Διορθώστε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80d02002

Η ενημέρωση των Windows είναι τόσο απαραίτητη όσο και για να γίνει το έγκαιρο σέρβις ενός αυτοκινήτου. Νέες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα Windows κυκλοφορούν έγκαιρα για βελτίωση των δυνατοτήτων του, για καλύτερη λειτουργία και για γρήγορα αποτελέσματα. Οι ενημερώσεις των Windows είναι επίσης γνωστό ότι ανακαλύπτουν τρωτά σημεία ασφαλείας και διορθώνουν κενά που μπορεί να βλάψουν το σύστημά σας. Επομένως, το να μην επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση για τα Windows σημαίνει ότι βάζετε το σύστημά σας σε κίνδυνο άγνωστων επιθέσεων. Ωστόσο, η ενημέρωση των Windows δεν είναι επίσης τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Ορισμένοι χρήστες υπολογιστών αντιμετωπίζουν σφάλμα ενημέρωσης 0x80d02002 κατά την εγκατάσταση ενός. Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, τότε ο οδηγός μας για το πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80d02002 θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Στον σημερινό μας οδηγό, θα διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους τα Windows 10 δεν μπορούν να ενημερώσουν και επίσης τι είναι το σφάλμα 0x80d02002. Επομένως, εάν ανυπομονείτε για κάποιες δοκιμασμένες και δοκιμασμένες επιδιορθώσεις για την αποτυχία εγκατάστασης της ενημέρωσης των Windows 10, ας ξεκινήσουμε αμέσως.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80d02002

Εδώ, έχουμε δείξει όλες τις μεθόδους επίλυσης Windows 10 δεν είναι δυνατή η ενημέρωση του σφάλματος 0x80d02002 στον υπολογιστή σας.

Τι είναι το Σφάλμα 0x80d02002;

Το σφάλμα 0x80d02002 είναι γνωστό ως σφάλμα ενημέρωσης των Windows. Το σφάλμα σχετίζεται με μια αποτυχημένη ενημέρωση των Windows. Συνήθως αντιμετωπίζεται όταν υπάρχουν ορισμένα ζητήματα κατά την εγκατάσταση μιας νέας ενημέρωσης. Οι χρήστες των Windows λαμβάνουν αυτό το σφάλμα όταν προσπαθούν να εγκαταστήσουν μια νέα έκδοση των Windows, όπως το Build 10074, το Build 10130 και άλλα. Λόγω του κωδικού σφάλματος 0x80d02002, οι χρήστες υπολογιστών δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μια ενημέρωση.

Λόγοι πίσω από το σφάλμα ενημέρωσης 0x80d02002

Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που είναι γνωστό ότι προκαλούν το σφάλμα ενημέρωσης 0x80d02002.

  • Μια παλιά έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών είναι ο πρώτος λόγος που προκαλεί το σφάλμα.
  • Οι λανθασμένες τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας του συστήματός σας μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλμα αποτυχίας ενημέρωσης.
  • Η ασυμβατότητα του λογισμικού των Windows που προσπαθείτε να ενημερώσετε με το σύστημά σας μπορεί να είναι ένα άλλο σημείο ενεργοποίησης.
  • Τα κατεστραμμένα στοιχεία ενημέρωσης των Windows μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σφάλμα 0x80d02002.
  • Ο επόμενος πιθανός λόγος πίσω από το σφάλμα μπορεί επίσης να είναι η ασυμβατότητα μιας εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.
  • Η μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό από ιούς στο σύστημά σας μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το σφάλμα.
  • Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το σφάλμα μπορεί να είναι μια ασταθής σύνδεση στο Διαδίκτυο.
  Διορθώστε το Logitech G533 Mic που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Όσο συνηθισμένο είναι να λαμβάνετε αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας, τόσο εύκολο είναι να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας μερικές απλές και αποτελεσματικές μεθόδους. Ας διερευνήσουμε αυτές τις μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε εύκολα το σφάλμα 0x80d02002. Ακολουθούν οι μέθοδοι επίλυσης του σφάλματος που δεν είναι δυνατή η ενημέρωση των Windows 10.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε Clean Boot

Η τελευταία επιδιόρθωση που έχουμε για εσάς σήμερα για την επίλυση του σφάλματος 0x80d02002 είναι η εκτέλεση καθαρής εκκίνησης στο σύστημά σας. Μπορεί να υπάρχουν πολλές άγνωστες υπηρεσίες τρίτων ή εφαρμογές εκκίνησης που μπορεί να προκαλέσουν το σφάλμα. Επομένως, η τελευταία λύση που σας απομένει να προσπαθήσετε εάν δεν καταφέρατε να επιλύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους είναι να κάνετε μια καθαρή εκκίνηση στον υπολογιστή σας. Και πάλι, είναι μια εύκολη στην εκτέλεση μια μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε με τη βοήθεια του οδηγού μας για την εκκίνηση καθαρισμού στα Windows 10.

Μέθοδος 2: Σωστές τοπικές & γλωσσικές ρυθμίσεις

Η πρώτη μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να ελέγξετε τις τοπικές ρυθμίσεις και τις ρυθμίσεις γλώσσας του υπολογιστή σας. Εάν αυτές οι ρυθμίσεις είναι λανθασμένες, μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλματα αποτυχίας των Windows εύκολα. Έτσι, εάν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε σωστά μια ενημέρωση. Για να διορθώσετε αυτές τις ρυθμίσεις, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάντε κλικ στον πίνακα αναζήτησης του υπολογιστή σας και ξεκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου από εκεί.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Μεγάλα εικονίδια, επιλέξτε Περιοχή από τη λίστα επιλογών.

3. Τώρα, από το αναπτυσσόμενο μενού Μορφή, επιλέξτε μια προτιμώμενη τοποθεσία. Σε αυτή την περίπτωση, είναι αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες).

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθετες ρυθμίσεις… παρακάτω.

  Πώς να στείλετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στο Διαδίκτυο

5. Ρυθμίστε την ώρα και την ημερομηνία στο παράθυρο Προσαρμογή μορφής και επιλέξτε OK.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Η επόμενη μέθοδος περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων ενημέρωσης των Windows, προκειμένου να διορθωθεί η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 που δεν εγκαταστάθηκε. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από σφάλματα ενημέρωσης των Windows, εάν υπάρχουν. Βοηθά στη σάρωση των Windows και στην επίλυση προβλημάτων. Επομένως, εάν δυσκολεύεστε με μια νέα ενημέρωση στον υπολογιστή σας, μάθετε πώς να εκτελέσετε το Windows Update Troubleshooter με τη βοήθεια του οδηγού μας και διορθώστε το πρόβλημα εύκολα.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε το Antivirus και το Firewall

Μπορείτε επίσης να επιχειρήσετε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς και το τείχος προστασίας για να επιλύσετε το πρόβλημα σφάλματος ενημέρωσης, καθώς αυτά τα συστήματα ασφαλείας στον υπολογιστή σας μπορούν επίσης να εμποδίσουν την εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης λειτουργικού συστήματος. Μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Antivirus στα Windows 10.

Για να απενεργοποιήσετε το ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας και το τείχος προστασίας στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10.

Μέθοδος 5: Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων συστήματος

Όπως γνωρίζετε ήδη, εάν ορισμένα αρχεία στο σύστημά σας είναι κατεστραμμένα με κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στη λήψη μιας ενημέρωσης. Επομένως, για να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80d02002, πρέπει να ελέγξετε για αυτά τα αρχεία και να τα επιδιορθώσετε το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να λάβετε τη βοήθεια του οδηγού μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης κατεστραμμένων αρχείων συστήματος στα Windows 10 και να απαλλαγείτε από τον κακό τομέα.

Μέθοδος 6: Μη αυτόματη επαναφορά των στοιχείων του Windows Update

Κατά τη λήψη μιας ενημέρωσης στο σύστημά σας, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα Windows 10 που δεν μπορούν να ενημερώσουν. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν τα στοιχεία ενημέρωσης των Windows (Update Storage Folder – SoftwareDistribution και Catroor2) είναι κατεστραμμένα. Εάν ναι, προτείνεται η μη αυτόματη επαναφορά αυτών των στοιχείων για την επίλυση του σφάλματος ενημέρωσης. Είναι εύκολο να επιχειρήσετε τη διαδικασία επαναφοράς με τη βοήθεια του διεξοδικού μας οδηγού Πώς να επαναφέρετε τα στοιχεία του Windows Update στα Windows 10.

Μέθοδος 7: Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τρίτων

Όπως γνωρίζετε μέχρι στιγμής, υπάρχουν πολλές εφαρμογές και προγράμματα τρίτων εγκατεστημένων στο σύστημά σας που μπορεί να παρεμποδίσουν την ενημέρωση και να προκαλέσουν σφάλμα ενημέρωσης 0x80d02002. Ως εκ τούτου, συνιστάται να απενεργοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες τρίτων κατά τη λήψη μιας ενημέρωσης.

  Πώς να ρυθμίσετε το iCloud στο Mac σας

1. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε msconfig στο πλαίσιο.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Υπηρεσίες.

4. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο για Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK.

7. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 8: Απενεργοποιήστε το VPN και τον διακομιστή μεσολάβησης

Η επόμενη μέθοδος είναι να απενεργοποιήσετε το VPN και το διακομιστή μεσολάβησης στο σύστημά σας, εάν θέλετε να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows 10 0x80d02002. Μερικές φορές, αυτό το ζήτημα μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά λόγω προβλημάτων συνδεσιμότητας. Εάν ναι, συνιστάται να απεγκαταστήσετε τον πελάτη VPN και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε το σύστημά σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να το κάνετε με τη βοήθεια του οδηγού μας Πώς να απενεργοποιήσετε το VPN και το διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι προκαλεί συνήθως την αποτυχία της ενημέρωσης των Windows;

Απ. Γενικά, ο ανεπαρκής χώρος στη μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας μπορεί να είναι ο λόγος για την αποτυχία της ενημέρωσης των Windows. Επίσης, τα παλιά προγράμματα οδήγησης συσκευών μπορεί να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα.

Ε2. Πώς μπορώ να αφαιρέσω την ενημέρωση των Windows που αποτυγχάνει συνεχώς;

Απ. Για να καταργήσετε μια ενημέρωση των Windows που αποτυγχάνει συνεχώς, πρέπει να απεγκαταστήσετε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος από την επιλογή ανάκτησης των Windows. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη μιας νέας έκδοσης, έχοντας υπόψη ότι τα προγράμματα οδήγησης του συστήματός σας είναι ενημερωμένα, έχετε ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ότι καμία υπηρεσία ή εφαρμογή τρίτων δεν αποτελεί εμπόδιο για την ενημέρωση των Windows.

Ε3. Μπορεί η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης των Windows να προκαλέσει αποτυχία υλικού;

Απ. Γενικά, μια ενημέρωση των Windows δεν πρέπει να προκαλεί κανενός είδους αποτυχία υλικού. Τις περισσότερες φορές μια αποτυχία υλικού προκαλεί σφάλμα ενημέρωσης των Windows.

Ε4. Τι συμβαίνει με την ενημέρωση των Windows μου;

Απ. Μόλις ενημερώσετε τα Windows στο σύστημά σας, μπορείτε να εκτελείτε το σύστημά σας ομαλά και με ασφάλεια. Θα λάβετε τις πιο πρόσφατες επιδιορθώσεις σχετικά με την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος μαζί με βελτιώσεις ασφαλείας που προστατεύουν τη συσκευή σας.

Q5. Τι θα συμβεί εάν σταματήσω την πρόοδο της ενημέρωσης των Windows;

Απ. Αν διακόψετε μια ενημέρωση των Windows στη μέση, μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στο λειτουργικό σας σύστημα, καθιστώντας τον υπολογιστή σας άχρηστο.

***

Ελπίζουμε ότι ο ενημερωτικός μας οδηγός σχετικά με τον τρόπο διόρθωσης του σφάλματος ενημέρωσης των Windows 10 0x80d02002 βοήθησε να ξεκαθαρίσουμε όλες τις αμφιβολίες σας σχετικά με το 0x80d02002, τον τρόπο ενεργοποίησης του και τις διάφορες μεθόδους που μπορούν να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. Ενημερώστε μας για τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις σας, εάν υπάρχουν, αφήνοντας τα σχόλιά σας παρακάτω.