Διορθώστε το Discord Screen Share που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Η δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης είναι μια εκπληκτική δυνατότητα που διαθέτει το Discord. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για ζωντανή ροή παιχνιδιών, να απολαύσετε την παρακολούθηση ταινιών και τι άλλο; Ωστόσο, μερικοί από εσάς μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης Discord όπου μπορεί να δείτε μια μαύρη οθόνη στο Discord ή η δυνατότητα θα φορτωθεί για πάντα. Αν αναζητάτε λύσεις για να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που δεν λειτουργεί το Discord, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με το ίδιο. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε το Discord Screen Share που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι που προκαλούν πρόβλημα με το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης που δεν λειτουργεί. Αναλύστε τα σε βάθος για να έχετε στη διάθεσή σας τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων.

  • Οποιαδήποτε εφαρμογή παρασκηνίου εκτελείται στο παρασκήνιο ενεργοποιεί υψηλή χρήση της CPU. Επομένως, δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση οθόνης στο Discord.
  • Ασταθής σύνδεση στο διαδίκτυο με διακοπές στο δίκτυο μεταξύ του παιχνιδιού σας και του διακομιστή.
  • Ξεπερασμένο Discord, προγράμματα οδήγησης και λειτουργικό σύστημα σε υπολογιστή.
  • Η εφαρμογή κοινής χρήσης οθόνης βρίσκεται σε λειτουργία πλήρους οθόνης.
  • Ο διακομιστής Discord είναι εκτός λειτουργίας και επομένως δεν μπορείτε να έχετε κανονική πρόσβαση.
  • Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις φωνής προκαλούν προβλήματα.
  • Εκκινείτε την εφαρμογή χωρίς δικαιώματα διαχειριστή.
  • Κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη διαφωνιών στον υπολογιστή.
  • Η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού είναι ενεργοποιημένη στον υπολογιστή.
  • Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας παρεμβαίνει στην εφαρμογή.
  • Εσφαλμένα διαμορφωμένα αρχεία στο Discord που μπορούν να επιλυθούν μόνο όταν επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Τώρα, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα για να μάθετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του προβλήματος κοινής χρήσης μαύρης οθόνης Discord. Προτού προχωρήσετε σε προηγμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές εισβολές που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε με κλικ.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν οι βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του προβλήματος.

Μέθοδος 1Α: Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης δικτύου

Για να μοιραστείτε την οθόνη σας ή να κάνετε streaming το βίντεο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστή σύνδεση στο διαδίκτυο. Εκτελέστε μια δοκιμή ταχύτητας από ιστότοπους όπως το SpeedTest.net για να ελέγξετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

  • Εάν χρησιμοποιείτε το Discord σε λειτουργία πλήρους οθόνης, ελαχιστοποιήστε το και χρησιμοποιήστε το σε λειτουργία παραθύρου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την αργή πρόοδο της εφαρμογής.
  • Το Discord επιτρέπει μόνο σε 10 χρήστες (το τρέχον όριο είναι 50) να μοιράζονται την οθόνη σας ταυτόχρονα. Εάν αυτό το όριο έχει ήδη ξεπεραστεί, δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση οθόνης.
  • Ανανεώστε την εφαρμογή Discord πατώντας συνολικά τα πλήκτρα Ctrl + R.
  • Κλείστε την εφαρμογή Discord μία φορά και επανεκκινήστε την εφαρμογή. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Discord στο δίσκο συστήματος και επιλέξτε Quit Discord.

  • Ορισμένες προστατευμένες εφαρμογές όπως το Netflix και το Disney + ενδέχεται να μην σας επιτρέπουν να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης, να εγγράφετε κλιπ ή να μοιράζεστε περιεχόμενο οθόνης. Επομένως, εάν μοιράζεστε μία μεταξύ αυτών των εφαρμογών, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί με κοινή χρήση οθόνης. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση του προγράμματος περιήγησης των προστατευμένων εφαρμογών αντί για τις εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή.

Μέθοδος 1Β: Επαληθεύστε την κατάσταση διαφωνίας

Πριν ελέγξετε ή τροποποιήσετε οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας Windows 10, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή Discord για να ελέγξετε εάν είναι λειτουργικές ή όχι. Εάν έχετε λογαριασμό Twitter, μπορείτε να ελέγξετε την κατάστασή του ακολουθώντας το @discord για να λαμβάνετε τυχόν ενημερώσεις.

1. Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα Κατάσταση Discord.

2. Τώρα, πρέπει να εξασφαλίσετε το μήνυμα All Systems Operational στο κύριο παράθυρο. Αυτό θα επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα συντήρησης διακομιστή από το Discord. Εάν δείτε άλλα μηνύματα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιλυθεί.

Μέθοδος 1C: Χρησιμοποιήστε το δίκτυο VPN

Το Discord δεν έχει διακομιστές σε όλες τις χώρες. Εάν ζείτε σε μια χώρα όπου δεν βρίσκονται οι διακομιστές, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης Discord. Επίσης, πολλοί χρήστες συνδέονται στον ίδιο διακομιστή δικτύου, οδηγώντας σε καθυστέρηση σύνδεσης. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή Virtual Private Networking για να επιλέξετε έναν διακομιστή της επιλογής σας για τη σύνδεση. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να συνδεθείτε σε ένα VPN στα Windows 10 και να διορθώσετε προβλήματα κοινής χρήσης οθόνης του Discord.

  Πώς να προσθέσετε bots στον διακομιστή Discord σας

Σημείωση: Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε τις καλύτερες υπηρεσίες VPN όπως το NordVPN, το Hola VPN TunnelBearVPN και το SurfShark VPN, καθώς είναι αποτελεσματικά στη χρήση τους.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε Δίκτυο & διαδίκτυο, όπως φαίνεται.

3. Κάντε κλικ στο VPN στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση που αντιστοιχεί στον πελάτη VPN σας.

4. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το Discord. Απολαύστε την αδιάλειπτη υπηρεσία Discord με τη βοήθεια μιας σύνδεσης VPN όπως περιγράφεται παραπάνω.

Μέθοδος 1D: Εκτελέστε το Network Troubleshooter

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύου με την εφαρμογή, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε τη σύνδεση χρησιμοποιώντας το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου. Αυτό θα επιλύσει το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης Discord. Αυτή είναι μια συστηματική διαδικασία και εάν δεν ξέρετε πώς να εκτελέσετε ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου, ακολουθήστε τα βήματα όπως περιγράφονται στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Τα αποτελέσματα του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας καθοδηγήσουν στα βήματα για να διορθώσετε όλα τα διαγνωσμένα προβλήματα. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα ή όχι.

Μέθοδος 1 Ε: Δώστε δικαιώματα διαχειριστή και εκτελέστε το Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας

Αυτή η μέθοδος είναι η πιο ασήμαντη επιδιόρθωση που σας βοηθά να επιλύσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που δεν λειτουργεί το Discord. Για να βεβαιωθείτε ότι το Discord εκτελείται με δικαιώματα διαχειριστή, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Βήμα I: Επιλέξτε Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας

1. Μεταβείτε στη θέση του αρχείου Discord στην Εξερεύνηση αρχείων.

2. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Discord και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Ελέγξτε το Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για.

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση των Windows που είναι συμβατή με το Discord.

6. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε αυτές τις αλλαγές.

Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες εκδόσεις των Windows και να ελέγξετε εάν η κοινή χρήση οθόνης Discord δεν λειτουργεί ξανά ή όχι. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας όπως περιγράφεται παρακάτω.

Βήμα II: Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας

1. Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 όπως υποδεικνύονται στο παραπάνω βήμα και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας όπως απεικονίζεται.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμάστε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ή το πρόγραμμα Αντιμετώπιση προβλημάτων για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Δοκιμή του προγράμματος… και αν διορθώθηκε το πρόβλημα με το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης discord ή όχι.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε.

5Α. Εάν αυτή η ρύθμιση διορθώσει το πρόβλημά σας, επιλέξτε Ναι, αποθηκεύστε αυτές τις ρυθμίσεις για αυτό το πρόγραμμα.

5Β. Εναλλακτικά, εάν το πρόβλημα παραμένει, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το διορθώσετε.

Μέθοδος 1ΣΤ: Κλείστε άλλες εφαρμογές

Εάν εκτελέσετε οποιοδήποτε άλλο προηγμένο παιχνίδι στο παρασκήνιο εκτός από το Discord, αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα απόδοσης. Αρκετές εφαρμογές παρασκηνίου καταναλώνουν πολλούς πόρους της CPU και, αν θέλετε να το επιλύσετε, πρέπει να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα και εφαρμογές παρασκηνίου σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Μέθοδος 1G: Ενημέρωση Discord

Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι το πρόβλημα με το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης του Discord μπορεί να επιλυθεί με την ενημέρωση της παρωχημένης εφαρμογής Discord. Για να ενημερώσετε το Discord, κλείστε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το Discord στον υπολογιστή, ενημερώστε την εφαρμογή και επανεκκινήστε την αργότερα.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε %LocalAppData% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο φάκελο Discord για να τον ανοίξετε.

3. Τώρα, κάντε διπλό κλικ για να εκτελέσετε την εφαρμογή Ενημέρωση και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

4. Τέλος, επανεκκινήστε το Discord και ελέγξτε εάν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης του Discord.

1Η. Ενημερώστε τα Windows

Επίσης, εάν υπάρχουν σφάλματα στον υπολογιστή σας, μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά από ενημέρωση των Windows. Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις για να διορθώσει όλα αυτά τα σφάλματα, ταξινομώντας έτσι το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης Discord. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα Windows και εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση οθόνης στο Discord.

Μέθοδος 2: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Discord

Ο καθαρισμός των προσωρινών αρχείων του Discord θα σας βοηθήσει να επιλύσετε εύκολα το πρόβλημα κοινής χρήσης οθόνης που δεν λειτουργεί. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Discord.

1. Βγείτε από το Discord και κάντε κλικ στο πλαίσιο Αναζήτηση των Windows.

2. Πληκτρολογήστε %appdata% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

  Πώς να ανοίξετε αρχεία EPUB στα Windows 10 (Χωρίς Microsoft Edge)

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Discord και επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή για να τα αφαιρέσετε.

4. Πάλι, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε %LocalAppData%.

5. Βρείτε το φάκελο Discord και διαγράψτε τον όπως κάνατε νωρίτερα.

6. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Τώρα, έχετε διαγράψει επιτυχώς κατεστραμμένα αρχεία διαμόρφωσης του Discord από τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης του Discord.

Μέθοδος 3: Μη αυτόματη προσθήκη παιχνιδιού στη δραστηριότητα Discord

Γενικά, το Discord θα ανιχνεύσει αυτόματα την εφαρμογή/παιχνίδι. Εάν αυτό δεν συμβεί, μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα το παιχνίδι στη δραστηριότητα Discord που σας βοηθά να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης του Discord που δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας με Windows 10.

1. Εκκινήστε το Discord στον υπολογιστή σας ή στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι από κάτω αριστερά στην οθόνη. Αυτό ανοίγει τις ρυθμίσεις Discord.

2. Επιλέξτε την καρτέλα Δραστηριότητα παιχνιδιού από τον πίνακα στα αριστερά.

3. Τώρα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Προσθήκη του» δίπλα στο κείμενο που λέει «Δεν βλέπω το παιχνίδι σας».

4. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο αναζήτησης, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και βρείτε την εφαρμογή ή το πρόγραμμα όπου αντιμετωπίζετε προβλήματα κοινής χρήσης οθόνης. Προσθέστε το πρόγραμμα στη λίστα. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή είναι σε λειτουργία, διαφορετικά, το Discord δεν θα μπορεί να την αναγνωρίσει.

Σημείωση: Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν εκτελείτε το Discord ως διαχειριστής και κλείστε τις εφαρμογές ή τα προγράμματα που εμφανίζονται στο αναπτυσσόμενο μενού προτού τα προσθέσετε στη λίστα.

5. Μόλις προστεθεί η εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί Επικάλυψη για να την ενεργοποιήσετε. Αυτό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να μοιραστείτε την εφαρμογή.

6. Αφού προστεθεί η εφαρμογή, δοκιμάστε να την μοιραστείτε ξανά μέσω του Discord και δείτε εάν το πρόβλημα με το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης που δεν λειτουργεί επιλύθηκε.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις τεχνολογίας

Η πιο πρόσφατη τεχνολογία για την καταγραφή της ρύθμισης της οθόνης σας στο Discord θα επηρεάσει την επιλογή κοινής χρήσης οθόνης του Discord και θα προκαλέσει μια μαύρη οθόνη ή ένα τρεμόπαιγμα οθόνης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Ανοίξτε το Discord και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις όπως απεικονίζεται.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Voice & Video από το αριστερό μενού.

3. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στη δεξιά οθόνη και απενεργοποιήστε την Χρησιμοποιήστε την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας για να καταγράψετε τη ρύθμιση της οθόνης σας. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης Discord ή όχι.

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε την πειραματική μέθοδο

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης Discord, πρέπει να απενεργοποιήσετε την πειραματική ρύθμιση στην εφαρμογή σας σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Κλείστε όλες τις εφαρμογές φόντου, ανοίξτε το Discord και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις όπως απεικονίζεται.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Voice & Video από το αριστερό μενού.

3. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το Χρησιμοποιήστε μια πειραματική μέθοδο για να καταγράψετε ήχο από τη ρύθμιση της εφαρμογής και ελέγξτε εάν επιλύει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που δεν λειτουργεί το Discord.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού

Η δυνατότητα επιτάχυνσης υλικού βοηθά την εφαρμογή να χειρίζεται οποιοδήποτε φορτίο πόρων CPU. Το Discord κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας ενώ εξισορροπεί τους πόρους του συστήματος για βαριές εργασίες όπως η κοινή χρήση οθόνης. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης που το Discord δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο Discord όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Discord και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους όπως φαίνεται.

4. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή Hardware Acceleration.

5. Κάντε κλικ στο Εντάξει για να επιβεβαιώσετε το μήνυμα.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης του Discord.

Μέθοδος 7: Ενεργοποίηση μειωμένης κίνησης

Όλα τα κινούμενα σχέδια και οι μεταβάσεις εφαρμογών στο Discord ελέγχονται από μια δυνατότητα που ονομάζεται μειωμένη κίνηση. Όταν ενεργοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα στο Discord, ο χρονισμός της κίνησης θα μειωθεί, καθιστώντας έτσι ομαλές τις λειτουργίες του Discord. Ακολουθήστε τα βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που δεν λειτουργεί το Discord.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Discord και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του οδοντωτού τροχού για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Προσβασιμότητα.

4. Ενεργοποιήστε την επιλογή Ενεργοποίηση μειωμένης κίνησης.

Σημείωση: Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα απενεργοποιήσει αυτόματα τις επιλογές Αυτόματη αναπαραγωγή GIF όταν το Discord είναι εστιασμένο και Αναπαραγωγή κινούμενων emoji.

5. Τώρα, επανεκκινήστε την εφαρμογή Discord και ελέγξτε εάν έχετε επιλύσει το πρόβλημα με το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης που δεν λειτουργεί.

Μέθοδος 8: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης GPU

Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών βοηθούν τις βαριές εικόνες γραφικών και τις εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο να απλοποιήσουν τις εργασίες τους. Εάν αντιμετωπίζετε διενέξεις εκκίνησης κατά την κοινή χρήση της οθόνης στο Discord, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών, καθώς χρησιμεύουν ως σύνδεσμος μεταξύ του υλικού και του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας. Πολλοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα του Discord που δεν λειτουργεί. Διαβάστε και εφαρμόστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας 4 τρόποι ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να το κάνετε.

  Δεν είναι δυνατή η εκτύπωση PDF με το Adobe Reader στα Windows 10 (ΛΥΣΕΙΣ)

Μέθοδος 9: Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης GPU

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την κοινή χρήση οθόνης Discord που δεν λειτουργεί μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε ξανά προγράμματα οδήγησης γραφικών σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 10: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ενδέχεται να αποτρέψει κατά λάθος τυχόν ενημερωμένες λειτουργίες των εφαρμογών των Windows όπως το Discord. Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε προσωρινά οποιοδήποτε ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς ή άλλο λογισμικό προστασίας από ιούς για να επιλύσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που δεν λειτουργεί η κοινή χρήση οθόνης Discord. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 11: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Μερικές φορές, το τείχος προστασίας του Windows Defender στον υπολογιστή σας μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στην κοινή χρήση οθόνης, για ορισμένους λόγους ασφαλείας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender, ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων το Discord ακολουθώντας τον οδηγό μας Αποδοχή ή Αποκλεισμός εφαρμογών μέσω του Τείχους προστασίας των Windows

Μέθοδος 12: Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Παρά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών και την απενεργοποίηση των σουιτών ασφαλείας, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η κοινή χρήση οθόνης Discord. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των ρυθμίσεων δικτύου στα Windows 10

Μέθοδος 13: Επαναφορά ρυθμίσεων φωνής

Ορισμένοι χρήστες πρότειναν ότι η επαναφορά των ρυθμίσεων φωνής στο Discord τους βοήθησε να επιλύσουν το πρόβλημα με το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης που δεν λειτουργεί. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αξίζει να το δοκιμάσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το εφαρμόσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Discord και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του οδοντωτού τροχού για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Φωνή και βίντεο από τον πίνακα στα αριστερά.

4. Στην περιοχή Ρυθμίσεις φωνής, σύρετε το ρυθμιστικό έντασης εισόδου σε υψηλή τιμή.

5. Τώρα επαναφέρετε τις ρυθμίσεις φωνής στο Discord. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Φωνή και βίντεο και κάντε κλικ στην Επαναφορά ρυθμίσεων φωνής.

6. Τέλος, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης. κάντε κλικ στο Εντάξει για επιβεβαίωση. Επανεκκινήστε το Discord για να ελέγξετε εάν μπορέσατε να διορθώσετε προβλήματα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης του Discord.

Μέθοδος 14: Επανεγκαταστήστε το Discord

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας έχει βοηθήσει, τότε προσπαθήστε να εγκαταστήσετε ξανά το λογισμικό εάν είναι δυνατόν. Όταν επανεγκαταστήσετε το Discord, η ρύθμιση παραμέτρων και όλες οι ρυθμίσεις θα ανανεωθούν και, ως εκ τούτου, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε μια επιδιόρθωση για το πρόβλημα του Discord που δεν λειτουργεί.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές από τα δεδομένα πλακίδια

3. Στην καρτέλα Εφαρμογές και δυνατότητες, εντοπίστε και κάντε κλικ στο Discord. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Απεγκατάσταση.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την απεγκατάσταση.

5. Στη συνέχεια, πατήστε τα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση αρχείων.

6. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή από τη γραμμή διευθύνσεων.

C:UsersUSERNAMEAppDataLocal

7. Κάντε δεξί κλικ στο Discord και επιλέξτε Διαγραφή.

8. Τώρα μεταβείτε στον ιστότοπο του Discord και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη για Windows.

9. Ανοίξτε το ληφθέν αρχείο DiscordSetup.exe και εγκαταστήστε το πρόγραμμα.

10. Θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που εκκινείτε την εφαρμογή επίσης. Μόλις εγκαταστήσετε ξανά το Discord, όλα τα σχετικά προβλήματα θα εξαφανιστούν τώρα.

Μέθοδος 15: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Discord

Εάν δεν μπορέσατε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που δεν λειτουργεί το κοινόχρηστο στοιχείο οθόνης Discord χρησιμοποιώντας τις λύσεις που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Discord.

1. Συνδεθείτε στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο Discord χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσής σας.

2. Τώρα μεταβείτε στη σελίδα Υποβολή αιτήματος.

3. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την υποστήριξη που χρειάζεστε και συμπληρώστε τη φόρμα για να υποβάλετε το αίτημα.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή αιτήματος στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σημείωση: Υποδείξτε το πρόβλημα κοινής χρήσης μαύρης οθόνης Discord στο δελτίο υποστήριξης, καθώς και την ενέργεια που εκτελέσατε και προκάλεσε την εμφάνιση αυτού του σφάλματος στην οθόνη.

Η υποστήριξη του Discord θα εξετάσει αυτό το ζήτημα και θα προσπαθήσει να το λύσει για λογαριασμό σας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα είχατε μάθει πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η κοινή χρήση οθόνης Discord στα Windows 10. Ενημερώστε μας πώς αυτό το άρθρο σας βοήθησε καλύτερα. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.