Διορθώστε τον πίνακα ελέγχου NVIDIA που λείπει στα Windows 10

Είτε πρόκειται για άπληστο gamer είτε για κανονικό χρήστη υπολογιστή, η κάρτα γραφικών NVIDIA κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση. Αυτή η εφαρμογή GPU αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την εταιρεία NVIDIA, έναν κορυφαίο κατασκευαστή προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο. Γενικά, μια GPU NVIDIA προστίθεται στο σύστημά σας για να απολαύσετε υψηλή απόδοση και ισχυρά γραφικά. Εδώ, η εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου NVIDIA σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε και να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, τις ιδιότητες και τη λειτουργία της κάρτας γραφικών. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν μπορείτε να ανοίξετε ή ακόμα και να βρείτε την εφαρμογή του πίνακα ελέγχου της NVIDIA από το μπλε; Σε αφήνει να ανησυχείς. Σηκώστε τα μανίκια όλοι όσοι παλεύουν με αυτό το θέμα! Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για να διορθώσετε το πρόβλημα του πίνακα ελέγχου NVIDIA που λείπει τα Windows 10. Επομένως, συνεχίστε την ανάγνωση για να διορθώσετε το πρόβλημα που λείπει από τις ρυθμίσεις της οθόνης του πίνακα ελέγχου NVIDIA.

Πώς να διορθώσετε τον πίνακα ελέγχου NVIDIA που λείπει στα Windows 10

Μπορούν να παρατίθενται διάφοροι λόγοι για την έλλειψη της εφαρμογής Πίνακας Ελέγχου NVIDIA στα Windows 10. Αλλά σημειώστε ότι αυτοί οι λόγοι δεν είναι η άμεση αιτία του προβλήματος, πράγμα που σημαίνει ότι συγκεντρώνονται μόνο τα πιθανά αποτελέσματα ή τα σενάρια που οδήγησαν σε αυτό το ζήτημα.

  • Η παρουσία ξεπερασμένου, κατεστραμμένου ή μη συμβατού προγράμματος οδήγησης προκαλεί σφάλματα στην κάρτα γραφικών σας.
  • Η πρόσφατη ενημέρωση των Windows 10 ενδέχεται να μην είναι συμβατή με το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA. Επομένως, πρέπει να το επαναφέρετε στην προηγούμενη έκδοση.
  • Όταν τα αρχεία καταστραφούν στην εφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου NVIDIA, καταστρέφεται.
  • Άλλα κοινά σφάλματα και σφάλματα ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα με αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πριν προχωρήσετε περαιτέρω, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα τσιπ NVIDIA στον υπολογιστή σας. Εφαρμόστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να ελέγξετε την παρουσία της εφαρμογής NVIDIA Control Panel Windows 10 μέσω της υπηρεσίας διαχείρισης εργασιών.

1. Πατήστε το Πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε το Task Manager.

2. Στο παράθυρο Task Manager, μεταβείτε στην καρτέλα Performance και επιλέξτε GPU 0 ή GPU 1 στο αριστερό παράθυρο.

  Πώς να διορθώσετε τις εφαρμογές του Microsoft Store που δεν ενημερώνονται σε νέα έκδοση στα Windows 10

3. Στο δεξιό παράθυρο της GPU, δείτε το όνομα του μοντέλου της κάρτας γραφικών που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Εάν ξεκινά με NVIDIA, τότε ο Πίνακας Ελέγχου NVIDIA θα πρέπει να είναι διαθέσιμος στον υπολογιστή σας.

Μετά τον έλεγχο, εάν το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA σας χαρίζει με την παρουσία του και λείπει μόνο ο Πίνακας Ελέγχου NVIDIA, μπορείτε να ακολουθήσετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται παρακάτω για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Μέθοδος 1: Επαναφορά του Windows Update

Το ενδιαφέρον για την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows 10 είναι μια ευγνώμων προσπάθεια. Ωστόσο, μερικές φορές είναι πιθανό το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών σας να μην είναι συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση ή την αναβαθμισμένη έκδοση των Windows. Έτσι, επαναφέρετε την τελευταία ενημέρωση των Windows από το σύστημά σας για να επιλύσετε το πρόβλημα του πίνακα ελέγχου της NVIDIA που λείπει τα Windows 10.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Επιλέξτε Ανάκτηση από το αριστερό παράθυρο.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και τα Windows σας θα επανέλθουν στην προηγούμενη έκδοση.

Μέθοδος 2: Ανοίξτε την απόκρυψη του Πίνακα Ελέγχου NVIDIA

Εν αγνοία σας, μερικές φορές, αν αποκρύψετε τον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA, χάνεται. Σπάνια, είναι επίσης πιθανό τα Windows 10 ή μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή να κρύβει το εικονίδιο. Έτσι, μπορεί να φαίνεται σαν να λείπει. Εκτελέστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω και αποκρύψτε τον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Εδώ, ορίστε τα εικονίδια Προβολή κατά ως Μεγάλα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου NVIDIA από τη λίστα στοιχείων.

3. Επιλέξτε το μενού Επιφάνεια εργασίας που υπάρχει στην κορυφή.

4. Στο μενού Desktop, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές Add Desktop Context Menu και Show Notification Tray Icon. Εάν όχι, ελέγξτε για να το επισημάνετε.

5. Τέλος, κλείστε την εφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA και δοκιμάστε να την ανοίξετε μέσω της επιφάνειας εργασίας ή του δίσκου συστήματος.

Μέθοδος 3: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες NVIDIA

Διάφορες υπηρεσίες εκτελούνται συνεχώς στο παρασκήνιο για να κάνουν άλλες εφαρμογές να λειτουργούν ομαλά. Επομένως, επανεκκινήστε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το NIVIDIA για να εμφανιστεί ξανά ο πίνακας ελέγχου του. Δείτε πώς να το κάνετε και να επιλύσετε το πρόβλημα που λείπει από τις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου της οθόνης NVIDIA.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Υπηρεσίες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε και να καταργήσετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού λογαριασμού Windows 10

3. Στα παράθυρα Υπηρεσίες, εντοπίστε τις υπηρεσίες που ξεκινούν με το όνομα NVIDIA. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε τέτοια υπηρεσία και επιλέξτε Επανεκκίνηση από το μενού περιβάλλοντος.

4. Εάν η υπηρεσία δεν εκτελείται, κάντε δεξί κλικ ξανά και κάντε κλικ στο Έναρξη.

5. Επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4 για επανεκκίνηση και των ακόλουθων υπηρεσιών:

  • NVIDIA LocalSystem Container
  • NVIDIA NetworkService Container
  • NVIDIA Telemetry Container

Ελέγξτε εάν αυτή η μέθοδος επαναφέρει την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου NVIDIA. Αν όχι, μην χάσεις ακόμα την ελπίδα. Δοκιμάστε την επόμενη λύση για να διορθώσετε το πρόβλημα του πίνακα ελέγχου NVIDIA που λείπει στα Windows 10.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών NVIDIA

Το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε διαδικτυακού παιχνιδιού ή υπολογιστή. Οι κατασκευαστές GPU συχνά κυκλοφορούν ενημερώσεις και δυνατότητες. Επίσης, για να αποφύγετε κάθε είδους τεχνικά προβλήματα όπως τρεμόπαιγμα της οθόνης, ακατάλληλη λειτουργία της οθόνης, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση οθόνης κ.λπ., είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών καθώς είναι υπεύθυνοι για την απόδοση και την απόδοση του υπολογιστή. Επομένως, ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και δείτε εάν αυτή η ενημέρωση λειτουργεί. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με 4 τρόπους ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10.

Μέθοδος 5: Μη αυτόματα ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου NVIDIA

Μπορείτε να αναγκάσετε να εμφανιστεί ο Πίνακας Ελέγχου NVIDIA εκκινώντας τον με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα για να εκκινήσετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας.

C:Program FilesNVIDIA Corporation

Σημείωση: Η τοποθεσία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εγκατάστασή σας.

3. Κάντε διπλό κλικ και ανοίξτε το φάκελο Client του Πίνακα Ελέγχου. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο αρχείο nvcplui.exe. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής από το μενού περιβάλλοντος.

Ελέγξτε εάν ο Πίνακας Ελέγχου NVIDIA που λείπει τα Windows 10 βρέθηκε ξανά.

Μέθοδος 6: Μην υπερχρονίζετε την GPU

Το overclocking GPU καταργεί τον περιορισμό της κάρτας γραφικών και της δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πάνω από το όριο ασφαλείας της. Έτσι, αυτή η διαδικασία μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σφάλμα. Επομένως, είναι απαραίτητο να μην υπερβείτε το όριο. Αυτό οφείλεται στο ότι στο εξής ο περιορισμός μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία της κάρτας γραφικών σας. Και αυτή η υπερχρονισμένη GPU θα μπορούσε να είναι ο λόγος πίσω από τον Πίνακα Ελέγχου της NVIDIA που λείπει. Αν και η άμεση αιτία δεν βρέθηκε, πολλοί χρήστες αποκάλυψαν ότι η μείωση του overclock της GPU επέτρεψε στον Πίνακα Ελέγχου NVIDIA να είναι ξανά ορατός.

Μέθοδος 7: Τροποποίηση ρυθμίσεων συμβατότητας

Εάν το σφάλμα επαναλαμβάνεται συχνά, ακόμη και μετά τη διόρθωσή του, τότε η υποστήριξη της NVIDIA μας παρείχε μια μόνιμη λύση. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις συμβατότητας και να διορθώσετε το πρόβλημα που λείπει από τις ρυθμίσεις της οθόνης του πίνακα ελέγχου NVIDIA.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το New Light Theme των Windows 10

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

C:Program FilesNVIDIA CorporationDisplay.NvContainer

3. Στο φάκελο Display.NvContainer, εντοπίστε το αρχείο Display.NvContainer. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Αντιγραφή από το μενού περιβάλλοντος.

4. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

5. Πληκτρολογήστε shell:startup και πατήστε Enter για να εκκινήσετε τον φάκελο Startup.

6. Στον φάκελο, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + V ταυτόχρονα για να επικολλήσετε τον αντιγραμμένο φάκελο.

7. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον αντιγραμμένο φάκελο Display.NvContainer και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

8. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής στην ενότητα Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Εφαρμογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν.

Ελέγξτε εάν οι ρυθμίσεις οθόνης του πίνακα ελέγχου NVIDIA που λείπουν στα Windows 10 έχουν διορθωθεί.

Μέθοδος 8: Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών NVIDIA

Καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτούργησε; Μην ανησυχείς. Έχετε μια τελευταία μέθοδο για να εξασκηθείτε. Είναι να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου NVIDIA. Ακολουθεί ο τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης της εφαρμογής.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε διπλό κλικ στους Προσαρμογείς οθόνης για να αναπτύξετε το πρόγραμμα οδήγησης.

3. Εδώ, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης ή τον προσαρμογέα γραφικών NVIDIA και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής στο μενού περιβάλλοντος.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή.

5. Μεταβείτε στη σελίδα λήψης προγραμμάτων οδήγησης NVIDIA και συμπληρώστε τα στοιχεία του μοντέλου του προσαρμογέα NVIDIA και επιλέξτε Αναζήτηση.

6. Στη νέα σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη για λήψη του οδηγού εγκατάστασης.

7. Μετά τη λήψη, εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης στο σύστημά σας.

8. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν μπορείτε να βρείτε τον Πίνακα Ελέγχου NVIDIA στην επιφάνεια εργασίας ή στο δίσκο συστήματος.

Επαγγελματική συμβουλή: Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Πίνακα Ελέγχου NVIDIA

Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή NVIDIA Control App από το Microsoft Store, εφαρμόστε τα παρακάτω βήματα:

1. Μεταβείτε στη σελίδα αποθήκευσης της Microsoft στον Πίνακα Ελέγχου NVIDIA.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις συστήματος.

2. Επιλέξτε το κουμπί Λήψη για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Ελέγξτε εάν ο πίνακας ελέγχου NVIDIA που λείπει το πρόβλημα των Windows 10 εξακολουθεί να υπάρχει.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε τον πίνακα ελέγχου NVIDIA που λείπει στα Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες ή προτάσεις μέσω της ενότητας σχολίων που δίνεται παρακάτω. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.