Διορθώστε το σφάλμα εγκατάστασης OBS στα Windows 10

Μερικές φορές, ενώ προσπαθείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό OBS στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να λάβετε σφάλματα που μπορεί να εμποδίσουν τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό είναι ένα κοινό σφάλμα και μπορεί να προκληθεί από σφάλματα συστήματος. Το σφάλμα εγκατάστασης OBS μπορεί να προκαλέσει πολλές σοβαρές ανησυχίες στον χρήστη καθώς μπορεί να τον εμποδίσει να κατεβάσει τα αρχεία. Πριν καταλάβετε τι προκαλεί αυτό το σφάλμα και πώς να εγκαταστήσετε το OBS στον υπολογιστή σας, εξηγήστε μας τι κάνει το OBS. Το λογισμικό OBS ή Open Broadcaster είναι ένα σημαντικό όργανο εγγραφής βίντεο εκτός σύνδεσης που μπορεί να δημιουργήσει και να δημοσιεύσει μίξεις βίντεο και ήχου υψηλής ποιότητας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε τους λόγους και τις μεθόδους επίλυσης των σφαλμάτων κατά την εγκατάσταση του αρχείου OBS.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εγκατάστασης OBS στα Windows 10

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σφάλμα εγκατάστασης OBS στον υπολογιστή σας. Μερικοί από τους εύλογους λόγους αναφέρονται παρακάτω.

  • Το αρχείο εγκατάστασης OBS μπορεί να προκαλέσει αυτό το σφάλμα λόγω ακατάλληλων διαμορφώσεων.
  • Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος ευθύνονται επίσης για το σφάλμα.
  • Η έλλειψη στοιχείων Visual C++ είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για αυτό το σφάλμα.
  • Τα σφάλματα συστήματος υπό όρους με το φάκελο αρχείου ευθύνονται επίσης για αυτό το σφάλμα.
  • Οι ακατάλληλες ιδιότητες φακέλου μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε σφάλματα εγκατάστασης με το OBS.
  • Τα σφάλματα συστήματος και Windows ευθύνονται επίσης για το σφάλμα.

Ο παρακάτω οδηγός θα συζητήσει τις μεθόδους επίλυσης του σφάλματος εγκατάστασης με το αρχείο εγκατάστασης OBS.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε Clean Boot

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν λειτουργεί και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το σφάλμα εγκατάστασης OBS, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να δείτε τον οδηγό How to Perform Clean boot στα Windows 10 για να εκτελέσετε με ασφάλεια μια καθαρή εκκίνηση στον υπολογιστή σας.

  Το Disney Plus δεν φορτώνεται; Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε ζητήματα buffering του Disney Plus

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το αρχείο OBS ως διαχειριστής

Μία από τις πρώτες μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε τα προβλήματα εγκατάστασης με τα αρχεία OBS είναι να εκτελέσετε το αρχείο εγκατάστασης ως διαχειριστής. Η εκτέλεση ενός αρχείου ως διαχειριστής αποτρέπει άλλες εφαρμογές παρασκηνίου να προκαλέσουν σφάλματα. Τα δικαιώματα διαχειριστή επιτρέπουν επίσης στα αρχεία OBS να κάνουν κατάλληλες αλλαγές στον υπολογιστή σας.

1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εγκατάστασης του OBS Studio στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε το αρχείο εγκατάστασης, τότε μπορείτε να το κατεβάσετε από το Σελίδα λήψης OBS.

2. Κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

3. Στη γραμμή εντολών UAC, κάντε κλικ στο Yes για να δώσετε στο αρχείο το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο > και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το OBS Studio.

Μέθοδος 3: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Ένας από τους συνήθεις λόγους για τα σφάλματα εγκατάστασης του OBS είναι κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στον υπολογιστή σας. Αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία μπορεί να προκαλέσουν πολλά σφάλματα στο σύστημά σας και μερικές φορές μπορεί να είναι ακόμη και πλήρης αποτυχία του συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένες σαρώσεις για να επιδιορθώσετε αυτά τα αρχεία. Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό Πώς να επιδιορθώσετε τα αρχεία συστήματος στα Windows 10 για να εκτελέσετε σαρώσεις για να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Visual C++ Redistributable

Μπορείτε επίσης να λάβετε σφάλματα κατά την εγκατάσταση αρχείων OBS, εάν στον υπολογιστή σας λείπουν τα στοιχεία Microsoft Visual C++. Τα στοιχεία Visual C++ είναι σημαντικά εργαλεία που βοηθούν στην εκτέλεση προγραμμάτων στον υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε Visual C++ Components ή εάν λείπουν μερικά από τα αρχεία από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ανατρέξτε στον οδηγό Τρόπος επανεγκατάστασης του Microsoft Visual C++ Redistributable για να ακολουθήσετε μεθόδους εγκατάστασης των στοιχείων του Visual C++ στον υπολογιστή σας.

  Πώς να δημιουργήσετε αυτοματισμούς σε iPhone ή iPad

Μέθοδος 5: Εκκαθάριση προσωρινού φακέλου

Μερικές φορές το ζήτημα προκαλείται από ένα σφάλμα υπό όρους με τον υπολογιστή σας. Αυτό το πρόβλημα σφάλματος εγκατάστασης OBS μπορεί να διορθωθεί με εκκαθάριση του προσωρινού φακέλου σε ασφαλή λειτουργία στον υπολογιστή σας.

1. Αρχικά, εκκινήστε σε ασφαλή λειτουργία με δικτύωση. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10.

2. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

3. Πληκτρολογήστε %temp% και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + A μαζί για να επιλέξετε όλα τα αρχεία και να τα διαγράψετε πατώντας το πλήκτρο Delete.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα επαναφοράς συστήματος

Εάν τροποποιήσατε πρόσφατα τον υπολογιστή σας, τα αρχεία συστήματος ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σφάλματα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και να οδηγήσει σε σφάλματα όπως το σφάλμα εγκατάστασης OBS κατά την εγκατάσταση αρχείων OBS. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Βοηθητικό πρόγραμμα επαναφοράς συστήματος για να επαναφέρετε τις αλλαγές που έγιναν στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό Πώς να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος στα Windows 10 για να ακολουθήσετε τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Επαναφορά Συστήματος στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Γενικά, η χρήση της Επαναφοράς Συστήματος δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων στον υπολογιστή σας. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτό το βήμα.

Μέθοδος 7: Αλλαγή ιδιοτήτων φακέλου

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η αλλαγή των ιδιοτήτων του φακέλου επέλυσε το πρόβλημα εγκατάστασης του OBS και μπορούσαν να καταλάβουν πώς να εγκαταστήσουν το OBS στις συσκευές τους. Επομένως, για να επιλύσετε τα προβλήματα εγκατάστασης με το αρχείο OBS, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο. Αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την επίλυση πολλών σφαλμάτων OBS. Οι χρήστες θα μπορούσαν να καταλάβουν τι κάνει το OBS στις ιδιότητες φακέλου και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις για να επιλύσουν το πρόβλημα.

  Τρόπος κοινής χρήσης ενός αρχείου Εγγράφων, Φύλλων ή Διαφανειών Google ως ιστοσελίδα

1. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο που προκαλεί το σφάλμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Properties.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο Επεξεργασία.

3. Τώρα επιλέξτε SYSTEM και κάντε κλικ στο Add.

4. Κάτω από το Enter the object names για να επιλέξετε, πληκτρολογήστε Everyone και κάντε κλικ στο OK.

5. Κάντε κλικ στο Everyone και επιλέξτε όλα τα πλαίσια κάτω από το Allow και κάντε κλικ στο Apply.

6. Μεταβείτε στην καρτέλα Κοινή χρήση και κάντε κλικ στο Κοινή χρήση….

7. Επιλέξτε Όλοι και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

8. Τώρα, αλλάξτε το Επίπεδο Δικαιωμάτων σε Ανάγνωση/Εγγραφή.

9. Κάντε κλικ στο Κοινή χρήση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε τη δημόσια κοινή χρήση.

10. Τέλος, κάντε κλικ στο Done και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 8: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το σφάλμα εκτελώντας μια καθαρή εγκατάσταση των Windows στον υπολογιστή σας. Μια καθαρή εγκατάσταση θα διορθώσει όλα τα προβλήματα που προκαλούνται από τα Windows και πολλοί χρήστες τη βρήκαν ως μια αποτελεσματική μέθοδο για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό Πώς να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 για να εκτελέσετε με ασφάλεια μια καθαρή εγκατάσταση των Windows.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί αποτυγχάνει η εγκατάσταση του αρχείου OBS στον υπολογιστή μου;

Απ. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα αρχεία OBS δεν εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας, όπως κατεστραμμένα αρχεία συστήματος ή ακατάλληλες ιδιότητες φακέλων.

Ε2. Μπορούν τα αρχεία συστήματος να προκαλέσουν σφάλματα με τα αρχεία OBS;

Απ. Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα εγκατάστασης με αρχεία OBS. Μπορείτε να το διορθώσετε επιδιορθώνοντας το αρχείο εκτελώντας σαρώσεις SFC και DISM.

Ε3. Πρέπει να κάνω λήψη του Visual C++ για να διορθώσω το σφάλμα OBS;

Απ. Όταν λείπουν στοιχεία της Visual C++ στον υπολογιστή σας, θα έχετε το σφάλμα εγκατάστασης. Μπορείτε να το διορθώσετε κάνοντας λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Microsoft Visual C++ Redistributable.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε προβλήματα με το σφάλμα εγκατάστασης OBS στον υπολογιστή σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις για εμάς, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.