Διορθώστε το πρόβλημα ήχου του PUBG σε υπολογιστή Windows 10

Ο ήχος και η τέλεια ρύθμιση ήχου στο PUBG είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας για να κερδίσετε ένα δείπνο με κοτόπουλο, είτε παίζετε σε κινητό είτε σε υπολογιστή με Windows. Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε τα βήματά σας, τότε δεν θα ξέρετε από πού προέρχεται ο εχθρός σας ή τους πυροβολισμούς των αντιπάλων σας. Χωρίς αμφιβολία, ο ήχος είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για παιχνίδια όπως το PUBG. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται για το πρόβλημα του ήχου του PUBG στον υπολογιστή όπου δεν μπορείτε να ακούσετε ήχο όταν βρίσκεστε στο παιχνίδι. Λίγοι άλλοι χρήστες παραπονιούνται επίσης ότι ο ήχος λειτουργεί τέλεια οπουδήποτε εκτός από το PUBG. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα ζητήματα, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τον ήχο PUBG που δεν λειτουργεί στα Windows 10. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε!

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου PUBG σε υπολογιστή Windows 10

Εάν αντιμετωπίζετε τον ήχο PUBG που δεν λειτουργεί Windows 10 ενώ απολαμβάνετε το παιχνίδι σας PUBG, ο πιο πιθανός λόγος θα ήταν λόγω μη συμβατών ρυθμίσεων ήχου. Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι που συμβάλλουν στα προβλήματα ήχου του παιχνιδιού PUBG.

  • Ο ήχος μπορεί να είναι σε σίγαση ή πολύ χαμηλή.
  • Οι δυνατότητες βελτίωσης ήχου είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή.
  • Άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας χρησιμοποιούν ήχο.
  • Ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης ήχου σε υπολογιστές.
  • Κατεστραμμένα καλώδια, βύσματα και ηχεία.
  • Δεν παρέχεται πρόσβαση για χρήση μικροφώνου.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows και ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης.
  • Ξεπερασμένα/μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου.
  • Παρουσία κατεστραμμένων αρχείων στον υπολογιστή.
  • Λίγες βασικές υπηρεσίες Windows Audio δεν είναι ενεργοποιημένες.
  • Κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Ακολουθήστε αυτές τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το εν λόγω ζήτημα.

1Α. Επανεκκίνηση δρομολογητή

Ως πρωταρχικό βήμα, ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος σε σταθερό δίκτυο. Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν μπορείτε να απολαύσετε το PUBG χωρίς σφάλματα.

1. Επίσης, επανεκκινήστε ή επαναφέρετε τον δρομολογητή σας εάν χρειάζεται.

2. Ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή.

3. Μεταβείτε σε ένα καλώδιο Ethernet και ελέγξτε τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο.

4. Συνδεθείτε σε συνδέσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ελέγξτε ποια σύνδεση λειτουργεί καλά για το PUBG.

5. Αποφύγετε το overclocking.

1Β. Ελέγξτε τις απαιτήσεις συστήματος

Εάν ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις ελάχιστες/συνιστώμενες απαιτήσεις για το παιχνίδι PUBG, σκεφτείτε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για το PUBG

OS
64-bit Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ
Intel Core i5-4430 / AMD FX-6300
ΕΜΒΟΛΟ
8 GB
HDD
30 GB
βίντεο
NVIDIA GeForce GTX 960 2 GB / AMD Radeon R7 370 2 GB
DirectX
Έκδοση 11
Δίκτυο
Ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο

Προτεινόμενες Απαιτήσεις Συστήματος για PUBG

OS
Windows 10 64 bit
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ
Intel Core i5-6600K / AMD Ryzen 5 1600
ΕΜΒΟΛΟ
16 GB
HDD
30 GB
βίντεο
NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB / AMD Radeon RX 580 4 GB
DirectX
Έκδοση 11
Δίκτυο
Ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο

1C. Ελέγξτε τις εξωτερικές συσκευές

Εάν δεν έχετε επιτύχει καμία επιδιόρθωση από τους παραπάνω προκαταρκτικούς ελέγχους, τότε ήρθε η ώρα να ελέγξετε εάν υπάρχει εξωτερική ζημιά στα εξωτερικά ηχεία, το μικρόφωνο και άλλες συσκευές ήχου που συμβάλλουν στο σφάλμα.

  • Ελέγξτε τα καλώδια για χαλαρές συνδέσεις και εάν όλα τα άλλα καλώδια είναι συνδεδεμένα ή όχι.

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα καλώδια και καλώδια είναι συνδεδεμένα στη σωστή θύρα ήχου.
  • Ελέγξτε τα επίπεδα έντασης και εάν η τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη.

  • Εάν έχετε συνδέσει επίσης ακουστικά, αποσυνδέστε τα και ελέγξτε αν βοηθάει.

1Δ. Ελέγξτε την έξοδο ήχου

Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συσκευές εξόδου ήχου, πρέπει να επιβεβαιώσετε πότε η συσκευή χρησιμοποιείται ως συσκευή εξόδου. Για να ελέγξετε την έξοδο ήχου στον υπολογιστή σας Windows 10, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος για να αναπτύξετε τη λίστα των συσκευών ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου (προτιμάτε) και βεβαιωθείτε ότι ο ήχος αναπαράγεται μέσω της επιλεγμένης συσκευής.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα του ήχου PUBG για υπολογιστή, προχωρήστε στην επόμενη.

1Ε. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ήχου

Σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να ελέγξετε εάν οι ρυθμίσεις ήχου είναι σωστές και συμβατές με τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείτε. Αυτό σας βοηθά να διορθώσετε τον ήχο του PUBG που δεν λειτουργεί στα Windows 10, καθώς ακολουθείτε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Speakers στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο Open Volume mixer.

2. Τώρα, θα ανοίξει ένα σύνολο χειριστηρίων έντασης. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα επίπεδα έντασης δεν είναι σε σίγαση. Εάν βρείτε κόκκινο κύκλο με γραμμή, καταργήστε τη σίγαση του επιπέδου έντασης.

3. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο System Setting.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ήχος από το αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στο Ιδιότητες συσκευής κάτω από το μενού Έξοδος, όπως φαίνεται.

6. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Απενεργοποίηση δεν είναι επιλεγμένο.

7. Επαναλάβετε τα βήματα 5-6 για συσκευές εισόδου όπως απεικονίζεται.

Τώρα, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα ήχου των Windows 10 PUBG.

1ΣΤ. Ενημερώστε τα Windows

Εάν υπάρχουν νέες ενημερώσεις της Microsoft που εκκρεμούν για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί ο ήχος PUBG. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μέθοδος 2: Ορισμός προεπιλεγμένης συσκευής ήχου

Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή ήχου όπως ακουστικά ή ηχεία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή ή όχι. Ας υποθέσουμε μια περίπτωση σύνδεσης μιας εξωτερικής οθόνης (που δεν έχει ενσωματωμένα ηχεία) στον υπολογιστή σας. Εάν αυτή η οθόνη έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή εξόδου, δεν μπορείτε να ακούσετε ήχο στο PUBG. Πρέπει να ορίσετε τη συσκευή ήχου σας ως την προεπιλεγμένη συσκευή σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες για να διορθώσετε το πρόβλημα του ήχου PUBG στον υπολογιστή.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στη συσκευή ήχου που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής όπως επισημαίνεται και κάντε κλικ στο Εφαρμογή>ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το PUBG ως διαχειριστής

Για να διορθώσετε τον ήχο PUBG που δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας με Windows 10, εκτελέστε το PUBG ως διαχειριστής όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση PUBG στην επιφάνεια εργασίας ή περιηγηθείτε στον κατάλογο εγκατάστασης και κάντε δεξί κλικ σε αυτόν.

2. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα και επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply>OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημείωση: Σας συμβουλεύουμε επίσης να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό μας για τους 4 Τρόπους Απενεργοποίησης Προγραμμάτων Εκκίνησης στα Windows 10. Αυτό θα εξοικονομήσει τη μνήμη των περιττών προγραμμάτων εκκίνησης που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Μέθοδος 4: Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι ο υπολογιστής σας περιέχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων και σφαλμάτων όπως το πρόβλημα του ήχου του PUBG PC. Οι συσκευές ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και οι ενσωματωμένες συσκευές ήχου θα σαρωθούν και θα επιλυθούν συνολικά τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία.

Ακολουθήστε τον οδηγό μας How to Run Hardware and Devices Troubleshooter για να διορθώσετε προβλήματα για να διορθώσετε όλα τα ζητήματα υλικού που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου όπως απεικονίζεται.

Μέθοδος 5: Κλείστε άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούν ήχο

Όταν το βοηθητικό πρόγραμμα ήχου χρησιμοποιείται από άλλα προγράμματα στον υπολογιστή σας Windows 10, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τον ήχο PUBG υπολογιστή. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα ή εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ένα προς ένα ή να τα αναγκάσετε να τερματιστούν χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Αλλάξτε τη συνάφεια του PUBG

Οι πυρήνες της CPU είναι υπεύθυνοι για την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή και την επεξεργασία της μνήμης στον υπολογιστή σας. Η συνολική απόδοση των πυρήνων της CPU θα χρησιμοποιηθεί πλήρως εάν δεν μπορείτε να ακούσετε σωστά το PUBG. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αλλάξετε τη συνάφεια του παιχνιδιού όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες και παρακολουθήστε τις λεπτομέρειες χρήσης της εφαρμογής.

3. Τώρα, εκκινήστε τον πελάτη Steam και κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή που αντιστοιχεί στο παιχνίδι PUBG στην καρτέλα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

4. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο παράθυρο Task Manager και κάντε δεξί κλικ στο TslGame.exe και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Set Affinity όπως φαίνεται.

5. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Όλοι οι επεξεργαστές και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο CPU 0 όπως απεικονίζεται. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει αυτή τη διαδικασία πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

6. Τώρα, ελέγξτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα που δεν λειτουργεί ο ήχος PUBG.

7. Εάν το παιχνίδι σας ξεκινά ομαλά, επαναλάβετε τα Βήματα 4 και 5, αλλά στο Βήμα 5, επιλέξτε ξανά το πλαίσιο Όλοι οι επεξεργαστές.

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 7: Να επιτρέπεται η πρόσβαση ήχου για το PUBG

Υπάρχει μια λίστα εφαρμογών και προγραμμάτων στον υπολογιστή σας που θα έχουν πρόσβαση για χρήση συσκευών ήχου. Εάν το PUBG δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, δεν μπορείτε να ακούσετε κανένα ηχητικό περιεχόμενο που συμβάλλει στο συζητούμενο σφάλμα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ήχου είναι ενεργοποιημένες για το παιχνίδι σας στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Τώρα, κάντε κλικ στη Ρύθμιση απορρήτου όπως φαίνεται.

3. Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Μικρόφωνο. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένη όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εκκινήστε το Sound Settings από το μενού αναζήτησης και επιλέξτε τη σωστή συσκευή εισόδου (Μικρόφωνο (2-High Definition Audio Device)) ως προεπιλογή.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει τον ήχο PUBG που δεν λειτουργεί στα Windows 10.

Μέθοδος 8: Ενεργοποιήστε ξανά την κάρτα ήχου

Μπορείτε εύκολα να διορθώσετε τον ήχο του PUBG που δεν λειτουργεί επανεκκινώντας την κάρτα ήχου όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Device Manager. Τώρα, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε τα χειριστήρια ήχου, βίντεο και παιχνιδιών κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

4. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα Βήματα 1-2.

5. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής.

6. Τώρα, δοκιμάστε να παίξετε οποιονδήποτε ήχο στην εφαρμογή ήχου σας και ελέγξτε εάν ο ήχος PUBG που δεν λειτουργεί στα Windows 10 έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 9: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες ήχου

Λίγες βασικές υπηρεσίες ήχου των Windows θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε το πρόβλημα του ήχου PUBG στον υπολογιστή. Σε περίπτωση που, εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αρκετές διενέξεις. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να επανεκκινήσετε μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου όπως περιγράφονται παρακάτω βήματα.

1. Πληκτρολογήστε Υπηρεσίες στο μενού αναζήτησης και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Windows Audio.

3. Τώρα, στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως το Windows Audio Endpoint Builder και Remote Procedure Call (RPC) και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 10: Απενεργοποιήστε τις βελτιώσεις ήχου

Εάν πιστεύετε ότι ο ήχος σας λειτουργεί καλά για άλλους πόρους πολυμέσων, αλλά ο ήχος φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας ή θορυβώδης στο PUBG, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον ρυθμό δειγματοληψίας. Ένας ρυθμός δειγματοληψίας χαμηλής συχνότητας θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο ήχος επιδιόρθωσης PUBG, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε ρυθμό δειγματοληψίας υψηλότερης συχνότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και επιλέξτε τη συσκευή ήχου ακολουθούμενη από το κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Προεπιλεγμένη μορφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υψηλότερο εύρος συχνοτήτων (24 bit, 48000 Hz).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Απενεργοποίηση βελτιώσεων ήχου δεν είναι επιλεγμένη στην ενότητα Βελτιώσεις σήματος όπως φαίνεται.

6. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ότι ο ήχος PUBG δεν λειτουργεί ξανά. Εάν ναι, προσαρμόστε διαφορετικά επίπεδα εύρους συχνοτήτων επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα και επιβεβαιώστε ποια περιοχή επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 11: Επαλήθευση της ακεραιότητας των αρχείων παιχνιδιών (στο Steam)

Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις στις οποίες τα αρχεία του παιχνιδιού είτε λείπουν είτε είναι κατεστραμμένα ή είχε ημιτελείς εγκαταστάσεις. Οι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τον ήχο του PUBG, εάν διακοπούν από τη διαδικασία ενημέρωσης ή εάν μετακινηθούν τα αρχεία του παιχνιδιού. Σε αυτήν τη μέθοδο, θα ανοίξετε το Steam και θα χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία για την επαλήθευση της ακεραιότητας του παιχνιδιού. Θα αντικατασταθεί εάν η εφαρμογή βρει κάτι.

Σημείωση: Θα πρέπει να εκτελέσετε παρόμοια βήματα εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λογισμικό δημοσίευσης.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Steam στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη στο επάνω μέρος.

2. Θα δείτε τη λίστα με τα παιχνίδια σας κάτω από τη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών. Βρείτε το PUBG για επαλήθευση. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Τοπικά αρχεία στο παράθυρο Ιδιότητες του παιχνιδιού.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Επαλήθευση της ακεραιότητας των αρχείων παιχνιδιού.

5. Περιμένετε έως ότου το Steam επαληθεύσει την ακεραιότητα των αρχείων του παιχνιδιού σας.

Μέθοδος 12: Ενημέρωση ή επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Επιλογή I: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Τα παλιά και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης ήχου θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα ο ήχος PUBG να μην λειτουργεί Windows 10. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ήχου και εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, σας συμβουλεύουμε να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε το Realtek Πρόγραμμα οδήγησης ήχου HD στα Windows 10.

Αφού ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί ο ήχος PUBG.

Επιλογή II: Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις ήχου και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν μπορείτε να διορθώσετε ότι ο ήχος PUBG δεν λειτουργεί.

Μέθοδος 13: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για την επίλυση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τον ήχο στο PUBG. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου, ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα του ήχου του PUBG στον υπολογιστή.

Μέθοδος 14: Ενημερώστε το Steam Client και το PUBG

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά εφαρμογή Steam, δεν μπορείτε να έχετε ομαλή πρόσβαση σε κανένα παιχνίδι. Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση του παιχνιδιού Steam και PUBG πριν το κυκλοφορήσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Steam. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Steam στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και στη συνέχεια στο Check for Steam Client Updates… όπως τονίζεται παρακάτω.

3. Εάν έχετε νέες ενημερώσεις για λήψη, εγκαταστήστε τις και βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης Steam σας είναι ενημερωμένος.

4. Τώρα, επανεκκινήστε το Steam και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει λυθεί τώρα.

Ομοίως, είναι πάντα απαραίτητο το παιχνίδι σας να εκτελείται στην πιο πρόσφατη έκδοση για να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις. Μέχρι να ενημερωθεί το παιχνίδι σας, δεν μπορείτε να συνδεθείτε με επιτυχία στους διακομιστές PUBG. Για να ενημερώσετε το παιχνίδι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε το Steam και μεταβείτε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο HOME και αναζητήστε το παιχνίδι σας.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες….

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ και ελέγξτε εάν εκκρεμούν ενημερώσεις σε δράση. Εάν ναι, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να πραγματοποιήσετε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων.

Μετά από μια ενημέρωση, ελέγξτε εάν το πρόβλημα του ήχου PUBG δεν λειτουργεί.

Μέθοδος 15: Επανεγκαταστήστε το PUBG

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας έχει βοηθήσει, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι για να επιδιορθώσετε ορισμένα βασικά κατεστραμμένα αρχεία διαμόρφωσης στο παιχνίδι. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για την επανεγκατάσταση του PUBG στο Steam.

Σημείωση: Εδώ λαμβάνεται ως παράδειγμα η ROGUE COMPANY. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με το παιχνίδι PUBG.

1. Μεταβείτε στον πελάτη Steam και μεταβείτε στην καρτέλα ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

2. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο PUBG και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Διαχείριση και στη συνέχεια Απεγκατάσταση.

3. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας ξανά κλικ στο Uninstall.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και επαναλάβετε το Βήμα 1.

5. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο PUBG και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση.

6. Τέλος, προχωρήστε με οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το παιχνίδι στον υπολογιστή σας.

Αφού εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι, δεν θα αντιμετωπίζετε πλέον κανένα πρόβλημα.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα του ήχου του PUBG στον υπολογιστή. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του Google Meet για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη