Διορθώστε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d4e86

Είστε λάτρης της μουσικής; Ενώ απολαμβάνετε ευχάριστη μουσική στον υπολογιστή σας Windows 10, ίσως θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα. Έτσι, εάν βάλετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και εάν τον ενεργοποιήσετε ξανά μετά από λίγο, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Εάν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το σφάλμα ποτέ στο μουσικό σας ιστορικό και θέλετε να το διορθώσετε, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς. Φέρνουμε ένα καταπληκτικό άρθρο αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το συζητημένο σφάλμα ήχου των Windows 10. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xC00D11D1 (0XC00D4E86)

Εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) ενώ απολαμβάνετε το ηχητικό σας περιεχόμενο, ο πιο πιθανός λόγος θα οφείλεται σε ακατάλληλες διαμορφώσεις των ρυθμίσεων ήχου. Αν και αυτό το πρόβλημα επηρεάζει πολλές εκδόσεις των Windows, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα στα Windows 10. Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις λόγοι που συμβάλλουν στο θέμα που συζητήθηκε στον υπολογιστή σας.

  • Η ένταση μπορεί να είναι σε σίγαση ή πολύ χαμηλή.
  • Οι δυνατότητες βελτίωσης ήχου είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή.
  • Άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας χρησιμοποιούν ήχο.
  • Ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης ήχου σε υπολογιστές.
  • Κατεστραμμένα καλώδια, βύσματα και ηχεία.
  • Δεν παρέχεται πρόσβαση για χρήση μικροφώνου.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows.
  • Ξεπερασμένα/μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου.
  • Παρουσία κατεστραμμένων αρχείων στον υπολογιστή.
  • Λίγες βασικές υπηρεσίες Windows Audio δεν είναι ενεργοποιημένες.

Τώρα, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να διορθώσετε το πρόβλημα του σφάλματος ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθετε για τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε σφάλματα ήχου των Windows 10. Εφαρμόστε τις μεθόδους σύμφωνα με τις οδηγίες με την ίδια σειρά για να έχετε τέλεια αποτελέσματα.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Προτού κατευθυνθείτε προς τις προηγμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, μερικές απλές εισβολές θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) με κλικ. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί όλους αυτούς τους προκαταρκτικούς ελέγχους και ακόμα, εάν δεν επιτύχατε κάποια επιδιόρθωση, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Alt + F4 μαζί για να ανοίξετε το παράθυρο Τερματισμός λειτουργίας των Windows.

2. Επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση και πατήστε το πλήκτρο Enter.

2. Ελέγξτε τις εξωτερικές συσκευές

Εάν δεν έχετε επιτύχει καμία επιδιόρθωση από τους παραπάνω προκαταρκτικούς ελέγχους, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε εάν υπάρχει κάποια εξωτερική ζημιά στα εξωτερικά ηχεία, το μικρόφωνο και άλλες συσκευές ήχου που συμβάλλουν στο σφάλμα.

1. Ελέγξτε τα καλώδια για χαλαρές συνδέσεις και εάν όλα τα άλλα καλώδια είναι συνδεδεμένα ή όχι.

2. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα καλώδια και τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στη σωστή υποδοχή. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές υποδοχές, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υλικού.

3. Ελέγξτε τα επίπεδα έντασης και εάν η τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη.

4. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας και ότι είναι σταθερά τοποθετημένο στον υπολογιστή σας. Για να αποφύγετε τον εξωτερικό θόρυβο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ηχεία ή μικρόφωνα καλύτερης ποιότητας.

5. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεστε σε θορυβώδες περιβάλλον με ήχους κίνησης ή θορύβους πλήθους στο παρασκήνιο.

Μέθοδος 1: Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή ήχου είναι σωστή

Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συσκευές εξόδου ήχου, πρέπει να επιβεβαιώσετε πότε η συσκευή χρησιμοποιείται ως συσκευή εξόδου. Για να ελέγξετε την έξοδο ήχου στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα "Working On It" του File Explorer στα Windows 10

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος για να αναπτύξετε τη λίστα των συσκευών ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή.

3. Τέλος, επιλέξτε συσκευή αναπαραγωγής και βεβαιωθείτε ότι ο ήχος αναπαράγεται μέσω της επιλεγμένης συσκευής.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν σας βοηθήσει, προχωρήστε στην επόμενη.

Μέθοδος 2: Διαχείριση ρυθμίσεων ήχου

Σε αυτή τη μέθοδο, πρέπει να ελέγξετε εάν οι ρυθμίσεις ήχου είναι σωστές και συμβατές με τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείτε. Αυτό σας βοηθά να διορθώσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) καθώς ακολουθείτε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Speakers στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών και κάντε κλικ στο Open Volume mixer.

2. Τώρα, θα ανοίξει ένα σύνολο χειριστηρίων έντασης. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα επίπεδα έντασης δεν είναι σε σίγαση. Αν βρείτε κόκκινο κύκλο με γραμμή, καταργήστε τη σίγαση του επιπέδου έντασης.

3. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

4. Κάντε κλικ στο Σύστημα.

5. Κάντε κλικ στο Sound από το αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στο Device ιδιότητες στο μενού Output.

6. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Απενεργοποίηση δεν είναι επιλεγμένο.

7. Επαναλάβετε τα βήματα 5-6 για συσκευές εισόδου όπως απεικονίζεται. Τώρα, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα ήχου των Windows 10.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι ο υπολογιστής σας περιέχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων και σφαλμάτων που προκύπτουν αυτόματα. Οι συσκευές ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και οι ενσωματωμένες συσκευές ήχου θα σαρωθούν και θα επιλυθούν συνολικά τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία.

Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Τρόπος εκτέλεσης της Αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών για να διορθώσετε προβλήματα και να διορθώσετε όλα τα ζητήματα υλικού που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου.

Μέθοδος 4: Τερματισμός διεργασιών παρασκηνίου με χρήση ήχου

Όταν το βοηθητικό πρόγραμμα ήχου χρησιμοποιείται από άλλα προγράμματα στον υπολογιστή σας Windows 10, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Για να επιλύσετε το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα ή εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ένα προς ένα ή να τα αναγκάσετε να τερματιστούν χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Επανεκκινήστε τις διεργασίες της Εξερεύνησης των Windows

Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η επανεκκίνηση των διαδικασιών της Εξερεύνησης των Windows θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος που συζητήθηκε. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Στην καρτέλα Διεργασίες, κάντε κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε το κουμπί Επανεκκίνηση.

Τώρα, η Εξερεύνηση των Windows επανεκκινείται και το πρόβλημα ήχου των Windows 10 θα διορθωθεί τώρα.

Μέθοδος 6: Να επιτρέπεται η πρόσβαση ήχου

Υπάρχει μια λίστα εφαρμογών και προγραμμάτων στον υπολογιστή σας που θα έχουν πρόσβαση για χρήση συσκευών ήχου. Εάν η εφαρμογή ήχου σας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, δεν μπορείτε να ακούσετε περιεχόμενο ήχου που συμβάλλει στο συζητούμενο σφάλμα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ήχου είναι ενεργοποιημένες για το παιχνίδι σας στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Κάντε κλικ στο Privacy.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Μικρόφωνο. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένη όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εκκινήστε το Sound Settings από το μενού αναζήτησης και επιλέξτε τη σωστή συσκευή εισόδου (Μικρόφωνο (2-High Definition Audio Device)) ως προεπιλογή.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86).

Μέθοδος 7: Ορίστε τη συσκευή ήχου ως προεπιλεγμένη συσκευή

Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή ήχου, όπως ακουστικά ή ηχεία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή ή όχι. Ας υποθέσουμε μια περίπτωση σύνδεσης μιας εξωτερικής οθόνης (που δεν έχει ενσωματωμένα ηχεία) στον υπολογιστή σας. Εάν αυτή η οθόνη έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή εξόδου, δεν μπορείτε να ακούσετε ήχο. Πρέπει να ορίσετε τη συσκευή ήχου σας ως την προεπιλεγμένη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω για να διορθώσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10.

  12 από τα καλύτερα κολάρα για ιχνηλάτη κατοικίδιων για να κρατήσετε τον γούνινο φίλο σας ασφαλή

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στη συσκευή ήχου που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη.

3. Επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής όπως επισημαίνεται και κάντε κλικ στο Εφαρμογή και στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.” πλάτος=”400″ ύψος=”455″>

Μέθοδος 8: Ενεργοποιήστε ξανά την κάρτα ήχου

Μπορείτε να επιλύσετε εύκολα το 0xc00d11d1 (0xc00d4e86) επανεκκινώντας την κάρτα ήχου όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Device Manager και μετά κάντε κλικ στο Open.

2. Αναπτύξτε τα χειριστήρια ήχου, βίντεο και παιχνιδιών κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους.

3. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

4. Επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι και επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα 1 – 2.

5. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής.

6. Τώρα, δοκιμάστε να αναπαράγετε οποιονδήποτε ήχο στην εφαρμογή ήχου σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 9: Απενεργοποιήστε τις βελτιώσεις ήχου

Εάν πιστεύετε ότι ο ήχος σας λειτουργεί καλά για άλλους πόρους πολυμέσων, αλλά ο ήχος φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας ή θορυβώδης, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον ρυθμό δειγματοληψίας. Ένας ρυθμός δειγματοληψίας χαμηλής συχνότητας θα προκαλέσει το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86), ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε ρυθμό δειγματοληψίας υψηλότερης συχνότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και επιλέξτε τη συσκευή ήχου ακολουθούμενη από το κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Προεπιλεγμένη μορφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υψηλότερο εύρος συχνοτήτων (24 bit, 48000 Hz).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Απενεργοποίηση βελτιώσεων ήχου δεν είναι επιλεγμένη στην περιοχή Βελτιώσεις σήματος.

6. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Εάν ναι, προσαρμόστε διαφορετικά επίπεδα εύρους συχνοτήτων επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα και επιβεβαιώστε ποια περιοχή επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 10: Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων

Για υπηρεσίες τέλειας ποιότητας ήχου, μερικά βασικά αρχεία και προγράμματα πρέπει να λειτουργούν στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν είναι κατεστραμμένα ή έχουν ρυθμιστεί εσφαλμένα, θα αντιμετωπίσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Ευτυχώς, όλα αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία με εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα του υπολογιστή σας Windows 10, δηλαδή τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και την Εξυπηρέτηση και Διαχείριση Εικόνων Ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d4e86.

Μέθοδος 11: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες ήχου

Λίγες βασικές υπηρεσίες ήχου των Windows θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε το σφάλμα ήχου των Windows 10. Σε περίπτωση που, εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλές διενέξεις. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να επανεκκινήσετε μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Windows Audio.

3. Τώρα, στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως το Windows Audio Endpoint Builder και Remote Procedure Call (RPC).

Μέθοδος 12: Απενεργοποιήστε την αποκλειστική λειτουργία

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα ήχου 0xc00d11d1 (0xc00d4e86), τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένα άλλο πρόγραμμα δεν αναλαμβάνει τον αποκλειστικό έλεγχο της συσκευής ήχου σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που συζητήθηκε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  Πώς να διορθώσετε το δυναμικό κλείδωμα που δεν λειτουργεί μετά την ενημέρωση Απριλίου 10 των Windows

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία και επιλέξτε Ήχοι.

2. Επιλέξτε τη συσκευή ήχου σας και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

3. Στην καρτέλα Γενικά, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Χρήση συσκευής έχει οριστεί σε Χρήση αυτής της συσκευής (ενεργοποίηση) όπως φαίνεται. Κάντε κλικ στο Apply και OK εάν έχετε κάνει αλλαγές.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και στο μενού Αποκλειστική λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθες επιλογές δεν είναι επιλεγμένες.

  • Επιτρέψτε στις εφαρμογές να αναλάβουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής.

  • Δώστε προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας.

Σημείωση: Μόλις καταργήσετε την επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να αναλαμβάνουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής, η επιλογή Προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας θα καταργηθεί αυτόματα.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Τώρα, θα είχατε διορθώσει το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86).

Μέθοδος 13: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Τα παλιά και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα τον κωδικό σφάλματος των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ήχου και εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, σας συμβουλεύουμε να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10.

Αφού ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα 0xc00d11d1 (0xc00d4e86).

Μέθοδος 14: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση ενημερώνοντάς τα. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου, ελέγξτε εάν ακούτε ήχο κατά την αναπαραγωγή τους στα Windows 10.

Μέθοδος 15: Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει διενέξεις ήχου και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε τις προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 16: Ενημερώστε τα Windows

Μερικά σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας, εάν εκκρεμούν νέες ενημερώσεις της Microsoft για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο στον υπολογιστή σας Windows 10.

Μέθοδος 17: Επιδιόρθωση και επαναφορά εφαρμογών

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86), αλλά μπορείτε να ακούσετε τον ήχο σε άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας, τότε υπάρχει πιθανότητα το παιχνίδι σας να βρίσκεται σε διένεξη κάπου. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, επιδιορθώστε ή επαναφέρετε την εφαρμογή εάν είναι δυνατόν για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Σημείωση: Σε αυτόν τον οδηγό, παρουσιάζονται τα βήματα για την επιδιόρθωση και την επαναφορά του Minecraft Launcher. Ακολουθήστε τα βήματα ανάλογα με το παιχνίδι σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Minecraft Launcher και μετά κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις εφαρμογής.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Επιδιόρθωση όπως επισημαίνεται.

Σημείωση: Τα δεδομένα της εφαρμογής σας δεν θα επηρεαστούν κατά την επισκευή του Minecraft Launcher.

3. Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα. Εάν όχι, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.

Σημείωση: Η επαναφορά του Minecraft Launcher θα διαγράψει τα δεδομένα της εφαρμογής.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή ως τελευταία επιλογή.

Μέθοδος 18: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν σας βοήθησαν, τότε η μόνη επιλογή που απομένει είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε εάν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86).

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το σφάλμα ήχου των Windows 10 0xc00d11d1 (0xc00d4e86). Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.