Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Roku 018

Το Roku είναι ένα διάσημο ψηφιακό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων υλικού που παρέχει διαδικτυακή ροή τηλεοπτικών εκπομπών, διαδικτυακών εκπομπών και ταινιών. Όχι μόνο υπολογιστές, αλλά το Roku λειτουργεί καλά και με άλλες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν πολυμέσα. Είναι επίσης εξαιρετικό για άτομα που αγαπούν να απολαμβάνουν τις τελευταίες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Αν και είναι μια εξαιρετική συσκευή ροής, έχει δει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα όπως το σφάλμα Roku 018. Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με έναν τέλειο οδηγό που θα σας εξοικειώσει με τους τρόπους Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Roku 018. Ας δούμε κατευθείαν τους λόγους πίσω από το σφάλμα σύνδεσης στο διαδίκτυο Roku και τις νόμιμες μεθόδους για να το βοηθήσουμε.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roku 018

Το Roku λειτουργεί στο Διαδίκτυο, όπως και άλλες πλατφόρμες ψηφιακών μέσων όπως το Netflix, το Amazon Prime, το Disney Hotstar και άλλες. Είναι επίσης αξιόπιστο στο ευρυζωνικό δίκτυο. Επομένως, εάν το δίκτυό σας είναι αργό ή αδύναμο, μπορείτε να συναντήσετε τον κωδικό σφάλματος 018 στην οθόνη σας.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο εμφανίζεται το σφάλμα σύνδεσης στο Διαδίκτυο Roku όπως συζητήθηκε παραπάνω είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σύνδεση Roku και Wi-Fi. Εκτός από αυτό, άλλοι λόγοι πίσω από αυτό αναφέρονται παρακάτω:

  • Εσφαλμένα στοιχεία διαπιστευτηρίων του Roku
  • Τείχη προστασίας τρίτων
  • Προβλήματα λογισμικού
  • Πρόβλημα με το μόντεμ ή το δρομολογητή
  • Ελαττωματική σύνδεση καλωδίων

Παρόλο που οι τεχνικές δυσλειτουργίες και τα προβλήματα διαδικτύου συχνά οδηγούν στον κωδικό σφάλματος συνδεσιμότητας Roku 016, μπορεί να επιλυθεί εύκολα χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που παρατίθενται παρακάτω με τακτικό τρόπο, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε στη συσκευή σας Roku. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με την πρώτη μέθοδο:

Μέθοδος 1: Αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο

Καθώς η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο είναι ο κύριος λόγος πίσω από το σφάλμα Roku, είναι σημαντικό να το ελέγξετε πρώτα. Εάν το Διαδίκτυό σας εμφανίζει αδύναμο σήμα ή δεν υπάρχει συνδεσιμότητα, μπορείτε να το ελέγξετε συνδέοντάς το σε κάποια άλλη συσκευή. Εάν το πρόβλημα παραμένει, το δίκτυό σας είναι σίγουρα ελαττωματικό και πρέπει είτε να το επανασυνδέσετε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet είτε να περιμένετε να γίνει ισχυρό το σήμα.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής αφής σε ένα Macbook Pro

Μέθοδος 2: Power Cycle Roku

Η επόμενη μέθοδος για την επίλυση της κακής ταχύτητας λήψης στο Διαδίκτυο του Roku είναι η ενεργοποίηση του Roku και του δρομολογητή. Υπάρχουν φορές που ο δρομολογητής σας μπορεί να μην μπορεί να παρέχει επαρκή σύνδεση στο Διαδίκτυο εύρους ζώνης στο Roku. Αυτό συμβαίνει λόγω υπερθέρμανσης της συσκευής ή λόγω απασχολημένου δικτύου. Επομένως, απαιτείται κύκλος ισχύος για την εκκαθάριση των δεδομένων της κρυφής μνήμης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να επιχειρήσετε αυτήν τη μέθοδο:

1. Αποσυνδέστε το Roku και το δρομολογητή.

2. Τώρα, περιμένετε 5-6 λεπτά.

3. Συνδέστε το Roku και το δρομολογητή στην πηγή τροφοδοσίας.

4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή και δείτε εάν επιλύθηκε ο κωδικός σφάλματος 018.

Μέθοδος 3: Αφαιρέστε ηλεκτρομαγνητικά αντικείμενα

Αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς χρήστες Roku, αλλά είναι σίγουρα πολύ σημαντική. Εάν έχετε ελέγξει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και έχετε ενεργοποιήσει το Roku και δεν σας έδωσε θετικό αποτέλεσμα, ελέγξτε εάν τυχόν ηλεκτρομαγνητικά αντικείμενα προσπαθούν να απορροφήσουν τα ασύρματα σήματα, εάν ναι, αφαιρέστε τα. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε μορφή, όπως ηχεία, γεννήτριες και άλλα που τείνουν να απορροφούν πολύ σήματα. Μπορείτε είτε να αφαιρέσετε τα αντικείμενα είτε να τα τοποθετήσετε σε απόσταση από το δρομολογητή και τη συσκευή Roku.

Μέθοδος 4: Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος Roku 018 στη συσκευή πολυμέσων σας μετά την αφαίρεση πιθανών ηλεκτρομαγνητικών αντικειμένων, τότε η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο για την εκτέλεση του Roku φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε το δίκτυο διαδικτύου με το hotspot του κινητού σας. Η παροχή ενός hotspot βοηθά στη σύνδεση του Roku στο γρήγορο Διαδίκτυο και, κατά συνέπεια, στην επίλυση του κωδικού σφάλματος. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας είναι ενεργοποιημένα για αυτήν τη μέθοδο.

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα εκτελούνται στο iPhone 13.

  Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας ICQ

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο κινητό σας.

2. Πατήστε στο Personal Hotspot.

3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Να επιτρέπεται σε άλλους να συμμετέχουν.

4. Τώρα, συνδέστε το Roku στο hotspot του κινητού σας. Μόλις συνδεθείτε, εκτελέστε ξανά το Roku και ελέγξτε εάν το πρόβλημα σφάλματος Roku 018 έχει διευθετηθεί.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το Roku

Μια άλλη μέθοδος για την επίλυση του σφάλματος σύνδεσης στο Διαδίκτυο Roku είναι να ενημερώσετε το Roku. Roku κακή ταχύτητα λήψης στο Διαδίκτυο ίσως επειδή η συσκευή σας δεν είναι ενημερωμένη. Πολλά προβλήματα εκτός από τη σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορούν επίσης να προκύψουν από τη χρήση μιας παλιάς έκδοσης. Έτσι, η ενημέρωση του με την πιο πρόσφατη έκδοση είναι αποτελεσματική.

1. Για να ανοίξετε την αρχική οθόνη στο Roku, πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης στο τηλεχειριστήριο.

2. Τώρα, επιλέξτε Σύστημα για να επιλέξετε την επόμενη ενημέρωση συστήματος.

3. Στην ενημέρωση συστήματος, επιλέξτε Έλεγχος τώρα για να αναζητήσετε διαθέσιμες ενημερώσεις.

4. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για τη συσκευή σας Roku, θα εγκατασταθεί αυτόματα. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τη συσκευή και ελέγξτε εάν το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος σύνδεσης Roku 016 έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 6: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS

Εάν το καλώδιο ethernet είναι συνδεδεμένο στο Roku και εξακολουθεί να μην εμφανίζει σύνδεση στο Διαδίκτυο που οδηγεί στο σφάλμα Roku 018, τότε πρέπει να τροποποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις DNS. Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκύψει λόγω της προσωρινής μνήμης DNS, επομένως η αλλαγή του διακομιστή DNS είναι σημαντική για την επίλυσή του.

1. Αποσυνδέστε το δρομολογητή για να διακόψετε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Roku.

2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Roku και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.

3. Επιλέξτε Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος και επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

4. Τώρα, ανοίξτε τον πίνακα δρομολογητή και επιλέξτε ρυθμίσεις DNS.

5. Ορίστε το 8.8.8.8 ως διεύθυνση διακομιστή DNS 1 και 8.8.4.4 ως διεύθυνση διακομιστή DNS 2.

6. Τώρα που έχετε τροποποιήσει τις ρυθμίσεις DNS, ξεκινήστε τη συσκευή Roku για να δείτε εάν η κακή ταχύτητα λήψης του Roku στο διαδίκτυο έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 7: Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου

Εάν το hotspot για κινητά δεν αποτελεί επιλογή για να αντιμετωπίσετε την κακή ταχύτητα λήψης του Roku στο Διαδίκτυο, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας. Το εύρος ζώνης του διαδικτύου σας μπορεί να είναι μικρότερο από 6 MBPS που προκαλεί το σφάλμα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε από τον ISP να το αυξήσει έως και 10 MBPS για να λειτουργήσει το Roku.

  Τι είναι το Τρολ του Διαδικτύου; (και Πώς να χειριστείτε τα τρολ)

Μέθοδος 8: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Πελατών της Roku

Εάν εξακολουθείτε να παλεύετε με τον κωδικό σφάλματος Roku 018 στη συσκευή πολυμέσων σας αφού δοκιμάσετε όλες τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Roku για περαιτέρω βοήθεια. Είναι πιθανό ότι λόγω κάποιου άγνωστου εσωτερικού σφάλματος εμφανίζεται στην οθόνη σας ο κωδικός σφάλματος συνδεσιμότητας Roku 016. Επομένως, εξηγήστε το θέμα στους επαγγελματίες για καλύτερη διέξοδο.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι σημαίνει ο κωδικός σφάλματος Roku 018;

Απ. Ο κωδικός σφάλματος 018 στο Roku παρουσιάζεται λόγω προβλήματος με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι είτε αδύναμη σύνδεση στο Διαδίκτυο είτε προβλήματα με το δρομολογητή.

Ε2. Πώς να ελέγξετε τη σύνδεση Roku;

Απ. Μπορείτε να ελέγξετε τη σύνδεσή σας Roku χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας Roku. Στις Ρυθμίσεις, εντοπίστε το Δίκτυο και ελέγξτε για την ισχύ του δικτύου.

Ε3. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω μια αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο στο Roku;

Απ. Μπορείτε να διασφαλίσετε μια ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο επικοινωνώντας με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Roku για περισσότερη βοήθεια.

Ε4. Πώς μπορώ να διορθώσω την κακή ταχύτητα λήψης από το Διαδίκτυο στο Roku;

Απ. Για να αντιμετωπίσετε την κακή ταχύτητα λήψης από το Διαδίκτυο στο Roku, βεβαιωθείτε ότι μόνο το Roku είναι συνδεδεμένο στο wi-fi σας και ότι όλες οι άλλες συσκευές είναι θετικά αποσυνδεδεμένες. Επίσης, προσπαθήστε να τοποθετήσετε το δρομολογητή πιο κοντά στη συσκευή σας Roku για καλύτερο δίκτυο.

Q5. Γιατί δεν μπορώ να συνδέσω το Roku στο διαδίκτυο;

Απ. Το πρόβλημα στη σύνδεση του Roku στο διαδίκτυο μπορεί να προκύψει λόγω εφαρμογών Roku ή προβλημάτων με το τηλεχειριστήριο Roku. Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας ή ενεργοποιήστε τις εφαρμογές για κινητά στο Roku.

***

Τα τεχνολογικά λάθη στις συσκευές πολυμέσων είναι αναπόφευκτα. Είτε πρόκειται για τεχνολογικά ζητήματα είτε για εσωτερικές δυσλειτουργίες, συχνά παρατηρείται ότι συμβαίνουν σφάλματα σε συσκευές ηλεκτρονικών μέσων. Το ίδιο συμβαίνει και με τον κωδικό σφάλματος Roku 018 που οι περισσότεροι χρήστες έχουν αντιμετωπίσει λόγω προβλημάτων στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σας βοήθησε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους αποδείχθηκε παραγωγική για εσάς. Εάν έχετε άλλες απορίες σχετικά με τον κωδικό σφάλματος 018 ή προτάσεις να δώσετε, αφήστε τις παρακάτω.