Διορθώστε το Σφάλμα 10016 Ρυθμίσεις δικαιωμάτων για συγκεκριμένη εφαρμογή

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα λειτουργικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Η έκδοση είναι ο άμεσος διάδοχος των Windows 8.1. Αυτή η προηγμένη έκδοση προτιμάται από τους περισσότερους χρήστες λόγω πολλαπλών λειτουργιών που έλειπαν στις προηγούμενες ενημερώσεις. Ωστόσο, δεν είναι όλα παραμύθια με την έκδοση των Windows 10, καθώς έχει φανεί ότι προκαλεί το σφάλμα 10016 ρυθμίσεων δικαιωμάτων για τη συγκεκριμένη εφαρμογή στα αρχεία καταγραφής του συστήματος. Στο σημερινό μας έγγραφο, θα επικεντρωθούμε στο σφάλμα D63B10C5 BB46 4990 A94F E40B9D520160 που δεν παρέχει άδεια τοπικής ενεργοποίησης. Λοιπόν, ας δούμε τους πιθανούς λόγους πίσω από τις ίδιες και πιθανές διορθώσεις για το συμβάν ID 10016 το σφάλμα ρυθμίσεων δικαιωμάτων για συγκεκριμένη εφαρμογή στο έγγραφο.

Τρόπος διόρθωσης του σφάλματος 10016 ρυθμίσεων άδειας για συγκεκριμένη εφαρμογή

  • Τα μη έγκυρα δικαιώματα είναι ο κύριος λόγος πίσω από το αναφερόμενο σφάλμα, εάν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή μια εφαρμογή δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία DCOM που υποδεικνύονται στο αρχείο καταγραφής συμβάντων.

  • Το μοντέλο αντικειμένου κατανεμημένου στοιχείου, γνωστό και ως DCOM είναι ένα λογισμικό της Microsoft που επιτρέπει στα στοιχεία να επικοινωνούν μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών μέσω ενός δικτύου.

  • Επιτρέπει τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση στοιχείων δυναμικά, χωρίς επαναμεταγλώττιση, σε οποιαδήποτε διαθέσιμη πλατφόρμα, ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε γλώσσα.
  • Αυτή η επέκταση COM ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμη από ορισμένα προγράμματα της συσκευής σας και ως εκ τούτου μπορεί να οδηγήσει στο σφάλμα άδειας για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους που μπορεί να σταματήσουν την εκτέλεση ορισμένων εφαρμογών ή προγραμμάτων του συστήματός σας εξαιτίας του σφάλματος 9CA88EE3 ACB7 47C8 AFC4 AB702511C276, οι καλύτερες δυνατές λύσεις έχουν δοθεί παρακάτω. Το ένα περιλαμβάνει την τροποποίηση των δικαιωμάτων στο κλειδί μητρώου APPID και το άλλο είναι η τροποποίηση των δικαιωμάτων στην εφαρμογή διακομιστή COM. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αμέσως με την άμεση διόρθωση αυτού του σφάλματος με την πρώτη μέθοδο παρακάτω:

Μέθοδος 1: Τροποποίηση δικαιωμάτων κλειδιού μητρώου APPID

Η πρώτη μέθοδος για την επίλυση του αναγνωριστικού συμβάντος 10016 των ρυθμίσεων δικαιωμάτων για συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει την τροποποίηση των δικαιωμάτων στο κλειδί μητρώου APPID. Όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα, αυτό το σφάλμα ενεργοποιείται όταν ορισμένα προγράμματα ή διεργασίες του συστήματός σας δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία DCOM. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε παραχωρώντας πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία DCOM όπως αναφέρονται παρακάτω στα βήματα:

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, για να το ανοίξετε πατήστε τα πλήκτρα Win + R μαζί.

2. Πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Τώρα, μεταβείτε στην παρεχόμενη διαδρομή στο Επεξεργαστής Μητρώου.

ComputerHKEY_CLASSES_ROOTCLSID{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}

4. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο κλειδί Προεπιλογή και σημειώστε τα Δεδομένα τιμής του.

5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην παρεχόμενη διαδρομή φακέλου κλειδιού.

ComputerHKEY_CLASSES_ROOTAppID{9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276}

6. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί {9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276} από το αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Δικαιώματα.

7. Επιλέξτε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ στην καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο Για προχωρημένους.

8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Change δίπλα στο TrustedInstaller.

9. Τώρα, κάντε κλικ στο Object Types…

10. Πληκτρολογήστε Administrators στο πλαίσιο και κάντε κλικ στο OK.

11. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο Αντικατάσταση κατόχου ή υποκοντέινερ και αντικειμένων και επιλέξτε Εφαρμογή.

12. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στους Administrators για να ανοίξετε την καταχώρηση.

13. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Πλήρης έλεγχος και κάντε κλικ στο OK τρεις φορές.

14. Τέλος, κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το σφάλμα D63B10C5 BB46 4990 A94F E40B9D520160 ή όχι.

Μέθοδος 2: Τροποποίηση δικαιωμάτων στην εφαρμογή διακομιστή COM με το CLSID

Αφού τροποποιήσετε το κλειδί μητρώου στη συσκευή σας, τα επόμενα βήματα είναι να τροποποιήσετε τα δικαιώματα στον διακομιστή COM για την επίλυση του σφάλματος 9CA88EE3 ACB7 47C8 AFC4 AB702511C276. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που παρέχονται παρακάτω:

1. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε την εντολή dcomcnfg και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τις Υπηρεσίες Στοιχείων.

3. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το στοιχείο Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Υπολογιστές σε αυτό.

4. Κάντε κλικ στο My Computer.

5. Στη συνέχεια, αναπτύξτε τη διαμόρφωση DCOM.

6. Τώρα, από το κύριο μενού κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε Λεπτομέρειες.

7. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο όνομα APPID που σημειώσατε στη Μέθοδο 1 Βήμα 4 και επιλέξτε Ιδιότητες.

8. Στην καρτέλα Ιδιότητες, επιλέξτε Επεξεργασία… στην ενότητα Δικαιώματα εκκίνησης και ενεργοποίησης.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη….

6. Στο πλαίσιο πληκτρολογήστε LOCAL SERVICE και κάντε κλικ στο OK.

7. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Τοπική ενεργοποίηση κάτω από το Να επιτρέπεται και κάντε κλικ στο OK δύο φορές.

8. Τέλος, κλείστε το παράθυρο Component Services και επανεκκινήστε το σύστημα.

Τώρα, ελέγξτε εάν το Αναγνωριστικό συμβάντος 10016 έχουν διορθωθεί οι ρυθμίσεις δικαιωμάτων για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να ξέρω ποια εφαρμογή χρησιμοποιεί το Clsid;

Απ. Το Class ID ή το CLSID είναι ένας σειριακός αριθμός που αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό αναγνωριστικό για οποιοδήποτε πρόγραμμα ή στοιχείο εφαρμογής στα Windows. Επομένως, είναι εύκολο να βρείτε όλες τις καταχωρήσεις μητρώου για ένα στοιχείο εφαρμογής κάτω από το κλειδί μητρώου {HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{CLSID value}.

Ε2. Τι προκαλεί το σφάλμα ρυθμίσεων αδειών για συγκεκριμένη εφαρμογή;

Απ. Το σφάλμα συνήθως προκαλείται όταν μια συγκεκριμένη διεργασία ή πρόγραμμα δεν έχει αρκετά δικαιώματα για πρόσβαση στα στοιχεία DCOM που παρέχονται στο αρχείο καταγραφής συμβάντων.

Ε3. Τι σημαίνει CLSID στον υπολογιστή μου;

Απ. Το CLSID στον υπολογιστή σας είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό αναγνωριστικό που βοηθά στην αναγνώριση ενός αντικειμένου κλάσης COM. Πρέπει να καταχωρίσετε ένα CLSID για κάθε υποστηριζόμενη κατηγορία αντικειμένων σε περίπτωση που ο διακομιστής ή το κοντέινερ σας επιτρέπει τη σύνδεση με τα ενσωματωμένα αντικείμενά του.

Q4. Πώς μπορώ να ξέρω ποιον διακομιστή εφαρμογών χρησιμοποιώ;

Απ. Μπορείτε να μάθετε για τον διακομιστή εφαρμογών από το Κέντρο σύνδεσης.

Q5. Τι σημαίνει η εφαρμογή διακομιστή COM;

Απ. Η εφαρμογή διακομιστή COM είναι ένας διακομιστής σε οποιοδήποτε αντικείμενο που παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες. Αυτές οι υπηρεσίες είναι παρούσες με τη μορφή υλοποιήσεων διασύνδεσης COM που μπορούν να κληθούν από έναν πελάτη που μπορεί να πάρει έναν δείκτη σε μία από τις διεπαφές στο αντικείμενο διακομιστή. Δύο τύποι διακομιστών που υπάρχουν περιλαμβάνουν εντός και εκτός διαδικασίας.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για τις ρυθμίσεις αδειών 10016 για συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν αρκετά χρήσιμος και ενημερωτικός για να σας βοηθήσει με την επίλυση του σφάλματος D63B10C5 BB46 4990 A94F E40B9D520160. Ενημερώστε μας αφήνοντας τα σχόλιά σας παρακάτω εάν έχετε άλλες απορίες, προτάσεις ή αμφιβολίες.

  3 Καλύτερο Farming Simulator Hosting για όλους