Διορθώστε το Android USB File Transfer που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Σε αυτήν την τεχνολογική εποχή, λίγες δραστηριότητες αναμένεται να εκτελούνται από μηχανές χωρίς πρόβλημα. Μία από τις συνήθεις δραστηριότητες είναι η μεταφορά αρχείων από ένα τηλέφωνο Android σε υπολογιστή Windows 10 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Ωστόσο, μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της μεταφοράς αρχείων USB Android που δεν λειτουργεί Windows 10 PC. Αυτό το ζήτημα είναι ένας εφιάλτης για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε γραφείο, καθώς αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς τους. Οι μέθοδοι επίλυσης του προβλήματος σύνδεσης USB τηλεφώνου Android συζητούνται στο άρθρο.

Πώς να διορθώσετε τη μεταφορά αρχείων USB Android που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Η ενότητα παρέχει τους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να αποτύχει η μεταφορά αρχείων από τηλέφωνο Android με χρήση καλωδίου USB στον υπολογιστή σας Windows 10.

  • Ζητήματα υλικού- Ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα ζητήματα στις συσκευές υλικού, όπως ελαττωματικές θύρες ή ζημιά στο καλώδιο USB.

  • Ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών- Τα προγράμματα οδήγησης που αντιστοιχούν στο τηλέφωνο Android μπορεί να είναι παλιά ή κατεστραμμένα.

  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα- Το λειτουργικό σύστημα των συσκευών μπορεί να είναι ξεπερασμένο και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ασυμβατότητας για τη σύνδεση. Το λειτουργικό σύστημα τόσο στο τηλέφωνο Android όσο και στον υπολογιστή με Windows πρέπει να ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.

  • Λανθασμένες ρυθμίσεις- Η ρύθμιση Media Transfer μπορεί να μην είναι ενεργοποιημένη σε τηλέφωνο Android και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με τη μεταφορά αρχείων.

  • Εφαρμογές τρίτων- Οι εφαρμογές τρίτων για τη μεταφορά αρχείων ενδέχεται να διαταράξουν την κανονική μέθοδο μεταφοράς αρχείων.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις και μπορεί να διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Οι μέθοδοι που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο εξετάζουν ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy A21s και οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφέρουν σε άλλα μοντέλα με βάση διάφορους παράγοντες.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Η πρώτη προσέγγιση για την επίλυση αυτού του ζητήματος είναι να δοκιμάσετε τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων στις συνδεδεμένες συσκευές.

1Α. Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ελαττώματα στο υλικό των συνδεδεμένων συσκευών και ο έλεγχος των προβλημάτων υλικού μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

  • Ελέγξτε εάν η θύρα USB στον υπολογιστή σας με Windows είναι σε καλή κατάσταση ή έχει σπάσει.
  • Συνδέστε το καλώδιο USB σε μια διαφορετική θύρα USB στον υπολογιστή σας με Windows.

  • Χρησιμοποιήστε το καλώδιο USB που παρέχεται μαζί με το τηλέφωνο Android.

  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο καλώδιο USB, το οποίο είναι συμβατό, για να συνδέσετε το τηλέφωνο Android σε υπολογιστή με Windows.

  • Καθαρίστε τη θύρα φόρτισης στο τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει σωστά και πλήρως το καλώδιο USB στις θύρες και στις δύο συσκευές.
  • Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία στο τηλέφωνό σας Android, αφαιρέστε την από την υποδοχή και τοποθετήστε την στην υποδοχή.

1Β. Ξεκλείδωμα τηλεφώνου Android

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων είναι επειδή το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο με τον κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας, ώστε ο υπολογιστής Windows να έχει πρόσβαση στα αρχεία του τηλεφώνου σας.

1C. Χρησιμοποιήστε άλλον υπολογιστή με Windows

Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκληθεί εάν ο υπολογιστής Windows 10 έχει κάποιο σφάλμα ή δεν είναι συμβατός με το τηλέφωνο Android. Δοκιμάστε να συνδέσετε τηλέφωνο Android σε άλλο υπολογιστή με Windows και ελέγξτε εάν μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία στον υπολογιστή.

1Δ. Συνδέστε το τηλέφωνο Android απευθείας σε υπολογιστή με Windows

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε διανομέα USB για να συνδέσετε τηλέφωνο Android στον υπολογιστή Windows 10, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποσυνδέσετε το καλώδιο USB από τον διανομέα και να συνδέσετε το καλώδιο USB απευθείας στη θύρα USB του υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1Ε. Χρησιμοποιήστε εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς αρχείων

Μια άλλη επιλογή για να παρακάμψετε το πρόβλημα σύνδεσης USB του τηλεφώνου Android είναι να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική μέθοδο για τη μεταφορά αρχείων για να ελέγξετε αν λειτουργεί στο τηλέφωνό σας Android. Ενεργοποιήστε το Bluetooth και στις δύο συσκευές και ελέγξτε εάν μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μέσω της σύνδεσης Bluetooth.

Επιλογή I: Σε τηλέφωνο Android

1. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android

2. Πατήστε στην καρτέλα Συνδέσεις

3. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή Bluetooth.

Επιλογή II: Στα Windows

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Συσκευές.

3. Ενεργοποιήστε το Bluetooth Toggle On

1ΣΤ. Αποσυνδέστε τις εξωτερικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε υπολογιστή με Windows

Ένας άλλος πιθανός λόγος για αυτό το πρόβλημα σύνδεσης USB τηλεφώνου Android είναι η παρεμβολή από άλλα μέσα και εξωτερικές συσκευές. Δοκιμάστε να αποσυνδέσετε τις συσκευές από τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, συνδέστε το τηλέφωνο Android μόνο στον υπολογιστή.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Ανοίξτε Αυτός ο υπολογιστής, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή USB και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή.

1G. Εκτελέστε το Hardware Troubleshooter σε υπολογιστή με Windows

Η μεταφορά αρχείων USB Android δεν λειτουργεί Το πρόβλημα με τον υπολογιστή Windows 10 μπορεί να οφείλεται σε μικρές δυσλειτουργίες στον υπολογιστή. Εάν υπάρχουν μικρά σφάλματα στον υπολογιστή με Windows, μπορείτε εύκολα να τα διαγράψετε χρησιμοποιώντας τα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού των Windows. Διαβάστε το άρθρο στον σύνδεσμο που παρέχεται εδώ για να μάθετε τη μέθοδο εκτέλεσης του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows για τη διάγνωση του προβλήματος.

1Η. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Κατά τη μεταφορά αρχείων, υπάρχουν πιθανότητες κάποια εξωτερική παρεμβολή να διαταράξει το MTP ή το πρωτόκολλο μεταφοράς πολυμέσων. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης μπορεί να αποτρέψει εξωτερικές παρεμβολές κατά τη μεταφορά αρχείων.

Επιλογή I: Τηλέφωνο Android

Η μέθοδος για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο τηλέφωνό σας Android περιγράφεται παρακάτω. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία και στη συνέχεια να μεταφέρετε αρχεία από το τηλέφωνό σας.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις από το μενού του τηλεφώνου σας Android.

2. Πατήστε στην καρτέλα Συνδέσεις.

3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Κατάσταση πτήσης.

Επιλογή II: Υπολογιστής με Windows

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στον υπολογιστή σας Windows 10 και στη συνέχεια να επιχειρήσετε να μεταφέρετε τα αρχεία.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις δικτύου και Internet στο μενού.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λειτουργία πτήσης και κάντε εναλλαγή στην επιλογή Λειτουργία πτήσης.

1I. Επανεκκινήστε τη συσκευή

Η καθολική μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τις συσκευές για να καθαρίσετε όλες τις δυσλειτουργίες και τα σφάλματα στις διαδικασίες.

Επιλογή I: Σε τηλέφωνο Android

Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω μεθόδου για να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας Android.

1. Αποσυνδέστε το τηλέφωνο Android από το καλώδιο USB, πατήστε το κουμπί λειτουργίας και πατήστε την επιλογή Επανεκκίνηση.

2. Πατήστε στην επιλογή Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

Επιλογή II: Υπολογιστής με Windows

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

1. Αποσυνδέστε το καλώδιο USB από τη θύρα USB και πατήστε το πλήκτρο Windows.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Power στο κάτω μέρος και επιλέξτε Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

1J. Ενημέρωση συσκευής

Το πρόβλημα με τη μεταφορά αρχείων μπορεί να οφείλεται στο κατεστραμμένο ή παλιό λειτουργικό σύστημα των συσκευών. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Επιλογή I: Σε τηλέφωνο Android

Η χρήση μιας παλιάς έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα, μπορείτε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα για να διορθώσετε το πρόβλημα. Διαβάστε το άρθρο στον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να μάθετε πώς να ενημερώσετε μη αυτόματα το τηλέφωνο Android στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Επιλογή II: Σε υπολογιστή με Windows

Λόγω των προβλημάτων συμβατότητας, ο υπολογιστής με Windows ενδέχεται να μην υποστηρίζει το τηλέφωνο Android. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διορθώσετε το πρόβλημα του υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μέθοδο.

Μέθοδος 2: Αλλάξτε τις προτιμήσεις USB στο τηλέφωνο Android

Μία από τις βασικές μεθόδους για να διορθώσετε το πρόβλημα με τη μεταφορά αρχείων είναι να ελέγξετε εάν η επιλογή μεταφοράς αρχείων είναι ενεργοποιημένη. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή μεταφοράς αρχείων στο τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους.

Επιλογή I: Να επιτρέπεται η πρόσβαση σε δεδομένα τηλεφώνου

Η πρώτη επιλογή για να επιτρέψετε τη μεταφορά αρχείων είναι να την επιτρέψετε στο αναδυόμενο μήνυμα στο τηλέφωνό σας Android. Αυτό το μήνυμα θα εμφανιστεί αμέσως μετά τη σύνδεση του τηλεφώνου Android στον υπολογιστή σας με Windows.

1. Από προεπιλογή, όταν το Android Phone είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας με Windows, θα λάβετε το Να επιτρέπεται η πρόσβαση στα δεδομένα τηλεφώνου. μήνυμα.

2. Πατήστε στην επιλογή Να επιτρέπεται στο μήνυμα.

Επιλογή II: Επιλογές USB

Εάν το αναδυόμενο μήνυμα δεν εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή μεταφοράς αρχείων από το μενού Γρήγορη πρόσβαση στο τηλέφωνό σας.

1. Σύρετε την οθόνη προς τα κάτω για να δείτε το Μενού Γρήγορης Πρόσβασης και πατήστε στην επιλογή USB για μεταφορά αρχείων.

2. Πατήστε στην επιλογή Μεταφορά αρχείων /Android Auto στην ενότητα Χρήση USB για.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε τις Επιλογές προγραμματιστή

Ως εναλλακτική προσέγγιση για να διορθώσετε το πρόβλημα της μεταφοράς αρχείων Android USB που δεν λειτουργεί με Windows 10 PC, μπορείτε να προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε τη μεταφορά αρχείων είναι να την ενεργοποιήσετε από τις επιλογές προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας Android.

Βήμα I: Ενεργοποίηση Επιλογών προγραμματιστή

Το πρώτο βήμα σε αυτήν την επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε τις Επιλογές προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας. Διαβάστε το άρθρο με τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας.

Βήμα II: Ενεργοποιήστε την επιλογή μεταφοράς αρχείων

Το δεύτερο βήμα σε αυτήν την επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή μεταφοράς αρχείων στις Επιλογές προγραμματιστή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

1. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στην καρτέλα Επιλογές προγραμματιστή.

2. Πατήστε στην καρτέλα Προεπιλεγμένη διαμόρφωση USB.

3. Πατήστε στην επιλογή Μεταφορά αρχείων.

Βήμα III: Ενεργοποιήστε την Επιλογή εντοπισμού σφαλμάτων USB (Εάν υπάρχει)

Αυτό το βήμα είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή Εντοπισμός σφαλμάτων USB στο τηλέφωνό σας στις Επιλογές προγραμματιστή. Αυτή η επιλογή θα διορθώσει αμέσως το πρόβλημα σύνδεσης USB του τηλεφώνου Android, καθώς μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία ως προγραμματιστής. Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει μόνο εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή μεταφοράς αρχείων.

1. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στην καρτέλα Επιλογές προγραμματιστή.

2. Στην ενότητα Εντοπισμός σφαλμάτων, επιλέξτε On the USB debugging.

3. Πατήστε στην επιλογή OK.

Μέθοδος 4: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης συσκευής

Εάν υπάρχουν πολλά αρχεία εξωτερικού χώρου αποθήκευσης στις εγκατεστημένες εφαρμογές στο τηλέφωνο Android, ενδέχεται να μην μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία. Μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης στις εφαρμογές για να διορθώσετε το πρόβλημα της μεταφοράς αρχείων USB Android που δεν λειτουργεί με Windows 10 PC.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε στην καρτέλα Εφαρμογές.

3. Πατήστε στην εφαρμογή μία προς μία στη λίστα.

Σημείωση: Για επεξηγηματικούς σκοπούς, επιλέγεται η εφαρμογή Samsung Internet.

4. Πατήστε Αποθήκευση στην ενότητα Χρήση.

5. Πατήστε στην επιλογή Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης στο κάτω μέρος.

Μέθοδος 5: Εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής MTP

Ένας από τους λόγους για την ανεπιτυχή μεταφορά αρχείων μεταξύ τηλεφώνου Android και υπολογιστή Windows είναι η απουσία προγράμματος οδήγησης συσκευής MTP. Το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής MTP ή το πρωτόκολλο μεταφοράς πολυμέσων του τηλεφώνου Android πρέπει να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή με Windows.

Βήμα I: Ελέγξτε για πρόγραμμα οδήγησης MTP

Το πρώτο βήμα αυτής της μεθόδου είναι να ελέγξετε εάν το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής MTP είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Device Manager και κάντε κλικ στο Open.

2. Αναπτύξτε το Portable Devices, κάντε δεξί κλικ στο τηλέφωνο Android και κάντε κλικ στην επιλογή Properties.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Driver και κάντε κλικ στο κουμπί Driver Details.

4. Εάν βλέπετε προγράμματα οδήγησης στην ενότητα Αρχεία προγραμμάτων οδήγησης, τότε τα προγράμματα οδήγησης είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Εάν τα προγράμματα οδήγησης δεν είναι διαθέσιμα στην ενότητα, συνδέστε ξανά το τηλέφωνο Android στον υπολογιστή σας με Windows.

Βήμα II: Μη αυτόματη εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης MTP

Το επόμενο βήμα για να διορθώσετε το πρόβλημα της μεταφοράς αρχείων USB Android που δεν λειτουργεί στα Windows 10 PC είναι να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης MTP της συσκευής με μη αυτόματο τρόπο στον υπολογιστή σας.

5. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε %systemroot%INF και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

6. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο wpdmtp.inf και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση.

7. Περιμένετε μέχρι να εγκατασταθεί το πρόγραμμα οδήγησης και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας από το μενού START.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής

Η επόμενη μέθοδος για να διορθώσετε το πρόβλημα με τη μεταφορά αρχείων είναι να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής στον υπολογιστή σας με Windows. Για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών.

Μέθοδος 7: Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης ADB (Εάν υπάρχει)

Η δεύτερη επιλογή σε αυτήν τη μέθοδο για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα της μεταφοράς αρχείων Android USB που δεν λειτουργεί στα Windows 10 PC είναι να απεγκαταστήσετε ή να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης διασύνδεσης Android Composite ADB. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android με διεπαφή ADB. Για να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης.

Μέθοδος 8: Επανεκκίνηση της εντολής ADB (Εάν υπάρχει)

Ως πρόσθετο βήμα, μπορείτε να κλείσετε όλες τις διεργασίες που λειτουργούν με το τρέχον πρόγραμμα οδήγησης ADB και να του ζητήσετε να χρησιμοποιήσει το ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης. Αυτό θα διασφάλιζε την επιδιόρθωση όλων των δυσλειτουργιών στη μεταφορά αρχείων USB Android που δεν λειτουργεί με Windows 10 PC.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να κλείσετε την υπάρχουσα διαδικασία ADB.

adb kill-server

3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ξεκινήσει ο διακομιστής ADB.

adb start-server

4. Εκτελέστε την εντολή συσκευές adb για να ελέγξετε για τις συσκευές Android που είναι συνδεδεμένες μέσω της υπηρεσίας ADB.

5. Δοκιμάστε να μεταφέρετε τα αρχεία από το τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB.

Μέθοδος 9: Εγκαταστήστε το πακέτο δυνατοτήτων του Windows Media

Εάν χρησιμοποιείτε τις εκδόσεις Windows 10KN και 10N, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πακέτο δυνατοτήτων των Windows Media για να διορθώσετε το πρόβλημα με τη σύνδεση.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome από τη γραμμή αναζήτησης.

2. Ανοίξτε την επίσημη ιστοσελίδα του Πακέτο δυνατοτήτων Windows Media και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft.

3. Επιλέξτε το πακέτο δυνατοτήτων πολυμέσων – Έκδοση 1903 (Μάιος 2019) στο αναπτυσσόμενο μενού της ενότητας Λήψεις και κάντε κλικ στο κουμπί Επιβεβαίωση.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη 64-bit και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πακέτο.

Σημείωση: Εάν η Αρχιτεκτονική των Windows είναι 32-bit, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Λήψη 32-bit. Για να μάθετε τον τύπο συστήματος, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Windows+ I και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πληροφορίες και ελέγξτε τον τύπο συστήματος στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

Μέθοδος 10: Εγκαταστήστε το MTP Porting Kit για Windows

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το κιτ μεταφοράς πρωτοκόλλου μεταφοράς πολυμέσων στον υπολογιστή σας με Windows.

1. Κατεβάστε το Media Transfer Protocol Porting Kit 12.0.

2. Ακολουθήστε τις οδηγίες στον οδηγό εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε το κιτ.

Μέθοδος 11: Απεγκατάσταση περιττού λογισμικού (εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, το περιττό λογισμικό στον υπολογιστή σας με Windows ενδέχεται να έρχεται σε αντίθεση με την κανονική μέθοδο μεταφοράς αρχείων. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές και το λογισμικό για να διορθώσετε το πρόβλημα σύνδεσης USB του τηλεφώνου Android.

Επιλογή I: Λογισμικό Samsung Kies

Το λογισμικό μεταφοράς αρχείων Samsung Kies χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αρχείων από το τηλέφωνο Android στον υπολογιστή με Windows. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε το λογισμικό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σημείωση: Το λογισμικό χρησιμοποιείται μόνο εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android Samsung Galaxy S4/ S5/ S6/ S7/ S8/ S9/ S9+/ Note 5/ Note 8.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Επιλέξτε την επιλογή Κατηγορία στο αναπτυσσόμενο μενού Προβολή κατά στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Κάντε κλικ στο Uninstall a Program στην κατηγορία Programs.

4. Επιλέξτε το λογισμικό Samsung Kies, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης στο επάνω μέρος και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επιλογή II: Εργαλείο συνδεσιμότητας Samsung SideSync

Ορισμένα τηλέφωνα Android διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο συνδεσιμότητας, όπως το Samsung SideSync. Πρέπει να απεγκαταστήσετε το εργαλείο για να διορθώσετε το πρόβλημα σύνδεσης USB τηλεφώνου Android.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη γραμμή αναζήτησης στον υπολογιστή σας με Windows.

2. Επιλέξτε την επιλογή Κατηγορία στο αναπτυσσόμενο μενού Προβολή κατά στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση προγράμματος στην κατηγορία Προγράμματα.

4. Επιλέξτε το εργαλείο Samsung SideSync, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης στο επάνω μέρος και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Μέθοδος 12: Επανεκκινήστε το τηλέφωνο Samsung σε λειτουργία ODIN (Δεν συνιστάται)

Εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία από το τηλέφωνό σας στην κανονική λειτουργία, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ODIN για να μεταφέρετε τα αρχεία. Διαβάστε το άρθρο στον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να μάθετε πώς να κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου Samsung σε λειτουργία ODIN.

Σημείωση: Ως εναλλακτική μέθοδος μεταφοράς των αρχείων, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε το Εφαρμογή AirDroid στο τηλέφωνό σας Android. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία στο τηλέφωνό σας μέσω της διεπαφής web στον υπολογιστή.

Μέθοδος 13: Επικοινωνήστε με το κατάστημα κατασκευής

Η τελευταία λύση είναι να επισκεφτείτε το κατάστημα του Manufacture από το οποίο έχετε αγοράσει το τηλέφωνο Android και να τους ζητήσετε βοήθεια σχετικά με το πρόβλημα σύνδεσης USB του τηλεφώνου Android.

***

Το άρθρο έχει εξηγήσει τις μεθόδους για να διορθώσετε τη μεταφορά αρχείων USB Android που δεν λειτουργεί Windows 10 PC. Πείτε μας τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις απορίες σας στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android