Διορθώστε το σφάλμα «Ο τρόπος πληρωμής σας απορρίφθηκε» στο App Store

Το App Store και το iTunes, χωρίς προφανή λόγο, θα σταματήσουν να δέχονται τη χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα. Μια κάρτα που προηγουμένως δεν είχατε πρόβλημα να χρησιμοποιήσετε για την αγορά εφαρμογών, τραγουδιών ή ταινιών θα σταματήσει να λειτουργεί και το App Store απλώς σας λέει “Ο τρόπος πληρωμής σας απορρίφθηκε”. Στη συνέχεια, σας ζητά να ενημερώσετε τα στοιχεία χρέωσής σας. Κάνοντας αυτό, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα διορθωθεί το πρόβλημα. Εάν η ενημέρωση των στοιχείων χρέωσής σας δεν διορθώσει το σφάλμα “Ο τρόπος πληρωμής σας απορρίφθηκε”, βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Το App Store και το iTunes δεν παρέχουν περαιτέρω οδηγίες, αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Βασικοί έλεγχοι

Αρχικά, ας αφαιρέσουμε το απολύτως προφανές. Συγουρεύομαι;

  Πώς να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη περιοχή στους Χάρτες Google

Η κάρτα σας είναι έγκυρη και εντός της ημερομηνίας λήξης της.
Ενημερώσατε τα στοιχεία χρέωσής σας και είναι ακριβή.
Υποθέτουμε ότι αυτή είναι μια κάρτα που έχει λειτουργήσει στο παρελθόν. Εάν είναι ολοκαίνουργιο, εξετάστε το ενδεχόμενο να καλέσετε την τράπεζά σας για να επιβεβαιώσετε ότι θα λειτουργήσει ή ότι είναι εξουσιοδοτημένο για ηλεκτρονικές αγορές. Μια νέα κάρτα μπορεί να χρειαστεί να έχει ρητή εξουσιοδότηση για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρήματα στον λογαριασμό σας. Θα πρέπει, ιδανικά, να έχετε λίγο παραπάνω από το ποσό που θέλετε να αγοράσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αγοράσετε μια εφαρμογή 0,99 $, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 5 $ ή 10 $ στον λογαριασμό σας.
Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν όρια συναλλαγών στην κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Εάν έχετε ήδη υπερβεί το όριο της ημέρας, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε μια αγορά.
Προσπαθήστε σε δύο διαφορετικές ώρες της ημέρας να κάνετε μια αγορά. Το σφάλμα μπορεί να είναι από την πλευρά του διακομιστή της τράπεζάς σας.

  Πώς η «Ενοποιημένη μνήμη» επιταχύνει τους M1 ARM Mac της Apple

Εάν περάσατε από τους παραπάνω ελέγχους αλλά εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα “Η μέθοδος πληρωμής σας απορρίφθηκε”, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.

Αγορά μέσω iTunes

Δοκιμάστε να αγοράσετε την εφαρμογή ή να πληρώσετε τη συνδρομή σας από το iTunes. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει και το iTunes απορρίψει επίσης τη μέθοδο πληρωμής, επιστρέψτε στη συσκευή σας iOS.

Αφαίρεση και προσθήκη πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας

Ανοίξτε την εφαρμογή App Store. Στην καρτέλα Προτεινόμενα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το Apple ID σας. Επιλέξτε «Προβολή Apple ID». Πατήστε «Στοιχεία πληρωμής» στην οθόνη «Λογαριασμός».

  Πώς να μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού στους Χάρτες Google

Υποθέτουμε ότι έχετε ήδη ενημερώσει τα στοιχεία χρέωσής σας μία φορά και δεν λειτούργησε. Στην παρακάτω οθόνη, πατήστε «Κανένα» στην ενότητα «Τύπος πληρωμής». Είναι στην κορυφή. Επιλέξτε «Καμία» και αφήστε τα στοιχεία χρέωσής σας να διαγραφούν. Η διεύθυνση θα παραμείνει, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Στη συνέχεια, αποσυνδεθείτε από το App Store και συνδεθείτε ξανά. Προσθέστε ξανά τον τρόπο πληρωμής σας και, στη συνέχεια, αγοράστε την εφαρμογή που θέλετε να κατεβάσετε. Θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

Αυτή είναι μια μέθοδος που δοκίμασα μόνος μου αφού έλαβα το σφάλμα “Ο τρόπος πληρωμής σας απορρίφθηκε” για μήνες. Έλυσε το πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά, ωστόσο, μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη λύση εκεί έξω, αλλά είναι αυτή που προσωπικά έχω δοκιμάσει με επιτυχία.