Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Steam 51 στα Windows 10

Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι σας μέσω του Steam, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος 51 του Steam μαζί με ένα μήνυμα σφάλματος, το παιχνίδι απέτυχε να ξεκινήσει. Αυτό είναι ένα κοινό σφάλμα που εμφανίζεται σε όλα τα είδη παιχνιδιών όπως το Skyrim ή το Dota. Αυτό το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 51 steam εμφανίζεται πιο συχνά στον υπολογιστή σας όταν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του Steam και ένα παλιό παιχνίδι. Αν σας συμβεί αυτό, είστε στο σωστό μέρος! Φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που σας βοηθά να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 51 στα Windows 10

Εάν σας ενοχλεί ο κωδικός σφάλματος 51 Steam στον υπολογιστή σας με Windows 10, εδώ είναι μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τους αναλύσετε προσεκτικά για να επιλύσετε το πρόβλημα.

  • Ο υπολογιστής δεν πληροί τις βασικές απαιτήσεις του παιχνιδιού και χρησιμοποιείτε τη διαχειριστική έκδοση του Steam.
  • Κάποιο άλλο πρόγραμμα παρασκηνίου παρεμβαίνει στο παιχνίδι.
  • Χρησιμοποιείτε μια μη επαληθευμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης.
  • Οι ρυθμίσεις γραφικών του παιχνιδιού δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά.
  • Παρουσία κακόβουλου λογισμικού και ιών.
  • Το πλαίσιο .NET και το λειτουργικό σύστημα δεν έχουν ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.
  • Η έκδοση DirectX δεν είναι ενημερωμένη.
  • Overclocking.
  • Οποιαδήποτε εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων ή κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης του παιχνιδιού προκαλούν επίσης το πρόβλημα.
  • Τα αρχεία με δυνατότητα αναδιανομής της Microsoft C++ δεν είναι συμβατά με το παιχνίδι και τον υπολογιστή.

Ακολουθούν μερικές πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα του κωδικού σφάλματος 51. Ακολουθήστε τα όπως αποδεικνύεται με την ίδια σειρά και αν είστε τυχεροί, μπορείτε να βρείτε μια λύση για το πρόβλημά σας στα ίδια τα πρώτα βήματα!

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Πριν δοκιμάσετε άλλες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, εφαρμόστε ορισμένες βασικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος μέσα σε λίγα απλά κλικ.

1Α. Σταματήστε το Overclocking

Κάθε υπολογιστής προηγμένης τεχνολογίας είναι κατασκευασμένος με την επιλογή Overclocking που βοηθά στην παραγωγή περισσότερων χυμών από τις προδιαγραφές που έχετε ήδη. Η ταχύτερη εκτέλεση της κάρτας γραφικών ή του επεξεργαστή από την προεπιλεγμένη ταχύτητα αναφέρεται σε overclocking. Όταν συμβεί αυτό, ο υπολογιστής σας θα φτάσει τη μέγιστη θερμοκρασία μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο υπολογιστής το εντοπίζει και προσαρμόζει την ταχύτητα του ρολογιού στην κανονική ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Η ταχύτητα του ρολογιού αυξάνεται ξανά αφού κρυώσουν. Αυτό αυξάνει την απόδοση του υπολογιστή σας και είναι μεγάλη βοήθεια εάν δεν έχετε ισχυρό υπολογιστή.

1Β. Κλείστε τις ανεπιθύμητες διεργασίες παρασκηνίου

Πολλές διεργασίες στο παρασκήνιο που εκτελούνται στον υπολογιστή σας ενδέχεται να επηρεάσουν τις διαδικασίες του Steam. Αυτά τα προγράμματα ενδέχεται να συμβάλλουν στον κωδικό σφάλματος 51 στο ζήτημα του Steam. Ακολουθήστε τον οδηγό μας Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10 για να βγείτε από όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου.

1C: Αλλαγή προτεραιότητας παιχνιδιού Steam

Η προτίμηση μιας εφαρμογής ή μιας διαδικασίας λέει στον υπολογιστή τη σημασία και αν πρέπει να προτιμάται έναντι των άλλων κατά την κατανομή των πόρων. Η προτεραιότητα κάθε εφαρμογής είναι κανονική εκτός από τις διεργασίες του συστήματος, από προεπιλογή. Το Steam μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένους κωδικούς σφάλματος εάν δεν είχε αρκετούς πόρους.

1. Επιλέξτε Task Manager αφού κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών.

2. Τώρα, αναζητήστε τη διαδικασία Steam.

3. Στη συνέχεια αλλάξτε την προτεραιότητα σε Υψηλή προτεραιότητα και ελέγξτε αν λειτουργεί.

Σημείωση: Αλλάξτε την προτεραιότητα με μεγάλη προσοχή, καθώς η απρόσεκτη αλλαγή της προτεραιότητας της διαδικασίας θα μπορούσε να κάνει το σύστημά σας εξαιρετικά αργό ή ασταθές.

  Το iLock Αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εφαρμογές στο Mac σας

4. Κλείστε τη Διαχείριση εργασιών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα που συζητήθηκε έχει επιλυθεί.

1D: Ρύθμιση υψηλής απόδοσης

Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε το παιχνίδι σας όταν ορίζετε τις ρυθμίσεις του σχεδίου παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης. Αυτά τα σχέδια παροχής ενέργειας έχουν αναπτυχθεί για τη διαχείριση των ρυθμίσεων ισχύος στις φορητές ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε ρυθμίσεις σχεδίου παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης στον υπολογιστή σας.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα και κάντε κλικ στη Ρύθμιση συστήματος.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Power & sleep και κάντε κλικ στο Additional power settings στην περιοχή Related settings.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Υψηλής απόδοσης στην περιοχή Υψηλά πρόσθετα σχέδια όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Τώρα έχετε βελτιστοποιήσει το σύστημά σας, ελέγξτε αν έχετε καταφέρει να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 51 Steam.

Ομοίως, είναι πάντα απαραίτητο το παιχνίδι σας να εκτελείται στην πιο πρόσφατη έκδοση για να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις. Μέχρι να ενημερωθεί το παιχνίδι σας, δεν μπορείτε να συνδεθείτε με επιτυχία στους διακομιστές του παιχνιδιού. Για να ενημερώσετε το παιχνίδι σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Steam και μεταβείτε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο HOME και αναζητήστε το παιχνίδι σας.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες….

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ και ελέγξτε εάν εκκρεμούν ενημερώσεις σε δράση. Εάν ναι, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να πραγματοποιήσετε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων.

Μετά από μια ενημέρωση, ελέγξτε εάν ο κωδικός σφάλματος που συζητήθηκε στο Steam έχει διορθωθεί.

1F: Απενεργοποιήστε τις βελτιστοποιήσεις πλήρους οθόνης

Λίγοι χρήστες έχουν προτείνει ότι η απενεργοποίηση των βελτιστοποιήσεων πλήρους οθόνης σε υπολογιστή τους βοήθησε να διορθώσουν το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 51 Steam. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.

1. Εκκινήστε το Steam και κάντε κλικ στο LIBRARY.

2. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε παιχνίδι Steam και κάντε κλικ στο Properties.

3. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα ΓΕΝΙΚΑ και κάντε κλικ στο SET LAUNCH OPTIONS… όπως απεικονίζεται.

4. Τώρα, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με μια προειδοποίηση χρήστη για προχωρημένους. Για να ανοίξετε το παιχνίδι σε λειτουργία παραθύρου, πληκτρολογήστε την παράμετρο –windowed.

5. Τώρα, αποθηκεύστε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο OK και βγείτε από το παράθυρο Ιδιότητες.

6. Τώρα, επανεκκινήστε το παιχνίδι και βεβαιωθείτε ότι εκτελείται σε λειτουργία παραθύρου. Διαφορετικά, μεταβείτε ξανά στο SET LAUNCH OPTIONS… και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες παραμέτρους αντί για την τελευταία παράμετρο.

–windowed -w 1024

7. Τώρα, αποθηκεύστε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στο OK.

Αυτή η παράμετρος θα ρυθμίσει το παιχνίδι να ξεκινήσει σε λειτουργία παραθύρου.

1G: Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων παιχνιδιού

Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις στις οποίες τα αρχεία του παιχνιδιού είτε λείπουν είτε είναι κατεστραμμένα ή είχε ημιτελείς εγκαταστάσεις. Οι χρήστες ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν το Steam σφάλματος με κωδικό σφάλματος 51 που απέτυχε να ξεκινήσει το παιχνίδι, εάν διακοπεί από τη διαδικασία ενημέρωσης ή εάν τα αρχεία του παιχνιδιού μετακινηθούν. Σε αυτή τη μέθοδο, θα ανοίξετε το Steam και θα χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία για την επαλήθευση της ακεραιότητας του παιχνιδιού. Θα αντικατασταθεί εάν η εφαρμογή βρει κάτι. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να επαληθεύσετε τα αρχεία παιχνιδιών ακεραιότητας στο Steam.

Σημείωση: Θα πρέπει να εκτελέσετε παρόμοια βήματα εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λογισμικό δημοσίευσης.

1Η. Ενημερώστε τα Windows

Επίσης, εάν υπάρχουν σφάλματα στον υπολογιστή σας, μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά από ενημέρωση των Windows. Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις για να διορθώνει όλα αυτά τα σφάλματα διορθώνοντας έτσι τον κωδικό σφάλματος Steam 51. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σύστημα Windows και εάν υπάρχουν ενημερώσεις σε εκκρεμότητα, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο παιχνίδι χωρίς προβλήματα.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Steam ως διαχειριστής

Λίγοι χρήστες έχουν προτείνει ότι όταν εκτελείτε το Steam ως διαχειριστής, ο κωδικός σφάλματος Steam 51 μπορεί να επιλυθεί. Ακολουθούν λοιπόν μερικά βήματα για να εκτελέσετε το Steam ως διαχειριστής.

  Πώς να απεγκαταστήσετε μια συσκευή USB στα Windows 10

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση Steam στην επιφάνεια εργασίας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Τώρα, επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Διαμόρφωση Flush Steam

Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλύσετε τον κωδικό σφάλματος 51 του Steam χρησιμοποιώντας το flushing Steam. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο.

1. Κλείστε εντελώς τον πελάτη Steam.

2. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

3. Πληκτρολογήστε steam://flushconfig και κάντε κλικ στο OK.

4. Στο μενού προτροπής κάντε κλικ στο OK για επιβεβαίωση.

5. Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

6. Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων πατώντας τα πλήκτρα Windows + E μαζί.

7. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας.

C:program files (x86)Steam

8. Εδώ, εντοπίστε το αρχείο Steam ή Steam.exe και ξεκινήστε το κάνοντας ξανά είσοδο.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε το Steam

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά εφαρμογή Steam, δεν μπορείτε να έχετε ομαλή πρόσβαση σε κανένα παιχνίδι. Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση των παιχνιδιών Steam και Steam πριν την εκκινήσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Steam και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Steam στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και στη συνέχεια στο Check for Steam Client Updates… όπως επισημαίνεται παρακάτω.

3. Εάν έχετε νέες ενημερώσεις για λήψη, εγκαταστήστε τις και βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης Steam σας είναι ενημερωμένος.

4. Τώρα, επανεκκινήστε το Steam.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης GPU

Τα προγράμματα οδήγησης γραφικών βοηθούν τις βαριές εικόνες γραφικών και τις εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο να απλοποιήσουν τις εργασίες τους. Εάν αντιμετωπίζετε διενέξεις εκκίνησης κατά την εκκίνηση του παιχνιδιού, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών, καθώς χρησιμεύουν ως σύνδεσμος μεταξύ του υλικού και του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας. Πολλοί χρήστες έχουν προτείνει ότι η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης έχει επιλύσει τον τρόπο διόρθωσης του κωδικού σφάλματος 51 Steam. Διαβάστε και εφαρμόστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας 4 τρόποι ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης γραφικών στα Windows 10 για να το κάνετε.

Μέθοδος 6: Επαναφορά ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης γραφικών

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης γραφικών μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις εκκίνησης και, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και ελέγξτε αν λάβατε επιδιόρθωση για τον κωδικό σφάλματος 51.

Μέθοδος 7: Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος 51 του Steam μετά την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης GPU, εγκαταστήστε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ασυμβατότητας. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε ξανά προγράμματα οδήγησης γραφικών σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Μέθοδος 8: Ενημέρωση .NET Framework

Το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή Windows 10 είναι απαραίτητο για την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση σύγχρονων εφαρμογών και παιχνιδιών. Πολλά παιχνίδια διαθέτουν δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για το πλαίσιο .NET, και επομένως θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Σε άλλη περίπτωση, εάν σας ζητηθεί μια ενημέρωση στον υπολογιστή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την πιο πρόσφατη έκδοση του πλαισίου .NET, όπως συζητείται παρακάτω, για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 51 στον υπολογιστή σας Windows 10.

1. Ελέγξτε για νέες ενημερώσεις για το πλαίσιο .NET από το επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft.

2. Εάν υπάρχουν ενημερώσεις, κάντε κλικ στον αντίστοιχο/προτεινόμενο σύνδεσμο και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη .NET Framework 4.8 Runtime.

Σημείωση: Μην κάνετε κλικ στο Download .NET Framework 4.8 Developer Pack καθώς χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού.

  Πώς να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook που είναι αποθηκευμένος στα Windows 10

3. Μεταβείτε στην ενότητα Οι λήψεις μου, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης για να εκτελέσετε το ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε με επιτυχία το πλαίσιο .NET στον υπολογιστή σας με Windows.

Μέθοδος 9: Ενημερώστε το DirectX

Για να απολαύσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία πολυμέσων στο Steam, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το DirectX είναι εγκατεστημένο και ότι έχει ενημερωθεί στην τελευταία του έκδοση. Το DirectX σάς βοηθά να βελτιώσετε την εμπειρία οπτικών μέσων ειδικά για παιχνίδια και εφαρμογές γραφικών. Αξίζει να ενημερώσετε το DirectX που απαιτείται για αυτό το παιχνίδι. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης του DirectX στα Windows 10.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Έλεγχος για ψηφιακές υπογραφές WHQL είναι επιλεγμένο στην καρτέλα Σύστημα και σε όλες τις καρτέλες, ελέγξτε εάν το λογότυπο WHQL έχει οριστεί σε Ναι.

Μέθοδος 10: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Ορισμένα μη συμβατά προγράμματα προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας θα σας προβληματίσουν να επιλύσετε τον τρόπο διόρθωσης του κωδικού σφάλματος 51 Steam. Για να αποφύγετε διενέξεις, πρέπει να διασφαλίσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή σας Windows 10 και να ελέγξετε αν είναι σταθερές ή όχι. Για να διαπιστώσετε εάν η σουίτα προστασίας από ιούς είναι ο λόγος για τον κωδικό σφάλματος 51 στο ζήτημα του Steam, απενεργοποιήστε τον μία φορά και δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο.

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Εάν έχετε μια λύση για το πρόβλημά σας μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας, συνιστάται να απεγκαταστήσετε πλήρως το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας Αναγκαστική απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν θα απεγκατασταθούν στα Windows 10 για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 11: Τροποποίηση της ρύθμισης του τείχους προστασίας του Windows Defender

Θα αντιμετωπίσετε επίσης το Steam error code 51 παιχνίδι που απέτυχε να ξεκινήσει, λόγω μιας υπερβολικά αντιδραστικής ή υπερβολικά προστατευτικής σουίτας προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows 10. Αυτό αποτρέπει τη σύνδεση σύνδεσης μεταξύ του προγράμματος εκκίνησης παιχνιδιού και του διακομιστή. Έτσι, για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων το Steam στις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόβλημα.

Επιλογή I: Whitelist Steam

Για να επιτρέψετε το Steam στο τείχος προστασίας του Windows Defender, ακολουθήστε τον οδηγό μας Αποδοχή ή Αποκλεισμός εφαρμογών μέσω του Τείχους προστασίας των Windows και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επιλογή II: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας (Δεν συνιστάται)

Εάν δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender, ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Επιλογή III: Δημιουργία νέου κανόνα στο τείχος προστασίας

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε Windows Defender Firewall with Advanced Security και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στους Κανόνες εισερχομένων όπως απεικονίζεται.

3. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Νέος κανόνας… όπως φαίνεται.

4. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Πρόγραμμα στην ενότητα Τι τύπος κανόνα θα θέλατε να δημιουργήσετε; μενού και κάντε κλικ στο Επόμενο> όπως φαίνεται.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Browse… που αντιστοιχεί στο This program path: όπως φαίνεται.

6. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη διαδρομή Steam C:Program Files (x86) και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.

7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο > στο παράθυρο New Inbound Rule Wizard όπως φαίνεται.

8. Τώρα, επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο Να επιτρέπεται η σύνδεση και κάντε κλικ στο Επόμενο > όπως απεικονίζεται.

9. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα τα πλαίσια Domain, Private, Public και κάντε κλικ στο Next > όπως φαίνεται.

10. Τέλος, προσθέστε ένα όνομα στον νέο σας κανόνα και κάντε κλικ στο Τέλος.

Ολα τελείωσαν! Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος 51 στο Steam ή όχι.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα μπορούσατε να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 51 που το παιχνίδι απέτυχε να ξεκινήσει στον υπολογιστή σας Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.