Διορθώστε το σφάλμα Nvbackend.exe στα Windows 10

Το Nvbackend.exe είναι μια διαδικασία Nvidia GeForce Experience. Οι χρήστες των Windows ανέφεραν προβλήματα σχετικά με το Nvbackend.exe, όπως το σφάλμα Nvbackend.exe κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού ή κατά την εκκίνηση των Windows. Μερικές φορές, η διαδικασία Nvbackend.exe καταλαμβάνει επίσης πάρα πολλούς πόρους, γεγονός που προκαλεί υψηλή χρήση CPU, RAM και GPU. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί τερματισμό του συστήματος και προκαλεί BSOD (Μπλε οθόνη θανάτου). Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν επιτυχία μετονομάζοντας το Nvbackend.exe στον φάκελο Nvbackend, αν και δεν συνιστούμε να το κάνετε αυτό. Εάν έχετε κολλήσει και δεν ξέρετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα Nvbackend.exe, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ακολουθήστε τις λύσεις που δίνονται παρακάτω για να επιλύσετε αποτελεσματικά το σφάλμα εφαρμογής Nvbackend.exe.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Nvbackend.exe στα Windows 10

Παρακάτω είναι μερικοί από τους λόγους για το σφάλμα εφαρμογής Nvbackend.exe:

  • Σφάλμα στην εφαρμογή GeForce Experience
  • Ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης Nvidia GeForce
  • Προβλήματα στο Nvidia Shadowplay και επικάλυψη
  • Διαδικασία Nvidia Backend
  • Αντικρουόμενο Antivirus

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Αυτή η διαδικασία Nvbackend.exe είναι μέρος της διαδικασίας υποστήριξης της εφαρμογής GeForce Experience, η οποία ενημερώνει το backend των επικοινωνιών δικτύου. Εάν υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο, μια απλή επανεκκίνηση του υπολογιστή μπορεί να λύσει το πρόβλημα:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Power και στη συνέχεια στην επιλογή Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε τα Windows

Εάν εκκρεμούν νέες ενημερώσεις της Microsoft για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα Nvbackend.exe. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

  Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα συστήματος στα Windows 11

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης Nvidia

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης Nvidia συνήθως ενημερώνει επίσης το Nvbackend, το οποίο έχει τη δυνατότητα να λύσει αυτό το πρόβλημα Nvbackend.exe. Για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης Nvidia στο πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης, ακολουθήστε τις επιλογές που δίνονται:

Επιλογή I: Μέσω της Διαχείρισης Συσκευών

Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τους 4 τρόπους ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών NVIDIA.

Επιλογή II: Μέσω της εφαρμογής GeForce Experience

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή GeForce Experience για να διορθώσετε το σφάλμα Nvbackend.exe.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή GeForce Experience και μεταβείτε στην καρτέλα Προγράμματα οδήγησης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί ΛΗΨΗ δίπλα στο πρόγραμμα οδήγησης GeForce Game Ready για λήψη του πιο πρόσφατου προγράμματος οδήγησης.

3. Κάντε κλικ στο EXPRESS INSTALLATION.

4. Κάντε κλικ στο Ναι στην προτροπή.

Σημείωση: Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, η οθόνη ενδέχεται να μαυρίσει ή να ανάψει και να απενεργοποιηθεί. Μην πανικοβάλλεστε. Είναι η διαδικασία εγκατάστασης.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών Nvidia GeForce

Λόγω ελαττωματικών προγραμμάτων οδήγησης, μερικές φορές παρουσιάζεται σφάλμα Nvbackend.exe. Αυτά τα σφάλματα προγραμμάτων οδήγησης είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν με μη αυτόματο τρόπο, γι’ αυτό συνιστούμε μια καθαρή εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών Nvidia GeForce μαζί με την εφαρμογή GeForce Experience. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 και ακολουθήστε τον ίδιο για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης Nvidia Graphics.

Κατεβάστε τα προγράμματα οδήγησης Nvidia Graphics από τον επίσημο ιστότοπο σύμφωνα με την κάρτα γραφικών σας και εγκαταστήστε τα πρόσφατα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τα κινούμενα σχέδια του PowerPoint

Μέθοδος 5: Επανεκκινήστε το GeForce Experience Backend

Λόγω της υψηλής χρήσης CPU, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το GeForce Experience Backend. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα στη Διαχείριση εργασιών. Διαβάστε τον οδηγό μας για το Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10 και εφαρμόστε τον ίδιο για να τερματίσετε το Backend του GeForce Experience.

Αφού τερματίσετε την εργασία, επανεκκινήστε την εφαρμογή GeForce Experience για να την επανεκκινήσετε.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Shadowplay και Overlay

Μερικές φορές, η δυνατότητα αναπαραγωγής σκιών και επικάλυψης μπορεί να καταναλώσει υψηλή CPU και να οδηγήσει σε προβλήματα στο φάκελο Nvbackend. Η λειτουργία shadowplay δεν είναι παρά μια δυνατότητα εγγραφής οθόνης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα για τη διόρθωση του σφάλματος Nvbackend.exe.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή GeForce Experience.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

3. Κάντε κλικ στο Γενικά.

4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την επιλογή ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ .

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορούν μερικές φορές να εμποδίσουν τις επικοινωνίες δικτύου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σφάλμα Nvbackend και υψηλή χρήση του Nvbackend, επειδή η διαδικασία προσπαθεί συνεχώς να επικοινωνήσει μέσω του δικτύου, αλλά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς την αποκλείει. Εάν συμβαίνει αυτό, η απενεργοποίηση της προστασίας μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το λογισμικό προστασίας από ιούς μετά την επίλυση του προβλήματος, καθώς μια συσκευή χωρίς σουίτα προστασίας είναι ευάλωτη σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Μέθοδος 8: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Υπάρχουν πιθανότητες το Τείχος προστασίας των Windows να μπλοκάρει και να προκαλέσει αυτό το σφάλμα, παρόμοιο με το λογισμικό προστασίας από ιούς. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender, ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

  Πώς να αποκτήσετε το Windows Media Player In Fall Creators Update

Μέθοδος 9: Επανεγκαταστήστε το GeForce Experience

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν λειτουργούν για να διορθώσετε το σφάλμα Nvbackend.exe, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή GeForce Experience, η οποία καταργεί εντελώς το αρχείο. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι οι λειτουργίες του Nvidia GeForce Experience, όπως το Shadowplay και το Overlay, θα χαθούν.

1. Κάντε κλικ στο Start, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και πατήστε το πλήκτρο Enter.

2. Ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία.

3. Κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση προγράμματος στην ενότητα Προγράμματα.

4. Τώρα, κάντε κλικ στην Εφαρμογή Nvidia GeForce Experience και κάντε κλικ στο Uninstall/Change στο επάνω μέρος για να την απεγκαταστήσετε.

5. Μόλις ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

6. Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της NVIDIA GeForce Experience.

7. Κάντε κλικ στο κουμπί ΛΗΨΗ ΤΩΡΑ.

8. Κάντε κλικ στο ληφθέν αρχείο εγκατάστασης.

9. Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

10. Κάντε κλικ στο κουμπί AGREE AND INSTALL.

11. Στη συνέχεια, συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας NVIDIA.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι είναι το Nvbackend και γιατί ξεκινά;

Απ. Το Nvbackend είναι μια διαδικασία και αποτελεί μέρος της εφαρμογής GeForce Experience. Ο κύριος σκοπός του είναι οι επικοινωνίες δικτύου υποστήριξης και εκτελείται κατά την εκκίνηση των Windows.

Ε2. Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του Nvbackend;

Απ. Η διαδικασία Nvbackend είναι ένα αβλαβές αρχείο και μπορείτε να το αγνοήσετε με ασφάλεια εάν δεν αντιμετωπίσετε προβλήματα με αυτό. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτό σε οποιοδήποτε στάδιο, ακολουθήστε τις λύσεις που δίνονται στο άρθρο για να λύσετε αυτό το ζήτημα.

Ε3. Τι να κάνετε όταν η χρήση του Nvbackend είναι CPU είναι υπερβολική;

Απ. Η απεγκατάσταση του Nvidia GeForce Experience είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα.

Q4. Μπορώ να διαγράψω το Nvbackend;

Απ. Η διαγραφή αρχείων προγραμμάτων οδήγησης είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια του συστήματος. Εάν το Nvbackend.exe προκαλεί προβλήματα συστήματος, σας προτείνουμε να απεγκαταστήσετε το GeForce Experience ή να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο λεπτομερής οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα Nvbackend.exe που αντιμετωπίζετε. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους λειτούργησε για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.