Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 541 στα Windows 10

Ένα από τα προνόμια της επιτυχίας της επιχείρησης χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Digital Marketing είναι το Email Marketing. Εάν διαχειρίζεστε διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για οικοδεσπότες Ιστού ή κεντρικούς υπολογιστές VPS, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει το Σφάλμα STMP 541: Η αλληλογραφία απορρίφθηκε από το μήνυμα τομέα προορισμού, στο οποίο το STMP σημαίνει Simple Mail Transfer Protocol. Ο κωδικός σφάλματος 541 μπορεί να προκύψει λόγω δυσλειτουργιών λογισμικού ή λόγω προβλημάτων με τον τομέα φιλοξενίας ή τις εφαρμογές. Αυτά τα ζητήματα μπορούν εύκολα να διαγραφούν και μπορείτε να συνεχίσετε την αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παραλήπτες σας εύκολα. Το άρθρο εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με την εισαγωγή μεθόδων για τη διόρθωση του σφάλματος 541.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος διακομιστή αλληλογραφίας 541 στα Windows 10

Η λίστα των λόγων για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί ο κωδικός σφάλματος 541 παρατίθεται σε αυτήν την ενότητα.

  • Αποκλεισμός αλληλογραφίας από τον παραλήπτη- Η αλληλογραφία που στέλνετε μπορεί να αποκλειστεί ή να αναφερθεί ως ανεπιθύμητη από τον παραλήπτη.

  • Ανεπιθύμητα μηνύματα- Τα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε ενδέχεται να περιέχουν ορισμένες λέξεις που προκαλούν ανεπιθύμητα μηνύματα και ίσως ανεπιθύμητα μηνύματα στον διακομιστή αλληλογραφίας. Επίσης, η ψευδώς θετική ενεργοποίηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην αλληλογραφία του παραλήπτη μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα.

  • Το IP είναι στη μαύρη λίστα- Εάν η διεύθυνση IP του διακομιστή αλληλογραφίας ενδέχεται να περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα λόγω της κακής φήμης του διακομιστή τομέα.

  • Μη συμβατά προγράμματα παρασκηνίου- Εάν πολλές εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα λόγω παρεμβολών από τις εφαρμογές.

  • Πρόβλημα με την αποθήκευση μνήμης- Η περιορισμένη μνήμη ή χώρος RAM στον υπολογιστή σας ενδέχεται να μην επιτρέπει την αποστολή του μηνύματος στον παραλήπτη. Επίσης, ενδέχεται να μην υπάρχει επαρκής χώρος στο Google Drive του λογαριασμού σας στο Gmail.

  • Πρόβλημα στο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών- Οι μικρές δυσλειτουργίες λογισμικού στο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών ενδέχεται να προκαλέσουν το σφάλμα εάν το περιεχόμενο της αλληλογραφίας περιλαμβάνει πολλά γραφικά.

  • Αρχεία κακόβουλου λογισμικού- Εάν υπάρχουν αρχεία που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα.

Ακολουθούν όλες οι πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση του σφάλματος διακομιστή αλληλογραφίας 541 στα Windows 10.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Οι απλοϊκές μέθοδοι για τη διόρθωση του κωδικού σφάλματος 541 περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα βασικής αντιμετώπισης προβλημάτων. Μπορείτε να διορθώσετε μικρές δυσλειτουργίες και προβλήματα λογισμικού στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους.

1Α. Αποφύγετε τη χρήση μαζικής λίστας email

Ο πιο πιθανός λόγος για το σφάλμα οφείλεται στη μαζική λίστα email που έχει ετοιμάσει ο διακομιστής. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αποφύγετε την αποστολή των email σε άγνωστα email ή στον παραλήπτη που δεν έχει εγγραφεί στην υπηρεσία email.

1Β. Αποφύγετε τη χρήση λέξεων που προκαλούν SPAM

Ο κωδικός σφάλματος μπορεί να προκύψει εάν υπάρχει κάποια χρήση λέξεων ενεργοποίησης SPAM στο ταχυδρομείο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις βασικές μεθόδους που δίνονται εδώ για να διορθώσετε το σφάλμα.

  • Αποφύγετε τη χρήση Θαυμαστικών στον τίτλο του θέματος του μηνύματος που αποστέλλεται.

  • Μην γράφετε το θέμα της αλληλογραφίας με κεφαλαία γράμματα.

  • Εάν χρησιμοποιείτε Εικόνες στο ταχυδρομείο, φροντίστε να παρέχετε εναλλακτικά κείμενα για αυτές στο MS Word και, στη συνέχεια, εισαγάγετέ το στην αλληλογραφία.

1C. Ελέγξτε για Απαιτήσεις Η/Υ

Ένας από τους πιθανούς λόγους για τον κωδικό σφάλματος 541 μπορεί να οφείλεται σε ασυμβατότητα της πλατφόρμας διακομιστή αλληλογραφίας στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να ελέγξετε τις προδιαγραφές του υπολογιστή και να βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε είναι συμβατός με τον υπολογιστή σας.

1Δ. Κλείστε τις εφαρμογές φόντου

Εάν πολλές εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο, μπορείτε να δοκιμάσετε να κλείσετε τις εφαρμογές παρασκηνίου χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Task Manager. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10 και να διορθώσετε το σφάλμα.

1ΣΤ. Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν υπάρχουν αρχεία κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για αρχεία ιών. Διαβάστε τον οδηγό μας για την επιδιόρθωση αρχείων συστήματος στα Windows 10 για να αναζητήσετε αρχεία κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας και να διαγράψετε αυτά τα αρχεία για να διορθώσετε το σφάλμα.

1G. Ελέγξτε την ουρά email στο cPanel (εάν ισχύει)

Το cPanel είναι μια πλατφόρμα που παρέχει τον πιο αξιόπιστο και διαισθητικό διακομιστή για καταχώριση email και διαχείριση ιστότοπου. Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα cPanel για τη διαχείριση email, μπορείτε να ελέγξετε την ουρά email χρησιμοποιώντας την εντολή exim –bpc. Αυτό θα εκτυπώσει το μέγεθος της ουράς αλληλογραφίας Exim και εάν η τιμή στο αποτέλεσμα είναι υψηλότερη, σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα στα μηνύματα.

1Η. Καθαρός αποθηκευτικός χώρος

Το σφάλμα μπορεί να προκαλείται από τα πολλά αρχεία στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε το χώρο της μνήμης για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος. Ακολουθήστε τις μεθόδους που αναφέρονται στο άρθρο μας για να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό δίσκο στα Windows 10.

1I. Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Εάν υπάρχουν πολλά γραφικά ή εικόνες στο email που προσπαθείτε να στείλετε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος 541 εάν το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας είναι παλιό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών στα Windows 10 διαβάζοντας τον οδηγό μας.

1J. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Εάν υπάρχουν πολλά γραφικά ή εικόνες στο email που προσπαθείτε να στείλετε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος 541 εάν το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας είναι παλιό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

1 Χιλ. Ενημερώστε τα Windows

Εάν το λειτουργικό σύστημα Windows στον υπολογιστή σας είναι παλιό, μπορείτε να δοκιμάσετε να το ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διορθώσετε το σφάλμα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows 10 στον υπολογιστή σας.

1L. Εκτελέστε Σάρωση για ιούς

Τα Microsoft Windows παρέχουν σε κάθε σύστημα την προστασία που χρειάζεται από νέο και εξελισσόμενο κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί εκεί έξω με τη λειτουργία Microsoft Security. Θα σαρώσει αυτόματα το σύστημά σας για να εντοπίσει και να εξαλείψει οποιονδήποτε ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για το πώς μπορώ να εκτελέσω σάρωση ιών στον υπολογιστή μου;

Μέθοδος 2: Απενεργοποίηση προφύλαξης οθόνης στον διακομιστή

Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε αποθήκευση οθόνης ως φόντο της επιφάνειας εργασίας, ενδέχεται να υπάρχει διένεξη με τον διακομιστή αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για να διορθώσετε το σφάλμα 541.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + D μαζί για να ανοίξετε το Desktop.

2. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό και κάντε κλικ στην επιλογή Εξατομίκευση.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Κλείδωμα οθόνης στο αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις προφύλαξης οθόνης.

4. Επιλέξτε Κανένα στο αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα Προφύλαξη οθόνης και κάντε κλικ στο Εφαρμογή και μετά στα κουμπιά ΟΚ.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε την εφαρμογή αλληλογραφίας και ημερολογίου

Η εφαρμογή Mali and Calendar είναι μια ενσωματωμένη εφαρμογή από τη Microsoft για τη διαχείριση email. Εάν η εφαρμογή Mail and Calendar είναι παλιά στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε την εφαρμογή στην πιο πρόσφατη έκδοση χρησιμοποιώντας το Microsoft Store. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα αυτής της μεθόδου για να ενημερώσετε την εφαρμογή Outlook καθώς και να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 541.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Microsoft Store και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο Library.

3. Κάντε κλικ στο Λήψη ενημερώσεων στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτό θα ενημερώσει την εφαρμογή Mail και Calendar.

4. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 4: Επαναφορά εφαρμογής αλληλογραφίας και ημερολογίου

Εάν υπάρχουν σφάλματα στη χρήση της εφαρμογής Mail and Calendar ή της εφαρμογής Outlook, μπορείτε να την επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις αφού πατήσετε μαζί τα πλήκτρα Windows + I.

2. Κάντε κλικ στη ρύθμιση Εφαρμογές.

3. Στο μενού Εφαρμογές και δυνατότητες, κάντε κλικ στην εφαρμογή Αλληλογραφία και Ημερολόγιο και κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους.

4. Στην ενότητα Επαναφορά, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά στο μήνυμα επιβεβαίωσης και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς

Τα σφάλματα ή οι δυσλειτουργίες λογισμικού στο λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή στον υπολογιστή σας ενδέχεται να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα. Μπορείτε να ενημερώσετε αυτό το λογισμικό για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 541.

Σημείωση: Για επεξηγηματικούς σκοπούς, επιλέγεται η εφαρμογή Avast Free Antivirus. Οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς από άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Avast Free Antivirus και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Μενού στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής χρήστη του Avast.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στη λίστα.

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Ενημέρωση και κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημέρωση. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα ακόλουθα μηνύματα.

  • Οι ορισμοί των ιών είναι ενημερωμένοι
  • Το Avast Free Antivirus είναι ενημερωμένο

5. Αφού το ενημερώσετε, επανεκκινήστε το Avast και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

Μέθοδος 6: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Visual C++ Redistributable Package

Το σφάλμα μπορεί να προκύψει εάν τα βασικά πακέτα που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία λείπουν ή είναι κατεστραμμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά το Microsoft Visual C++ Redistributable Package στον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το σφάλμα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεγκατάστασης του Microsoft Visual C++ Redistributable στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 7: Τροποποίηση των ρυθμίσεων του Internet Explorer

Ο Internet Explorer είναι το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους υπολογιστές. Αν και μπορεί να χρησιμοποιείτε άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού, το σφάλμα ή οι δυσλειτουργίες στον Internet Explorer ενδέχεται να προκαλέσουν το πρόβλημα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις μεθόδους που δίνονται εδώ για να εκκαθαρίσετε τα προβλήματα λογισμικού στον IE και να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 541.

Επιλογή I: Επαναφορά προγράμματος περιήγησης Ιστού

Η πρώτη μέθοδος είναι να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού χρησιμοποιώντας τις Επιλογές Internet στον υπολογιστή σας. Αυτό θα καθαρίσει όλες τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα και θα ανανεώσει το πρόγραμμα περιήγησης.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Επιλογές Internet και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στο παράθυρο Ιδιότητες Internet, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά… στην ενότητα Επαναφορά ρυθμίσεων του Internet Explorer.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά στο αναδυόμενο παράθυρο και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο μετά την επαναφορά του προγράμματος περιήγησης Ιστού.

Επιλογή II: Αλλαγή ρυθμίσεων περιήγησης

Η επόμενη επιλογή είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης ή να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις εντοπισμού σφαλμάτων σεναρίου στις Επιλογές Internet. Αυτό θα καθαρίσει τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στα σενάρια κώδικα του προγράμματος περιήγησης ιστού.

1. Εκκινήστε τον πίνακα ελέγχου Επιλογές Internet.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και επιλέξτε τις ακόλουθες ρυθμίσεις στην ενότητα Περιήγηση.

  • Απενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων σεναρίου (Internet Explorer)
  • Απενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων σεναρίου (Άλλο)

3. Καταργήστε την επιλογή Εμφάνιση ειδοποίησης για κάθε σφάλμα δέσμης ενεργειών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και OK.

Μέθοδος 8: Τροποποίηση αρχείων Excel

Εάν στέλνετε αρχεία Excel είτε ως συνημμένο είτε ως Φύλλα Google, τα δεδομένα στο αρχείο ενδέχεται να προκαλέσουν τον κωδικό σφάλματος 541. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα για να διορθώσετε το σφάλμα.

Επιλογή I: Διαχωρισμός αρχείων εισαγωγής

Εάν εισάγετε δεδομένα από ένα αρχείο Excel στα Φύλλα Google, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτής της μεθόδου για να χωρίσετε τις εγγραφές. Αυτό θα μειώσει το φόρτο των δεδομένων και μπορείτε να αποφύγετε το σφάλμα όταν αποστέλλεται ως συνημμένο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ανοίξτε το Σελίδα σύνδεσης στο Gmail χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Google Apps και κάντε κλικ στην επιλογή Φύλλα.

4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο και κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή στη λίστα.

5. Αναζητήστε το αρχείο και εισαγάγετε τα δεδομένα χωρίζοντας τις καταχωρήσεις σε ενότητες.

Σημείωση: Το μέγιστο όριο για τις καταχωρίσεις δεδομένων είναι 16000, επομένως χωρίστε τις καταχωρήσεις σε παρτίδες ανάλογα.

Επιλογή II: Εξαγωγή σε μορφή CSV

Κατά την εξαγωγή δεδομένων σε μορφή πίνακα, μπορείτε να δοκιμάσετε να εξάγετε το αρχείο Excel σε μορφή CSV ή τιμής διαχωρισμένη με κόμματα. Αυτό θα επέτρεπε τη δομή των δεδομένων στη μορφή πίνακα και θα μπορούσε να αποφευχθεί ο κωδικός σφάλματος 541.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε excel και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στην επάνω γραμμή.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εξαγωγή στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και κάντε κλικ στην επιλογή CSV (οριοθετημένο με κόμμα) στην ενότητα Άλλοι τύποι αρχείων.

4. Περιηγηθείτε και αποθηκεύστε το αρχείο στην τοποθεσία προορισμού. Δοκιμάστε να επισυνάψετε το αποθηκευμένο αρχείο στην αλληλογραφία και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 9: Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης διακομιστή αλληλογραφίας

Εάν η διεύθυνση IP σας ή ο διακομιστής αλληλογραφίας είναι στη μαύρη λίστα, ενδέχεται να μην μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος. Η τελική λύση είναι να επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης του διακομιστή αλληλογραφίας τομέα στον οποίο έχετε εγγραφεί και ζητήστε τους να βάλουν στη λίστα επιτρεπόμενων τη διεύθυνση IP σας.

***

Ελπίζουμε ότι μπορέσατε να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος διακομιστή αλληλογραφίας 541 από τις μεθόδους που περιγράφονται στο άρθρο. Ενημερώστε μας ποια από αυτές τις μεθόδους ήταν αποτελεσματική για τη διόρθωση του σφάλματος 541. Χρησιμοποιήστε την ενότητα σχολίων εδώ για να μας ενημερώσετε για τις πολύτιμες προτάσεις και απορίες σας.

  Τι είναι η "Αναβάθμιση" σε μια τηλεόραση και πώς λειτουργεί;