Διορθώστε το σφάλμα Microsoft Store 0x80073D12 στα Windows 10

Μπορείτε να κάνετε λήψη και να απολαύσετε εκατομμύρια εφαρμογές και προγράμματα από το Microsoft Store. Ωστόσο, μερικές φορές, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Microsoft Store, ενδέχεται να λάβετε κωδικό σφάλματος 0x80073D12 και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές. Αυτό είναι ένα τόσο ενοχλητικό ζήτημα, ειδικά όταν προσπαθείτε να κατεβάσετε οποιαδήποτε εφαρμογή που απαιτείται πολύ την ώρα αιχμής. Αλλά, μην ανησυχείτε! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0x80073D12 της Microsoft με απλές και αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft Store 0x80073D12 στα Windows 10

Ακολουθεί ένα πλήρες μήνυμα που εμφανίζεται για το σφάλμα Microsoft Store 0x80073D12 που παρουσιάζεται στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή ή το παιχνίδι. Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι με το οποίο λειτουργεί.

Ή,

Ένα ή περισσότερα στοιχεία σε αυτό το πακέτο δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα, συνεχίστε να προσπαθείτε. μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα εγκαταστήσετε από τον κωδικό σφάλματος 0x80073d12 λήψεων και ενημερώσεων

Τι προκαλεί τον κωδικό σφάλματος Microsoft 0x80073D12;

Δεν υπάρχει κανένας σημαντικός λόγος που να προκαλεί το σφάλμα Microsoft 0x80073D12. Πολλά σενάρια που προκαλούν αυτόν τον κωδικό σφάλματος, ωστόσο πρέπει να αναλύσετε τον πιο πιθανό λόγο που συμβάλλει σε αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας Windows 10.

  • Ακατάλληλη/Ασταθής σύνδεση δικτύου.
  • Κατεστραμμένη κρυφή μνήμη του Microsoft Store.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows.
  • Συσσωρευμένα προσωρινά αρχεία.
  • Λανθασμένες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας.
  • Ανεπαρκής χώρος στη μονάδα δίσκου για την εγκατάσταση νέων εφαρμογών και προγραμμάτων.
  • Κατεστραμμένη εφαρμογή/πρόγραμμα.

Τώρα, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να επιλύσετε το συζητούμενο σφάλμα. Αφού προσδιορίσετε τον ακριβή λόγο που προκαλεί το Σφάλμα Microsoft 0x80073D12 στα Windows 10, θα ήταν ευκολότερο να καταλάβετε ποια μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων θα διορθώσει το ίδιο. Διαφορετικά, δοκιμάστε όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων προτού ακολουθήσετε τις άλλες προηγμένες μεθόδους.

1. Διασφαλίστε τη σωστή σύνδεση δικτύου

Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να κατεβάσετε καμία εφαρμογή ή πρόγραμμα στη συσκευή σας εάν δεν έχετε επαρκή παροχή Διαδικτύου. Να ελέγχετε πάντα το εύρος ζώνης σας και να ελέγχετε εάν υπάρχουν πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

  • Δοκιμάστε να συνδεθείτε σε διαφορετικό δίκτυο (άλλο Wi-Fi ή hotspot για κινητά) και ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε ξανά το ίδιο σφάλμα.
  • Εάν δεν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα σε κάποια άλλη σύνδεση δικτύου, τότε αυτό υποδηλώνει πρόβλημα στη συσκευή δικτύου και στη σύνδεσή σας.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε προβλήματα δικτύου. Αυτό περιλαμβάνει την επανεκκίνηση του δρομολογητή/μόντεμ, την επαναφορά του TCP/IP και την αλλαγή των ρυθμίσεων του προσαρμογέα δικτύου.

Αφού διορθώσετε τα προβλήματα του δικτύου σας, ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε ξανά το ίδιο σφάλμα.

2. Ελέγξτε εάν η επέκταση εγκαθίσταται

Έτσι, αφού επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, το επόμενο πράγμα που πρέπει να βεβαιωθείτε είναι εάν εγκαθιστάτε μια επέκταση ενός παιχνιδιού/εφαρμογής ή όχι. Εάν εγκαθιστάτε μια επέκταση, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την αντίστοιχη εφαρμογή και μετά να προχωρήσετε με την επέκταση. Ας εξετάσουμε ένα σενάριο.

  • Εάν εγκαθιστάτε το Forza Horizon 3 Hot Wheels από το Microsoft Store, θα σας ενημερώσουμε ότι το Forza Horizon 3 Hot Wheels είναι ένα πρόσθετο και για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε την έκδοση παιχνιδιού του παιχνιδιού (μερικές φορές παίζετε ένα λίγα επίπεδα σε αυτό).
  • Συνδεθείτε και αναζητήστε εάν εγκαθιστάτε την εφαρμογή που εγκαθιστάτε είναι μια εφαρμογή ή επέκταση.
  Πώς να διορθώσετε την επιλογή Bluetooth που λείπει στα Windows 10

Μέθοδος 2: Συνδεθείτε στον λογαριασμό Microsoft

Τα σφάλματα κατά τη διαδικασία εισόδου ενός λογαριασμού Microsoft ενδέχεται να συμβάλλουν στο σφάλμα Microsoft Error 0x80073D12. Επομένως, εάν αντιμετωπίσετε το σφάλμα και δεν έχετε ιδέα για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και να συνδεθείτε ξανά. Εδώ είναι μερικές οδηγίες για να το κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Microsoft Store.

2. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας ακολουθούμενο από την επιλογή Έξοδος.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Sign in όπως φαίνεται.

4. Επιλέξτε το λογαριασμό σας Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

5. Πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας Microsoft.

Μέθοδος 3: Επανεκκινήστε τις διεργασίες του Microsoft Store

Εάν δεν υπάρχουν σφάλματα σύνδεσης, ενδέχεται να υπάρχουν κατεστραμμένες διεργασίες της Microsoft που συμβάλλουν στον κωδικό σφάλματος 0x80073D12 της Microsoft. Έξοδος από όλες τις διαδικασίες του Microsoft Store σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Τώρα, στην καρτέλα Διεργασίες, κάντε κλικ στο Microsoft Store και μετά στο κουμπί Τέλος εργασίας.

3. Επανεκκινήστε το Microsoft Store και ελέγξτε εάν ο κωδικός σφάλματος 0x80073D12 του Microsoft Store έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 4: Έξοδος από μη συμβατές διεργασίες φόντου

Ορισμένα μη συμβατά προγράμματα και εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη διαδικασία λήψης του Microsoft Store, συμβάλλοντας στον κωδικό σφάλματος 0x80073D12. Σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Εκτός από το κλείσιμο όλων των διαδικασιών στο παρασκήνιο, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε όλες τις διαδικασίες εκκίνησης στον υπολογιστή σας με Windows 10 ακολουθώντας τον οδηγό μας 4 τρόποι για να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης στα Windows 10

Μέθοδος 5: Συγχρονισμός ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας

Για να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε παιχνίδι ή εφαρμογή από το Microsoft Store, ο υπολογιστής σας πρέπει να συγχρονίσει τις τιμές ημερομηνίας και ώρας με τις καθολικές ρυθμίσεις. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να συγχρονίσετε τα δεδομένα ημερομηνίας, περιοχής και ώρας στον υπολογιστή σας Windows 10.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Επιλέξτε Ώρα & Γλώσσα.

3. Στην καρτέλα Ημερομηνία & ώρα, βεβαιωθείτε ότι οι δύο τιμές Ρύθμιση της ώρας αυτόματα και Ορισμός της ζώνης ώρας αυτόματα είναι ενεργοποιημένες. Κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογών Windows Store

Ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στο Microsoft Store. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εφαρμογών Windows Store.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις αντιμετώπισης προβλημάτων και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

0

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Εφαρμογές του Windows Store και στη συνέχεια στην επιλογή Εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων.

3. Εάν υπάρχουν προβλήματα που εντοπίστηκαν μετά τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή αυτής της ενημέρωσης κώδικα.

4. Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως αναφέρονται στα επερχόμενα μηνύματα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 7: Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του Windows Store

Η κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη και τα κατεστραμμένα δεδομένα στο Microsoft Store θα συμβάλλουν στον κωδικό σφάλματος 0x80073D12 του Microsoft Store. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Windows Store.

1. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε wsreset.exe και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διορθώσει το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 0x80073D12 του Microsoft Store.

Μέθοδος 8: Κατάργηση προσωρινών αρχείων

Εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στον υπολογιστή σας με Windows 10, δεν μπορείτε να προσθέσετε ή να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές ή προγράμματα. Αρχικά, ελέγξτε εάν έχετε αρκετό χώρο στη μονάδα δίσκου σας και εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος, διαγράψτε όλα τα προσωρινά αρχεία όπως περιγράφεται παρακάτω.

  Τι είναι τα Windows 10 IoT και πότε θα θέλατε να το χρησιμοποιήσετε;

Βήμα I: Ελέγξτε τον χώρο δίσκου

Για να ελέγξετε το χώρο της μονάδας στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο This PC από την αριστερή οθόνη.

3. Ελέγξτε το χώρο στο δίσκο στην ενότητα Συσκευές και προγράμματα οδήγησης όπως φαίνεται στην εικόνα. Εάν είναι με κόκκινο χρώμα, σκεφτείτε να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία.

Βήμα II: Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Προσωρινά αρχεία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας για τη βελτίωση της ταχύτητας των κριτηρίων αναζήτησής σας. Επίσης, όταν αυτά τα αρχεία συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και προκύπτουν από ανεπαρκή χώρο στον υπολογιστή σας με Windows 10. Για να εγκαταστήσετε τυχόν νέες εφαρμογές από το Microsoft Store και να αποφύγετε τον κωδικό σφάλματος 0x80073D12, πρέπει να αφαιρέσετε χώρο στον υπολογιστή σας. Αυτός είναι ο οδηγός μας 10 τρόποι για να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό δίσκο στα Windows που σας βοηθά να διαγράψετε όλα τα περιττά αρχεία στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε το ίδιο για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος της Microsoft.

Μέθοδος 9: Εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών

Για να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft 0x80073D12, βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές στη βιβλιοθήκη του Microsoft Store έχουν ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν υπάρχουν πολλές ενημερώσεις σε εκκρεμότητα, οι νέες ενημερώσεις ή εγκαταστάσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αρκετά σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις εφαρμογών του Microsoft Store.

1. Μεταβείτε στο μενού αναζήτησης και πληκτρολογήστε Microsoft Store. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Βιβλιοθήκη στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του Microsoft Store.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη ενημερώσεων.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση όλων.

5. Περιμένετε να γίνει λήψη των ενημερώσεων στον υπολογιστή σας Windows 10 και βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει το μήνυμα Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια σας είναι ενημερωμένα.

Μέθοδος 10: Ενημερώστε τα Windows

Εάν υπάρχουν σφάλματα, σφάλματα και προβλήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση κώδικα στον υπολογιστή σας με Windows 10, ενδέχεται να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές και παιχνίδια. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης των Windows. Αρχικά, ελέγξτε εάν χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος ή εάν υπάρχει ενημέρωση σε εκκρεμότητα, ακολουθήστε τα βήματα όπως περιγράφονται στον οδηγό μας Πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10

Μετά την ενημέρωση της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα Microsoft 0x80073D12.

Μέθοδος 11: Απενεργοποίηση διακομιστών μεσολάβησης και VPN

Οι διακομιστές μεσολάβησης και οι υπηρεσίες VPN αποκρύπτουν την ταυτότητά σας στο Διαδίκτυο, αλλά εάν οι ρυθμίσεις δεν είναι συμβατές με τον υπολογιστή σας, θα αντιμετωπίσετε πολλά σφάλματα. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι ο κωδικός σφάλματος της Microsoft 0x80073D12. Για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης και VPN, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του άρθρου.

Αφού απενεργοποιήσετε τον πελάτη VPN και τους διακομιστές μεσολάβησης, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος 0x80073D12. Και πάλι, εάν το πρόβλημα σας ενοχλεί, συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά και ελέγξτε αν επαναλαμβάνεται ξανά.

Μέθοδος 12: Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση Google DNS

Πολλοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η χρήση διευθύνσεων DNS της Google θα διορθώσει τυχόν διενέξεις που προκύπτουν κατά την εγκατάσταση παιχνιδιών και εφαρμογών από το Microsoft Store. Εάν αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος της Microsoft 0x80073D12, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής των ρυθμίσεων DNS στα Windows 10.

Αφού μεταβείτε στη διεύθυνση Google DNS, ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές από το Microsoft Store.

Μέθοδος 13: Απενεργοποιήστε προσωρινά τη σουίτα προστασίας από ιούς (εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, εάν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ιδιαίτερες εφαρμογές ή παιχνίδια από το Microsoft Store, η σουίτα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας το προσδιορίζει ως απειλή και εμποδίζει την εγκατάσταση της εφαρμογής. Επομένως, απενεργοποιήστε σοφά οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή ή ενσωματωμένη σουίτα ασφαλείας στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα βήματα που παρουσιάζονται στον οδηγό μας Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10.

  Πώς να αλλάξετε το σχέδιο ενέργειας στα Windows 10

Αφού εγκαταστήσετε την απαιτούμενη εφαρμογή στη συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά τη σουίτα ασφαλείας για να αποτρέψετε τυχόν κακόβουλες επιθέσεις.

Μέθοδος 14: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας των Windows (Δεν συνιστάται)

Παρόμοια με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το τείχος προστασίας του Windows Defender στον υπολογιστή σας μπορεί να εμποδίσει τη λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής μέσω του Microsoft Store. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μειώσετε τη σοβαρότητα της σουίτας ασφαλείας (επιτρεπόμενη λίστα ορισμένων λειτουργιών) ή να απενεργοποιήσετε πλήρως το Τείχος προστασίας του Windows Defender όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows 10

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά τη σουίτα Firewall και συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 15: Επιδιόρθωση και επαναφορά εφαρμογών ή πρόσθετων

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας έχει βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft 0x80073D12 στον υπολογιστή σας με Windows 10, αυτή η μέθοδος θα είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση. Εάν εγκαθιστάτε ένα πρόσθετο οποιασδήποτε εφαρμογής ή παιχνιδιού και αντιμετωπίζετε το σφάλμα που συζητήθηκε, δοκιμάστε να επιδιορθώσετε την εφαρμογή ή να την επαναφέρετε, εάν χρειάζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

Σημείωση: Εδώ, η εφαρμογή Minecraft Launcher λαμβάνεται ως παράδειγμα για επίδειξη. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με την εφαρμογή σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Minecraft Launcher.

2. Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις εφαρμογής όπως επισημαίνεται.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Επιδιόρθωση όπως επισημαίνεται.

Σημείωση: Τα δεδομένα της εφαρμογής σας δεν θα επηρεαστούν κατά την επισκευή του Minecraft Launcher.

4. Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα. Εάν όχι, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.

Σημείωση: Η επαναφορά του Minecraft Launcher θα διαγράψει τα δεδομένα της εφαρμογής.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος 0x80073D12 της Microsoft που προκύπτει κατά την εγκατάσταση τυχόν πρόσθετων οποιασδήποτε εφαρμογής.

Μέθοδος 16: Επανεγγραφή του Microsoft Store

Εάν η επαναφορά του Microsoft Store δεν διορθώσει τον κωδικό 0x80073D12, η ​​επανεγγραφή του Windows Store μπορεί να σας βοηθήσει. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε PowerShell και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

3. Περιμένετε μέχρι να εκτελεστούν οι εντολές και τώρα δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά το συζητούμενο σφάλμα.

Μέθοδος 17: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Store

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν σας βοήθησε να διορθώσετε τον κωδικό 0x80073D12, τότε η τελευταία επιλογή για την επίλυση του προβλήματος είναι να επανεγκαταστήσετε το Microsoft Store. Αυτή η διαδικασία απεγκατάστασης δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τον Πίνακα Ελέγχου ή τη διαδικασία Ρυθμίσεις. Οι εντολές του PowerShell θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε ξανά το Microsoft Store όπως συζητείται παρακάτω.

1. Εκκινήστε το Windows PowerShell ως διαχειριστής.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε την εντολή get-appxpackage –allusers και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Αναζητήστε το όνομα Microsoft.WindowsStore και αντιγράψτε την καταχώρηση του PackageFullName.

4. Μεταβείτε σε μια νέα γραμμή στο παράθυρο του PowerShell και πληκτρολογήστε remove-appxpackage ακολουθούμενο από ένα κενό και τη γραμμή που έχετε αντιγράψει στο προηγούμενο βήμα. Μοιάζει,

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Σημείωση: Η εντολή μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

5. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Το Microsoft Store θα διαγραφεί από τον υπολογιστή σας.

6. Στη συνέχεια, για να το εγκαταστήσετε ξανά, ανοίξτε ξανά το Windows PowerShell ως διαχειριστής και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

Το Microsoft Store θα επανεγκατασταθεί στον υπολογιστή σας και δεν θα αντιμετωπίσετε τον κωδικό 0x80073D12 του Microsoft Store

Μέθοδος 18: Δημιουργία νέου προφίλ χρήστη

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι δημιούργησαν ένα νέο προφίλ χρήστη επιδιορθώθηκε το σφάλμα Microsoft 0x80073D12. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας, Πώς να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη στα Windows 10

Αφού δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα που συζητήθηκε.

Μέθοδος 19: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα Microsoft 0x80073D12, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοση όπου λειτουργούσε καλά. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε το ίδιο ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10.

Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, το σημείο επαναφοράς συστήματος που έχετε ήδη δημιουργήσει θα είναι πολύ χρήσιμο για τη διόρθωση του σφάλματος που συζητήθηκε.

Μέθοδος 20: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν δεν βρείτε προβλήματα με το Microsoft Store, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα Microsoft Store Σφάλμα Microsoft 0x80073D12, σας συμβουλεύουμε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Για να επιλύσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε, ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων.

***

Ελπίζουμε ο οδηγός να ήταν χρήσιμος και να μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft 0x80073D12 στα Windows 10. Συνεχίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για περισσότερες ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα και αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.