Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL

Το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL είναι ένα κοινό σφάλμα. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκαλέσει πολλά σφάλματα στον υπολογιστή σας, όπως το πάγωμα της οθόνης, σφάλματα μπλε οθόνης και άλλα σφάλματα συστήματος. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον υπολογιστή σας, όπως να προκαλέσει αστοχία των Windows. Ο κωδικός σφάλματος 8 της NVIDIA μπορεί να λυθεί ακολουθώντας μερικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, θα συζητήσουμε αυτές τις μεθόδους σε αυτόν τον οδηγό.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για NVIDIA Ζητήματα κωδικού σφάλματος OpenGL 8, μερικοί από τους πιθανούς λόγους παρατίθενται παρακάτω.

  • Τα παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης είναι συνήθως η πιο κοινή αιτία για αυτό το σφάλμα
  • Η υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών μπορεί επίσης να προκαλέσει διάφορα σφάλματα προγράμματος οδήγησης NVIDIA, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού σφάλματος 8
  • Μερικές φορές, το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας παρεμβαίνει στα προγράμματα οδήγησης και προκαλεί αυτό το σφάλμα
  • Ζητήματα μνήμης και RAM μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα με τον κωδικό σφάλματος 8 με προγράμματα οδήγησης NVIDIA

Στον παρακάτω οδηγό, θα συζητήσουμε μεθόδους για την επίλυση προβλημάτων κωδικού σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Συχνά, το σφάλμα κωδικού σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL εμφανίζεται όταν τα αρχεία συστήματος δεν μπόρεσαν να φορτωθούν σωστά. Μπορείτε εύκολα να αποφύγετε αυτό το σφάλμα κάνοντας απλώς επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

  Πρέπει να σταματήσετε την εγκατάσταση του KB 3035583 ξανά

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία.

3. Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση.

4. Περιμένετε να κλείσει ο υπολογιστής και να επανεκκινηθεί μόνος του.

Μέθοδος 2: Επαληθεύστε τη θερμοκρασία της GPU

Η υπερθέρμανση είναι μια κύρια αιτία τεχνικών σφαλμάτων σε διάφορα μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερθέρμανση των καρτών γραφικών. Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του υπολογιστή και της κάρτας γραφικών σας, ελέγξτε αν υπερθερμαίνεται, εάν ναι, αφαιρέστε το γρήγορα και κλείστε όλα τα προγράμματα για λίγα λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει η κάρτα γραφικών και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τα προγράμματα, αυτό μπορεί να επιλύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα του κωδικού σφάλματος 8 της NVIDIA.

Μέθοδος 3: Εκτελέστε το Εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows

Αυτό το σφάλμα μπορεί να έχει προκληθεί από κάποιο είδος σφάλματος μνήμης στον υπολογιστή σας. σε υπολογιστές με Windows 10, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Windows Memory Diagnostics, αυτό το εργαλείο βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων πολλών σφαλμάτων συστήματος.

1. Στο μενού Έναρξη αναζήτησης, πληκτρολογήστε Windows Memory Diagnostic και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Εδώ, κάντε κλικ στο Restart now και ελέγξτε για την επιλογή προβλημάτων (προτείνεται).

Τα Windows θα αρχίσουν να αναζητούν πιθανά προβλήματα και θα προσπαθήσουν να τα διορθώσουν. Περιμένετε να επανεκκινηθεί ο υπολογιστής μόνος του.

Μέθοδος 4: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Είναι πολύ συνηθισμένο να υπάρχει δυσλειτουργία του κωδικού σφάλματος 8 της NVIDIA λόγω παλιών ή κατεστραμμένων προγραμμάτων οδήγησης συστήματος. Για να επιλύσετε ζητήματα NVIDIA OpenGL Error 8 που προκαλούνται από τα προγράμματα οδήγησης συστήματος, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα ενημερώσετε. Επισκεφτείτε την ενότητα Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών στα Windows 10 για να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την ασφαλή ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης του συστήματός σας. Γενικά, το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης συστήματος, ωστόσο, εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε το ίδιο σφάλμα, δοκιμάστε την επόμενη μέθοδο.

  Πώς να θολώσετε το φόντο στο ζουμ;

Μέθοδος 5: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Όταν η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης συστήματος δεν βοηθά και το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των προγραμμάτων οδήγησης συστήματος από τη Διαχείριση Συσκευών. Μπορείτε να ανατρέξετε στο Τρόπος απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 για να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την ασφαλή απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης συστήματος στον υπολογιστή σας Windows 10.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση προστασίας από ιούς τρίτων (εάν υπάρχει)

Μερικές φορές, ο λόγος για το NVIDIA OpenGL Error 8 μπορεί να είναι το antivirus σας. Εάν υπάρχει μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ή ένα πρόγραμμα που θεωρείται απειλή για τον υπολογιστή από το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, τότε αυτό το σφάλμα μπορεί να προκύψει. Για να επιλύσετε τέτοια ζητήματα, μπορείτε να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή. Ανατρέξτε στον οδηγό Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10 για να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε με ασφάλεια το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 7: Τροποποίηση κλειδιών μητρώου των Windows

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν λειτουργούν και το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 8 της NVIDIA συνεχίζει να σας δυσκολεύει τη ζωή, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο τροποποίησης του μητρώου των Windows για να διορθώσετε το πρόβλημα NVIDIA OpenGL Error 8. Η τροποποίηση του μητρώου μπορεί να λύσει αποτελεσματικά αυτό το ζήτημα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Εδώ, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

  Πώς να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων από το Netflix

3. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCURRENTCONTROLSETCONTROLMUI

4. Εδώ, κάντε δεξί κλικ στο MUI Key και κάντε κλικ στο New και μετά επιλέξτε Key.

5. Αποθηκεύστε το νέο κλειδί ως StringCacheSetting.

6. Στο δεξιό πλαίσιο του νέου κλειδιού, κάντε δεξί κλικ στον πίνακα και κάντε κλικ στη νέα τιμή DWORD (32-bit).

7. Ονομάστε αυτό το κλειδί DWORD ως StringCacheGeneration.

8. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τα δεδομένα τιμής ως 38b και κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 8: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν καμία από τις προηγούμενες μεθόδους δεν λειτουργεί και συνεχίζετε να λαμβάνετε τον ίδιο κωδικό σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA opengl, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τα Windows για να επιλύσετε όλα τα ζητήματα του συστήματος. Η επαναφορά των Windows μπορεί να αφαιρέσει δεδομένα από τις μονάδες δίσκου του υπολογιστή σας, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων πριν επαναφέρετε τα Windows. Μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό Πώς να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων για να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την ασφαλή επαναφορά των Windows 10.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι είναι τα προγράμματα οδήγησης NVIDIA;

Απ. Είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους προγραμμάτων οδήγησης υπολογιστών και καρτών γραφικών, οι περισσότεροι υπολογιστές χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα οδήγησης για μια καλύτερη εμπειρία χρήστη υπολογιστή.

Ε2. Πώς να αντιμετωπίσετε την υπερθέρμανση των καρτών γραφικών;

Απ. Η υπερβολική χρήση των καρτών γραφικών μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά σφάλματα, συμπεριλαμβανομένης της βραδύτητας ή ακόμη και της διακοπής λειτουργίας των προγραμμάτων. Για να διορθώσετε προβλήματα υπερθέρμανσης, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τις κάρτες γραφικών για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ε3. Πρέπει να επαναφέρω τα Windows για να διορθώσω προβλήματα με τον κωδικό σφάλματος 8 με τα προγράμματα οδήγησης NVIDIA;

Απ. Η επαναφορά των παραθύρων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από τα Windows σας, ωστόσο, αυτή η διαδικασία πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημά σας, αλλά είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά την εκτέλεση επαναφοράς παραθύρου.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για εσάς και μπορέσατε να διορθώσετε προβλήματα με τον κωδικό σφάλματος 8 του προγράμματος οδήγησης NVIDIA OpenGL. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε προτάσεις ή απορίες, γράψτε τις στην ενότητα σχολίων.