Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Keka 2 στο macOS

Το Keka είναι ένα από τα καλύτερα και ταχύτερα εργαλεία συμπίεσης και εξαγωγής για χρήστες Mac, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για τη διάσπαση ενός μεγάλου αρχείου σε μικρότερα αρχεία. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ένα αρχείο ISO 15 GB που απαιτείται να μεταφερθεί σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή να αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου, ωστόσο, το όριο είναι έως και 5 GB. Έτσι, ο Keka μπορεί να συμπιέσει αυτό το αρχείο των 15 GB σε 3 μέρη των 5 GB το καθένα ή λιγότερα σύμφωνα με τις προτιμήσεις. Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, καλύψαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφαρμογή Keka, πώς να τη χρησιμοποιήσετε για τη συμπίεση ενός μεγάλου αρχείου, όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του κωδικού σφάλματος keka 2, πώς να εγκαταστήσετε το keka και πώς να απεγκαταστήσετε Κέκα.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Keka 2 στο macOS

Σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε λεπτομερώς σχετικά με την εφαρμογή Keka, τις δυνατότητές της, τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, τις λύσεις για τη διόρθωση του κωδικού σφάλματος 2 και τον τρόπο απεγκατάστασης ή εγκατάστασης της εφαρμογής Keka στο macOS.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αποσυμπίεση αρχείων στο Safari στο macOS

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Keka στο macOS

Το Keka έχει μια απλή διεπαφή με ελάχιστες και κατάλληλες επιλογές και ρυθμίσεις, είναι πολύ ωραίο και καθαρό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Εδώ παρουσιάζουμε έναν γρήγορο οδηγό για το πώς να εξαγάγετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας το Keka και το πιο σημαντικό πώς να συμπιέσετε/διαχωρίσετε ένα μεγάλο αρχείο σε πολλά μικρότερα αρχεία.

Ποια είναι η χρήση της εφαρμογής Keka;

  • Εξαγωγή αρχείων και δεδομένων από συμπιεσμένους φακέλους.
  • Συμπίεση αρχείων και δεδομένων για μείωση του μεγέθους του αρχείου.
  • Διαχωρισμός ενός εξαιρετικά τεράστιου αρχείου σε συλλογικά μικρότερα αρχεία.
  • Κρυπτογράφηση αρχείου με κωδικό πρόσβασης.

Μερικές δυνατότητες της εφαρμογής Keka

  • Μπορεί να εκτελέσει πολλές ταυτόχρονες λειτουργίες.
  • Διαγράφει ή μετακινεί αυτόματα το φάκελο zip στον κάδο απορριμμάτων μετά την εξαγωγή.
  • Επιλογή ορισμού προεπιλεγμένης μορφής και μεθόδου εξαγωγής (ταχύτητα).
  • Διατίθενται προεπιλεγμένες προεπιλογές για διαχωρισμό συμπίεσης, όπως δισκέτα 1,4, DVD 4,7 GB, Blu-ray 25 GB (SL).
  • Επιλογή εξαγωγής σε υποφάκελο.

Πώς να συμπιέσετε ένα αρχείο στο Keka

Η συμπίεση, όπως υποδηλώνει το όνομα, θα συμπιέσει το αρχείο σε έναν φάκελο zip και θα μειώσει το μέγεθος του αρχείου καθώς αφαιρεί παρόμοια στοιχεία αρχείου και δεδομένα, τα οποία μπορούν να επαναφέρουν την αρχική του κατάσταση αποσυμπιέζοντάς το. Κάντε τα εξής για να συμπιέσετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας το Keka:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Keka.

2. Επιλέξτε τη μορφή στην οποία θέλετε να συμπιέσετε το αρχείο.

3. Επιλέξτε τη μέθοδο (ταχύτητα συμπίεσης). Ρυθμίστε το στο Normal για καλύτερο αποτέλεσμα.

4. Σύρετε το αρχείο στο παράθυρο Keka.

5. Ένα νέο συμπιεσμένο αρχείο θα δημιουργηθεί στο ίδιο παράθυρο/τοποθεσία.

Εξαγωγή σημαίνει την αφαίρεση των δεδομένων/αρχείων από το συμπιεσμένο/συμπιεσμένο αρχείο. Εκτελέστε τα παρακάτω βήματα για να εξαγάγετε ένα αρχείο:

1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο σας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Άνοιγμα με και κάντε κλικ στο Keka.

Αφού κάνετε κλικ στο Keka, θα εξαγάγει τα αρχεία στο ίδιο παράθυρο αμέσως.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να ορίσετε τον προεπιλεγμένο φάκελο για εξαγωγή εάν τον χρησιμοποιείτε συχνά. Για να ορίσετε τον προεπιλεγμένο φάκελο, ανοίξτε την εφαρμογή Keka > Πατήστε Command + πλήκτρο Comma > μετά μεταβείτε στην καρτέλα Εξαγωγή και αλλάξτε την προεπιλεγμένη θέση από το αναπτυσσόμενο μενού Εξαγωγή σε τοποθεσία.

Για περισσότερα συναρπαστικά κόλπα και συμβουλές, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό μας για το Keka MacOS File Archiver.

Πώς να χωρίσετε ένα μεγάλο αρχείο σε πολλά μικρότερα αρχεία

Εάν είστε χρήστης Mac, τότε ίσως γνωρίζετε ότι η επιλογή μορφής Ex-FAT για έναν σκληρό δίσκο λειτουργεί και υποστηρίζει τόσο σε λειτουργικά συστήματα Mac όσο και σε Windows. Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτού είναι ότι μπορεί να μεταφέρει αρχεία μόνο έως 4 GB ταυτόχρονα. Εάν το μέγεθος του αρχείου είναι 4,2 GB, τότε δεν μπορεί να μεταφερθεί σε σκληρό δίσκο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μεγάλα αρχεία όπως ταινίες Blu-ray 25 GB ή τεράστια αρχεία ISO των Windows μπορούν να συμπιεστούν και να σπάσουν σε μικρότερα αρχεία για εύκολη μεταφορά. Δείτε πώς μπορείτε να χωρίσετε ένα αρχείο σε μικρότερα αρχεία:

  Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ° πτυχίο στο macOS

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Keka.

2. Επιλέξτε τη μορφή στην οποία θέλετε να συμπιέσετε το αρχείο.

3. Στην ενότητα Διαχωρισμός, εισαγάγετε το μέγεθος του ποσού στο οποίο θέλετε να χωρίσετε κάθε αρχείο. Για παράδειγμα, παίρνουμε ένα αρχείο βίντεο 81 MB και θέλουμε να χωρίσουμε το αρχείο σε 10 MB το καθένα. Για αυτό, θα εισαγάγουμε 10 MB στην ενότητα Split. Μπορείτε να εισαγάγετε το ποσό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και το μέγεθος του αρχείου σας.

4. Σύρετε το αρχείο στο παράθυρο Keka. Και η συμπίεση θα αρχίσει.

Τα αρχεία zip θα δημιουργηθούν στην ίδια θέση όπου βρίσκεται το αρχικό αρχείο. Τώρα, ένα μόνο αρχείο βίντεο χωρίζεται σε 9 αρχεία και πρέπει να σκέφτεστε πώς να το επαναφέρετε στην αρχική του μορφή. Απλώς κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα συμπιεσμένα αρχεία και θα εξαχθεί αυτόματα στην αρχική του κατάσταση και θέση.

Μορφές αρχείων που υποστηρίζονται από την Keka

Η Keka μπορεί να εξάγει αρχεία 7Z, ZIP, RAR, ZIPX, TAR, GZIP, BZIP2 XZ, LZIP, ISO, DMG, ZSTD, BROTLI, LRZIP, EXE, CAB, LZMA, MSI, WIM, JAR, PAX, JAR, IPA, Μορφές WAR, APK, XIP, APPX, XPI, IS3, WPRESS, CPIO, CPT, CPGZ ΚΑΙ SPK.

Μπορεί να συμπιέσει αρχεία σε μορφές ZIP, TAR, ISO, 7Z, GZIP, LZIP, BZIP2, XZ, DMG, BROTLI, LRZIP ZSTD, WIM και AAR.

Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από τον κωδικό σφάλματος Keka 2;

Τις περισσότερες φορές, ο λόγος πίσω από τον κωδικό σφάλματος Keka 2 ή τον κωδικό σφάλματος 2 χρησιμοποιώντας το μοιραίο σφάλμα “p7zip” εμφανίζεται κατά την εξαγωγή ή την αποσυμπίεση των αρχείων λόγω ενός ελαττωματικού ή ατελούς ληφθέντος αρχείου. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν άλλες παρεμβολές εφαρμογών, σφάλματα αρχείων συστήματος και αναντιστοιχία μορφών αρχείων.

Ακολουθούν οι μέθοδοι για να διορθώσετε το πρόβλημα του κωδικού σφάλματος 2 Keka.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το σύστημα

Αυτός είναι ο ευκολότερος αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα ή ενοχλητικά σφάλματα κάνοντας απλώς επανεκκίνηση του Mac σας. Το σύστημα θα διορθώσει αυτόματα όλα τα προσωρινά σφάλματα που προκαλούνται από σύγχυση του συστήματος ή από άλλες παρεμβολές εφαρμογής. Επίσης, θα απελευθερώσει κάποια μνήμη που καταναλώνεται από εφαρμογές παρασκηνίου. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε σφάλμα κωδικών σφαλμάτων Keka, δοκιμάστε την επόμενη μέθοδο που αναφέρεται παρακάτω.

Μέθοδος 2: Επαληθεύστε και χρησιμοποιήστε τη σωστή μορφή

Ο κύριος λόγος πίσω από τον κωδικό σφάλματος Keka 2 οφείλεται στην επιλογή λανθασμένης μορφής/επέκτασης για την αποσυμπίεση του αρχείου. Συχνά συμβαίνει με τη μορφή rar κατά την αποσυμπίεση των διαχωρισμένων/διαχωρισμένων αρχείων. Η καλύτερη λύση για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να μετονομάσετε την επέκταση σύμφωνα με τη μορφή αρχείου και την υποστηριζόμενη. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή ενός αρχείου σε Mac:

1. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και κάντε κλικ στο Μετονομασία για να μετονομάσετε το αρχείο.

2. Πληκτρολογήστε τη νέα μορφή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο Use .png format.

Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο που αποσυμπιέζετε έχει ληφθεί ή μεταφερθεί πλήρως και ότι υποστηρίζει το ευρύ φάσμα μορφών εξαγωγής από την Keka. Προσπαθήστε να κατεβάσετε ξανά ή να μεταφέρετε ξανά το αρχείο σε περίπτωση που υπήρχε κάποιο σφάλμα την τελευταία φορά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Color Picker στο macOS ως αυτόνομη εφαρμογή

Σημείωση: Όλες οι μορφές που υποστηρίζονται από την Keka παρατίθενται παρακάτω σε αυτόν τον οδηγό.

Μέθοδος 4: Κλείστε άλλες εφαρμογές συμπίεσης

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά εργαλεία/εφαρμογές εξαγωγής μαζί, τότε πιθανότατα θα προκύψει πρόβλημα με τους κωδικούς σφάλματος Keka, καθώς το αρχείο που θέλετε να συμπιέσετε ή να αποσυμπιέσετε χρησιμοποιείται με άλλη εφαρμογή. Ή, οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή αρχειοθέτησης που εκτελείται στο παρασκήνιο μπορεί επίσης να επηρεάσει και να οδηγήσει σε σφάλματα. Επομένως, κλείστε όλες τις άλλες εφαρμογές και εργαλεία αρχειοθέτησης/συμπίεσης.

Σημείωση: Εάν είστε μακροχρόνιος χρήστης Mac, πιθανότατα γνωρίζετε ότι κάνοντας κλικ στο κουμπί του Ερυθρού Σταυρού στην αριστερή γωνία του παραθύρου δεν θα κλείσει πλήρως η εφαρμογή και θα εξακολουθεί να ανοίγει στο παρασκήνιο. Για να τερματίσετε εντελώς μια εφαρμογή, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Για να κλείσετε την εφαρμογή σε Mac:

Οι περισσότεροι νέοι χρήστες Mac μπορεί να μην ξέρουν πώς να τερματίσουν πλήρως τις εφαρμογές, κάτι που μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία πιο γρήγορα και επίσης να επηρεάσει τη συνολική απόδοση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κλείσετε πλήρως μια εφαρμογή. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κλείσετε εφαρμογές σε Mac:

1. Πατήστε το πλήκτρο Command + Q.

2. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στο dock και κάντε κλικ στο Quit.

3. Σε περίπτωση που η εφαρμογή Keka MacOS File Archiver είναι παγωμένη και δεν αποκρίνεται ή θέλετε να κλείσετε πολλές εφαρμογές μαζί, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο Force Quit. Μετά από αυτό, επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να τερματίσετε, κάντε κλικ στο Force Quit και επιβεβαιώστε το κάνοντας κλικ στο Force Quit για άλλη μια φορά.

4. Ή, απλώς, κάντε κλικ στο όνομα της εφαρμογής στη γραμμή μενού και κάντε κλικ στο Έξοδος.

Μέθοδος 5: Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή Keka

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν λειτουργεί για εσάς, τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Keka MacOS File Archiver. Πρώτα, πρέπει να απεγκαταστήσετε το Keka και μετά να το εγκαταστήσετε ξανά. Για να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε το Keka σε MacOS, τα βήματα αναφέρονται παρακάτω αναλυτικά.

Βήμα 1: Απεγκαταστήστε το Keka σε Mac

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Finder ή πατήστε το πλήκτρο Command + N μαζί στην επιφάνεια εργασίας.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογές.

3. Επιλέξτε Keka, κάντε δεξί κλικ στο Move to Trash ή πατήστε το πλήκτρο Command + Delete ταυτόχρονα.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Trash στο dock. Κάντε κλικ στο Empty και επιβεβαιώστε το κάνοντας κλικ στο Empty Trash.

Πώς να διορθώσετε το μικρόφωνο που δεν λειτουργεί σε Mac

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το Keka σε Mac

Το Keka MacOS File Archiver είναι μια ελαφριά εφαρμογή και εντελώς δωρεάν στη χρήση. Η διεπαφή χρήστη είναι αρκετά απλή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μάθημα μίας χρήσης για να γνωρίζετε τα βασικά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγκαταστήσετε το Keka στη συσκευή σας Mac για να λύσετε το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 2 Keka.

1. Πηγαίνετε στο Επίσημη Σελίδα του Keka ή απλά αποκτήστε το από το Mac App Store, το οποίο δεν συνιστούμε καθώς θα σας κοστίσει 4,99 $.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον φάκελο λήψεων και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Keka-1.2.56.dmg για να το εγκαταστήσετε.

3. Μετά από αυτό, σύρετε το εικονίδιο Keka στο εικονίδιο του φακέλου Εφαρμογή.

4. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του φακέλου Εφαρμογές και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή Keka.

5. Οποιαδήποτε εφαρμογή ληφθεί εκτός του Mac App Store απαιτεί πρόσθετη άδεια. Επομένως, κάντε κλικ στο Άνοιγμα για να εκχωρήσετε άδεια εγκατάστασης του Keka. Και, έγινε. Απολαύστε τη χρήση της εφαρμογής.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ερ. Η καλύτερη εναλλακτική εφαρμογή για το Keka για λειτουργικό σύστημα Windows;

Απ. Το Keka δεν είναι διαθέσιμο στα Windows. Υπάρχουν όμως πολλές παρόμοιες εφαρμογές συμπίεσης όπως το Keka για Windows, που μπορούν να χωρίσουν μεγάλα αρχεία σε μικρότερα αρχεία. Το 7-Zip και το WinRAR είναι γνωστές εφαρμογές συμπίεσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο λειτουργικό σύστημα Windows για τον διαχωρισμό μεγάλων αρχείων.

Ε. Θα υπάρξει απώλεια στην ποιότητα του βίντεο κατά τη συμπίεση;

Απ. Εν ολίγοις, ναι, μπορεί να υπάρχει μικρή διαφορά. Υπάρχουν αμέτρητα διαφορετικά είδη εργαλείων συμπίεσης βίντεο διαθέσιμα σήμερα, επομένως η ποιότητα συμπίεσης του βίντεο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το εργαλείο/εφαρμογή που χρησιμοποιείται, την ανάλυση, τις ρυθμίσεις ποιότητας, την ταχύτητα κ.λπ.

Ε. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των μορφών rar, zip και 7z;

Απ. Και οι 3 είναι μορφές συμπίεσης και μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Η μόνη διαφορά θα είναι το μέγεθος συμπίεσης, η αναλογία και η ταχύτητα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μορφή και το μέγεθος του αρχείου.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 2 Keka. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς και ποια δεν επέλυσε τα σφάλματα Keka MacOS File Archiver. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις σχετικά με τυχόν απορίες που σχετίζονται με την τεχνολογία, τότε μη διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.