Διορθώστε το σφάλμα Qbittorrent I/O στα Windows 10

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα I/O του Qbittorrent; Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν σφάλματα Qbittorrent ξανά και ξανά κατά την εκκίνησή του. Εάν προσπαθείτε να εξαλείψετε το σφάλμα, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να το κάνετε. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα εξόδου εισόδου για το Qbittorrent στα Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Qbittorrent I/O στα Windows 10

Το Qbittorrent είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από εθελοντές στον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτική λύση λογισμικού ή γυαλιστερή για το μTorrent. Αυτή η πλατφόρμα προγράμματος C++ είναι διαθέσιμη δωρεάν και χρησιμοποιεί Qt 5 toolkit και libtorrent-raster bar library. Αυτή η εφαρμογή πελάτη συνοδεύεται από ένα πλήρες σύνολο δυνατοτήτων. Αυτοί είναι:

  • Καλά ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης
  • Χωρίς διαφημίσεις
  • Πρόσβαση σε όλες τις επεκτάσεις BitTorrent, όπως συνδέσμους μαγνήτη, DHT, Peer Exchange, Πλήρης κρυπτογράφηση κ.λπ.
  • Παρουσία προγραμματιστή εύρους ζώνης
  • Υποστήριξη προηγμένων φίλτρων λήψης
  • Τηλεχειρισμός μέσω της διεπαφής χρήστη web
  • Η εφαρμογή εκτελείται σε όλες τις πλατφόρμες
  • Διατίθεται σε περισσότερες από 70 γλώσσες και ούτω καθεξής.

Οποιεσδήποτε εφαρμογές είναι επιρρεπείς να προκαλέσουν σφάλματα καθώς είναι αναπόφευκτες. Το σφάλμα Qbittorrent I/O διακόπτει τη λήψη και, στη συνέχεια, απαιτεί να το ξεκινήσετε και να το σταματήσετε ξανά με μη αυτόματο τρόπο.

Τι προκαλεί το σφάλμα Qbittorrent;

Το σενάριο που προκαλεί αυτό το ζήτημα παρατίθεται παρακάτω:

  • Χωρίς πρόσβαση άδειας: Όταν η τοποθεσία λήψης αλλάζει από προεπιλογή σε προσαρμοσμένη, τότε το Qbittorrent απαιτεί άδεια για να κάνει τροποποιήσεις, όπως ανάγνωση και εγγραφή στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί εάν εκτελέσετε την εφαρμογή Qbittorrent σε λειτουργία διαχειριστή ή διατηρήσετε την τοποθεσία για λήψη ως προεπιλεγμένη.

  • Παρεμβάσεις του Windows Defender: Το Windows Defender είναι ένα πρόγραμμα που διατηρεί το σύστημά σας ασφαλές και ασφαλές. Ως εκ τούτου, περιορίζει τη λήψη τυχόν επιβλαβών αρχείων που πιθανώς θα μπορούσε να είναι ο λόγος πίσω από το εμπόδιο λήψης torrent.

  • Antivirus τρίτων κατασκευαστών: Παρόμοια με το Windows Defender, αποκλείουν επίσης άγνωστες πηγές λήψης.

  • Μη συμβατή διαδικασία: Αν και το λογισμικό Qbittorrent λειτουργεί καλά με άλλους, μερικές φορές είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίζουν συμβατά προβλήματα με άλλες εφαρμογές. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τερματίσετε όλες τις εφαρμογές παρασκηνίου που αφορούν.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές άλλες άγνωστες πηγές που προκαλούν σφάλμα εξόδου εισόδου για το Qbittorrent, αλλά όλες οι διαθέσιμες πιθανές επιδιορθώσεις συγκεντρώνονται και αναφέρονται παρακάτω. Επεξεργαστείτε κάθε μέθοδο μέχρι να βρείτε μια λύση.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν μερικά βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το σφάλμα:

  • Το πρώτο και βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τη θέση του φακέλου λήψης και να κάνετε ξανά λήψη του αρχείου. Αυτός ο τρόπος συνιστάται ανεπιφύλακτα εάν μόλις αντιμετωπίσατε κάποιο σφάλμα.
  • Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να επικρατεί, διαγράψτε όλα τα ανεπιθύμητα ή επιπλέον αρχεία torrent και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
  • Συνιστάται να μειώσετε την ταχύτητα μεταφόρτωσης καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα πρόκλησης σφάλματος εξόδου εισόδου για το Qbittorrent.
  • Δοκιμάστε και μεταβείτε στην έκδοση 4.0.2 65-bit του Qbittorrent και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Qbittorrent ως διαχειριστής

Η εκτέλεση του Qbittorrent σε λειτουργία διαχειριστή επιτρέπει στο πρόγραμμα να έχει πρόσβαση σε διαφορετικές τοποθεσίες για την αποθήκευση δεδομένων. Είναι ασφαλές και μπορεί να επιλύσει το σφάλμα Qbittorrent. Για να εκτελέσετε την εφαρμογή σε λειτουργία διαχείρισης, εφαρμόστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή qbittorrent και επιλέξτε Ιδιότητες.

2. Στο παράθυρο Ιδιότητες qbittorrent, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και ενεργοποιήστε το Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής στην ενότητα Ρυθμίσεις.

3. Τώρα, επιλέξτε Εφαρμογή και κάντε κλικ στο OK για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές.

4. Μόλις τελειώσετε, ξεκινήστε ξανά το πρόγραμμα QBittorent και δείτε εάν το σφάλμα I/O του Qbittorrent διορθώθηκε.

Μέθοδος 3: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Το λογισμικό τείχους προστασίας προσφέρει προστασία και αποτρέπει το σύστημά σας από κάθε είδους επιβλαβή απειλή και hacking. Ωστόσο, αυτό το τείχος προστασίας του Windows Defender σας προβληματίζει με υπερβολική προστασία. Αυτό με τη σειρά του περιορίζει την ομαλή λειτουργία ορισμένων εφαρμογών. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανόν να σας συναντήσει ένα σφάλμα Qbittorrent I/O. Ως εκ τούτου, η απενεργοποίηση του τείχους προστασίας του Windows Defender επί του παρόντος θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 για να κάνετε το ίδιο.

Μέθοδος 4: Προσθήκη χρήστη στις ιδιότητες Qbittorrent

Μερικές φορές το Qbittorrent μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση από τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη του συστήματος για λόγους ασφαλείας. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέστε έναν νέο χρήστη μέσω των ιδιοτήτων Qbittorrent για να επιλύσετε το σφάλμα εισόδου/εξόδου για το Qbittorrent. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται προσεκτικά παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή qbittorrent και επιλέξτε Ιδιότητες.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία όπως φαίνεται.

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο Δικαιώματα για qbittorrent, επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη για να προσθέσετε έναν νέο χρήστη.

4. Τώρα, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα χρήστη κάτω από το Enter the object names για να επιλέξετε και κάντε κλικ στο κουμπί Check Names.

5. Στο παράθυρο Name Not Found, κάντε κλικ στο OK για να προσθέσετε αυτόν τον νέο λογαριασμό.

6. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον νέο λογαριασμό και ξεκινήστε την εφαρμογή Qbittorrent.

Μέθοδος 5: Απενεργοποίηση λογισμικού προστασίας από ιούς τρίτων (εάν υπάρχει)

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορούν να έρθουν σε διένεξη με πολλές εφαρμογές τρίτων για λόγους ασφαλείας. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να αποκλείσει την εφαρμογή qbittorrent από ορισμένες δραστηριότητες και παραστάσεις. Ως εκ τούτου, απενεργοποιήστε οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή που είναι εγκατεστημένο προσωρινά.

Εάν διαθέτετε Avast, McAfee, Bitdefender ή Norton, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10 για να κάνετε το ίδιο. Μόλις τελειώσετε, ξεκινήστε την εφαρμογή qbittorrent και ελέγξτε αν μπορείτε να κατεβάσετε πράγματα χωρίς διακοπή.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε Clean Boot

Είναι φυσιολογικό οι εφαρμογές τρίτων να παρεμβαίνουν και να δημιουργούν μια συγκρουσιακή ατμόσφαιρα στα Windows. Αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελός σας και να βρει τον ένοχο εάν κάποιο άλλο πρόγραμμα τρίτου μέρους βρίσκεται πίσω από το εμπόδιο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση στα Windows 10 για να κάνετε το ίδιο. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να είναι αποτελεσματικές οι αλλαγές. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε εάν το σφάλμα I/O του Qbittorrent έχει διορθωθεί.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Μερικές φορές, όταν ενημερώνετε το σύστημα στην πρόσφατη έκδοσή του, αρχίζει να εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα. Για να διορθώσετε το σφάλμα I/O Qbittorrent κατά την εκτέλεση μιας επαναφοράς συστήματος μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης μιας επαναφοράς συστήματος.

Μέθοδος 8: Εναλλαγή προσωρινής μνήμης δίσκου

Οι κρυφές μνήμες είναι τα στοιχεία που αποθηκεύουν δεδομένα για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των χρηστών στο μέλλον. Όμως, η υπερβολική συσσώρευση αυτών των κρυφών μνήμης δημιουργεί προβλήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, η κρυφή μνήμη του δίσκου της εφαρμογής qbittorrent θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για το σφάλμα. Επομένως, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε την προσωρινή μνήμη του δίσκου μία φορά. Για να το κάνετε, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή qBitorrent και επιλέξτε Άνοιγμα για να την εκκινήσετε.

2. Στα παράθυρα qBitorrent, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις όπως φαίνεται.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή των πλαισίων Cache Disk και Enable OS cache.

Σημείωση: Η επιλογή προσωρινής μνήμης δίσκου δεν είναι διαθέσιμη εάν χρησιμοποιείτε την τρέχουσα έκδοση του qbitorrent.

4. Τώρα, επανεκκινήστε την εφαρμογή και δείτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί. Εάν όχι, επαναλάβετε ξανά τα βήματα 1 – 4, αλλά ενεργοποιήστε τις επιλογές Cache Disk και Enable OS cache. Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το σφάλμα I/O του Qbittorrent έχει διορθωθεί.

Μέθοδος 9: Επανεγκαταστήστε το Qbittorrent

Εάν καμία από τις προαναφερθείσες μεθόδους δεν λειτούργησε, τότε η τελευταία επιλογή που έχετε είναι να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή qbittorrent στο σύστημά σας. Για να το κάνετε, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl και πατήστε Enter για να ανοίξετε Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Στη σελίδα Προγράμματα και δυνατότητες, κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή qBitorrent και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

4. Μόλις απεγκατασταθεί, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Qbittorent και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη όπως φαίνεται για να πραγματοποιήσετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης.

5. Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης του προγράμματος εγκατάστασης. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια γλώσσα προορισμού και κάντε κλικ στο OK για να προχωρήσετε περαιτέρω.

6. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

8. Ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Αποδέχομαι τους όρους της άδειας χρήσης και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να επεξεργαστείτε την εγκατάσταση.

9. Ενεργοποιήστε όλα τα στοιχεία που θέλετε να εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

10. Κάντε κλικ στο Browse (Αναζήτηση) για να αλλάξετε την προορισμένη θέση του φακέλου, εάν χρειάζεται και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Install.

11. Κάντε κλικ στο Finish για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης του qbittorrent.

12. Τέλος, επιλέξτε Συμφωνώ στο αναδυόμενο παράθυρο Νομικής ειδοποίησης.

13. Μόλις εγκατασταθεί ξανά η εφαρμογή, εκκινήστε την. Ελέγξτε για να δείτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Ποια είναι η απαίτηση qbittorrent στα Windows;

Απ. Το Qbittorrent υποστηρίζεται στα Windows 7,8, 10 και 11. Τα προγράμματα εγκατάστασης qbitorrent μπορούν να εκκινηθούν σε επεξεργαστές 32 bit και 64 bit.

Ε2. Είναι νόμιμη η χρήση του qbittorrent;

Απ. Το Qbittorrent είναι ένα λογισμικό P2P. Αν και η εφαρμογή είναι νόμιμη, η λήψη περιορισμένου περιεχομένου μέσω αυτού του λογισμικού θεωρείται παράνομη. Ωστόσο, εξαρτάται πλήρως από τους νόμους κάθε χώρας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα qbittorrent I/O στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος σας βοήθησε. Μη διστάσετε να στείλετε τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις σας μέσω της ενότητας σχολίων που δίνεται παρακάτω.

  Πώς να αφαιρέσετε το χρώμα από τη γραμμή τίτλου στα Windows 10