Διορθώστε το σφάλμα Snap Camera No Available Camera Input Error

Έχετε μια διασκεδαστική βιντεοκλήση με τους φίλους σας και προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Snap Camera στο λογισμικό βιντεοκλήσεων, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε; Έχετε πρόβλημα με τη χρήση της εφαρμογής Snap Camera και λαμβάνετε μήνυμα σφάλματος; Μην ανησυχείς. Αυτή η σελίδα θα εξηγήσει τους λόγους και τις μεθόδους επίλυσης του προβλήματος που δεν λειτουργεί η κάμερα Snap. Σε αυτό το άρθρο, θα συναντήσετε μεθόδους για την επίλυση των προβλημάτων, όπως το Snap Camera δεν λειτουργεί και το Snap Camera δεν υπάρχει διαθέσιμο σφάλμα εισαγωγής κάμερας. Συνέχισε να διαβάζεις!

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Snap Camera No Available Camera Input Error

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερά σας στην εφαρμογή Snap Camera, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τη σύνδεση. Οι λόγοι αναφέρονται παρακάτω:

  • Ασταθής σύνδεση Wi-Fi: Η εφαρμογή Snap Camera χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο και απαιτείται ένα υψηλής ταχύτητας και σταθερό δίκτυο Wi-Fi για τη χρήση της. Έτσι, εάν η σύνδεσή σας Wi-Fi παρουσιάζει διακυμάνσεις, η κάμερα Snap μπορεί να εμφανίσει μια μαύρη οθόνη σε άλλους.

  • Άδεια κάμερας: Εφόσον το Snap Camera απαιτεί άδεια κάμερας στον υπολογιστή σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παρέχεται άδεια στην εφαρμογή.

  • Σειρά εκκίνησης εφαρμογών: Εάν έχετε ανοίξει πρώτα το λογισμικό βιντεοκλήσεων και μετά την εφαρμογή Snap Camera, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το λογισμικό να παρουσιάσει σφάλματα. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανοίξει πρώτα τον ιστότοπο του Google Meet και μετά την εφαρμογή Snap Camera, η οθόνη θα κολλήσει.

  • Παλιασμένη εφαρμογή Snap Camera: Εάν η εφαρμογή Snap Camera είναι παλιά, τότε η εφαρμογή ενδέχεται να μην χρησιμοποιηθεί για σύνδεση με το λογισμικό βιντεοκλήσεων.

  • Εφαρμογές παρασκηνίου: Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι μια κανονική βιντεοκλήση διακόπτεται όταν άλλες εφαρμογές είναι ανοιχτές στον υπολογιστή σας. Έτσι, οι εφαρμογές στο παρασκήνιο μπορούν να επιβραδύνουν τη σύνδεση μεταξύ της εφαρμογής Snap Camera και του λογισμικού βιντεοκλήσεων.

  • Μεγαλύτερη χρήση του λογισμικού βιντεοκλήσεων: Εάν το λογισμικό βιντεοκλήσεων χρησιμοποιείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε η κάμερα Snap διακόπτεται, με αποτέλεσμα να κολλάνε οι σελίδες. Αυτό μπορεί να κάνει τον λογαριασμό σας να φαίνεται παγωμένος στην ομάδα σας κατά την κλήση.

  • Ασυμβατότητα στα Windows: Η εφαρμογή Snap Camera πρόκειται να ληφθεί σε υπολογιστή που έχει υψηλότερη συμβατότητα με τον υπολογιστή σας. Οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 7, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες εφαρμογές τεράστιου μεγέθους δεδομένων.

  • Παλιό πρόγραμμα οδήγησης κάμερας web: Εάν το εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης κάμερας web είναι παλιό, μπορεί να δημιουργήσει τεχνικό πρόβλημα για την εκτέλεση μιας εφαρμογής όπως το Snap Camera.

  • Κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης: Καθώς η εφαρμογή Snap Camera χρησιμοποιείται από καιρό σε καιρό, συνιστάται να διαγράψετε τα αρχεία προσωρινής μνήμης στον υπολογιστή σας. Αν και δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα του υπολογιστή σας.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Οι βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του προβλήματος της Snap Camera που δεν λειτουργεί αναφέρονται εδώ. Συνιστάται να εφαρμόσετε αυτές τις μεθόδους πρώτα και μετά να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας τις άλλες μεθόδους.

  • Κλείστε όλες τις περιττές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών.

  • Είναι απαραίτητο να έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο με καλή ταχύτητα για να χρησιμοποιήσετε την κάμερα Snap στο λογισμικό βιντεοκλήσεων. Συνιστάται να ελέγξετε τη σύνδεση Wi-Fi και να συνδέσετε τον υπολογιστή σας σε μια καλή σύνδεση Wi-Fi.
  • Βεβαιωθείτε ότι η webcam ή η ενσωματωμένη κάμερα λειτουργεί και είναι ενεργοποιημένη.

  • Πριν από την εγκατάσταση, συνιστάται να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να χειριστεί την εφαρμογή Snap Camera. Ελέγξτε την έκδοση των Windows στον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε την εφαρμογή Snap Camera αφού βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις απαιτήσεις.
  • Κλείστε την εφαρμογή Snap Camera και βιντεοκλήση και επανεκκινήστε τις με τη σωστή σειρά, Snap Camera και μετά την εφαρμογή βιντεοκλήσης.

  • Κατά καιρούς, η εφαρμογή Snap Camera μπορεί να έχει κολλήσει και να μην υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο φακό. Δοκιμάστε διαφορετικούς φακούς για να δείτε εάν κάποιος φακός θα λειτουργήσει και περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι η εφαρμογή να απορροφήσει την αλλαγή της επιλογής σας.
  • Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να λύσει το πρόβλημα και να επαναφέρει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση λειτουργίας.

  • Εάν έχετε πολλές συσκευές εισόδου κάμερας στον υπολογιστή σας, τότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της εισόδου κάμερας. Επιλέξτε την κάμερα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από το αναπτυσσόμενο μενού στη σελίδα Ρυθμίσεις στην εφαρμογή Snap Camera.
  • Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Snap Camera στην αναπτυσσόμενη λίστα των ρυθμίσεων κάμερας στην εφαρμογή βιντεοκλήσης. Εάν έχετε επιλέξει οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη κάμερα, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα Snap στο λογισμικό.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Snap Camera ως διαχειριστής

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς προβλήματα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Snap Camera, εκτελέστε την εφαρμογή ως Διαχειριστής. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + D ταυτόχρονα για να ανοίξετε την επιφάνεια εργασίας του συστήματός σας.

2. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Snap Camera στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Snap Camera σε λειτουργία συμβατότητας

Εάν το πρόβλημα έγκειται στην ασυμβατότητα των Windows με την εφαρμογή Snap Camera, μπορείτε να εκτελέσετε την εφαρμογή σε λειτουργία συμβατότητας. Αυτή η μέθοδος, ωστόσο, δεν εγγυάται την ποιότητα των εικόνων που μπορείτε να λάβετε στην προηγμένη έκδοση. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Snap Camera στην επιφάνεια εργασίας.

2. Επιλέξτε Ιδιότητες στο αναπτυσσόμενο μενού.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στη ρύθμιση Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για:

5. Κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και μετά στο OK για να μεταδώσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε την κάμερα Snap

Για να ενημερώσετε την εφαρμογή Snap Camera στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται σε αυτήν τη μέθοδο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows. Πληκτρολογήστε Snap Camera και εκκινήστε την.

2. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Snap Camera.

3. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην καρτέλα Έλεγχος για ενημερώσεις.

4Α. Εάν η εφαρμογή ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση, θα λάβετε ένα μήνυμα ότι η κάμερα Snap είναι ενημερωμένη.

4Β. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για την εφαρμογή, θα σας παρακινήσει σε άλλο παράθυρο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ενημερώσετε την εφαρμογή.

Μέθοδος 4: Να επιτρέπονται τα δικαιώματα κάμερας για την κάμερα Snap

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η άδεια Κάμερας έχει δοθεί στην εφαρμογή Snap Camera για να τη χρησιμοποιήσει στο λογισμικό βιντεοκλήσεων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δώσετε άδεια στην εφαρμογή.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την καρτέλα Κάμερα στην περιοχή Δικαιώματα εφαρμογής.

4. Ενεργοποιήστε την επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην κάμερά σας.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την εφαρμογή Snap Camera στην ενότητα Να επιτρέπεται στις εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή να έχουν πρόσβαση στην κατηγορία της κάμερας.

Μέθοδος 5: Αλλάξτε την ανάλυση της κάμερας και τον ρυθμό καρέ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλά την κάμερα Snap στο λογισμικό βιντεοκλήσεων, μπορείτε να αλλάξετε την ανάλυση της κάμερας και τον ρυθμό καρέ στην εφαρμογή Snap Camera. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε την ανάλυση της κάμερας και τον ρυθμό καρέ και να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η κάμερα Snap.

1. Εκκινήστε το Snap Camera όπως έγινε νωρίτερα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Τώρα, αλλάξτε την Ανάλυση και τον ρυθμό καρέ στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από την επιλογή Επιλογή ανάλυσης κάμερας.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την ανάλυση που προτείνεται για το σύστημά σας.

Μέθοδος 6: Ενεργοποίηση πλήκτρων πρόσβασης πληκτρολογίου

Τα πλήκτρα πρόσβασης πληκτρολογίου για ενεργοποίηση του φακού ON/OFF είναι η ρύθμιση που σας επιτρέπει να αλλάξετε τον φακό σας όταν ενεργοποιείται από μια εντολή στο Snap Camera. Πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση στην εφαρμογή Snap Camera για να ελέγξετε εάν μπορείτε να αλλάξετε τον φακό στην εφαρμογή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το σφάλμα εισαγωγής Snap Camera no available camera.

1. Εκκινήστε το Snap Camera όπως έγινε νωρίτερα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και αποθηκεύστε ένα πλήκτρο πρόσβασης στην ενότητα Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση φακού.

Σημείωση: Εδώ, ο συνδυασμός πλήκτρων Ctrl + D επιλέγεται ως το πλήκτρο πρόσβασης για αυτήν τη ρύθμιση.

4. Κάντε κλικ στο Save.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε τις επιλογές προεπισκόπησης αναστροφής βίντεο και επικάλυψης Snapcode

Η προεπισκόπηση αναστροφής βίντεο είναι μια επιλογή για αντικατοπτρισμό της οθόνης βίντεο και η επικάλυψη Snapcode είναι μια επιλογή για κοινή χρήση του Snapcode του φακού σας με τους φίλους σας. Οι επιλογές μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν η εφαρμογή δεν λειτουργεί καλά στον υπολογιστή σας. Για να απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το Snap Camera όπως έγινε νωρίτερα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

3. Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις, Αναστροφή προεπισκόπησης βίντεο και Εμφάνιση επικάλυψης Snapcode.

4. Τέλος, επανεκκινήστε την εφαρμογή και ελέγξτε εάν το πρόβλημα δεν λειτουργεί το Snap Camera παραμένει ή όχι.

Μέθοδος 8: Διαγραφή αρχείων προσωρινής μνήμης Snap Camera

Για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία προσωρινής μνήμης στην εφαρμογή Snap Camera. Η προσωρινή μνήμη που είναι αποθηκευμένη στην εφαρμογή σας μπορεί να διαγραφεί ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το Snap Camera όπως έγινε νωρίτερα.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις όπως έγινε στην προηγούμενη μέθοδο.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την προσωρινή μνήμη και τη χρήση εφαρμογών στο παράθυρο.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή.

5. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Cache και κάντε κλικ στο κουμπί Clear επιλεγμένο.

Μέθοδος 9: Λήψη παλαιότερης έκδοσης εφαρμογής

Εάν εξακολουθούν να προκύπτουν προβλήματα ασυμβατότητας, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας παλαιότερης έκδοσης της εφαρμογής στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ιστότοπους τρίτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως άλογο πυρός για να κατεβάσετε την εφαρμογή σας και να επιλύσετε το πρόβλημα του Snap Camera που δεν λειτουργεί.

Μέθοδος 10: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της κάμερας Web

Εάν το πρόβλημα έγκειται στην κάμερα web ή στην ενσωματωμένη κάμερα, μπορείτε να προσπαθήσετε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάμερας.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στο μενού αναζήτησης των Windows 10 και ανοίξτε το.

2. Αναπτύξτε το Cameras κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.

3. Κάντε δεξί κλικ στο Snap Camera στη λίστα που είναι διαθέσιμη και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης στο μενού.

5Α. Εάν το πρόγραμμα οδήγησης είναι ενημερωμένο, θα εμφανιστεί Τα καλύτερα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας είναι ήδη εγκατεστημένα.

5Β. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα σας ζητήσει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάμερας web. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης και να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η κάμερα Snap.

Μέθοδος 11: Απενεργοποίηση VPN

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σετ VPN στον υπολογιστή σας για να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το Snap Camera στο λογισμικό βιντεοκλήσεων.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Δίκτυο & Διαδίκτυο στο μενού που εμφανίζεται.

3. Επιλέξτε VPN στο αριστερό παράθυρο και απενεργοποιήστε όλα τα VPN.

4. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε όλες τις επιλογές VPN στις Επιλογές για προχωρημένους.

Μέθοδος 12: Ενημερώστε τα Windows

Εάν το λειτουργικό σύστημα Windows στον υπολογιστή σας δεν είναι συμβατό, ενδέχεται να μην υποστηρίζει τη λειτουργία της εφαρμογής Snap Camera. Πρέπει να ενημερώσετε τα Windows στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε το Snap Camera σε λογισμικό βιντεοκλήσεων. Για μη αυτόματη ενημέρωση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και διορθώστε το πρόβλημα με την είσοδο κάμερας Snap Camera που δεν είναι διαθέσιμη.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Update & Security, όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Windows Update, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.

4Α. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση τώρα και ακολουθήστε τις οδηγίες για ενημέρωση.

4Β. Διαφορετικά, εάν τα Windows είναι ενημερωμένα, τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα Είστε ενημερωμένοι.

Μέθοδος 13: Επανεγκαταστήστε την κάμερα Snap

Εάν η εφαρμογή Snap Camera δεν λειτουργεί αφού δοκιμάσετε όλες τις μεθόδους, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή στον υπολογιστή σας. Πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή και στη συνέχεια να την εγκαταστήσετε ξανά για να διορθώσετε το πρόβλημα της εισαγωγής της κάμερας Snap Camera που δεν είναι διαθέσιμη.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Snap Camera.

4. Κάντε κλικ στο Uninstall.

5. Κάντε κλικ στο Uninstall στο αναδυόμενο παράθυρο.

6. Κάντε κλικ στο Yes στο μήνυμα.

Σημείωση: Εάν δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που δηλώνει ότι το Snap Camera εξακολουθεί να εκτελείται, κλείστε την εφαρμογή κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο Snap Camera στο δίσκο συστήματος.

7. Πάλι, κάντε κλικ στο Yes στο μήνυμα.

8. Τέλος, κάντε κλικ στο OK.

9. Πληκτρολογήστε %localappdata% στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

10. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο Snap για να τον ανοίξετε.

11. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Snap Camera και επιλέξτε Διαγραφή.

12. Πληκτρολογήστε ξανά %appdata% στη γραμμή αναζήτησης των Windows και ανοίξτε την.

13. Διαγράψτε το φάκελο Snap Camera όπως έγινε πριν.

14. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

15. Κατεβάστε την κάμερα Snap από το επίσημη ιστοσελίδα.

16. Στη σελίδα λήψης, επιλέξτε το πλαίσιο για να αποδεχτείτε τους Όρους & Προϋποθέσεις, εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και επαληθεύστε το reCAPTCHA.

17. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη για υπολογιστή.

18. Κάντε κλικ στο ληφθέν αρχείο εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

19. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και πρέπει να έχετε μάθει σχετικά με τις μεθόδους επίλυσης του προβλήματος εισαγωγής φωτογραφικής μηχανής Snap χωρίς διαθέσιμη κάμερα. Καταθέστε τις προτάσεις και τις απορίες σας σχετικά με το θέμα στην ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Action Blocks του Google Assistant για προσβασιμότητα