Διορθώστε το σφάλμα Εξερεύνηση αρχείων Windows 10 Working on it

Το File Explorer είναι ένα από τα κύρια προγράμματα των Windows. Οργανώνει όλα τα αρχεία και τους φακέλους για εύκολη πρόσβαση στους χρήστες. Για αύξηση της αποτελεσματικότητας, η Εξερεύνηση αρχείων ανοίγει στη σελίδα Γρήγορης πρόσβασης στα Windows 10 από προεπιλογή. Δεν είναι οποιαδήποτε τοποθεσία, αλλά απλώς μια σελίδα που εμφανίζει αρχεία που άνοιξαν ή τροποποιήθηκαν πρόσφατα από χρήστες. Ωστόσο, μερικές φορές στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10 που εργάζονται σε αυτήν, ενδέχεται να εμφανιστεί μήνυμα στη σελίδα Γρήγορης πρόσβασης. Μπορεί να είναι ενοχλητικό καθώς σας εμποδίζει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία και μπορεί να παγώσει την Εξερεύνηση αρχείων για κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το αργό πρόβλημα της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10 που εργάζονται σε αυτό και το πρόβλημα της μη απόκρισης του Windows 10 File Explorer που εργάζεται σε αυτό.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Windows 10 File Explorer που λειτουργεί σε αυτό

Το File Explorer είναι γενικά αξιόπιστο χωρίς προβλήματα, επομένως είναι δύσκολο να καταλάβουμε τον λόγο πίσω από το σφάλμα Working on it. Εδώ είναι μερικές πιθανές αιτίες του.

  • Ζήτημα γρήγορης πρόσβασης: Η σελίδα γρήγορης πρόσβασης ενημερώνει συνεχώς το περιεχόμενό της καθώς οι χρήστες ανοίγουν συνεχώς νέα αρχεία και φακέλους. Μπορεί να προκαλέσει την επιβράδυνση της Εξερεύνησης αρχείων και να δώσει μήνυμα εργασίας σε αυτό.

  • Αρχεία προσωρινής μνήμης: Κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης μπορεί να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα.

  • Σφάλματα: Ορισμένες μικρές δυσλειτουργίες προγράμματος ή τεχνικά προβλήματα στο File Explore θα μπορούσαν επίσης να είναι ο λόγος για αυτό το ζήτημα.

Αφού κατανοήσουμε τι προκαλεί το σφάλμα Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10 Working on it, ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Θα ξεκινήσουμε με ορισμένες βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων και θα προχωρήσουμε σε πολύπλοκες προς το τέλος.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Συνιστούμε να ξεκινήσετε με αυτές τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων. Γενικά, κάνουν το κόλπο και επιδιορθώνουν ζητήματα όπως η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10 που εργάζονται σε αυτό δεν ανταποκρίνεται.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Πολλά μικρά σφάλματα στον υπολογιστή με Windows μπορούν να επιλυθούν με απλή επανεκκίνηση του υπολογιστή. Διορθώνει δυσλειτουργίες και σφάλματα και ανανεώνει τον υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης του υπολογιστή με Windows και να ελέγξετε εάν επιλύει το πρόβλημα.

2. Ελέγξτε για ενημερώσεις των Windows: Η εκτέλεση μιας παλιάς έκδοσης των Windows μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα συστήματος και σφάλματα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για Λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 και ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows. Ελέγξτε εάν διορθώνει το πρόβλημα της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10 που εργάζονται σε αυτό.

Μέθοδος 2: Τροποποίηση της προεπιλεγμένης σελίδας του File Explorer

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Εξερεύνηση αρχείων ανοίγει στη σελίδα Γρήγορης πρόσβασης από προεπιλογή και πώς μπορεί να προκαλέσει αργό χρόνο απόκρισης για την εργασία των Windows 10. Η αλλαγή της προεπιλεγμένης σελίδας εκκίνησης του File Explorer σε Αυτός ο υπολογιστής μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή κάνοντας κλικ στην επιλογή Προβολή που υπάρχει στην επάνω αριστερή γωνία.

3. Στην καρτέλα Προβολή, κάντε κλικ στο Επιλογές όπως φαίνεται. Θα ανοίξει το παράθυρο Επιλογές φακέλου.

4. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Open File Explorer to: και επιλέξτε This PC.

5. Κάντε κλικ στο Apply και στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

6. Κλείστε την Εξερεύνηση αρχείων.

Τώρα όταν ανοίξετε ξανά την Εξερεύνηση αρχείων Αυτή η σελίδα υπολογιστή θα εμφανίζεται αντί για τη Γρήγορη πρόσβαση.

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, επιστρέψτε στις Επιλογές φακέλου και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού της Εξερεύνησης αρχείων στην ενότητα Απόρρητο. Μετά από αυτό κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ. Θα διαγράψει όλη την πρόσφατη δραστηριότητα από τη σελίδα Γρήγορης πρόσβασης και θα την ξεκινήσει εκ νέου. Μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 3: Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του File Explorer

Η προσωρινή μνήμη και άλλα προσωρινά αρχεία μπορεί να καταστραφούν και να προκαλέσουν δυσλειτουργία των προγραμμάτων. Τα κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης του File Explorer ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα η Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10 να επιλύσει το πρόβλημα. Μπορείτε να το διορθώσετε εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του File Explorer. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε %AppData% και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε τον φάκελο Περιαγωγής.

3. Στο φάκελο Περιαγωγή, μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή.

C:UsersACERAppDataRoamingMicrosoftWindowsRecent

4. Επιλέξτε όλα τα αρχεία στο φάκελο Πρόσφατα στοιχεία πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + A μαζί.

5. Αφού επιλέξετε όλα τα αρχεία, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο και επιλέξτε Διαγραφή για να διαγράψετε όλα τα αρχεία.

Αυτό θα διαγράψει όλα τα αρχεία προσωρινής μνήμης του File Explorer. Ελέγξτε εάν το πρόβλημα της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10 επιλύθηκε.

Μέθοδος 4: Βελτιστοποίηση φακέλων

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι μπόρεσαν να διορθώσουν αυτό το ζήτημα βελτιστοποιώντας τους φακέλους που εμφάνιζαν το σφάλμα Working on it, για Γενικά στοιχεία. Εμφανίζει όλα τα αρχεία χωρίς ειδική επιλογή προβολής και είναι η πλέον κατάλληλη για φακέλους που περιέχουν διάφορους τύπους αρχείων. Μπορεί να φορτώσει τα περιεχόμενα του φακέλου πολύ πιο γρήγορα, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα. Εδώ είναι πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα φάκελο στον οποίο αντιμετωπίζετε το σφάλμα του File Explorer που εργάζεται πάνω του και επιλέξτε Ιδιότητες. Θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Προσαρμογή και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού παρακάτω Βελτιστοποίηση αυτού του φακέλου για: και επιλέξτε Γενικά στοιχεία.

Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο με την ένδειξη Εφαρμογή αυτού του προτύπου σε όλους τους υποφακέλους, εάν θέλετε αυτή η βελτιστοποίηση να εφαρμοστεί σε άλλους φακέλους εντός προβληματικού φακέλου.

3. Κάντε κλικ στο Apply και στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Ελέγξτε εάν το αργό πρόβλημα της Εξερεύνησης αρχείων των Windows 10 επιλύθηκε.

Σημείωση: Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε να κλείσετε όλες τις διαδικασίες που είναι συνδεδεμένες στο OneDrive μεταβαίνοντας στη Διαχείριση εργασιών και χρησιμοποιώντας την επιλογή Τέλος εργασίας. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για να τερματίσετε την εργασία στη Διαχείριση εργασιών.

Μέθοδος 5: Επαναφορά ευρετηρίου αναζήτησης

Τα Windows αποθηκεύουν όλες τις αναζητήσεις μας σε ένα ευρετήριο για να παρέχουν γρήγορα και αποτελεσματικά αποτελέσματα αναζήτησης. Μερικές φορές η φόρτωση αυτού του ευρετηρίου μπορεί να επιβραδύνει την Εξερεύνηση αρχείων και να προκαλέσει το συζητούμενο σφάλμα. Μπορείτε να επαναφέρετε αυτό το ευρετήριο και να καταργήσετε όλες τις προηγούμενες αναζητήσεις, ώστε να φορτώνεται πιο γρήγορα. Μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

2. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Επιλογές ευρετηρίου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους. Επιβεβαιώστε τυχόν προτροπές που εμφανίζονται. Θα ανοίξει το παράθυρο Advanced Options.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Rebuild δίπλα στο Delete and rebuild index στην ενότητα Troubleshooting.

5. Κάντε κλικ στο OK στο μήνυμα επιβεβαίωσης και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακατασκευής.

Μέθοδος 6: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Η επιλογή Επαναφορά Συστήματος θα επαναφέρει τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του και θα εκτελέσει την Εξερεύνηση αρχείων όπως συνήθιζε στη συγκεκριμένη έκδοση προτού αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την επεξεργασία του. Μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τον οδηγό μας για τη χρήση της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10. Αυτό θα πρέπει τελικά να επιλύσει το σφάλμα Windows 10 File Explorer που εργάζεται σε αυτό.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν άλλες μέθοδοι δεν έχουν λειτουργήσει για εσάς.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα Windows 10 File Explorer που εργάζεται σε αυτό. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.

  9 τρόποι για να ανοίξετε το PowerShell στα Windows 10