Διορθώστε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store

Το Microsoft Store είναι το ιδανικό μέρος στον υπολογιστή σας με Windows 10 για λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών. Ωστόσο, κατά τη λήψη των εφαρμογών ή των παιχνιδιών, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store. Αυτό το σφάλμα συνοδεύεται από ένα μήνυμα Δοκιμάστε το ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας σφάλμα στο Microsoft Store. Μπορεί να νομίζετε ότι η λύση είναι εκτός ελέγχου σας, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές αποτελεσματικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε κάτι που συνέβη στο τελικό σφάλμα του Microsoft Store σε Windows 10 PC.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store

Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις λόγοι που προκαλούν το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά, Σφάλμα Microsoft Store στον υπολογιστή σας Windows 10.

  • Η σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν είναι σταθερή
  • Οι ρυθμίσεις περιοχής, ημερομηνίας και ώρας είναι εσφαλμένες
  • Μερικές προσωρινές δυσλειτουργίες στη διαδικασία εισόδου της Microsoft
  • Μερικές απαραίτητες υπηρεσίες των Windows δεν εκτελούνται
  • Υπάρχουν μερικές κατεστραμμένες κρυφές μνήμες του Windows Store
  • Μη συμβατές ρυθμίσεις DNS και διακομιστή μεσολάβησης
  • Μερικές ενημερώσεις εφαρμογών της Microsoft εκκρεμούν στον υπολογιστή σας με Windows 10
  • Η πιο πρόσφατη ενημέρωση δεν είναι συμβατή με τις διαδικασίες του Microsoft Store
  • Οποιαδήποτε κατεστραμμένα στοιχεία στο προφίλ χρήστη σας συμβάλλουν επίσης στο πρόβλημα

Ακολουθήστε αυτές τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store στον υπολογιστή σας Windows 10.

Μέθοδος 1: Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές μεθόδους που μπορείτε να ακολουθήσετε πριν προχωρήσετε σε προηγμένες λύσεις.

1Α. Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Εάν η σύνδεσή σας στο δίκτυο δεν είναι σταθερή, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε διαδικτυακές εφαρμογές και προγράμματα. Βεβαιωθείτε ότι το Διαδίκτυό σας είναι σταθερό και ότι δεν υπάρχουν διακοπές μεταξύ του δρομολογητή και της συσκευής σας.

Τρέξτε α fast.com για να ελέγξετε εάν έχετε αρκετή σταθερότητα δικτύου για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές του Microsoft Store χωρίς σφάλματα.

Επίσης, ελέγξτε εάν η συσκευή σας πληροί τις παρακάτω απαιτήσεις.

  • Διαγράψτε όλες τις παρεμβολές μεταξύ του δρομολογητή και της συσκευής σας.
  • Συνδέστε περιορισμένες συσκευές στο ίδιο δίκτυο.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει το δρομολογητή που έχει επαληθευτεί από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP).
  • Αποφύγετε τη χρήση παλαιών, σπασμένων ή κατεστραμμένων καλωδίων.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να τα διορθώσετε.

1Β. Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Αρκετοί ειδικοί της Microsoft προτείνουν ότι η σάρωση ενός υπολογιστή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας χωρίς απειλές. Εάν υπάρχουν ιοί ή εισβολές κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας που συμβάλλουν στο Δοκιμάστε το ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας στο σφάλμα Microsoft Store και έτσι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία από τις εφαρμογές του Microsoft Store.

Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου;

Επίσης, εάν θέλετε να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10.

1C. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Windows

Επίσης, εάν υπάρχουν σφάλματα στον υπολογιστή σας, μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά από ενημέρωση των Windows. Η Microsoft εκδίδει τακτικές ενημερώσεις για να διορθώσει όλα αυτά τα σφάλματα ταξινομώντας έτσι το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά, Σφάλμα αποθήκευσης Microsoft.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα Windows και εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Microsoft χωρίς σφάλματα.

1Δ. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης WLAN

Τα προγράμματα οδήγησης συσκευών δημιουργούν μια σύνδεση σύνδεσης μεταξύ του υλικού και του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας. Επίσης, ελαττωματικά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης οδηγούν στο συζητούμενο ζήτημα. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης WLAN τους βοήθησε να επιλύσουν το πρόβλημα. Σας συμβουλεύουμε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης WLAN για να βελτιώσετε την αξιοπιστία των προσαρμογέων δικτύου σας, να διορθώσετε προβλήματα συμβατότητας και να επιλύσετε το ζήτημα που συζητήθηκε.

Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης προσαρμογέα δικτύου στα Windows 10 για να το κάνετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα αυτόματα κλικ στο Chromebook

1Ε. Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης WLAN

Όταν επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης, όλες οι τρέχουσες εκδόσεις της συσκευής υλικού θα απεγκατασταθούν και τα προηγούμενα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης θα εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας. Αυτή η δυνατότητα θα είναι πολύ χρήσιμη όταν οποιαδήποτε νέα ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δεν λειτουργεί καλά με τον υπολογιστή σας.

Ακολουθήστε τα βήματα όπως υποδεικνύονται στον οδηγό μας How to Rollback Drivers στα Windows 10 για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Αφού ο υπολογιστής σας με Windows 10 έχει εγκαταστήσει την προηγούμενη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store ή όχι.

1ΣΤ. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης WLAN

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για να διορθωθεί το πρόβλημα της Microsoft που συζητήθηκε. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή μη αυτόματα.

Ακολουθήστε τον οδηγό μας Τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης δικτύου, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που συζητήθηκε.

1G. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί κατά λάθος να αποτρέψει την εγκατάσταση νέων πιο πρόσφατων ενημερώσεων στον υπολογιστή σας. Πολλά ζητήματα συμβατότητας εντοπίζονται από αρκετούς χρήστες των Windows, τα οποία είναι δύσκολο να ανεχθούν και να διορθωθούν. Λογισμικό προστασίας από ιούς όπως το Norton και το Avast μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε τελευταία ενημέρωση εφαρμογών του Windows Store και σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε προσωρινά οποιοδήποτε ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς ή τρίτου κατασκευαστή για να επιλύσετε το ίδιο.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Αφού διορθώσετε το πρόβλημα στον υπολογιστή σας Windows 10, φροντίστε να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, καθώς ένα σύστημα χωρίς σουίτα ασφαλείας αποτελεί πάντα απειλή.

1Η. Απενεργοποίηση τείχους προστασίας των Windows (Δεν συνιστάται)

Μερικές φορές, το τείχος προστασίας του Windows Defender στον υπολογιστή σας μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στο Microsoft Store, για ορισμένους λόγους ασφαλείας. Εάν σε περίπτωση, οι εφαρμογές έχουν αποκλειστεί από το Τείχος προστασίας του Windows Defender, πρέπει να το ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις ασφάλειες του Τείχους προστασίας από τον υπολογιστή σας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender, ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε την εφαρμογή ακολουθώντας τον οδηγό μας Αποδοχή ή Αποκλεισμός εφαρμογών μέσω του Τείχους προστασίας των Windows

1I. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις περιοχής, ημερομηνίας και ώρας

Εάν οι ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας στην περιοχή σας δεν συγχρονίζονται μεταξύ τους, ενδέχεται να μην εκτελέσετε καμία λειτουργία στο Microsoft Store. Πριν εγκαταστήσετε ή εκτελέσετε εργασίες στο Microsoft Store, πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι αυτές οι εφαρμογές θα ελέγξουν τον υπολογιστή σας για ορισμένα πιστοποιητικά. Και αν η ώρα, η ζώνη και η ημερομηνία είναι λανθασμένες σε αυτό το στάδιο, όλα τα πιστοποιητικά θα θεωρηθούν άκυρα και οδηγούν στο Δοκιμάστε ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας σφάλμα στο Microsoft Store.

Για να προσαρμόσετε και να επιβεβαιώσετε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Time & Language.

3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα Ημερομηνία και ώρα, βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές Ρύθμιση της ώρας αυτόματα και Ρύθμιση της ζώνης ώρας αυτόματα είναι ενεργοποιημένες.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα όπως τονίστηκε παραπάνω.

5. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Περιοχή στο αριστερό μενού και στην επιλογή Χώρα ή περιοχή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως φαίνεται.

Σημείωση: Η αλλαγή της περιοχής θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον τρόπο επιδιόρθωσης του Microsoft Store κάτι που συνέβη στο τελικό σφάλμα, εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο για μια συγκεκριμένη περιοχή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαναφέρει την περιοχή στη γεωγραφική σας περιοχή αφού διορθώσετε το πρόβλημα.

1J. Επανασυνδεθείτε στο Microsoft Store

Τα σφάλματα κατά τη διαδικασία σύνδεσης του λογαριασμού Microsoft μπορεί να συμβάλουν στο σφάλμα Δοκιμάστε ξανά. Επομένως, εάν αντιμετωπίσετε το σφάλμα και δεν έχετε ιδέα για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και να συνδεθείτε ξανά. Εδώ είναι μερικές οδηγίες για να το κάνετε.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Microsoft Store, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

  Διορθώστε το σφάλμα ανίχνευσης Halo Infinite No Ping στα Data Centers

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και στη συνέχεια στην επιλογή Έξοδος.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Sign in όπως φαίνεται.

4. Τώρα, επιλέξτε τον λογαριασμό σας Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

5. Πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας Microsoft.

1 Χιλ. Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν υπάρχουν αρχεία που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα στον υπολογιστή σας Windows 10, θα αντιμετωπίσετε το θέμα που συζητήθηκε. Ωστόσο, επιδιορθώνετε αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα, συγκεκριμένα, Έλεγχος αρχείων συστήματος και Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνων ανάπτυξης.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

12. Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης

Μερικές φορές, με ακατάλληλες διαμορφώσεις δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store. Εάν έχετε εγκαταστήσει οποιαδήποτε υπηρεσία VPN ή χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης στον υπολογιστή σας, διαβάστε τον οδηγό μας Πώς να απενεργοποιήσετε το VPN και το διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα όπως περιγράφεται στο άρθρο.

Μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος-πελάτη VPN και των διακομιστών μεσολάβησης, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα που συζητήθηκε. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά.

1L. Αλλάξτε τις διευθύνσεις διακομιστή DNS

Ορισμένοι χρήστες έχουν προτείνει ότι η αλλαγή των διευθύνσεων DNS τους βοήθησε να διορθώσουν Δοκιμάστε το ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας στο σφάλμα Microsoft Store σε υπολογιστές με Windows 10. Το Google DNS διαθέτει διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4 που είναι απλές και εύκολες να θυμάστε για να δημιουργήσετε μια ασφαλή σύνδεση DNS μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή.

Ακολουθεί ο απλός οδηγός μας για το Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στα Windows 10 που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τις διευθύνσεις DNS στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Open DNS ή Google DNS στον υπολογιστή σας με Windows 10 ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μετάβασης σε OpenDNS ή Google DNS στα Windows. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ελέγξτε εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

1 Μ. Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων DNS

Μερικοί χρήστες πρότειναν ότι η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης DNS και των δεδομένων στον υπολογιστή σας τους βοήθησε να επιλύσουν το πρόβλημα που συζητήθηκε. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε cmd και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε μία προς μία τις ακόλουθες εντολές. Πατήστε Enter μετά από κάθε εντολή.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε την Αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογών Windows Store

Ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση του σφάλματος Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εφαρμογών του Windows Store.

1. Μεταβείτε στο μενού αναζήτησης και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις αντιμετώπισης προβλημάτων όπως φαίνεται.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Εφαρμογές του Windows Store και στη συνέχεια στην επιλογή Εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων όπως φαίνεται.

3. Εάν εντοπίστηκαν προβλήματα μετά τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή αυτής της ενημέρωσης κώδικα.

4. Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες όπως αναφέρονται στα επερχόμενα μηνύματα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει Δοκιμάστε το ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας στο πρόβλημα σφάλματος του Microsoft Store.

Μέθοδος 3: Επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows

Ορισμένες σημαντικές υπηρεσίες των Windows, όπως το Windows Update και οι υπηρεσίες Background Intelligent Transfer, πρέπει να είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας για να αποφύγετε το πρόβλημα του σφάλματος Δοκιμάστε ξανά. Οι υπηρεσίες Background Intelligent Transfer χρησιμοποιούν οποιοδήποτε εύρος ζώνης αδράνειας για να εγκαταστήσουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, έτσι ώστε ο υπολογιστής σας να εγκαθιστά οποιαδήποτε ενημέρωση μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη εγκατάσταση σε εξέλιξη. Εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες στο σύστημά σας, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε το συζητούμενο σφάλμα. Επομένως, επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πληκτρολογήστε Υπηρεσίες στο μενού αναζήτησης και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στο Background Intelligent Transfer Service.

3. Τώρα, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και ξανά εκκίνηση.

4. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα που συζητήθηκε.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως Cryptographic, Network Location Awareness, MSI Installer και Windows Update Services.

Μέθοδος 4: Επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών του Windows Store

Η κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη και τα κατεστραμμένα δεδομένα στο Microsoft Store θα συμβάλουν στο σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Windows Store.

  Πώς να διαχειριστείτε γρήγορα τη διαίρεση προβολής σε Mac

1. Εκκινήστε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε wsreset.exe και πατήστε Enter για να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Windows Store.

Μέθοδος 5: Εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών

Για να διορθώσετε Δοκιμάστε το ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας σφάλμα στο Microsoft Store, βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές στη βιβλιοθήκη του Microsoft Store έχουν ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν υπάρχουν πολλές ενημερώσεις σε εκκρεμότητα, οι νέες ενημερώσεις ή εγκαταστάσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολλά σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις εφαρμογών του Microsoft Store.

1. Μεταβείτε στο μενού αναζήτησης και πληκτρολογήστε Microsoft Store. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Βιβλιοθήκη στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του Microsoft Store.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη ενημερώσεων όπως φαίνεται.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση όλων όπως επισημαίνεται.

5. Περιμένετε να γίνει λήψη των ενημερώσεων στον υπολογιστή σας με Windows 10 και βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει το μήνυμα Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια σας είναι ενημερωμένα.

Μέθοδος 6: Απεγκατάσταση πρόσφατων ενημερώσεων

Τυχόν προηγούμενες μη συμβατές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας με Windows 10 ενδέχεται να μην επιτρέπουν τη λήψη νέων ενημερώσεων σε αυτόν. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις που εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε τον τρόπο διόρθωσης του Microsoft Store κάτι που συνέβη στο τελικό σφάλμα. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε την εργασία και τα βήματα παρουσιάζονται ως εξής.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος κάτω από το μενού Προγράμματα όπως απεικονίζεται.

3. Τώρα, κάντε κλικ στο Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται.

4. Τώρα, αναζητήστε και επιλέξτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ανατρέχοντας στην επιλογή Εγκατάσταση την ημερομηνία και κάνοντας κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Τέλος, επιβεβαιώστε οποιαδήποτε ερώτηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 7: Διαγραφή του φακέλου SoftwareDistribution

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα Δοκιμάστε ξανά το σφάλμα στο Microsoft Store, τότε υπάρχει μια άλλη απλή λύση για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Πρώτα, σταματήστε την υπηρεσία Windows Update και διαγράψτε το φάκελο SoftwareDistribution στην Εξερεύνηση αρχείων. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά τις υπηρεσίες Windows Update. Διαβάστε τον οδηγό μας Πώς να διαγράψετε το φάκελο SoftwareDistribution στα Windows 10 για να συνεχίσετε.

Μέθοδος 8: Επανεγγραφή του Microsoft Store

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν σας βοηθήσουν να επιλύσετε πώς να διορθώσετε το Microsoft Store, κάτι συνέβη στο τελικό σφάλμα κατά την επανεγγραφή του Windows Store μπορεί να σας βοηθήσει. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Μεταβείτε στο μενού Αναζήτηση και πληκτρολογήστε Windows PowerShell και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, επικολλήστε την ακόλουθη εντολή στο Windows PowerShell και πατήστε το πλήκτρο Enter.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

3. Περιμένετε μέχρι να εκτελεστούν οι εντολές και τώρα δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά το συζητούμενο σφάλμα.

Μέθοδος 9: Δημιουργία νέου προφίλ χρήστη

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι δημιούργησαν ένα νέο προφίλ χρήστη διορθώθηκε Δοκιμάστε το ξανά. Κάτι συνέβη στο τέλος μας σφάλμα στο Microsoft Store. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας, Πώς να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη στα Windows 10

Αφού δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Store

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά, τότε η τελευταία επιλογή για την επίλυση του προβλήματος είναι να επανεγκαταστήσετε το Microsoft Store. Αυτή η διαδικασία απεγκατάστασης δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τη διαδικασία Πίνακα Ελέγχου ή Ρυθμίσεις. Οι εντολές του PowerShell θα σας βοηθήσουν να επανεγκαταστήσετε το Microsoft Store όπως συζητείται παρακάτω.

1. Εκκινήστε το Windows PowerShell ως διαχειριστής.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε την εντολή get-appxpackage –allusers και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Τώρα, αναζητήστε το όνομα Microsoft.WindowsStore και αντιγράψτε την καταχώρηση του PackageFullName.

4. Τώρα, μεταβείτε σε μια νέα γραμμή στο παράθυρο του PowerShell και πληκτρολογήστε remove-appxpackage ακολουθούμενο από ένα κενό και τη γραμμή που έχετε αντιγράψει στο προηγούμενο βήμα. Μοιάζει,

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Σημείωση: Η εντολή μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

5. Τώρα, το Microsoft Store θα διαγραφεί από τον υπολογιστή σας. Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

6. Στη συνέχεια, για να το εγκαταστήσετε ξανά, ανοίξτε ξανά το Windows PowerShell ως διαχειριστής και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Τέλος, το Microsoft Store θα επανεγκατασταθεί στον υπολογιστή σας και δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά το θέμα που συζητήθηκε.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα Δοκιμάστε ξανά στο Microsoft Store στον υπολογιστή σας με Windows 10. Συνεχίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για περισσότερες ενδιαφέρουσες συμβουλές και κόλπα και αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.