Διορθώστε το σφάλμα αναφορικής μνήμης Arma 3 στα Windows 10

Το Arma 3 είναι ένα διάσημο στρατιωτικό παιχνίδι σκοποβολής για single και multiplayer. Αυτό το εξαιρετικά ρεαλιστικό παιχνίδι παρέχει 40 ποικιλίες όπλων και περίπου 20 επιλογές για οχήματα στο παιχνίδι. Όχι μόνο αυτό, αλλά το Arma 3 δίνει επίσης στους παίκτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα σενάρια και τις καμπάνιες τους με τη βοήθεια του ισχυρού επεξεργαστή του παιχνιδιού. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά, πολλοί παίκτες αντιμετώπισαν σφάλμα αναφοράς μνήμης κατά την αναπαραγωγή του παιχνιδιού. Αν ασχολείστε κι εσείς με το ίδιο θέμα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα μνήμης αναφοράς Arma 3. Έτσι, χωρίς να καθυστερήσουμε περαιτέρω, ας ξεκινήσουμε να γνωρίζουμε για το σφάλμα ανάγνωσης της μνήμης και τις μεθόδους που μπορούν να το διορθώσουν.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα μνήμης αναφοράς Arma 3 στα Windows 10

Ζητήματα που σχετίζονται με τη μνήμη RAM ή τεχνικά ζητήματα με τον υπολογιστή σας με Windows μπορεί συχνά να καταστρέψουν την εμπειρία παιχνιδιού σας ενώ παίζετε το Arma 3. Σφάλμα αναφοράς μνήμης μπορεί να εμφανιστεί συχνά σε διαφορετικούς υπολογιστές Windows με διάφορες μορφές. Γενικά, το σφάλμα εξαρτάται από τις διαμορφώσεις του υπολογιστή και σχετίζεται με προβλήματα με τη μνήμη RAM. Το σφάλμα συνήθως προκύπτει κατά τη λήψη λογισμικού ή την εκτέλεση παιχνιδιών όπως το Arma 3. Επειδή διάφοροι λόγοι μπορεί να προκαλέσουν σφάλμα αναφοράς μνήμης στον υπολογιστή σας, ας τους συζητήσουμε εν συντομία παρακάτω:

  • Τα κατεστραμμένα αρχεία παιχνιδιού είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από την εμφάνιση του σφάλματος στον υπολογιστή σας.
  • Εάν τα sticks RAM αποτυγχάνουν στο σύστημά σας, αυτό το σφάλμα μπορεί να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας.
  • Ανεπαρκή αρχεία σελιδοποίησης στον υπολογιστή σας μπορεί επίσης να προκαλέσουν το σφάλμα αναφερόμενης μνήμης.

Τώρα που είμαστε εξοικειωμένοι με τις αιτίες πίσω από το σφάλμα, μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε με τις μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα σφάλματος αναφοράς μνήμης Arma 3.

Μέθοδος 1: Διάγνωση συχνότητας RAM

Σε περίπτωση που η μνήμη RAM σας αποτύχει, μπορεί να οδηγήσει σε σφάλμα μνήμης αναφοράς Arma 3. Επομένως, η εκτέλεση ενός διαγνωστικού εργαλείου για τον έλεγχο της μνήμης της RAM είναι σημαντική. Επίσης, ο έγκαιρος έλεγχος της συχνότητας της μνήμης RAM είναι απαραίτητος για να διασφαλίσετε προβλήματα καθυστέρησης στον υπολογιστή σας και να τον ενημερώσετε με υψηλότερη συχνότητα σε περίπτωση που αποτύχει. Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ελέγχου της συχνότητας RAM στα Windows 10 για τη λεπτομερή και βήμα προς βήμα περιγραφή της μεθόδου.

Μέθοδος 2: Μεγέθυνση αρχείου εικονικής μνήμης

Η εκτέλεση του Arma 3 μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον υπολογιστή σας και μπορεί να δυσκολευτείτε να αντιμετωπίσετε τους σωρούς που δημιουργούνται από το παιχνίδι. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με τη μεγέθυνση του αρχείου εικονικής μνήμης που βοηθά στον έλεγχο αυτών των χωματερών από το Arma 3.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε sysdm.spl στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στο Settings… στην ενότητα Performance.

4. Επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στο Αλλαγή… όπως φαίνεται παρακάτω.

5. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Αυτόματη διαχείριση μεγεθών αρχείων σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου.

6. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε και κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής Προσαρμοσμένο μέγεθος. Ρυθμίστε τις ακόλουθες παραμέτρους σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

  • Αρχικό μέγεθος (MB): 3500 MB

  • Μέγιστο μέγεθος (MB): 7000 MB

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Set για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές, όπως επισημαίνεται.

8. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν το σφάλμα δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση της μνήμης έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε SFC και DISM Scan

Η εκτέλεση σαρώσεων SFC και DISM επιδιορθώνει κατεστραμμένα αρχεία από το μητρώο των Windows του συστήματός σας και, ως εκ τούτου, βοηθά στη διόρθωση του σφάλματος αναφοράς μνήμης Arma 3. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα δύο εργαλεία. Μόλις ολοκληρωθούν οι σαρώσεις, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν έχουν επιλυθεί οι οδηγίες στο 0x πρόβλημα με τη μνήμη αναφοράς.

Μέθοδος 4: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου NVIDIA

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάρτα γραφικών NVIDIA, μπορείτε να επιλύσετε το σφάλμα μνήμης αναφοράς τροποποιώντας τις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της NVIDIA:

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος είναι μόνο για χρήστες κάρτας γραφικών NVIDIA.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε control στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων του Πίνακα Ελέγχου.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου NVIDIA.

4. Κάντε κλικ στο Manage 3D settings.

5. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις προγράμματος, επιλέξτε το επιθυμητό πρόγραμμα από το αναπτυσσόμενο πεδίο Επιλογή προγράμματος για προσαρμογή.

6. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ενσωματωμένα γραφικά από το αναπτυσσόμενο πεδίο Επιλογή του προτιμώμενου επεξεργαστή γραφικών για αυτό το πρόγραμμα.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply από κάτω για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Ένα παλιό ή λανθασμένο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι οδηγίες στο σφάλμα αναφοράς μνήμης 0x εμφανίζονται στον υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση του Arma 3. Επομένως, ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών σας με τη βοήθεια του οδηγού μας για τους 4 Τρόπους Ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης γραφικών στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Windows

Η ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος είναι επίσης απαραίτητη όταν πρόκειται για την εκτέλεση του Arma 3 χωρίς τη δυνατότητα ανάγνωσης της μνήμης στο σύστημά σας. Βοηθά στην επίλυση προβλημάτων με κατεστραμμένα αρχεία και στην επιδιόρθωση τους. Επομένως, η ενημέρωση των Windows είναι απαραίτητη και μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του οδηγού μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε Clean Boot

Οι περιττές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ή οι διεργασίες τρίτων μπορεί να είναι αιτία για προβλήματα με τη μνήμη αναφοράς που τελικά εμποδίζει την εκτέλεση του Arma 3 στον υπολογιστή. Η εκτέλεση καθαρής εκκίνησης στα Windows βοηθά στο κλείσιμο όλων αυτών των διαδικασιών ή τυχόν προβλημάτων που προκαλούν αυτό το ζήτημα. Μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με την Εκτέλεση καθαρής εκκίνησης στα Windows 10 και να εφαρμόσετε το ίδιο για το σύστημά σας για να επιλύσετε το σφάλμα δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση της μνήμης.

Μέθοδος 8: Επανεγκαταστήστε το Arma 3 και αφαιρέστε κατεστραμμένα αρχεία

Όπως συζητήθηκε παραπάνω, τα κατεστραμμένα εναπομείναντα αρχεία μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τις οδηγίες στο σφάλμα αναφοράς μνήμης 0x. Οι παίκτες μπορούν να αντιμετωπίσουν το Arma 3 να συντρίβεται ενώ το παίζουν. Έτσι, η καλύτερη δυνατή λύση για το πρόβλημα είναι να επανεγκαταστήσετε το παιχνίδι και να αφαιρέσετε τυχόν κατεστραμμένα αρχεία που υπάρχουν με τα δεδομένα που μπορούν να επηρεάσουν την εγκατάστασή του.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl στο δεδομένο πεδίο και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Στο μενού Programs and Features, εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα Arma 3 από τη λίστα και κάντε κλικ στο Uninstall/Change από το μενού περιβάλλοντος.

4. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης.

5. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την εφαρμογή Εξερεύνηση αρχείων.

6Α. Στη συνέχεια, πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Users*YOUR USERNAME*DocumentsArma 3

Σημείωση: Εδώ το ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ ΣΑΣ είναι ένα παράδειγμα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το πραγματικό όνομα χρήστη.

6Β. Πλοηγηθείτε στα ακόλουθα μονοπάτι εάν χρησιμοποιείτε το Steam για να ανοίξετε το παιχνίδι.

Program files (x86)SteamSteamAppscommonArma 3

7. Τώρα, εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Arma 3 και κάντε κλικ στο Διαγραφή, όπως φαίνεται.

8. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

9. Κατεβάστε το παιχνίδι Arma 3 στον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

10. Τέλος, ξεκινήστε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης (Steam) σε λειτουργία διαχειριστή. Δείτε αν αυτή η μέθοδος διόρθωσε το σφάλμα δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση της μνήμης για εσάς.

Μέθοδος 9: Επαναφορά των Windows

Εάν θέλετε να εκτελέσετε τον υπολογιστή σας χωρίς σφάλμα μνήμης αναφοράς Arma 3, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επαναφορά του συστήματός σας. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας με τη βοήθεια προστασίας συστήματος που δημιουργεί και αποθηκεύει σημεία επαναφοράς στον υπολογιστή σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 10: Επαναφέρετε τα Windows

Η επαναφορά του υπολογιστή με Windows είναι η τελευταία λύση εάν συνεχίσετε να βλέπετε ότι το σφάλμα δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση της μνήμης ακόμα και αφού δοκιμάσετε όλες τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει όλες τις εφαρμογές και τα προγράμματα οδήγησης που είναι εγκατεστημένα στην προεπιλεγμένη μονάδα δίσκου λειτουργικού συστήματος εκτός από τα προεγκατεστημένα. Επομένως, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου ή αποθήκευση cloud πριν εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο και δημιουργήστε επίσης ένα σημείο επαναφοράς συστήματος. Μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας και ακόμη και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας. Για αυτό, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να ελέγξω την υγεία της μνήμης RAM μου;

Απ. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της μνήμης RAM σας εκτελώντας ένα εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows στο σύστημά σας.

Ε2. Τι είναι η μνήμη αναφοράς;

Απ. Η μνήμη αναφοράς είναι μια μακροπρόθεσμη μνήμη του συστήματός σας, η οποία δημιουργεί μια αναφορά στη μνήμη για να έχει μια προσέγγιση στις πληροφορίες με εντολή.

Ε3. Γιατί η RAM καταστρέφεται;

Απ. Η μνήμη RAM του συστήματός σας καταστρέφεται εάν αφαιρεθεί ενώ το σύστημα είναι ενεργοποιημένο ή ενώ η μητρική πλακέτα έχει υπολειπόμενη φόρτιση και αφαιρεθεί η μνήμη RAM.

Ε4. Μπορεί να επισκευαστεί η RAM;

Απ. Ναι, η μνήμη RAM μπορεί να επισκευαστεί από έναν ικανό τεχνικό που έχει εξειδίκευση στην επισκευή υπολογιστών και του υλικού τους.

Q5. Πώς μπορώ να διορθώσω τη μνήμη RAM;

Απ. Μπορείτε να διορθώσετε τη μνήμη RAM εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη της, επανεκκινώντας το σύστημά σας, ενημερώνοντας το λογισμικό στην πιο πρόσφατη έκδοσή του και διαγράφοντας τις αχρησιμοποίητες επεκτάσεις.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σας βοήθησε να διορθώσετε το σφάλμα μνήμης αναφοράς Arma 3. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους ήταν η πιο χρήσιμη για να το κάνετε αυτό. Εάν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με το θέμα ή προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα, αφήστε τις παρακάτω στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 χωρίς κλειδί