Διορθώστε το σφάλμα Alexa 10 2 17 5 1 στο Echo Dot

Η Alexa είναι το AI της Amazon που βασίζεται στην υπηρεσία cloud. είναι μια φωνητική υπηρεσία που χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους για τον έλεγχο του Amazon Echo και του Amazon Echo Dot. Ωστόσο, μερικές φορές οι χρήστες αντιμετωπίζουν Σφάλμα Alexa 10 2 17 5 1. Υπάρχουν πολλοί κωδικοί σφάλματος Alexa, αλλά το σφάλμα Echo Do 10 2 17 5 1 σημαίνει ότι ο χρήστης δεν μπόρεσε να καταχωρήσει τη συσκευή του Amazon στον διακομιστή. Με άλλα λόγια, ο διακομιστής της Alexa έχει απαγορεύσει στον χρήστη να καταχωρήσει τη συσκευή echo του. Εάν αναρωτιέστε πώς να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, διαβάστε περισσότερα για να μάθετε πώς να λύσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα. Λοιπόν, Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Alexa 10 2 17 5 1 στο Echo Dot

Πριν βουτήξουμε στις διορθώσεις, ας δούμε πρώτα μερικούς από τους λόγους για τους κωδικούς σφαλμάτων Alexa.

  • Το Amazon Echo Dot είναι ήδη εγγεγραμμένο
  • Ζητήματα επικάλυψης δικτύου
  • Ασυμβατότητα συσκευής
  • Ζητήματα συνδεσιμότητας δικτύου
  • Ξεπερασμένο λογισμικό στο Amazon Echo Dot

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή

Το πρώτο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση οποιουδήποτε σφάλματος συσκευής είναι πρώτα απλά να την επανεκκινήσετε. Για να επανεκκινήσετε τη συσκευή Amazon Echo Dot, αποσυνδέστε το τροφοδοτικό από την πρίζα και περιμένετε 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Συνδέστε ξανά το τροφοδοτικό και θα ανάψει μια φωτεινή ένδειξη στη συσκευή που υποδεικνύει ότι η συσκευή ξεκίνησε με επιτυχία.

Φωτογραφία από τον Jan Antonin Kolar στο Unsplash

Μέθοδος 2: Αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο

Το σφάλμα Echo Dot 10 2 17 5 1 μπορεί επίσης να οφείλεται σε ασταθή σύνδεση στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι η ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο είναι καλή. Επίσης, το εύρος συχνοτήτων για το διαδίκτυο πρέπει να είναι μεταξύ 2,4 και 5,0 GHz. Αυτές είναι ελάχιστες απαιτήσεις εύρους ζώνης. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη συνδεσιμότητα του δικτύου σας, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον δρομολογητή ή το μόντεμ σας για να διορθώσετε προβλήματα συνδεσιμότητας δικτύου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επανεκκινήσετε το δρομολογητή Διαδικτύου.

  11 Κορυφαία Κίνηση προς Κέρδιση (M2E) Crypto/Tokens το 2022

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος του δρομολογητή/μόντεμ για να το απενεργοποιήσετε.

2. Τώρα, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του δρομολογητή/μόντεμ και περιμένετε έως ότου η ισχύς αποστραγγιστεί πλήρως από τους πυκνωτές.

3. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε το μετά από ένα λεπτό. Περιμένετε μέχρι να αποκατασταθεί η σύνδεση δικτύου και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές, δηλαδή ο δρομολογητής και το Amazon Echo Dot βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και βρίσκονται σε απόσταση 8 ποδιών.

Μέθοδος 3: Διορθώστε την επικάλυψη δικτύου

Σε περίπτωση που έχετε πολλές συσκευές δικτύου που μπορούν να συνδεθούν με τη συσκευή Amazon echo dot, τότε ενδέχεται να υπάρξουν διενέξεις με τη σύνδεση στο διαδίκτυο για τη συσκευή Amazon echo dot. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή ενδέχεται να λάβει Alexa Error 10 2 17 5 1. Η λύση σε αυτό το ζήτημα είναι να απενεργοποιήσετε όλες τις συσκευές δικτύου εκτός από μία που χρησιμοποιείτε για τη διαδικασία εγγραφής Amazon echo dot.

Μέθοδος 4: Επαλήθευση συμβατότητας συσκευής

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συμβατή με το Amazon Echo Dot, μερικές φορές μπορεί να προκύψει σφάλμα Echo Dot 10 2 17 5 1 εάν η συσκευή που χρησιμοποιείται με το Amazon Echo Dot δεν είναι συμβατή. Η λίστα των συμβατών συσκευών αναφέρεται παρακάτω.

  • Amazon Fire TV: FireOS έκδοση 5.3.3 ή νεότερη

  • Android: Έκδοση 6.0 ή νεότερη.

  • iOS και Mac OS: Έκδοση 11.0 ή νεότερη.

  • Υπολογιστής: Τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το λογισμικό Amazon Echo Dot

Εάν έχετε ένα παλιό Amazon Echo Dot που δεν χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το λογισμικό σε αυτό. Το Σφάλμα Alexa 10 2 17 5 1 μπορεί να προκύψει λόγω ξεπερασμένου λογισμικού. Μπορείτε να ενημερώσετε το Amazon Echo Dot λέγοντας απλώς να ελέγξετε για ενημερώσεις λογισμικού στη συσκευή. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το Echo Dot από την εφαρμογή Alexa.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Alexa στο smartphone σας.

2. Μεταβείτε στο μενού Συσκευές.

3. Πατήστε στη συσκευή Amazon Echo Dot που χρησιμοποιείτε.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το κουμπί ενημέρωσης λογισμικού για να ενημερώσετε το Amazon Echo Dot.

Μέθοδος 6: Καταργήστε την εγγραφή της συσκευής Amazon Echo Dot

Εάν κάνετε μια παραγγελία για τη συσκευή Amazon Echo dot από τον ιστότοπο της Amazon, η συσκευή θα εγγραφεί στον λογαριασμό σας πριν από την παράδοση. Έτσι, αφού ενεργοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να καταχωρήσετε τη συσκευή και ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού Amazon. Αυτό ισχύει στην περίπτωση μιας νέας συσκευής Amazon Echo dot. Εάν αγοράσατε μια ανακαινισμένη έκδοση του Amazon Echo Dot, τότε ο πωλητής θα πρέπει να καταργήσει την εγγραφή του λογαριασμού του από τη συσκευή Amazon Echo Dot. Συνήθως διαγράφεται πριν από την πώληση, αλλά σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ξέχασε να διαγράψει, τότε πρέπει να κάνει την διαγραφή. Ζητήστε από τον πωλητή να καταργήσει την εγγραφή του λογαριασμού του από τον λογαριασμό του για τη συσκευή Amazon Echo Dot. Σε περίπτωση που είστε ο αρχικός κάτοχος της συσκευής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε την εγγραφή από τον παλιό σας λογαριασμό για να διορθώσετε τους κωδικούς σφάλματος Alexa.

1. Επίσκεψη Αμαζόνα και κάντε κλικ στο Hello, (Username) Account & Lists και επιλέξτε Manage Your Content and devices.

2. Επιλέξτε Συσκευές από το επάνω μενού.

3. Επιλέξτε Settings από το αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στη συσκευή Echo dot για να καταργήσετε την εγγραφή.

4. Επιβεβαιώστε την προτροπή επιλέγοντας ξανά το κουμπί Κατάργηση εγγραφής.

Αυτό θα κάνει τη συσκευή echo dot να διαγραφεί από την εγγραφή, μετά την κατάργηση εγγραφής από τη σύνδεση με τον λογαριασμό για τη διόρθωση του σφάλματος Alexa 10 2 17 5 1.

Μέθοδος 7: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Πελατών της Amazon

Εάν καμία από τις λύσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτούργησε για εσάς, μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Amazon για το πρόβλημά σας. Ο εκπρόσωπος πελατών θα ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό DNS σας και θα προσπαθήσει να επαναφέρει τα διαπιστευτήριά σας. Μπορείτε να συνδεθείτε ξανά με τις πληροφορίες που σας έχουν δώσει. Αυτό θα διορθώσει το σφάλμα Alexa 10 2 17 5 1. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών της Amazon για να διορθώσετε τους κωδικούς σφαλμάτων Alexa.

Επιλογή I: Καλέστε την Υποστήριξη Πελατών

1. Κάντε κλικ στο hello (όνομα χρήστη) Λογαριασμός & Λίστες και επιλέξτε Ο λογαριασμός σας.

Σημείωση: Όνομα χρήστη είναι το όνομά σας που καταχωρίσατε στον λογαριασμό Amazon.

2. Κάντε κλικ στο Επικοινωνήστε μαζί μας για να επικοινωνήσετε με την Amazon.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Καλέστε με για να ζητήσετε μια κλήση από έναν αντιπρόσωπο σέρβις.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή προβλήματος και επιλέξτε ζητήματα εγκατάστασης.

5. Εισαγάγετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στο πλαίσιο κειμένου Enter short summary of the problem.

6. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Γλώσσα και επιλέξτε τη γλώσσα που είναι κατάλληλη για επανάκληση. Τέλος, κάντε κλικ στο Τηλέφωνο.

Επιλογή II: Συνομιλία με την υποστήριξη πελατών

1. Κάντε κλικ στο hello (όνομα χρήστη) Λογαριασμός & Λίστες και επιλέξτε Ο λογαριασμός σας.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επικοινωνήστε μαζί μας για να επικοινωνήσετε με την Amazon.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη συνομιλίας για να ξεκινήσετε μια συνομιλία υποστήριξης πελατών.

4. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για μια συνομιλία, κάντε κλικ στο Help with a Kindle Fire ή στη συσκευή Amazon.

5. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Βοήθεια συσκευής.

6. Επιλέξτε συσκευή Echo.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο OK, χάρη για να ζητήσετε υποστήριξη πελατών ειδικά για τη συσκευή Amazon Echo Dot.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι είναι το σφάλμα Echo Dot 10 2 17 5 1;

Απ. Το σφάλμα σημαίνει ότι το Amazon Echo Dot δεν μπορεί να καταχωρηθεί στον διακομιστή Amazon. Υπάρχουν διάφορες αιτίες και λύσεις για να το διορθώσετε, διαβάστε τον παραπάνω οδηγό για να μάθετε περισσότερα.

Ε2. Πώς να επανεκκινήσετε το Alexa Echo Dot;

Απ. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ξεχωριστά κουμπιά στη συσκευή για επανεκκίνηση της συσκευής. Μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω της συσκευής ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας το εναλλασσόμενο ρεύμα.

***

Ελπίζουμε ότι το παραπάνω άρθρο σχετικά με τον τρόπο διόρθωσης του σφάλματος Alexa 10 2 17 5 1 στο Alexa Echo Dot ήταν χρήσιμο για εσάς και μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα κωδικών σφαλμάτων Alexa. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους λειτούργησε καλά για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή/και απορίες, αναφέρετε τις στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.