

Μέθοδος 5: Προγράμματα οδήγησης σαρωτή επαναφοράς

Όταν επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης, όλες οι τρέχουσες εκδόσεις της συσκευής υλικού θα απεγκατασταθούν και τα προηγούμενα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης θα εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας. Αυτή η δυνατότητα θα είναι πολύ χρήσιμη όταν οποιαδήποτε νέα ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δεν λειτουργεί καλά με τον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα βήματα όπως υποδεικνύονται στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 για να διορθώσετε το σφάλμα επικοινωνίας του σαρωτή Epson.

Αφού ο υπολογιστής σας με Windows 10 εγκαταστήσει την προηγούμενη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα επικοινωνίας των σαρωτών Epson.

Μέθοδος 6: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης σαρωτή

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για να διορθωθεί το πρόβλημα που ο σαρωτής Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή μη αυτόματα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναπτύξει τις συσκευές εικόνας όπως φαίνεται παρακάτω.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης σαρωτή, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα επικοινωνίας των σαρωτών Epson.

Μέθοδος 7: Επανεκκινήστε το Shell Hardware Detection Service

Η υπηρεσία Shell Hardware Detection ανιχνεύει εάν οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι συνδεδεμένο στο σύστημά σας ή όχι και εντοπίζει όλους τους σαρωτές, τις συσκευές αποθήκευσης και τους εκτυπωτές που είναι συνδεδεμένοι στη συσκευή σας. Παρέχει ειδοποιήσεις για συμβάντα υλικού AutoPlay. Εάν αυτή η υπηρεσία διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, θα αντιμετωπίσετε σφάλμα που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο σαρωτής Epson. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επανεκκινήσετε αυτήν την υπηρεσία:

1. Πληκτρολογήστε Υπηρεσίες στο μενού αναζήτησης και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Shell Hardware Detection.

3. Στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και ξανά εκκίνηση.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Αποσυνδέστε το σαρωτή σας και περιμένετε για λίγο. Ξανασυνδέστε το ξανά.

6. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για την Υπηρεσία Λήψης Εικόνας των Windows και ελέγξτε εάν λειτουργεί ή όχι.

Μέθοδος 8: Διορθώστε την ασύρματη σύνδεση

Σε αρκετές περιπτώσεις, το πρόγραμμα σάρωσης Epson στον υπολογιστή σας αποτυγχάνει να δημιουργήσει αυτόματα τη σύνδεση μεταξύ των διευθύνσεων LAN. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν χρησιμοποιείτε ασύρματο δίκτυο. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε τις διευθύνσεις μέσα στην εφαρμογή, αυτό δεν λειτουργεί πάντα. Επομένως, προσθέστε χειροκίνητα τη διεύθυνση σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Πληκτρολογήστε Epson Scan Settings στο μενού αναζήτησης. Τώρα, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στις Ρυθμίσεις σάρωσης, επιλέξτε Προσθήκη στην περιοχή Διεύθυνση σαρωτή δικτύου.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό σαρωτή με τη βοήθεια του αναπτυσσόμενου μενού Select Scanner στο επάνω μέρος.

3. Τώρα, θα εμφανιστεί μια οθόνη για την εισαγωγή της διεύθυνσης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε τη σωστή διεύθυνση.

4. Πληκτρολογήστε cmd στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

5. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή ipconfig/all και πατήστε το πλήκτρο Enter.

6. Τώρα, σημειώστε τις λεπτομέρειες της Προεπιλεγμένης πύλης από το παράθυρο.

7. Αντιγράψτε αυτήν τη διεύθυνση (εδώ, 192.168.1.1) και πληκτρολογήστε την στο πρόγραμμα περιήγησής σας για πρόσβαση στο δρομολογητή σας.

8. Σημειώστε τη λίστα των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Στην ίδια οθόνη, μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του σαρωτή σας. Σημειώστε την αξία του.

9. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο παράθυρο Προσθήκη του παραθύρου Ρυθμίσεις σάρωσης και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP του σαρωτή σας στο μενού Εισαγωγή διεύθυνσης.

10. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Test για να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι επιτυχής.

  Σημασία BTFO: Τι σημαίνει BTFO;

Μέθοδος 9: Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση με προστασία κωδικού πρόσβασης

Η ρύθμιση κοινής χρήσης Προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης προορίζεται να διατηρεί την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων ασφαλή και ασφαλή. Εάν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, οι χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία στον υπολογιστή σας εκτός εάν πληκτρολογήσετε τον κωδικό απορρήτου με μη αυτόματο τρόπο. Πολλές αναφορές υποδεικνύουν ότι αυτή η δυνατότητα ενεργοποιεί ότι η σάρωση Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το σφάλμα του σαρωτή. Ως εκ τούτου, πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, να συνδέσετε ξανά τον σαρωτή και να ελέγξετε εάν λειτουργεί ή όχι.

Σημείωση: Πρέπει πάντα να ενεργοποιείτε τη ρύθμιση εάν τα πράγματα δεν πάνε ομαλά.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία και κάντε κλικ στο Δίκτυο και Διαδίκτυο.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης όπως απεικονίζεται.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων κοινής χρήσης όπως φαίνεται.

5. Αναπτύξτε την ενότητα Όλα τα δίκτυα και κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση κοινής χρήσης με προστασία κωδικού πρόσβασης.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών και αποσυνδέστε το σαρωτή για ένα λεπτό. Συνδέστε ξανά τον σαρωτή σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα σύνδεσης έχει εξαφανιστεί ή όχι.

Μέθοδος 10: Αλλάξτε τις θύρες από LPT1 σε USB 001

Μια παλιά τεχνολογία Line Print Terminals χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα για τη σύνδεση των εκτυπωτών και των σαρωτών σας. Τώρα, οι περισσότεροι εκτυπωτές και σαρωτές έχουν αλλάξει σε USB. Επομένως, ελέγξτε εάν χρησιμοποιείται USB στη συσκευή σας και εάν αυτό λειτουργεί. Αυτή η μέθοδος διορθώνει αποτελεσματικά ότι ο σαρωτής Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει εάν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μετά την αναβάθμιση σε Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία και κάντε κλικ στην Προβολή συσκευών και εκτυπωτών όπως φαίνεται.

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στον εκτυπωτή σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Ports και αλλάξτε τις θύρες από LPT1 σε USB 001.

5. Αποθηκεύστε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο Apply > OK. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τη συσκευή σας και συνδέστε την ξανά μετά από λίγο.

Μέθοδος 11: Τροποποίηση των ρυθμίσεων του τείχους προστασίας του Windows Defender

Θα αντιμετωπίσετε επίσης ότι η σάρωση Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το σαρωτή λόγω μιας υπερβολικά αντιδραστικής ή υπερπροστατευτικής σουίτας προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows 10. Αυτό αποτρέπει τη σύνδεση σύνδεσης μεταξύ του προγράμματος εκκίνησης και του δικτύου. Επομένως, για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων την Epson στις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά την προστασία του τείχους προστασίας.

Επιλογή I: Λευκή λίστα escndv.exe

Για να επιτρέψετε το C:WINDOWStwain_32escndvescndv.exe στο τείχος προστασίας του Windows Defender, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με την Αποδοχή ή τον αποκλεισμό εφαρμογών μέσω του Τείχους προστασίας των Windows και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επιλογή II: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας (Δεν συνιστάται)

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender, ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Επιλογή III: Δημιουργία νέου κανόνα στο τείχος προστασίας

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Windows Defender Firewall with Advanced Security. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Κάντε κλικ στους Κανόνες εισερχομένων όπως φαίνεται στο αριστερό παράθυρο.

3. Κάντε κλικ στο Νέος κανόνας… όπως φαίνεται στο δεξιό παράθυρο.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Πρόγραμμα στην ενότητα Τι τύπος κανόνα θα θέλατε να δημιουργήσετε; μενού και κάντε κλικ στο Επόμενο > όπως φαίνεται.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Browse… που αντιστοιχεί στο This program path: όπως φαίνεται.

6. Μεταβείτε στη διαδρομή C:WINDOWStwain_32escndvescndv.exe και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.

7. Κάντε κλικ στο Επόμενο > στο παράθυρο “Οδηγός νέου εισερχόμενου κανόνα”.

8. Τώρα, επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο Να επιτρέπεται η σύνδεση και κάντε κλικ στο Επόμενο > όπως απεικονίζεται.

9. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα τα πλαίσια Domain, Private και Public και κάντε κλικ στο Next >.

10. Τέλος, προσθέστε ένα όνομα στον νέο σας κανόνα και κάντε κλικ στο Τέλος.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα είχατε μάθει πώς να διορθώσετε ότι ο σαρωτής Epson δεν μπορεί να επικοινωνήσει στα Windows 10. Ενημερώστε μας πώς αυτό το άρθρο σας βοήθησε καλύτερα. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μη διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.