Διορθώστε το σφάλμα Origin 0xc00007b στα Windows 10

Παρόλο που ο υπολογιστής Windows 10 στοχεύει στο να προσφέρει μια άψογη εμπειρία παιχνιδιού, υπόκειται σε πολλά σφάλματα και ορισμένες προκλητικές καταστάσεις. Όπως η Microsoft εκδίδει ενημερώσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων και σφαλμάτων στο λειτουργικό της σύστημα, οι πελάτες της Electronic Art κυκλοφορούν επίσης ενημερώσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων όπως το Origin 0xc00007b. Το Origin 0xc00007b Windows 10 είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που παρουσιάζονται λόγω της έλλειψης αρχείων παλαιού τύπου, των περιττών προγραμμάτων στο παρασκήνιο, των αποτυχιών ενημερώσεων και πολλών άλλων λόγων. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει καλύτερα να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Origin 0xc00007b στα Windows 10

Ακολουθούν ορισμένοι απαραίτητοι λόγοι που προκαλούν το σφάλμα Origin 0xc00007b στον υπολογιστή σας με Windows 10. Διαβάστε τα προσεκτικά για να βρείτε ποιο σας ενοχλεί.

  • Το Origin δεν διαθέτει δικαιώματα διαχειριστή για πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες και αρχεία.
  • Ασταθής σύνδεση δικτύου.
  • Λίγα προγράμματα παρασκηνίου παρεμβαίνουν στο παιχνίδι.
  • Κατεστραμμένα αρχεία κρυφής μνήμης προέλευσης.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows, πλαίσιο .NET, κάρτα γραφικών.
  • Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στον υπολογιστή.
  • Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς και το τείχος προστασίας μπλοκάρει το Origin.
  • Εφαρμογές σε διένεξη στον υπολογιστή και αρχεία Origin με εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων.

Ακολουθούν μερικά καταπληκτικά hacks που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σφάλμα Origin 0xc00007b. Ωστόσο, προτού ακολουθήσετε τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 10 για να επιλύσετε τυχόν προσωρινά σφάλματα που σχετίζονται με τη συσκευή. Εάν δεν επιτύχατε καμία επιδιόρθωση για το ζήτημα μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους.

Μέθοδος 1: Εκτέλεση προέλευσης με δικαιώματα διαχειριστή

Η πρόσβαση σε μερικά αρχεία και υπηρεσίες απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή στο Origin. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το ζήτημα Origin 0xc00007b Windows 10, εάν δεν έχετε τα απαιτούμενα δικαιώματα διαχειριστή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το Origin ως διαχειριστής.

Επιλογή I: Μέσω του μενού Έναρξη

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Origin και κάντε κλικ στο Run as administrator.

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κάτω βέλος για να την προβάλετε.

2. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

Επιλογή II: Μέσω θέσης αρχείου

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Origin και μετά κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα θέσης αρχείου.

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κάτω βέλος για να το προβάλετε.

2. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο του Origin.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα στο παράθυρο Ιδιότητες και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply που ακολουθείται από OK που αποθηκεύει τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν το ζήτημα που συζητήθηκε έχει επιδιορθωθεί ή όχι.

Μέθοδος 2: Επαλήθευση της κατάστασης διακομιστή προέλευσης

Ο έλεγχος της κατάστασης διακομιστή του Origin είναι μια επιπλέον επιδιόρθωση εάν η εκτέλεση του παιχνιδιού με δικαιώματα διαχειριστή δεν σας βοήθησε να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Origin 0xc00007b. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή προέλευσης.

1. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Downdetector.

2. Θα λάβετε ένα μήνυμα που είναι Οι αναφορές χρήστη υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν τρέχοντα προβλήματα στο Origin εάν δεν έχετε προβλήματα από την πλευρά του διακομιστή.

3. Εάν δείτε οποιοδήποτε άλλο μήνυμα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα από την πλευρά του διακομιστή.

Μέθοδος 3: Διασφαλίστε σταθερή σύνδεση δικτύου

Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ασταθής και ανεπαρκής. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην επιδιόρθωση Origin 0xc00007b. Εάν υπάρχουν παρεμβολές ή εμπόδια μεταξύ του υπολογιστή και του δρομολογητή σας, μπορεί επίσης να προκαλέσει το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Ελέγξτε την ταχύτητα δικτύου του υπολογιστή σας εκτελώντας μια δοκιμή ταχύτητας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω κριτήρια και βεβαιωθείτε ότι αυτά πληρούνται από τον υπολογιστή σας.

  • Καθαρίστε όλα τα εμπόδια μεταξύ της διαδρομής του δρομολογητή εάν η ισχύς του σήματος του δικτύου σας είναι πολύ χαμηλή.
  • Η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι αργή εάν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο, γι’ αυτό προσπαθήστε να το αποφύγετε.
  • Προτιμάτε πάντα να αγοράζετε έναν δρομολογητή ή ένα μόντεμ που να είναι επαληθευμένο από τον ISP (παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου).
  • Δεν συνιστάται η χρήση παλαιών, κατεστραμμένων ή σπασμένων καλωδίων, αντικαταστήστε τα καλώδια εάν είναι απαραίτητο.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια του μόντεμ στον τοίχο και τα καλώδια από το μόντεμ στο δρομολογητή δεν έχουν καμία ενόχληση.
  Πώς να αναζητήσετε γρήγορα έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας συντομεύσεις σε iPhone και iPad

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

Μέθοδος 4: Επανεκκίνηση της διαδικασίας προέλευσης

Η επανεκκίνηση της διαδικασίας προέλευσης είναι μια άλλη λύση για το σφάλμα προέλευσης 0xc00007b. Δείτε πώς να το κάνετε. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών πατώντας συνολικά τα πλήκτρα Ctrl+ Shift + Esc.

2. Εντοπίστε και επιλέξτε την εργασία Προέλευση που θα βρίσκεται στην καρτέλα Διεργασίες.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

4. Τώρα, εκκινήστε το Origin ως διαχειριστής σύμφωνα με τις οδηγίες στη Μέθοδο 1 και ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 5: Κλείστε τις εφαρμογές φόντου

Μπορεί να υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορεί να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτό αυξάνει τη χρήση των πόρων της CPU και καταναλώνει το χώρο της μνήμης, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Επομένως, επηρεάζει την απόδοση του συστήματος και θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει πρόβλημα Origin 0xc00007b Windows 10. Κλείστε όλες τις διαδικασίες που δίνονται παρακάτω, οι οποίες ενδέχεται να καταναλώσουν τους πόρους του υπολογιστή σας μία προς μία ή με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

  • Φλοιός
  • Nvidia GeForce Experience
  • Uplay
  • Εφαρμογή Xbox Windows
  • Διχόνοια
  • Μετακαυστήρας MSI
  • Στατιστικά στοιχεία/διακομιστής Rivatuner
  • Reshade
  • Το πρόγραμμα Wattman της AMD
  • Fraps
  • Επικάλυψη AB
  • Ραντάρ Asus Sonic
  • NVIDIA Shadowplay
  • Μηχανή ροής AverMedia
  • Ατμός
  • Razer Synapse
  • OBS

Μέθοδος 6: Διαγραφή αρχείων προσωρινής μνήμης προέλευσης

Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία προσωρινής μνήμης του Origin, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Origin 0xc00007b.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε %appdata% και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Αυτό ανοίγει το φάκελο AppData Roaming.

2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Προέλευση και επιλέξτε Διαγραφή όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Μεταβείτε στην Έναρξη και πληκτρολογήστε %programdata% και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να μεταβείτε στο φάκελο ProgramData.

4. Στη συνέχεια, βρείτε το φάκελο Origin και, στη συνέχεια, διαγράψτε όλα τα αρχεία εκτός από το φάκελο LocalContent καθώς περιέχει όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε τα Windows

Μερικές φορές το Origin 0xc00007b εμφανίζεται επίσης όταν το λειτουργικό σας σύστημα είναι ξεπερασμένο. Η Microsoft κυκλοφορεί πάντα ένα σύνολο αθροιστικών ενημερώσεων που περιλαμβάνει νέες δυνατότητες, διορθώσεις για τυχόν σφάλματα και προβλήματα. Επομένως, εάν αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος στο Origin, ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 και να εφαρμόσετε τα ίδια βήματα στον υπολογιστή σας.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Origin χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 8: Ενημερώστε το DLL

Εάν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί μια παλαιότερη έκδοση του xinput1_3.dll, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα Origin 0xc00007b. Αυτό το αρχείο βρίσκεται στη μονάδα δίσκου C και εάν καταστραφεί εάν κάποια άλλη εφαρμογή έχει αντικατασταθεί με αυτήν την παλαιότερη έκδοση, τότε η εμφάνιση αυτού του σφάλματος είναι πολύ προφανής. Σας συμβουλεύουμε να ενημερώσετε το αρχείο σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

Σημείωση: Η λήψη αρχείων από τρίτο μέρος είναι επικίνδυνη, καθώς μπορείτε να κάνετε λήψη κακόβουλου λογισμικού ή ιού και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Επομένως, προχωρήστε με προσοχή.

1. Κάντε λήψη του xinput1_3.dll αναζητώντας το στο Google.

2. Στη συνέχεια, εξαγάγετε τα ληφθέντα αρχεία κάνοντας δεξί κλικ στον συμπιεσμένο φάκελο και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Εξαγωγή όλων.

3. Στη συνέχεια, αντιγράψτε το αρχείο xinput1_3.dll.

4. Πριν κάνετε οτιδήποτε, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχικού σας αρχείου xinput1_3.dll. Εάν κάτι δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί, μπορείτε πάντα να το επαναφέρετε από το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας.

5. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί και μεταβείτε στο C:WindowsSysWOW64 και επικολλήστε το αρχείο xinput1_3.dll στο φάκελο SysWOW64. Μπορείτε να το κάνετε είτε κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Επικόλληση είτε πατώντας τα πλήκτρα CTRL + V μαζί.

6. Τέλος, στο πλαίσιο επιβεβαίωσης που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Αντιγραφή και αντικατάσταση.

Τα αρχεία DLL θα πρέπει τώρα να ενημερωθούν και το σφάλμα πρέπει να επιλυθεί.

Μέθοδος 9. Εκτελέστε την εντολή CHKDSK

Εάν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με τον σκληρό δίσκο, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα προέλευσης 0xc00007b. Μπορείτε να ελέγξετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τον σκληρό δίσκο σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε τη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή chkdsk /f /r στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης εάν θέλετε να προγραμματίσετε τη σάρωση για την επόμενη επανεκκίνηση του υπολογιστή. Πατήστε το πλήκτρο Y στο πληκτρολόγιο για να συμφωνήσετε με αυτό και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

  Πώς να διαγράψετε το αρχείο αδρανοποίησης στα Windows 10

4. Κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, η εντολή chkdsk θα εκτελεστεί αυτόματα για να σαρώσει τους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή.

5. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση και ο υπολογιστής εκκινηθεί στα Windows, προσπαθήστε να ανοίξετε το Origin. Τώρα, δεν θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα 0xc00007b.

Μέθοδος 10: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Αρκετοί ειδικοί προτείνουν ότι η επιθεώρηση όλων των σημαντικών στοιχείων του υπολογιστή με Windows θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη διόρθωση Origin 0xc00007b. Για να υλοποιήσετε αυτήν την εργασία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα ενσωματωμένα εργαλεία όπως ο Έλεγχος αρχείων συστήματος και η Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνων ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 11: Ενημέρωση .NET Framework

Το πλαίσιο .NET είναι ένα πλαίσιο ανάπτυξης λογισμικού των Windows που βοηθά στην εκτέλεση των προγραμμάτων και των εφαρμογών παιχνιδιών στον υπολογιστή σας χωρίς προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή σας Windows 10 να μην έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση, γεγονός που μπορεί να προκαλεί το σφάλμα Origin 0xc00007b Windows 10.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το πλαίσιο για να διορθώσετε το 0xc00007b.

1. Εκκινήστε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και αναζητήστε το πλαίσιο .net.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft με τίτλο Λήψη .NET Framework.

3. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με το όνομα Υποστηριζόμενες εκδόσεις. Εδώ, κάντε κλικ στο πιο πρόσφατο .NET Framework που έχει επισημανθεί ως (προτείνεται).

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί λήψης στην ενότητα Χρόνος εκτέλεσης. Ανατρέξτε στην παραπάνω εικόνα.

5. Μετά τη λήψη, μεταβείτε στην ενότητα Οι λήψεις μου και κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο για να το ανοίξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ναι στο πλαίσιο διαλόγου επιβεβαίωσης UAC.

6. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το εγκαταστήσετε.

7. Αφού εγκατασταθεί το πλαίσιο λογισμικού, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Δοκιμάστε να ανοίξετε το Origin και δείτε εάν το σφάλμα 0xc00007b παραμένει. Εάν ναι, μεταβείτε στις επερχόμενες μεθόδους.

Μέθοδος 12: Ενημερώστε την έκδοση DirectX

Το DirectX βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας του υλικού βίντεο και ήχου των Windows. Αυτό βοηθά τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το DirectX να αποφεύγουν με ακρίβεια τυχόν κοινά σφάλματα και προβλήματα πολυμέσων. Εν ολίγοις, μπορείτε να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος προέλευσης 0xc00007b, ενημερώνοντας την έκδοση DirectX όπως περιγράφεται παρακάτω. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το DirectX με μη αυτόματο τρόπο, ώστε να διορθώσετε το σφάλμα 0xc0007b.

1. Μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης των Windows, αναζητήστε Αυτός ο υπολογιστής και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο C Drive. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδρομή αρχείου που φαίνεται παρακάτω για να πλοηγηθείτε σε έναν φάκελο που ονομάζεται System 32 ή SysWOW64 ανάλογα με την αρχιτεκτονική του συστήματός σας:

  • Για Windows 32-bit: Windows > System32
  • Για Windows 64-bit: Windows > SysWOW64

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα Windows + E μαζί και να πλοηγηθείτε απευθείας στις παραπάνω τοποθεσίες.

3. Στη γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου, αναζητήστε τα αρχεία που αναφέρονται παρακάτω ένα προς ένα. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε καθένα από αυτά ξεχωριστά και κάντε κλικ στο Διαγραφή, όπως φαίνεται παρακάτω.

  • Από d3dx9_24.dll σε d3dx9_43.dll
  • d3dx10.dll
  • Από d3dx10_33.dll σε d3dx10_43.dll
  • d3dx11_42.dll
  • d3dx11_43.dll

4. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε τη σελίδα λήψης της Microsoft για το DirectX για το Web Time Runtime End-User. Εδώ, επιλέξτε μια γλώσσα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη.

5. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ανοίξτε το ληφθέν αρχείο. Θα έχει τον τίτλο dxwebsetup.exe. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ναι στο πλαίσιο διαλόγου UAC.

6. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το DirectX.

7. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να ανοίξετε το Origin και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το σφάλμα 0xc00007b.

Μέθοδος 13: Προσθήκη εξαίρεσης στο τείχος προστασίας

Εάν το Τείχος προστασίας των Windows δεν προκαλεί διένεξη με το Origin, το λογισμικό προστασίας από ιούς στο σύστημά σας είναι πιθανό να μπλοκάρει το Origin ή το αντίστροφο. Μπορείτε να προσθέσετε μια εξαίρεση για την επιδιόρθωση Origin to Origin 0xc00007b.

Επιλογή I: Μέσω της ασφάλειας των Windows

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε προστασία από ιούς και απειλές και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Manage settings.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη ή αφαίρεση εξαιρέσεων όπως φαίνεται παρακάτω.

4. Στην καρτέλα Εξαιρέσεις, επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη εξαίρεσης και κάντε κλικ στο Αρχείο όπως φαίνεται.

5. Τώρα, μεταβείτε στον κατάλογο αρχείων όπου έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα και επιλέξτε το αρχείο προέλευσης.

6. Περιμένετε να προστεθεί το εργαλείο στη σουίτα ασφαλείας και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Origin χωρίς προβλήματα!

Επιλογή II: Μέσω προστασίας από ιούς τρίτων

Σημείωση: Έχουμε δείξει τα βήματα για το Avast Free Antivirus ως παράδειγμα. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

1. Εκκινήστε το Avast Antivirus και κάντε κλικ στην επιλογή Μενού από την επάνω δεξιά γωνία, όπως επισημαίνεται.

  Πώς να κερδίσετε μια φτηνή συνδρομή Amazon Prime για την Prime Day

2. Εδώ, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις από την αναπτυσσόμενη λίστα.

3. Στο μενού Γενικά, μεταβείτε στις Αποκλεισμένες & Επιτρεπόμενες εφαρμογές.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ στην ενότητα Λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών. Ανατρέξτε στην παρακάτω εικόνα

5Α. Τώρα, κάντε κλικ στην ΠΡΟΣΘΗΚΗ, που αντιστοιχεί στη διαδρομή της εφαρμογής Προέλευση για να την προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων.

Σημείωση: Έχουμε δείξει ότι το App Installer προστίθεται ως εξαίρεση παρακάτω.

5Β. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την εφαρμογή Origin επιλέγοντας την επιλογή SELECT APP PATH και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Μέθοδος 14: Επιδιόρθωση C++ Redistributable

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε τα πακέτα Microsoft Visual C++ Redistributable για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Origin 0xc00007bas ως εξής:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Εφαρμογές & δυνατότητες. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη γραμμή αναζήτησης αυτής της λίστας, πληκτρολογήστε Microsoft Visual C++.

3. Κάντε κλικ στο πρώτο στο αποτέλεσμα αναζήτησης και μετά κάντε κλικ στο Τροποποίηση, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ναι στο παράθυρο διαλόγου Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

5. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Επιδιόρθωση. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

6. Φροντίστε να το κάνετε αυτό για κάθε πακέτο C++ επαναλαμβάνοντας τα Βήματα 3 και 4.

7. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ανοίξτε την εφαρμογή που δεν μπορούσατε να ανοίξετε προηγουμένως. Εάν αυτό δεν λειτούργησε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το C++ με δυνατότητα αναδιανομής.

Μέθοδος 15: Επανεγκαταστήστε το C++ Redistributable

Εάν η προηγούμενη μέθοδος επιδιόρθωσης του Microsoft C++ Visual Redistributable δεν διόρθωσε το Origin 0xc00007b, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το αναδιανεμητέο. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να τα απεγκαταστήσετε και να τα εγκαταστήσετε ξανά.

1. Εκκινήστε το παράθυρο Εφαρμογές και δυνατότητες όπως φαίνεται στην παραπάνω Μέθοδος 14.

2. Κάντε κλικ στο πρώτο στο αποτέλεσμα αναζήτησης και μετά κάντε κλικ στο Uninstall, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Φροντίστε να το κάνετε αυτό για όλα τα πακέτα C++.

3. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών μέσω της επιλογής Εκτέλεση ως διαχειριστή, όπως εξηγήθηκε νωρίτερα σε αυτόν τον οδηγό.

4. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

5. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

6. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Microsoft για λήψη του πιο πρόσφατου πακέτου C++ όπως φαίνεται εδώ.

7. Μετά τη λήψη, ανοίξτε το ληφθέν αρχείο κάνοντας διπλό κλικ πάνω του στην ενότητα Οι λήψεις μου. Εγκαταστήστε το πακέτο ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

8. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επανεκκινήστε τελικά τον υπολογιστή.

Ανοίξτε το Origin και ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε σφάλμα 0xc00007b. Εάν το σφάλμα παραμένει, δοκιμάστε τις επόμενες εναλλακτικές λύσεις.

Μέθοδος 16: Απεγκαταστήστε εφαρμογές σε διένεξη σε ασφαλή λειτουργία

Ορισμένες εφαρμογές και προγράμματα ενδέχεται να επηρεάσουν το Origin κατά τη λειτουργία του. Για να επιβεβαιώσετε και να το διορθώσετε, πρέπει να κάνετε εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10. Η ασφαλής λειτουργία του υπολογιστή με Windows θα κλείσει όλες τις μη βασικές εργασίες και θα εκτελείται με τα πιο σταθερά προγράμματα οδήγησης. Σε ασφαλή λειτουργία, ο υπολογιστής με Windows θα βρίσκεται στο πιο σταθερό περιβάλλον και ως εκ τούτου μπορείτε να βρείτε ποια εφαρμογή έρχεται σε διένεξη με το Origin. Μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10 και μια φορά από τρίτους Το λογισμικό είναι απενεργοποιημένο, ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε ξανά το σφάλμα Origin 0xc00007b.

Μόλις ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία, ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το πρόβλημα. Εάν δεν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, απεγκαταστήστε οποιοδήποτε πρόσφατο πρόγραμμα ή εφαρμογή έχετε προσθέσει στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 17: Επανεγκαταστήστε το Origin

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε, δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε το λογισμικό και να το εγκαταστήσετε ξανά. Τυχόν συνηθισμένες δυσλειτουργίες που σχετίζονται με ένα πρόγραμμα λογισμικού μπορούν να επιλυθούν κατά την επανεγκατάσταση του προγράμματος. Ακολουθούν τα βήματα για να επανεγκαταστήσετε το Origin για να διορθώσετε το σφάλμα Origin 0xc00007b των Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε εφαρμογές και δυνατότητες και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Αναζητήστε την προέλευση στο πεδίο Αναζήτηση αυτής της λίστας.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προέλευση και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης που εμφανίζεται επισημασμένο.

4. Πάλι, κάντε κλικ στο Uninstall για επιβεβαίωση.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall στον οδηγό Origin Uninstall.

6. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκατάστασης προέλευσης.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο Finish για να αφαιρέσετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

8. Κάντε λήψη του Origin από την επίσημη ιστοσελίδα του κάνοντας κλικ στο κουμπί Λήψη για Windows, όπως φαίνεται.

9. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη και εκτελέστε το ληφθέν αρχείο κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.

10. Εδώ, κάντε κλικ στο Install Origin όπως απεικονίζεται.

11. Επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης… και τροποποιήστε άλλες επιλογές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

12. Στη συνέχεια, ελέγξτε την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη για να την αποδεχτείτε και κάντε κλικ στο Συνέχεια όπως φαίνεται παρακάτω.

13. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Origin θα εγκατασταθεί όπως φαίνεται.

14. Τέλος, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας EA και να αρχίσετε να παίζετε τα παιχνίδια.

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα που συζητήθηκε, επαναφέρετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων και ελέγξτε εάν αυτό λειτουργεί.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα μπορούσατε να διορθώσετε το Origin 0xc00007b στον υπολογιστή σας με Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.