Διορθώστε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας Samsung Note 4

Μόνο μερικά μοντέλα smartphone παραμένουν δημοφιλή χρόνια μετά το αρχικό τους ντεμπούτο. Ένα από τα οποία είναι το Samsung Galaxy Note 4. Παρά τη δημοτικότητά του, εξακολουθεί να υπάρχει ένα υποκείμενο ζήτημα με την υπερβολικά γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας του Note 4. Ενώ αυτό το τηλέφωνο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αξιόπιστο καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης, υπάρχουν στιγμές που προκύπτουν προβλήματα, τα οποία θα συζητήσουμε σήμερα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να διορθώσετε γρήγορα το πρόβλημα της μπαταρίας του Samsung Note 4 και άλλα σχετικά ζητήματα.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας Samsung Note 4

Το Note 4 συνεχίζει να προσφέρει στη Samsung μια σταθερή ροή εσόδων με επεξεργαστή Snapdragon 805, 3 GB RAM, οθόνη Super AMOLED 5,7 ιντσών και κάμερα 16 megapixel, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Η Samsung συνεχίζει να παρέχει τακτικές αναβαθμίσεις λογισμικού στο δημοφιλές smartphone της για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Το αστείο είναι ότι το smartphone έρχεται με μπαταρία 3220 mAh, η οποία θα πρέπει να προσφέρει επαρκή διάρκεια ζωής της μπαταρίας θεωρητικά. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς πολλοί πελάτες του Note 4 έχουν παρατηρήσει προβλήματα μπαταρίας μόλις εβδομάδες μετά την αγορά του smartphone. Συνεχίστε την ανάγνωση για να διορθώσετε το ίδιο.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Τα παραπάνω βήματα πραγματοποιήθηκαν στο Samsung Note 4.

Ελέγξτε τη χρήση της μπαταρίας

Το να παρακολουθείτε προγράμματα τρίτων που εξαντλούν πολλές μπαταρίες είναι σημαντικό για την καλή διαχείριση της μπαταρίας. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά μια εφαρμογή, μπορεί να καταπονήσει την μπαταρία σας. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές για την επίλυση του προβλήματος της μπαταρίας Samsung Note 4:

  Πώς να ενσωματώσετε μια φόρμα Google σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην Αρχική οθόνη.

2. Στη συνέχεια, πατήστε στο Device Care.

3. Εδώ, πατήστε Μπαταρία.

4. Στη συνέχεια, πατήστε Χρήση μπαταρίας.

5. Πατήστε σε μια εφαρμογή που έχει υψηλό ποσοστό αποστράγγισης.

6. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε κατά τη λειτουργία κλειδώματος ή ακόμα και να το διαγράψετε, ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε.

Μέθοδος 1: Απενεργοποίηση συγχρονισμού φόντου

Οι ρυθμίσεις του Galaxy Note 4 Sync είναι ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε. Το Sync στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες ειδοποιήσεις push στο Galaxy Note 4. Σε κατάσταση αδράνειας, ο συγχρονισμός φόντου μπορεί να σπαταλήσει πολλή ενέργεια. Δείτε πώς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της μπαταρίας.

Σημείωση: Η απενεργοποίηση του συγχρονισμού για τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε είναι μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε Λογαριασμοί και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Λογαριασμοί.

4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την επιλογή Αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων.

Μέθοδος 2: Απενεργοποίηση υπηρεσιών δικτύου και τοποθεσίας

Το Bluetooth, η παρακολούθηση τοποθεσίας και το Wi-Fi δεν είναι λειτουργίες για όλες τις χρήσεις. Όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, απενεργοποιήστε τα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε γρήγορα το καθένα σύροντας προς τα κάτω το μενού γρήγορων ρυθμίσεων και πατώντας σε αυτό.

Μέθοδος 3: Τροποποίηση ρυθμίσεων GPS

Εάν το GPS σας έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία υψηλής ακρίβειας, θα εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία σας. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε το smartphone σας να λαμβάνει συνεχώς την ακριβή θέση σας εάν δεν το χρησιμοποιείτε για πλοήγηση. Αυτό πρέπει να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα της μπαταρίας Samsung Note 4:

  5 ανατριχιαστικά ρετρό παιχνίδια υπολογιστή για να παίξετε αυτό το Halloween

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε Τοποθεσία.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Βελτίωση Ακρίβειας.

4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για τις επιλογές σάρωσης Bluetooth και σάρωσης Wi-Fi.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η Σημείωση 4 διαθέτει αποτελεσματικό λογισμικό εξοικονόμησης ενέργειας που θα αυτοματοποιήσει πολλές από τις προσεγγίσεις που καλύφθηκαν προηγουμένως. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της Samsung χωρίζεται σε δύο ενότητες:

  • Λειτουργία τροφοδοσίας: Προσαρμόζει πολλές παραμέτρους για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας χωρίς να διακυβεύεται η εμπειρία του χρήστη.

  • Λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων Ultra: Επεκτείνει τον χρόνο αναμονής περιορίζοντας τις λειτουργίες της συσκευής και ελαχιστοποιώντας τις διαδικασίες στο παρασκήνιο.

1. Μπορείτε να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των δύο σύροντας προς τα κάτω τη γραμμή κατάστασης από το επάνω μέρος της οθόνης.

2. Κάντε εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας Power και Ultra power saving mode.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε μαύρη ταπετσαρία

Η οθόνη Samsung Super AMOLED χρησιμοποιείται στη Σημείωση 4. Επειδή δεν διαθέτει οπίσθιο φωτισμό όπως οι παραδοσιακές οθόνες, η μείωση του αριθμού των pixel στην οθόνη σας κατά την κανονική χρήση μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έτσι το κάνεις:

Σημείωση: Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα επειδή το Note 4 δεν συνοδεύεται από προκαθορισμένη μαύρη ταπετσαρία. Αναζητήστε ένα στο διαδίκτυο και αποθηκεύστε το στο smartphone σας. Μπορεί να γίνεις πολύ πιο σκοτεινός εγκαθιστώντας ένα προσαρμοσμένο σκοτεινό θέμα με πολλά μαύρα.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε στην Ταπετσαρία.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο Gallery.

4. Επιλέξτε την επιθυμητή ταπετσαρία από την παρακάτω οθόνη. Κάντε κλικ στο Done.

5. Επιλέξτε μεταξύ της αρχικής οθόνης, της οθόνης κλειδώματος ή της αρχικής οθόνης και της οθόνης κλειδώματος.

Σημείωση: Πατήστε το Set on Lock Screen, εάν έχετε επιλέξει κλείδωμα οθόνης στο προηγούμενο βήμα.

Μέθοδος 6: Αφαιρέστε την κάρτα microSD

Αφαιρέστε την κάρτα microSD από το smartphone σας και δοκιμάστε ξανά. Η κάρτα μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένους ελαττωματικούς τομείς, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να προσπαθεί επανειλημμένα να διαβάσει δεδομένα από αυτήν, εξαντλώντας την μπαταρία.

Μέθοδος 7: Επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω λύσεις και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξακολουθεί να εξαντλείται γρήγορα, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αγοράσετε μια νέα μπαταρία.

  • Οι μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς συνήθως αντέχουν 600–800 πλήρεις επαναφορτίσεις προτού η χωρητικότητά τους πέσει κάτω από το 80%.
  • Εάν έχετε το gadget σας για περισσότερο από ένα χρόνο και δεν έχετε αντικαταστήσει την μπαταρία, μάλλον είναι νεκρή.
  • Το Android χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό που ονομάζεται Battery Stats για να παρακολουθεί την κατάσταση της μπαταρίας.
  • Ωστόσο, αρχίζει να παρουσιάζει ψευδή στατιστικά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα το τηλέφωνό σας να τερματίζεται πριν φτάσει στο 0% της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Αν και δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε τις προηγούμενες δυνατότητες της μπαταρίας σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να τη βαθμονομήσετε ξανά, ώστε να εμφανίζεται η σωστή κατάσταση. Δείτε πώς να το κάνετε:

1. Αφήστε το Note 4 να αποφορτιστεί εντελώς πριν το απενεργοποιήσετε.

2. Συνεχίστε να το ενεργοποιείτε μέχρι να τελειώσει η μπαταρία για να τροφοδοτήσετε τα εξαρτήματά του.

3. Συνδέστε το σε φορτιστή και αφήστε το να φορτιστεί 100 τοις εκατό πριν το ενεργοποιήσετε.

4. Αποσυνδέστε το φορτιστή και επανασυνδέστε τον.

5. Είναι απίθανο να δηλώσει ότι είναι πλήρως φορτισμένο. Συνδέστε το ξανά στον φορτιστή και περιμένετε μέχρι να φτάσει στο 100%.

6. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας αφού το αποσυνδέσετε. Συνδέστε ξανά τον φορτιστή εάν εξακολουθεί να μην εμφανίζεται 100%.

7. Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6 έως ότου η οθόνη εμφανίσει φόρτιση 100% μετά την ενεργοποίηση.

8. Αφήστε το να εκφορτιστεί στο 0% μέχρι να σβήσει μόνο του.

9. Θα πρέπει να λάβετε έγκυρη ένδειξη % μπαταρίας μετά από μια τελευταία πλήρη φόρτιση με το τηλέφωνο απενεργοποιημένο.

Μέθοδος 8: Χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων

Επίσης, για να αποφύγετε τη στοίβαξη διαδικασιών στο παρασκήνιο, φροντίστε να επανεκκινείτε τακτικά το τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων, όπως το Greenify.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να επιλύσετε τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος εξάντλησης της μπαταρίας του Samsung Note 4. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια.