Διορθώστε το σφάλμα Excel stdole32.tlb στα Windows 10

Το Microsoft Office είναι ένα λογισμικό που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη σημασία ενός προγράμματος MS Office, είτε για τη σύνταξη ενός εγγράφου, την προετοιμασία ενός φύλλου δεδομένων ή την παρουσίαση μιας παρουσίασης. Λόγω πολλών δυσκολιών με τη σουίτα του Microsoft Office, το άνοιγμα του Microsoft Word ή του Excel μπορεί να είναι εφιάλτης. Όταν εκκινείτε το Microsoft Word ή το Microsoft Excel, τα Windows προσπαθούν να ρυθμίσουν το Microsoft Office 2007, κάτι που είναι κουραστικό και ως αποτέλεσμα λαμβάνετε το σφάλμα stdole32.tlb. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Excel stdole32.tlb στα Windows 10

  • Σφάλμα στο Excel stdole32.tlb Διαρροή μνήμης: Όταν παρουσιάζεται πρόβλημα διαρροής μνήμης, το μέγεθος της μνήμης Excel αυξάνεται τακτικά, μειώνοντας τη συνολική απόδοση του συστήματος. Εκκινεί επίσης έναν άπειρο βρόχο ή την επαναλαμβανόμενη εκτέλεση της ίδιας εργασίας.

  • Σφάλμα stdole32.Tlb Λογικό σφάλμα: Παρά την εκχώρηση της σωστής εισαγωγής, ενδέχεται να αρχίσετε να λαμβάνετε λάθος έξοδο λόγω αυτού του λογικού σφάλματος. Η κύρια αιτία αυτού του λάθους είναι ένα ελάττωμα στον πηγαίο κώδικα της Microsoft Corporation, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το χειρισμό όλων των εισερχόμενων δεδομένων.

  • Κατάρρευση σφάλματος stdole32.tlb: Αυτό το λάθος εμποδίζει το λογισμικό Excel να εκτελέσει οποιεσδήποτε εργασίες. Εκτός από αυτό, το πρόγραμμα Excel δεν είναι σε θέση να παρέχει την κατάλληλη έξοδο ως απόκριση στη δεδομένη είσοδο.

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν τα προγράμματα του Excel καταρρέουν ή αποτυγχάνουν. Το σφάλμα σημαίνει ότι κάποιος κώδικας δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια του χρόνου εκτέλεσης, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατεστραμμένος. Αυτό το σφάλμα του Excel είναι αρκετά ενοχλητικό, καθώς εμποδίζει τη διαδικασία. Οι χρήστες του Excel 2007 αντιμετωπίζουν συχνά αυτό το ζήτημα, αν και δεν είναι περιορισμένο. Οι χρήστες του Excel 2019 και 2016 έχουν επίσης αναφέρει αυτό το πρόβλημα. Αυτό το άρθρο θα είναι πολύ χρήσιμο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό το σφάλμα του Excel.

Μέθοδος 1: Επιδιόρθωση του Microsoft Office

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι πελάτες αντιμετωπίζουν το σφάλμα λόγω σφάλματος στο προϊόν του Microsoft Office. Η επιδιόρθωση του Microsoft Office 2007 είναι η πρώτη επιλογή που μπορείτε να επιχειρήσετε. Σε περίπτωση καταστροφής του αρχείου, τα αρχεία θα αντικατασταθούν με νέα κατά την επιδιόρθωση του Microsoft Office. Ως αποτέλεσμα, προτείνεται να διορθώσετε το πακέτο του Microsoft Office 2007, καθώς αυτό είναι ένα κανονικό πρόβλημα με το Excel 2007. Αυτό θα επιλύσει την καταστροφή του αρχείου και τα αρχεία θα αντικατασταθούν με νέα όταν επιδιορθωθεί το Microsoft Office. Εδώ είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τη μικροεφαρμογή για Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Κάντε δεξί κλικ στο Microsoft Office 2007 και κάντε κλικ στο Αλλαγή.

4. Κάντε κλικ στο Ναι στην προτροπή.

5. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Repair και μετά στο Continue.

6. Πάλι, κάντε κλικ στο Repair.

7. Αφού ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση του Microsoft Office 2007, κάντε κλικ στο Κλείσιμο.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε τα Windows

Οι ενημερώσεις των Windows επιλύουν διάφορα ζητήματα και σφάλματα. Ελέγξτε για να προσδιορίσετε εάν η πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα έχει εφαρμοστεί στα Windows σας. Ως αποτέλεσμα, θα ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα σε αυτό το στάδιο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 για να το κάνετε αυτό.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα στο Excel αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω λύσεις, είναι πιθανό ότι κάποιος ιός ή κακόβουλο λογισμικό έχει διεισδύσει στο σύστημά σας και προκαλεί το σφάλμα stdole32.tlb. Ως αποτέλεσμα, συνιστάται ιδιαίτερα η σάρωση και η αφαίρεση τυχόν κακόβουλου λογισμικού ή ιού από τον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10 για να το κάνετε.

Μέθοδος 4: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Υπάρχει πιθανότητα ορισμένα ζωτικής σημασίας αρχεία συστήματος να έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα το σφάλμα stdole32.tlb στο Excel. Ο έλεγχος αρχείων συστήματος (SFC) θα βοηθήσει εξαιρετικά στην αντιμετώπιση αυτού του σεναρίου. Η μέθοδος σάρωσης SFC εξετάζει όλα τα κατεστραμμένα αρχεία πριν τα επιδιορθώσει. Ως αποτέλεσμα, συνιστάται να πραγματοποιήσετε πλήρη σάρωση ελέγχου αρχείων συστήματος για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ακολουθούν τα μέτρα που πρέπει να λάβετε. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 5: Αλλαγή δικαιωμάτων για κλειδιά μητρώου

Εάν η παραπάνω διαδικασία αποτύχει, προσπαθήστε να τροποποιήσετε διάφορα δικαιώματα στη βάση δεδομένων του μητρώου χρησιμοποιώντας αυτόν τον τρόπο. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το κάνετε.

Σημείωση: Για να αποφύγετε πρόσθετα προβλήματα, συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων του μητρώου πριν κάνετε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις. Σε περίπτωση εσφαλμένης διαμόρφωσης, μπορείτε να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων του μητρώου σε προηγούμενη κατάσταση όπου όλα λειτουργούσαν καλά.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

4. Επιλέξτε Αρχείο και, στη συνέχεια, Εξαγωγή από το αναπτυσσόμενο μενού.

4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Όνομα αρχείου. Στην περιοχή Εξαγωγή εύρους, επιλέξτε Όλα και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

5. Μεταβείτε στη δεδομένη διαδρομή τοποθεσίας στον Επεξεργαστή Μητρώου.

HKEY_CLASSES_ROOTExcel.Chart.8

6. Κάντε δεξί κλικ στο Excel.Chart.8 και επιλέξτε Δικαιώματα από το αναπτυσσόμενο μενού.

7. Κάντε κλικ στο Προσθήκη στο παράθυρο Δικαιώματα.

8. Πληκτρολογήστε Everyone κάτω από το Enter the object names και μετά κάντε κλικ στο Check Names.

9. Για να επιβεβαιώσετε την προσθήκη του στοιχείου Everyone, κάντε κλικ στο OK.

10. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους.

11. Αλλάξτε τον κάτοχο κάνοντας κλικ στο Change.

12. Πληκτρολογήστε Everyone κάτω από το Enter the object names και μετά κάντε κλικ στο Check Names.

13. Για να επιβεβαιώσετε την προσθήκη του στοιχείου Όλοι, κάντε κλικ στο OK.

14. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK.

15. Επιλέξτε Everyone στην περιοχή Permissions και επιλέξτε τα πλαίσια Full Control και Read.

16. Κάντε κλικ στο Apply και OK.

17. Πατήστε το πλήκτρο F5 για να ανανεώσετε τη βάση δεδομένων του μητρώου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο δευτερεύον κλειδί με το όνομα Protocol κάτω από το Excel.Chart.8.

18. Επαναλάβετε τα βήματα 7–16 για να ενημερώσετε τα δικαιώματα αυτού του κλειδιού.

19. Ανανεώστε τη βάση δεδομένων του μητρώου πατώντας το πλήκτρο F5 και επαναλάβετε τις διαδικασίες για να εκχωρήσετε άδεια στο δευτερεύον κλειδί StdFileEditingServer.

20. Τέλος, κλείστε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου.

Μέθοδος 6: Διαγραφή κλειδιών του Office από τη βάση δεδομένων μητρώου

Για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ξανά το μητρώο. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις εγγραφής, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων του μητρώου σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όπως κάνατε στην προηγούμενη μέθοδο. Εάν υπάρχει εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων μητρώου, μπορείτε να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων του μητρώου σε προηγούμενη κατάσταση όπου όλα λειτουργούσαν κανονικά. Αναγνωρίστε τον τρόπο εκτέλεσης των ενεργειών που περιγράφονται για τη διόρθωση του σφάλματος stdole32.tlb.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ή να βρείτε κλειδιά, μην ανησυχείτε. δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Κάντε κλικ στο Ναι στην προτροπή.

4. Επιλέξτε Αρχείο και, στη συνέχεια, Εξαγωγή από το αναπτυσσόμενο μενού.

5. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Όνομα αρχείου. Στην περιοχή Εξαγωγή εύρους, επιλέξτε Όλα και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

6. Μεταβείτε στην ακόλουθη θέση στον Επεξεργαστή Μητρώου.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice

7. Κάντε δεξί κλικ στα δευτερεύοντα κλειδιά Word και Excel και επιλέξτε Διαγραφή για να τα καταργήσετε.

8. Στη συνέχεια, ανοίξτε τους υποφακέλους 8.0, 9.0, 10.0, 11.0 και 12.0 και διαγράψτε τα δευτερεύοντα κλειδιά Excel και Word.

Σημείωση 1: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Word, διαγράψτε το δευτερεύον κλειδί Word και εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα και με τα δύο, διαγράψτε και το Word και το Excel.

Σημείωση 2: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτούς τους υποφακέλους, αναζητήστε άλλες εκδόσεις όπως 15.0 και 16.0.

9. Κάντε κλικ στο Ναι για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή του κλειδιού.

10. Ομοίως, διαγράψτε τα δευτερεύοντα κλειδιά με την ετικέτα Word και Excel στη διαδρομή

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWow6432NodeMicrosoftOffice.

11. Τέλος, κλείστε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου.

Μέθοδος 7: Διαγραφή προσωρινών αρχείων

Ορισμένα δεδομένα αποθηκεύονται προσωρινά από εφαρμογές για τη βελτίωση των ταχυτήτων φόρτωσης και της εμπειρίας χρήστη. Ωστόσο, αυτή η κρυφή μνήμη ενδέχεται να καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου, παρεμποδίζοντας τις βασικές λειτουργίες του συστήματος. Τα δεδομένα με υπερβολική κρυφή μνήμη προκαλούν επίσης αυτό το σφάλμα διαρροής μνήμης. Ως αποτέλεσμα, θα διαγράψετε όλα τα προσωρινά αρχεία στον υπολογιστή, όπως φαίνεται στα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το σφάλμα stdole32.tlb.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε %temp% και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον φάκελο temp.

3. Για να επιλέξετε όλα τα αρχεία, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + A και μετά τα πλήκτρα Shift + Delete για να τα αφαιρέσετε εντελώς.

Μέθοδος 8: Μετονομασία αρχείου εγκατάστασης

Η μετονομασία του αρχείου εγκατάστασης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό το ζήτημα του Excel μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Ως παράδειγμα,

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας.

C:Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedOFFICEXOffice Setup Controller

Σημείωση 1: Εάν δεν μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή, δοκιμάστε την ακόλουθη διαδρομή.

C:Program Files (x86)Common Filesmicrosoft sharedOFFICEXOffice Setup Controller

Σημείωση 2: Το X πρέπει να αντικατασταθεί με την έκδοση του Microsoft Office που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σας.

3. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εγκατάστασης και επιλέξτε Μετονομασία.

Σημείωση: Μετονομάστε το αρχείο σε κάτι διαφορετικό από το Setup.

4. Επιβεβαιώστε τυχόν προτροπές, εάν υπάρχουν.

5. Όταν αντιμετωπίσετε το σφάλμα, εκτελέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε OK.

Μέθοδος 9: Απεγκατάσταση πρόσφατων ενημερώσεων

Τυχόν προηγούμενες μη συμβατές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας με Windows 10 ενδέχεται να μην προκαλούν επίσης αυτό το πρόβλημα. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας για να επιλύσετε το σφάλμα Excel stdole32.tlb. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε την εργασία και τα βήματα παρουσιάζονται ως εξής.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα όπως φαίνεται.

2. Ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση προγράμματος κάτω από το μενού Προγράμματα όπως φαίνεται.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται.

5. Τώρα, αναζητήστε και επιλέξτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ανατρέχοντας στο Εγκατάσταση την ημερομηνία και κάνοντας κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Τέλος, επιβεβαιώστε οποιαδήποτε ερώτηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Office

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα stdole32.tlb λόγω μη ολοκληρωμένης εγκατάστασης μιας ελαττωματικής εφαρμογής του Microsoft Office. Ως αποτέλεσμα, συνιστάται να διαγράψετε πλήρως το Office και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε ξανά αφού το αποκτήσετε από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft. Η μη αυτόματη απεγκατάσταση μιας εφαρμογής δεν θα διαγράψει τυχόν υπολειμματικά στοιχεία από τα μηχανήματα. Για να καταργήσετε το Office από τον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε Εφαρμογές.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Microsoft Office.

4. Κάντε κλικ στο Uninstall.

5. Κάντε κλικ στο Uninstall στο αναδυόμενο παράθυρο και μετά στο yes από το αναδυόμενο παράθυρο.

6. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

7. Κάντε λήψη του Microsoft Office από τον επίσημο ιστότοπο.

Μέθοδος 11: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτούργησε για εσάς, επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του ως έσχατη λύση. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται. Στο τέλος, ο υπολογιστής σας θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση όπου δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως σφάλμα.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας Windows 10, ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε το σφάλμα stdole32.tlb. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα.

  Πώς να ανοίξετε τις συσκευές αναπαραγωγής και εγγραφής στα Windows 10 1803