Διορθώστε το πρόβλημα του LG V10 Bootloop

Η LG είναι μια μάρκα που είναι γνωστή για τις οικιακές συσκευές, ειδικά τις τηλεοράσεις. Λίγοι γνωρίζουν ότι η LG κατασκευάζει και smartphone και είναι υπεύθυνοι για αυτό. Το 2015 ο θρύλος των ηλεκτρονικών της Νότιας Κορέας λάνσαρε μια νέα σειρά smartphone με το LG V10. Το συγκεκριμένο smartphone μαζί με το LG G4 έχουν κάποια προβλήματα που είναι σοβαρά και το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι το LG V10 Bootloop. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τους λόγους που προκαλούν το πρόβλημα μαζί με τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του προβλήματος LG v10 Bootloop.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα Bootloop του LG V10

Αν και η LG προσφέρει επιδιορθώσεις και αντικαταστάσεις για συσκευές που επηρεάζονται, πολλά προβλήματα εξακολουθούν να ενοχλούν εκατοντάδες χρήστες. Υπάρχουν κυρίως δύο είδη προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν το LG V10 να κολλήσει στο Bootloop. Μπορεί να σχετίζεται πλήρως με το λογισμικό ή μπορεί να σχετίζεται με κατεστραμμένα εξαρτήματα υλικού.

1. Θέματα λογισμικού

Παρόλο που η εταιρεία κατηγορεί ζητήματα υλικού για το πρόβλημα του LG V10 Bootloop, αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να προκύψει λόγω ορισμένων ιδιαίτερων προβλημάτων λογισμικού. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, εδώ είναι μερικοί από αυτούς.

  • Η ριζοβολία μιας συσκευής Android εμφανίζεται πάντα με μια προειδοποίηση, καθώς μπορεί να βλάψει τη συσκευή και δεν είναι ασφαλής από πολλές απόψεις. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του βρόχου εκκίνησης εάν προσπαθήσατε να ριζώσετε τη συσκευή σας.
  • Ορισμένες βαθιές αλλαγές στις ρυθμίσεις της συσκευής σας ενδέχεται να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα, όπως το να αναβοσβήνει μια νέα ROM ή να εγκαταστήσετε ένα νέο υλικολογισμικό που δεν είναι συμβατό με τη συσκευή σας.
  • Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα εάν η ενημερωμένη έκδοση Android έχει κάποιο σφάλμα που καθιστά το κινητό αδύναμο να επικοινωνήσει με το σύστημα κατά την εκκίνηση.
  • Συνιστάται πάντα η λήψη μιας εφαρμογής από μια επαληθευμένη πηγή, αλλά ορισμένοι χρήστες παραβλέπουν την προειδοποίηση, ένα κατεστραμμένο αρχείο ή μια εφαρμογή από μια μη επαληθευμένη πηγή μπορεί να προκαλέσει αυτό το σφάλμα που εμποδίζει τη σωστή εκκίνηση της συσκευής.
  • Το Bootloop θα μπορούσε επίσης να είναι το αποτέλεσμα της αλλαγής των εσωτερικών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

2. Προβλήματα υλικού

  • Η LG παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα του Bootloop προκλήθηκε από ελαττωματικό υλικό και η εταιρεία παραδέχτηκε επίσης το ζήτημα του Bootloop και άρχισε να δίνει διορθώσεις στους πελάτες της.
  • Η LG συνειδητοποίησε ότι οφειλόταν στην αμέλειά της αφού παρουσίασε πολλά smartphone και όλα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
  • Η εταιρεία είπε ότι αυτό το ζήτημα είναι αποτέλεσμα μιας χαλαρής σύνδεσης μεταξύ εξαρτημάτων. Το Android Authority εξήγησε αργότερα ότι οφειλόταν σε χαλαρή σύνδεση μεταξύ των τροφοδοτικών ή των στοιχείων μνήμης που μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα.
  Βρείτε μια τυχαία ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή για παρακολούθηση στο Netflix, στο Hulu, στο HBO Go ή στο Amazon Prime

Τώρα, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα που σας βοηθά να επιτύχετε τη διόρθωση υπερθέρμανσης του LG V10. Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα μεθόδων που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη διόρθωση του LG bootloop στο Android σας.

Σημείωση: Επειδή τα τηλέφωνα Android δεν έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις και αυτές οι ρυθμίσεις διαφέρουν για κάθε επωνυμία, τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω ενδέχεται να αλλάξουν ελαφρώς από τη συσκευή σας. Τα παρακάτω βήματα προέρχονται από τη συσκευή Samsung.

Μέθοδος 1: Πυκνωτές εκφόρτισης

Η εκφόρτιση των πυκνωτών ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα του LG V10 που έχει κολλήσει στο bootloop και αυτό έχει αναφερθεί από τους χρήστες. Λάβετε όμως υπόψη ότι εάν το τηλέφωνό σας έχει πρόβλημα θέρμανσης, αυτό μπορεί να μην λειτουργεί συνεχώς. Τέλος πάντων, εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Απενεργοποιήστε εντελώς το LG V10.

2. Προσπαθήστε να ανοίξετε την πίσω θήκη κολλώντας τον αντίχειρά σας κάτω από τη θύρα micro USB.

3. Αφαιρέστε την μπαταρία της συσκευής σας.

Εικόνα του Tyler Lastovich από το Unsplash

4. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 30 έως 40 δευτερόλεπτα, αυτό αφαιρεί το υπόλοιπο ηλεκτρικό ρεύμα από τα εσωτερικά εξαρτήματα.

5. Τοποθετήστε ξανά την μπαταρία και στη συνέχεια τοποθετήστε την πίσω θήκη.

6. Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 2: Επανατοποθετήστε την κάρτα Micro SD

Μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε την κάρτα Micro SD και, στη συνέχεια, να την τοποθετήσετε ξανά στην υποδοχή μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, εάν χρησιμοποιείτε μια κάρτα Micro SD ως μέρος του αποθηκευτικού σας χώρου. Αυτό αφαιρεί το σφάλμα με την κάρτα SD, εάν υπάρχει, αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική μέθοδος για την αντιμετώπιση προβλημάτων του κινητού σας τηλεφώνου.

Μέθοδος 3: Αντιμετώπιση προβλημάτων υπερθέρμανσης συσκευής

Το smartphone είναι μια συσκευή που υποστηρίζει μια ποικιλία εφαρμογών και λειτουργιών ταυτόχρονα. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το LG V10 Bootloop όταν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται. Η υπερθέρμανση είναι πολύ συχνή σε συσκευές Android, συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα ή όταν εκτελείτε βαριές εργασίες σε αυτό. Ίσως χρειαστεί να κρυώσετε τη συσκευή σας για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τη διόρθωση των προβλημάτων υπερθέρμανσης για να δείτε μερικές από τις μεθόδους για την επίλυση προβλημάτων υπερθέρμανσης.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε Soft Reset

Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν σας βοήθησαν να διορθώσετε το LG Bootloop, δοκιμάστε να επαναφέρετε το λογισμικό. Εδώ είναι τα βήματα προς αυτό.

1. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας εάν είναι ενεργοποιημένο.

2. Πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά Power + Volume down.

3. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν η συσκευή σας ηρεμήσει, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 45 δευτερόλεπτα.

  Πώς να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη του Spotify

Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 5: Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Με την ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να εκκινήσετε το τηλέφωνό σας με οποιαδήποτε τρίτη εφαρμογή απενεργοποιημένη. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε εάν κάποια εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα προκαλεί κάποια διένεξη λογισμικού. Η ασφαλής λειτουργία χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους από την κανονική λειτουργία, επομένως δεν θα υπάρχει πρόβλημα εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται. Ακολουθούν τα βήματα για την εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία στο LG V10.

1. Απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή σας.

2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας.

3. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας όταν δείτε το λογότυπο «Life’s good» της LG.

4. Σε ασφαλή λειτουργία, ελέγξτε εάν έχετε επιτύχει επιδιόρθωση υπερθέρμανσης LG V10. Εάν δεν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σε ασφαλή λειτουργία, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο για να διαγράψετε τη συσκευή σε διένεξη από τη συσκευή σας.

Μέθοδος 6: Απεγκατάσταση εφαρμογών

Εάν λειτουργεί ομαλά σε ασφαλή λειτουργία, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε σύγκρουση λογισμικού. Ορισμένες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο, γεγονός που κατακλύζει τους πόρους της συσκευής σας και προκαλεί πάγωμα ή επανεκκίνηση. Μπορείτε να καταργήσετε τις διενέξεις κάνοντας εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία και, στη συνέχεια, απεγκατάσταση πρόσφατων εφαρμογών. Επομένως, ελέγξτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, απεγκαταστήστε τις εφαρμογές με το Google Play Store ή τον χώρο αποθήκευσης τηλεφώνου. Αυτό διορθώνει το πρόβλημα με τις εφαρμογές και βοηθά επίσης το LG V10 Bootloop να επιδιορθώσει.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Android

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση στο τηλέφωνό σας κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα στο τηλέφωνό σας. Ενημερώστε το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία για να διορθώσετε σφάλματα στο τηλέφωνό σας και αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα του LG V10 που έχει κολλήσει στο bootloop.

Μέθοδος 8: Ενημέρωση εφαρμογών

Εάν μπορείτε να χειριστείτε το κινητό σας σε ασφαλή λειτουργία, δοκιμάστε να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές πριν το κινητό σας μπει ξανά σε βρόχο εκκίνησης. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά εφαρμογή, αυτές οι εφαρμογές δεν εγγυώνται καλή διεπαφή χρήστη, επομένως θα πρέπει να ενημερώσετε τις εφαρμογές στο Google Play store. Η ενημέρωση των εφαρμογών θα σας βοηθήσει να διορθώσετε δυσλειτουργίες και σφάλματα στις εφαρμογές και επίσης βοηθά στη διόρθωση του προβλήματος του Bootloop.

Μέθοδος 9: Εκτελέστε Master Reset

Αυτή η μέθοδος είναι με το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας. Εάν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα υπερβολικής θέρμανσης, θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την υπερθέρμανση του LG V10 στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, πριν κάνετε μια κύρια επαναφορά, συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας, καθώς η κύρια επαναφορά θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις. Όλα τα δεδομένα όπως εικόνες, βίντεο, επαφές, αρχεία ήχου και εφαρμογές. Ακολουθούν τα βήματα για την κύρια επαναφορά του LG V10.

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Διαβάστε τον οδηγό μας για επαναφορά εφαρμογών και ρυθμίσεων σε νέα συσκευή Android από το Google Backup για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο Google Drive.

  Πώς να βρω την απόκρυψη του email μου στην εφαρμογή αλληλογραφίας

2. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας.

3. Κρατήστε τα κουμπιά Power και Volume Down μαζί.

4. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας όταν έχετε το λογότυπο της LG, αλλά συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί Μείωση έντασης ήχου.

5. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν δείτε την οθόνη επαναφοράς εργοστασιακών δεδομένων.

6. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης ήχου για να επισημάνετε Ναι.

7. Επιβεβαιώστε πατώντας το κουμπί Τροφοδοσίας.

8. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 λεπτά. Η συσκευή σας θα επανεκκινήσει αυτόματα μετά τη διαδικασία.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε την ψύκτρα

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί για εσάς, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την ψύκτρα. Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος επιδιόρθωσης LG Bootloop. Συνιστάται η τοποθέτησή του από τεχνικό. Εσείς οι ίδιοι μπορείτε να προχωρήσετε εάν το επιθυμείτε. Πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το τηλέφωνό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μητρική πλακέτα και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε την ψύκτρα. Η πλήρης διαδικασία είναι μακρά και περιλαμβάνει την αφαίρεση της μητρικής πλακέτας από το δομικό πλαίσιο για την εφαρμογή ψυκτών θερμότητας. Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε όλα τα εργαλεία που κοστίζουν περίπου $50.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να βγάλω το LG V10 από το Bootloop;

Απ. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί τροφοδοσίας και το κουμπί μείωσης έντασης ήχου. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας όταν έχετε το λογότυπο της LG, αλλά συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί Μείωση έντασης. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν δείτε την οθόνη επαναφοράς εργοστασιακών δεδομένων. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης ήχου για να επισημάνετε Ναι. Επιβεβαιώστε πατώντας το κουμπί λειτουργίας.

Ε2. Γιατί τα τηλέφωνα LG κάνουν Bootloop;

Απ. Παρόλο που η εταιρεία κατηγορεί ζητήματα υλικού για το πρόβλημα του LG V10 Bootloop, αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να προκύψει λόγω ορισμένων ιδιαίτερων προβλημάτων λογισμικού. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του βρόχου εκκίνησης εάν προσπαθήσατε να ριζώσετε τη συσκευή σας. Ορισμένες βαθιές αλλαγές στις ρυθμίσεις της συσκευής σας ενδέχεται να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα εάν η ενημερωμένη έκδοση Android έχει κάποιο σφάλμα και εάν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από μη επαληθευμένη πηγή.

Ε3. Γιατί το LG V10 μου συνεχίζει να κάνει επανεκκίνηση;

Απ. Το τηλέφωνό σας LG V10 κάνει επανεκκίνηση όταν εγκαθίσταται οποιαδήποτε νέα ενημέρωση υλικολογισμικού στη συσκευή σας. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα εάν η ενημερωμένη έκδοση Android έχει κάποιο σφάλμα που καθιστά το κινητό αδύναμο να επικοινωνήσει με το σύστημα κατά την εκκίνηση.

Ε4. Πώς μπορώ να επαναφέρω το τηλέφωνό μου LG V10;

Απ. Ενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας εάν είναι ενεργοποιημένο. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας + κουμπί μείωσης έντασης. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν η συσκευή σας ηρεμήσει, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 45 δευτερόλεπτα.

Q5. Πώς μπορώ να μπω σε ασφαλή λειτουργία στο LG V10;

Απ. Απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Αφήστε το κουμπί λειτουργίας όταν δείτε το λογότυπο “Life’s good” της LG.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το πρόβλημα του LG V10 Bootloop στη συσκευή σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.