Διορθώστε το σφάλμα εφαρμογής Esrv.exe στα Windows 10

Τι θα λέγατε για ένα σφάλμα που θα εμφανιζόταν κάθε φορά που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή στον υπολογιστή σας Windows 10; Δεν είναι το είδος του μηνύματος σφάλματος που θα θέλατε να δείτε εάν εκτελείτε μια αυστηρή προθεσμία. Σας εμφανίστηκε το μήνυμα στο παράθυρο διαλόγου σχετικά με το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe; Κάνοντας κλικ στο κουμπί ΟΚ ή Κλείσιμο θα κλείσει το μήνυμα σφάλματος, αλλά και πάλι δεν θα έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή που προσπαθείτε να εκκινήσετε. Το σφάλμα εφαρμογής εκκίνησης esrv.exe προκαλείται λόγω λανθασμένης διαμόρφωσης στον υπολογιστή. Διαβάστε το άρθρο και εφαρμόστε τις μεθόδους στο άρθρο για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe στα Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής Esrv.exe στα Windows 10

Το Intel Driver Update είναι ένα λογισμικό που ελέγχει για τις διαθέσιμες ενημερώσεις στον υπολογιστή για προγράμματα οδήγησης, chipset κ.λπ. Η εφαρμογή ονομάζεται πλέον Intel Driver & Support Assistance και το esrv.exe είναι ένα σφάλμα που σχετίζεται με την ακατάλληλη κατάργηση της εφαρμογής στον υπολογιστή. Εάν η εφαρμογή αφαιρεθεί από τον υπολογιστή και δεν απεγκατασταθεί πλήρως, ενδέχεται να λάβετε το σφάλμα esrv.exe καθώς τα κλειδιά εκκίνησης εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στον υπολογιστή. Το μήνυμα σφάλματος θα εμφανιστεί κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια εφαρμογή που εξακολουθεί να χρειάζεται πρόσβαση στην εφαρμογή Intel DSA. Οι πιθανές αιτίες για το σφάλμα εφαρμογής στον υπολογιστή παρατίθενται παρακάτω σε αυτήν την ενότητα.

  • Ξεπερασμένα Windows- Εάν τα Windows στον υπολογιστή σας είναι παλιά, μπορεί να δείτε το σφάλμα εφαρμογής.

  • Εσφαλμένη κατάργηση του βοηθητικού προγράμματος Intel Driver Updater- Εάν δεν έχετε καταργήσει ή απεγκαταστήσει σωστά το βοηθητικό πρόγραμμα Intel Driver Updater, ενδέχεται να δείτε το σφάλμα esrv.exe να εμφανίζεται πολλές φορές.

  • Ζητήματα με το βοηθητικό πρόγραμμα Intel Driver Updater- Τα προβλήματα στο βοηθητικό πρόγραμμα Intel Driver Updater ενδέχεται να σας προκαλέσουν το σφάλμα εφαρμογής στον υπολογιστή σας.

  • Ζητήματα με τα κλειδιά μητρώου και τις υπηρεσίες στον υπολογιστή- Τα ζητήματα στον Επεξεργαστή Μητρώου και στις Τοπικές Υπηρεσίες στον υπολογιστή μπορεί να προκαλέσουν σφάλμα στην εφαρμογή.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Η πρώτη προσέγγιση για την επίλυση του σφάλματος εφαρμογής esrv.exe στον υπολογιστή σας είναι να δοκιμάσετε τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που εξηγούνται εδώ.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε τα προβλήματα που οφείλονται σε μικρές δυσλειτουργίες στον υπολογιστή. Πατήστε το πλήκτρο Windows, κάντε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία και κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση στο μενού που εμφανίζεται για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

2. Ενημέρωση των Windows: Εάν τα Windows στον υπολογιστή σας είναι παλιά, πρέπει να ενημερώσετε τα Windows στον υπολογιστή σας, με την οποία μπορείτε να επιλύσετε το σφάλμα της εφαρμογής. Ακολουθήστε τις μεθόδους που δίνονται στον σύνδεσμο εδώ για να ελέγξετε για ενημερώσεις των Windows και να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

3. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία VPN: Εάν χρησιμοποιείτε τον ιστό, πρέπει να προστατεύσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο με έναν πελάτη VPN όπως το NordVPN. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με το πώς να αποκτήσετε έναν λογαριασμό NordVPN και να εγκαταστήσετε το VPN Client στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν τα αρχεία στον υπολογιστή σας είναι μολυσμένα, ίσως χρειαστεί να σαρώσετε για απειλές ιών και να διορθώσετε τα αρχεία για να επιλύσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe.

4. Χρησιμοποιήστε το Windows Defender Offline Scan Utility: Εάν υπάρχουν μερικά αρχεία κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να λάβετε το σφάλμα εφαρμογής. Μπορείτε να σαρώσετε τα αρχεία και να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία για να διορθώσετε το πρόβλημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Windows Defender Offline Scan για να σαρώσετε τα αρχεία και ο σύνδεσμος που δίνεται εδώ εξηγεί τη διαδικασία του ίδιου.

5. Εκτελέστε τη σάρωση SFC: Μια άλλη επιλογή για τη σάρωση των αρχείων και τον έλεγχο για κατεστραμμένα αρχεία είναι η χρήση της σάρωσης SFC ή του Έλεγχου αρχείων συστήματος. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε τη μέθοδο σάρωσης των αρχείων χρησιμοποιώντας την εντολή SFC στον υπολογιστή σας.

Το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe οφείλεται στο βοηθητικό πρόγραμμα Intel Driver Updater, επομένως οι ενημερώσεις κώδικα που σχετίζονται με το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών Intel μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

6. Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης γραφικών Intel: Εφόσον το σφάλμα εφαρμογής επικεντρώνεται κυρίως στην κάρτα γραφικών Intel, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για να διορθώσετε το πρόβλημα στον υπολογιστή σας. Διαβάστε το άρθρο για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας.

7. Επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης γραφικών Intel: Μια άλλη επιλογή για την επίλυση προβλημάτων στο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών Intel για την επίλυση του σφάλματος της εφαρμογής είναι να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Διαβάστε τη μέθοδο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας.

8. Εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο πλαίσιο .NET: Μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο πλαίσιο .NET στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο για το πλαίσιο .NET στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη .NET Framework 4.8 Runtime για να εγκαταστήσετε το πλαίσιο στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημα.

9. Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος: Εάν δεν λαμβάνατε το σφάλμα σε προηγούμενη ρύθμιση και λαμβάνετε το σφάλμα αφού έχετε τροποποιήσει μερικά στοιχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε προηγούμενη έκδοση. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τη μέθοδο εκτέλεσης επαναφοράς συστήματος στον υπολογιστή σας για επαναφορά του υπολογιστή σας σε προηγούμενη λειτουργική ρύθμιση.

10. Επαναφορά υπολογιστή: Μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή για να διορθώσετε το πρόβλημα με το αρχείο esrv.exe και να επαναφέρετε τον υπολογιστή με τα προεπιλεγμένα στοιχεία. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 2: Μετονομασία αρχείων esrv.exe

Τα αρχεία esrv.exe στον υπολογιστή σας μπορούν να μετονομαστούν για να διορθωθεί το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe. Η μέθοδος είναι απλή και τα βήματα για να κάνετε το ίδιο εξηγούνται σε αυτήν την ενότητα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows+ E μαζί για να εκκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Εντοπίστε το αρχείο esrv.exe ακολουθώντας τη διαδρομή τοποθεσίας όπως περιγράφεται εδώ.

C:Program FilesIntelMedia SDK

3. Επιλέξτε το αρχείο esrv.exe, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και κάντε κλικ στην επιλογή Μετονομασία στη λίστα.

4. Μετονομάστε το αρχείο σε esrv.old και πατήστε το πλήκτρο Enter για να μετονομάσετε το αρχείο.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια στο παράθυρο προτροπής UAC για να εκχωρήσετε δικαιώματα στον Διαχειριστή να μετονομάσει το αρχείο.

Μέθοδος 3: Επαλήθευση των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης

Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης στον υπολογιστή σας, τα ζητήματα στον υπολογιστή σας ενδέχεται να έχουν προκαλέσει το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe. Η παρακάτω μέθοδος θα ελέγξει τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης και θα διορθώσει τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ελέγξετε για τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στον υπολογιστή σας.

netsh winhttp show proxy

Σημείωση: Εάν υπάρχουν προβλήματα με τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης, θα σας ζητηθεί στη γραμμή εντολών.

Μέθοδος 4: Τροποποίηση ρυθμίσεων συμβατότητας της εφαρμογής

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε την εφαρμογή στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία συμβατότητας για να αποφύγετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + D ταυτόχρονα για να προβάλετε την επιφάνεια εργασίας και να επιλέξετε την εφαρμογή Steam.

2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Steam και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες στη λίστα που είναι διαθέσιμη.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα στο παράθυρο Ιδιότητες Steam και επιλέξτε την επιλογή Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για στην ενότητα λειτουργία συμβατότητας. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο κουμπί OK

Μέθοδος 5: Τροποποίηση προγράμματος οδήγησης και υποστήριξης της Intel

Η τροποποίηση της εφαρμογής Intel Driver Update Utility μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα με το σφάλμα εφαρμογής. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ακολουθήσετε τις μεθόδους που δίνονται παρακάτω για να διορθώσετε το σφάλμα.

Βήμα I: Απεγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης Intel

Πρέπει να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή Intel Driver Utility στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος.

3. Επιλέξτε την εφαρμογή Intel® Driver & Support Assistant και κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall στην επάνω γραμμή.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall (Κατάργηση εγκατάστασης) στο παράθυρο Intel® Driver & Support Assistant Setup.

5. Θα δείτε ένα παράθυρο Uninstall Complete μετά την ολοκλήρωση της απεγκατάστασης της εφαρμογής Intel DSA και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Βήμα II: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης και υποστήριξη υποστήριξης της Intel

Πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Intel Driver & Support Assistance για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe στον υπολογιστή σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Google Chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο για το Intel Driver & Support Assistance και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη τώρα.

3. Κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο Intel-Driver-and-Support-Assistance.exe για να εκτελέσετε το αρχείο.

4. Επιλέξτε το πλαίσιο στη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΔΕΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ INTEL και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

5. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή για να αποδεχτείτε το Πρόγραμμα Βελτίωσης Υπολογιστών.

Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Απόρριψη εάν δεν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Βελτίωσης.

6. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης.

Μέθοδος 6: Τροποποίηση LoadAppInit_DLLs

Το κατεστραμμένο κλειδί στον Επεξεργαστή Μητρώου για την εφαρμογή Intel DSA πρέπει να τροποποιηθεί για να επιλυθεί το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Registry Editor και κάντε κλικ στο Open.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

3. Μεταβείτε στο φάκελο των Windows μεταβαίνοντας στη δεδομένη διαδρομή στον Επεξεργαστή Μητρώου.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWindows 

4. Επιλέξτε το κλειδί LoadAppInit_DLLs στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και κάντε διπλό κλικ στο κλειδί.

Σημείωση: Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο κλειδί LoadAppInit_DLLs και να επιλέξετε την επιλογή Τροποποίηση… στο μενού.

5. Στο παράθυρο Επεξεργασία τιμής DWORD (32-bit), πληκτρολογήστε την τιμή 0 στη γραμμή δεδομένων Τιμή και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να τροποποιήσετε την τιμή του κλειδιού.

Μέθοδος 7: Τροποποίηση υπηρεσιών

Οι κατεστραμμένες υπηρεσίες στον υπολογιστή σας πρέπει να απενεργοποιηθούν για να διορθωθεί το σφάλμα εφαρμογής. Μπορείτε να επανεκκινήσετε την υπηρεσία αφού επιλυθεί το πρόβλημα στον υπολογιστή σας.

Επιλογή I: Διακοπή της υπηρεσίας Intel Updater Service

Πρέπει να διακόψετε τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το βοηθητικό πρόγραμμα Intel Driver & Support Assistance για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εκκινήσετε την εφαρμογή Υπηρεσίες.

3. Επιλέξτε την υπηρεσία Intel(R) Driver & Support Assistant Driver στη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Stop στην επιλογή Stop the service για να διακόψετε την υπηρεσία Intel DSA.

Σημείωση 1: Μπορείτε να επανεκκινήσετε την υπηρεσία Intel DSA κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη στην επιλογή Έναρξη της υπηρεσίας.

Σημείωση 2: Εάν δείτε το User Energy Server Service queencreek να εκτελείται στον υπολογιστή σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία ακολουθώντας τα βήματα αυτής της μεθόδου.

Επιλογή II: Απενεργοποίηση υπηρεσιών με χρήση αρχείων esrv.exe

Πρέπει να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τα αρχεία esrv.exe για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε services.msc και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε την εφαρμογή Υπηρεσίες.

2. Επιλέξτε την Υπηρεσία Αναφοράς χρήσης συστήματος της Intel, κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες στο μενού.

3. Στο παράθυρο Intel System Usage Report Service Properties, επιλέξτε Disabled στον τύπο εκκίνησης και κάντε κλικ στα κουμπιά Apply και OK για να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία.

Σημείωση: Εάν δείτε τη διαθέσιμη υπηρεσία λογισμικού Intel SUR QC, πρέπει να απενεργοποιήσετε και την υπηρεσία.

Μέθοδος 8: Χρησιμοποιήστε το λογισμικό Autoruns

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτου κατασκευαστή όπως το Autoruns για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe στα Windows 10. Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαγραφή όλων των αρχείων esrv.exe στον υπολογιστή σας και σας βοηθά να διορθώσετε το πρόβλημα εύκολα.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

2. Ανοίξτε τον επίσημο ιστότοπο για το λογισμικό Autoruns και κάντε κλικ στον σύνδεσμο Λήψη Autoruns και Autorunsc για λήψη της εφαρμογής.

3. Αποσυμπιέστε το ληφθέν αρχείο αρχειοθέτησης χρησιμοποιώντας λογισμικό αποσυμπίεσης όπως το WinZip και εξαγάγετε όλα τα αρχεία στο φάκελο Downloads στην Εξερεύνηση των Windows στον υπολογιστή σας.

4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .exe στο φάκελο για να εκτελέσετε το εκτελέσιμο αρχείο Autoruns και περιμένετε μέχρι να φορτωθούν όλα τα αρχεία στην εφαρμογή.

5. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + F μαζί για να ανοίξετε το παράθυρο Εύρεση, πληκτρολογήστε esrv.exe στη γραμμή Find what και κάντε κλικ στο κουμπί Εύρεση επόμενου.

6. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο esrv.exe και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή στη λίστα. Διαγράψτε όλα τα αρχεία esrv.exe που επισημαίνονται στην εφαρμογή με παρόμοιο τρόπο.

7. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να κλείσετε την εφαρμογή Autoruns και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το σφάλμα της εφαρμογής.

***

Το άρθρο είναι ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του σφάλματος εφαρμογής esrv.exe στα Windows 10. Εάν έχετε σημειώσει το σφάλμα εφαρμογής εκκίνησης esrv.exe, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο για να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής esrv.exe Windows 10. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω ενότητα σχολίων στο άρθρο για να μας ενημερώσετε για τις προτάσεις και τις απορίες που σχετίζονται με το θέμα.

  Πώς να βρείτε τη θέση εγγραφής του Microsoft Teams