Διορθώστε το σφάλμα 0X800703ee στα Windows 10

Το σφάλμα 0X800703ee είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των Windows κατά την αντιγραφή ενός αρχείου προς ή από μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Οι χρήστες βλέπουν ότι ο όγκος ενός αρχείου έχει τροποποιηθεί εξωτερικά. Έτσι, δεν είναι πλέον έγκυρος κωδικός σφάλματος στην οθόνη του συστήματός τους. Έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζεται στα Windows 7, 8.1 και 10. Αυτό το σφάλμα έχει επίσης παρατηρηθεί κατά την εγγραφή δίσκων ή την ενημέρωση των Windows 10. Σχετίζεται με άλλα προγράμματα που κλειδώνουν το απαραίτητο αρχείο από την αντιγραφή. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είμαστε εδώ με συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0X800703ee στα Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0X800703ee στα Windows 10

Συνήθως, το σφάλμα προκαλείται από άλλα προγράμματα που δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του αρχείου στο σύστημα. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλα σφάλματα που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την κατάσταση.

  • Το πρόβλημα προστασίας από ιούς είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από το σφάλμα 0X800703ee Windows 10. Το προστατευτικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να εμποδίσει την αντιγραφή ή τη μεταφορά ενός αρχείου σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

  • Εάν το αρχείο που πρόκειται να μεταφερθεί είναι κατεστραμμένο, μπορεί να οδηγήσει στον κωδικό σφάλματος 0X800703ee.
  • Τα συστήματα χρησιμοποιούν συνήθως προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και εάν το αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε είναι ανοιχτό σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα.
  • Τα αρχεία που αντιγράφονται από μια κάρτα SD ή άλλη εξωτερική συσκευή συνήθως τείνουν να εμφανίζουν το σφάλμα λόγω διένεξης από το λογισμικό εγγραφής.
  • Τα προγράμματα τρίτων, γενικά, μπορούν επίσης να προκαλέσουν το σφάλμα 0X800703ee στα Windows.

  • Εάν οι υπηρεσίες όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows και η σκιώδης αντιγραφή τόμου είναι απενεργοποιημένες στα Windows, μπορεί να είναι αιτία σφάλματος, καθώς αυτές βασίζονται κατά τη μεταφορά αρχείων.
  • Εάν ο ελεγκτής USB δεν έχει εγκατασταθεί σωστά, μπορεί να ευθύνεται για το πρόβλημα.

Ας συζητήσουμε τις λύσεις για αυτά τα προβλήματα λεπτομερέστερα σε αυτό το άρθρο με εικόνες προς βοήθειά σας.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε σαρώσεις SFC και DISM

Ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τον κωδικό σφάλματος 0X800703 που εμφανίζεται στα Windows είναι κατεστραμμένα αρχεία. Αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία μπορούν να επιλυθούν με σάρωση SFC και DISM στο σύστημά σας. Και οι δύο υπηρεσίες είναι οι καλύτερες στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων, ενώ ο Έλεγχος αρχείων συστήματος (SFC) χρησιμοποιεί αποθηκευμένες αρχειοθήκες και η Διαχείριση Εξυπηρέτησης Εικόνων Ανάπτυξης (DISM) χρησιμοποιεί ενημερώσεις των Windows για την επίλυση του ζητήματος. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 για να κατανοήσετε τα βήματα και να τα εκτελέσετε στον υπολογιστή σας για να απαλλαγείτε από τον κωδικό σφάλματος 0X800703ee. Μόλις ολοκληρωθούν οι σαρώσεις, επανεκκινήστε το σύστημά σας για να ελέγξετε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 2: Ενεργοποιήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows και τη σκιώδη αντιγραφή τόμου

Εάν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows και η σκιώδης αντιγραφή τόμου στο σύστημά σας είναι απενεργοποιημένα λόγω μη αυτόματων ρυθμίσεων ή λόγω παρεμβολών εφαρμογών τρίτων, μπορεί επίσης να εμφανιστεί το σφάλμα αρχείου. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να το ενεργοποιήσετε και να ορίσετε αυτές τις δύο υπηρεσίες στο σύστημά σας σε Αυτόματο για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, τα οποία θα ενεργοποιήσουν τις δύο υπηρεσίες στην επιφάνεια εργασίας σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση στον υπολογιστή σας.

2. Πληκτρολογήστε services.msc στο δεδομένο πεδίο και κάντε κλικ στο OK.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε δεξί κλικ στο Volume Shadow Copy.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

5. Στην καρτέλα Γενικά, αλλάξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

6. Κάντε κλικ στο OK.

7. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Windows Backup στις Υπηρεσίες και κάντε δεξί κλικ σε αυτό.

8. Κάντε κλικ στο Properties και ορίστε τον τύπο εκκίνησης σε Automatic. Κάντε κλικ στο OK.

Μόλις τελειώσετε, επαναλάβετε τη διαδικασία μεταφοράς του αρχείου προς ή από μια εξωτερική συσκευή στο σύστημά σας για να ελέγξετε εάν το εν λόγω ζήτημα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 3: Διορθώστε σφάλματα συστήματος αρχείων

Είναι σπάνιο, αλλά μερικές φορές τα σφάλματα με το σύστημα αρχείων μπορεί επίσης να είναι η αιτία πίσω από το γιατί δεν μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία από ή σε μια εξωτερική συσκευή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διορθώσετε το σύστημα αρχείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα συστήματα ελέγχου αρχείων για να επιλύσετε το πρόβλημα ακολουθώντας τα επόμενα βήματα.

1. Πληκτρολογήστε File Explorer στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Open, όπως φαίνεται.

2. Κάντε δεξί κλικ σε έναν Τοπικό δίσκο και κάντε κλικ στις Ιδιότητες, όπως φαίνεται.

3. Από την καρτέλα Εργαλεία, κάντε κλικ στο Έλεγχος.

Το σύστημα αρχείων θα σαρωθεί και εάν κάποιο πρόβλημα παραμένει εντός του, θα επιλυθεί αυτόματα.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης USB

Ένας άλλος λόγος που πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι προκαλεί το σφάλμα 0X800703ee Windows 10 είναι τα ελαττωματικά ελεγκτές USB. Οι ελεγκτές USB μπορεί να καταστραφούν κατά τη μεταφορά αρχείων, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα σφάλμα στην οθόνη σας. Το σφάλμα που προέκυψε λόγω των ελεγκτών USB μπορεί να επιλυθεί με την επανεγκατάστασή τους από τη διαχείριση συσκευών. Ας δούμε μερικά λεπτομερή βήματα που θα σας βοηθήσουν να εξηγήσετε καλύτερα πώς να το πραγματοποιήσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + X και κάντε κλικ στη Διαχείριση Συσκευών για να το ανοίξετε.

2. Κάντε κλικ στο Universal Serial Bus Controllers από τη λίστα, όπως φαίνεται.

3. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε συσκευή κάτω από αυτήν και κάντε κλικ στο Uninstall μία προς μία.

4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μόλις τελειώσετε.

Μέθοδος 5: Διαγραφή προγραμμάτων οδήγησης φίλτρων

Κατά τη μεταφορά ενός αρχείου ή αρχείων από μια εξωτερική συσκευή, όπως μια κάρτα SD ή μια μονάδα στυλό στο σύστημά σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα 0X800703ee στα Windows. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό το σφάλμα να οφείλεται σε διένεξη μεταξύ του λογισμικού του καυστήρα σας και της εξωτερικής συσκευής που χρησιμοποιείται. Ως εκ τούτου, πρέπει να διαγράψετε το πρόγραμμα οδήγησης φίλτρου στο σύστημά σας από τον Επεξεργαστή Μητρώου, όπως φαίνεται στα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Εισαγάγετε regedit στο πεδίο και κάντε κλικ στο OK.

3. Εισαγάγετε την ακόλουθη διαδρομή στη γραμμή πλοήγησης και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο, όπως φαίνεται παρακάτω.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

4. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο αρχείο 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 από τη λίστα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εξαγωγή και μεταφέρετε τα αρχεία σας σε κατάλληλη τοποθεσία για να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αρχείο 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318.

6. Εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στα LowerFilters και UpperFilters ένα προς ένα.

7. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος, όπως φαίνεται.

8. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ελέγξετε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στο σύστημα μπορεί να είναι ένας από τους πρώτους λόγους για να προκαλέσει το σφάλμα για ένα αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε ή να αντιγράψετε. Το Antivirus διατηρεί έναν έλεγχο ασφαλείας στα αρχεία κατά την επεξεργασία τους. Και αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος, το 0X800703ee μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας. Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή στο σύστημά σας ενώ επεξεργάζεστε το αρχείο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10 για να μάθετε όλα τα βήματα που απαιτούνται για να το κάνετε και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα επιδιορθώθηκε ή όχι στη συνέχεια.

Μέθοδος 7: Επανεκκινήστε την υπηρεσία Windows Update

Ο λόγος για τον οποίο τα αρχεία δεν μπορούν να μεταφερθούν από ή προς μια εξωτερική συσκευή οφείλεται κυρίως σε ένα πρόβλημα με την υπηρεσία ενημέρωσης των Windows. Η επανεκκίνηση έχει φανεί ότι ακυρώνει το σφάλμα για πολλούς χρήστες.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R για να εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc στο πεδίο του πλαισίου διαλόγου και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε δεξί κλικ στο Windows Update από τη λίστα, όπως φαίνεται.

4. Κάντε κλικ στις Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

5. Ορίστε τον τύπο εκκίνησης ως Απενεργοποιημένο και κάντε κλικ στο OK, όπως επισημαίνεται παρακάτω.

6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 4 όπως υποδεικνύονται σε αυτήν τη μέθοδο.

7. Τέλος, ορίστε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματο και κάντε κλικ στο OK.

Μέθοδος 8: Απεγκατάσταση του προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Κάθε σύστημα έχει ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που εκτελείται στο παρασκήνιο, το οποίο βοηθά στην επαναφορά και αποθήκευση αρχείων για μελλοντική χρήση. Μερικές φορές, κατά την αντιγραφή ενός αρχείου προς ή από μια εξωτερική συσκευή, τέτοια προγράμματα μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς του αρχείου. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με την απεγκατάσταση του προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και την επανεκκίνηση του συστήματος. Εάν συμβαίνει αυτό με εσάς, μπορείτε να εκτελέσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl στο δεδομένο πεδίο και κάντε κλικ στο OK, όπως φαίνεται.

3. Εντοπίστε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από τη λίστα.

4. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στην επιλογή Uninstall, όπως φαίνεται.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 9: Εκτελέστε Εκκαθάριση δίσκου

Η εκκίνηση προγραμμάτων ή αρχείων οδηγεί σε προσωρινά αρχεία που αποθηκεύονται στους δίσκους. Αυτά τα αρχεία συσσωρεύονται για να γίνουν σφάλμα κατά την αντιγραφή ενός αρχείου από ή από μια εξωτερική συσκευή στο σύστημά σας. Ως εκ τούτου, ο καθαρισμός του δίσκου είναι σημαντικός για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για τον καθαρισμό του δίσκου στο σύστημά σας.

1. Πληκτρολογήστε Disk Cleanup στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Open.

2. Επιλέξτε τη μονάδα που θέλετε να καθαρίσετε από το αναπτυσσόμενο μενού Disk Cleanup : Drive Selection, όπως φαίνεται.

3. Επιλέξτε τα Αρχεία προς διαγραφή και κάντε κλικ στο OK.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε τις αλλαγές.

Μέθοδος 10: Εκτελέστε Clean Boot

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν έχει επιλύσει το σφάλμα 0X800703ee Windows 10 που εμφανίζεται, ήρθε η ώρα να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση στο σύστημά σας. Διαβάστε και ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης καθαρής εκκίνησης στα Windows 10 και δείτε εάν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα για εσάς.

Μέθοδος 11: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν έχετε τελειώσει και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε το σύστημα. Η διένεξη λογισμικού μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για το σφάλμα. Και με μια υγιή επαναφορά συστήματος, μπορείτε να απαλλαγείτε από το σφάλμα οριστικά. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 για να μάθετε όλα τα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη διόρθωση του ζητήματος που θέλετε.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι σημαίνει με το σφάλμα 0X800703ee;

Απ. Το σφάλμα 0X800703ee είναι ένας κωδικός σφάλματος που δείχνει ότι ο τόμος για ένα αρχείο έχει τροποποιηθεί εξωτερικά. Έτσι, το ανοιγμένο αρχείο δεν είναι πλέον έγκυρο στην οθόνη του συστήματός σας όταν προσπαθείτε να αντιγράψετε ένα αρχείο προς ή από μια εξωτερική συσκευή.

Ε2. Εμφανίζεται το σφάλμα 0X800703ee στα Windows 10;

Απ. Το σφάλμα 0X800703ee εμφανίζεται στα Windows 7, 8.1 και 10. Δεν αφορά συγκεκριμένα τα Windows 10 με κανέναν τρόπο.

Ε3. Καταστρέφει το σύστημά μου η αντιγραφή ενός αρχείου από εξωτερική συσκευή;

Απ. Ναί. Η αντιγραφή ενός αρχείου χρησιμοποιώντας μια εξωτερική συσκευή, όπως μια κάρτα SD ή μια μονάδα στυλό, μπορεί να καταστρέψει το σύστημά σας, εάν η συσκευή έχει καταστραφεί από σφάλμα. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα προστασίας από ιούς ή σαρώνοντας τη συσκευή πριν από τη μεταφορά του αρχείου. Διαβάστε ξανά αυτό το άρθρο από την αρχή για να λύσετε αμέσως τις αμφιβολίες σας.

Q4. Πώς μπορώ να αποτρέψω την επανεμφάνιση του σφάλματος 0X800703ee;

Απ. Εάν βλέπετε το σφάλμα στο σύστημά σας κάθε φορά που μεταφέρετε ένα αρχείο προς ή από μια εξωτερική συσκευή, τότε συνιστάται να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση στο σύστημά σας. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω σε αυτό το άρθρο για να αποτρέψετε την επανάληψη αυτού του σφάλματος.

Q5. Μπορεί η ενημέρωση των Windows να είναι ένας λόγος πίσω από το σφάλμα 0x800703ee στο σύστημά μου;

Απ. Ναί. Μια κατεστραμμένη ενημέρωση των Windows μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τον κωδικό σφάλματος στο σύστημά σας. Μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα ενημερώνοντας ξανά τα Windows με μια έκδοση χωρίς σφάλματα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν μια πολύ καλή βοήθεια για να μάθετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0X800703ee στα Windows 10 και σε άλλες εκδόσεις επίσης. Πείτε μας ποια από τις μεθόδους ήταν μια σωτήρια χάρη για εσάς. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Πώς να ελέγξετε τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης σε iPhone ή iPad