Διορθώστε το σφάλμα δικτύου YouTube 503

Περιστασιακά λαμβάνουμε αναφορές από χρήστες του YouTube που ισχυρίζονται ότι αντιμετώπισαν προβλήματα στο YouTube. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι βλέπουν συχνά το μήνυμα ότι υπήρχε πρόβλημα με τον διακομιστή 503 στο YouTube. Οι πελάτες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα λένε ότι εμφανίζεται πιο συχνά όταν επιλέγουν μια ταινία από τη λίστα Παρακολούθηση αργότερα. Συγκεντρώσαμε αυτό το σύντομο σεμινάριο για να σας βοηθήσουμε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα δικτύου 503 όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας βίντεο.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα δικτύου YouTube 503

Ο κωδικός απόκρισης από την πλευρά του διακομιστή 503 υποδηλώνει ότι ο διακομιστής τοποθεσίας δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμος. Συνήθως εμφανίζεται όταν βλέπετε ένα μήνυμα ότι υπήρχε πρόβλημα με τον διακομιστή 503. Μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του smartphone σας και ορισμένων προγραμμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για το θέμα φταίει η σύνδεση. Διάφοροι διακριτοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα:

  • Λήξη χρονικού ορίου σύνδεσης: Ένα χρονικό όριο σύνδεσης προκύπτει όταν οι ρυθμίσεις APN αλλάζουν από τις προεπιλεγμένες τιμές τους. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα οδηγήσει σε ασυνέπεια στον τρόπο με τον οποίο η συσκευή λαμβάνει δεδομένα από άλλους διακομιστές.

  • Κατεστραμμένα αποθηκευμένα δεδομένα: Όταν πρόκειται για αυτόν τον κωδικό σφάλματος, μία από τις πιο αιτίες στις συσκευές Android είναι τα κατεστραμμένα αποθηκευμένα δεδομένα. Εάν ο φάκελος δεδομένων προσωρινής μνήμης καταστραφεί, ορισμένες εκδόσεις Android θα προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

  • Ο διακομιστής είναι πολύ απασχολημένος ή υπόκειται σε συντήρηση: Είναι επίσης κατανοητό ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο άκρο του διακομιστή, με προγραμματισμένη ή μη προγραμματισμένη συντήρηση να επηρεάζει την περιοχή σας. Δεν έχετε άλλες επιλογές για επισκευή σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τη συχνή παρακολούθηση της κατάστασης των διακομιστών YouTube.

  • Η ουρά της λίστας αναπαραγωγής είναι πολύ μεγάλη: Είναι επίσης κατανοητό ότι αυτό το ζήτημα προκύπτει όταν η εφαρμογή προσπαθεί να φορτώσει την ουρά της λίστας αναπαραγωγής που εμφανίζεται όταν παίζετε μια λίστα αναπαραγωγής, αλλά δεν μπορεί να το κάνει λόγω της έκτασης της λίστας αναπαραγωγής. Αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο όταν η λίστα Παρακολούθηση αργότερα έχει περισσότερα από χίλια βίντεο. Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα σε αυτό το σενάριο αφαιρώντας αρκετά βίντεο μέχρι να φτάσετε στο τριψήφιο σημάδι.

Παρακάτω παρατίθενται όλες οι πιθανές μέθοδοι για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Τα εν λόγω βήματα πραγματοποιήθηκαν στο Moto G5s Plus.

Μέθοδος 1: Ανανεώστε τη σελίδα βίντεο YouTube

Παρόλο που η προειδοποίηση “Μη διαθέσιμη υπηρεσία YouTube 503” υποδεικνύει πρόβλημα σε άλλο μηχάνημα, είναι πιθανό ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και ότι μια γρήγορη ανανέωση θα αποκαταστήσει την υπηρεσία. Ανανεώστε τη σελίδα YouTube πατώντας το πλήκτρο F5 όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα. Επίσης, η επιστροφή στην Αρχική σελίδα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Πίσω θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε ξανά.

Μέθοδος 2: Επαλήθευση της κατάστασης των διακομιστών Google

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το πρόβλημα δεν είναι εκτός ελέγχου. Οι διακομιστές YouTube είναι αξιόπιστοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πέφτουν για συντήρηση. Για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν σχετίζεται πλήρως με τον διακομιστή, ανατρέξτε σε ιστότοπους όπως το Outage ή το DownDetector για να δείτε εάν άλλα άτομα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εσάς.

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter στο YouTube είναι επίσης ένα φανταστικό μέρος για να κοιτάξετε. Εάν έχετε ελέγξει ξανά ότι δεν έχουν προκύψει σημαντικά συμβάντα που μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα Σφάλμα δικτύου 503, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο για περισσότερες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μέθοδος 3: Επανεκκινήστε το δρομολογητή

Το σφάλμα 503 του YouTube είναι σχεδόν βέβαιο ότι φταίει ο ιστότοπος που βλέπετε, αλλά είναι επίσης κατανοητό ότι ευθύνεται ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του διακομιστή DNS του δικτύου ή του υπολογιστή σας, το οποίο μια γρήγορη επανεκκίνηση και των δύο θα μπορούσε να λύσει.

Μπορείτε να επανεκκινήσετε τη συσκευή Android ή τον υπολογιστή σας για να επιλύσετε το πρόβλημα. Μια απλή επανεκκίνηση μπορεί εύκολα να λύσει τυχόν δευτερεύοντα προβλήματα. Εάν αυτό δεν βοήθησε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για επανεκκίνηση του δρομολογητή.

1. Βρείτε το κουμπί λειτουργίας στο πίσω μέρος του δρομολογητή σας.

2. Πατήστε το κουμπί μία φορά για να το απενεργοποιήσετε.

3. Τώρα, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του δρομολογητή και περιμένετε έως ότου αποστραγγιστεί πλήρως η τροφοδοσία από τους πυκνωτές.

4. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε το μετά από ένα λεπτό.

5. Περιμένετε μέχρι να αποκατασταθεί η σύνδεση δικτύου και δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά το βίντεο.

Μέθοδος 4: Επαναφόρτωση βίντεο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα

Επειδή αυτό το ζήτημα Σφάλμα δικτύου 503 είναι ένα κανονικό μήνυμα σφάλματος σε εξαιρετικά δημοφιλείς ιστότοπους όπως το YouTube όταν οι διακομιστές είναι υπερφορτωμένοι, η απλή αναμονή είναι συχνά μια καλή εναλλακτική λύση.

Μέθοδος 5: Διαγραφή βίντεο από τη λίστα παρακολούθησης αργότερα

Μια μεγάλη λίστα αναπαραγωγής στη λίστα Παρακολούθηση αργότερα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Αν και δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση για το γιατί αυτή η προσέγγιση λειτουργεί, πολλοί χρήστες έχουν δηλώσει ότι κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα αφού διαγράψουν όλες τις ταινίες από τη λίστα Παρακολούθηση αργότερα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για Android και Windows.

Επιλογή I: Σε Android

1. Εκκινήστε την εφαρμογή YouTube από την αρχική οθόνη σας.

2. Πατήστε Βιβλιοθήκη από το μενού στο κάτω μέρος της οθόνης.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Παρακολούθηση αργότερα.

4. Πατήστε σε τρεις κάθετες κουκκίδες δίπλα σε κάθε βίντεο.

5. Πατήστε Κατάργηση από Παρακολούθηση αργότερα.

Σημείωση: Η αφαίρεση από το κουμπί δράσης στην επάνω δεξιά γωνία είναι μια προτιμώμενη επιλογή εάν έχετε πολλά βίντεο σε αυτήν τη λίστα. Αυτή η επιλογή θα διαγράψει κάθε βίντεο που έχετε τοποθετήσει προηγουμένως στον φάκελο Παρακολούθηση αργότερα, εξοικονομώντας χρόνο.

6. Τέλος, επανεκκινήστε την εφαρμογή YouTube.

Επιλογή II: Στα Windows

1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του YouTube.

2. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Παρακολούθηση αργότερα.

3. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το βίντεο και κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες δίπλα του.

4. Επιλέξτε Κατάργηση από Παρακολούθηση αργότερα.

5. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με κάθε βίντεο στην ενότητα Παρακολούθηση αργότερα μέχρι να αδειάσει η λίστα.

Μέθοδος 6: Διαγραφή δεδομένων προσωρινής μνήμης YouTube

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι άδειασαν την προσωρινή μνήμη των εφαρμογών YouTube και τα δεδομένα επέλυσαν αυτό το σφάλμα δικτύου 503. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στην εφαρμογή YouTube στο τηλέφωνό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτώσετε συγκεκριμένα αρχεία και να επιδιορθώσετε δεδομένα που έχουν καταστραφεί. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα τα δεδομένα της κρυφής μνήμης YouTube:

1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην Αρχική οθόνη σας.

2. Πατήστε Εφαρμογές και Ειδοποιήσεις.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο YouTube στη λίστα των εφαρμογών.

4. Πατήστε στο Storage.

5. Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Μέθοδος 7: Επαναφορά ρυθμίσεων APN

Οι ρυθμίσεις δικτύου σας ενδέχεται να προκαλέσουν το πρόβλημα του διακομιστή 503 στο YouTube. Η αλλαγή των ονομάτων των σημείων πρόσβασης στις κανονικές ρυθμίσεις επιδιόρθωσης ορισμένων προβλημάτων χρηστών Android. Αυτή η μέθοδος έχει δοκιμαστεί σε KitKat, Lollipop, Marshmallow και Nougat. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το σφάλμα δικτύου 503.

1. Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις από την αρχική οθόνη σας.

2. Πατήστε Δίκτυο και Διαδίκτυο.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

4. Πατήστε για προχωρημένους.

5. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Ονόματα σημείων πρόσβασης.

6. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.

7. Πατήστε Επαναφορά στην προεπιλογή.

8. Τέλος, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Μέθοδος 8: Επανεγκαταστήστε το YouTube

Εάν η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο smartphone Android δεν λειτουργεί, μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή. Επειδή δεν υπάρχει επιλογή καθαρισμού της προσωρινής μνήμης στο iPhone ή το iPad, αυτή είναι η μόνη σας εναλλακτική. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή YouTube για να διορθώσετε ένα πρόβλημα με το σφάλμα διακομιστή 503.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το YouTube σε κάθε μοντέλο. Μπορείτε να παραλείψετε αυτήν τη μέθοδο εάν δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το YouTube στη συσκευή σας.

1. Πατήστε το εικονίδιο YouTube και σύρετέ το στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης.

2. Πατήστε στο Play Store.

3. Αναζητήστε το YouTube στη γραμμή αναζήτησης.

4. Πατήστε Εγκατάσταση.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε το πρόβλημα Σφάλμα 503 του δικτύου YouTube. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα.

  Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης YouTube