Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 0x8078012D στα Windows 10

Πολλοί χρήστες συναντούν ένα σφάλμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στον υπολογιστή τους με Windows. αυτό το σφάλμα εμφανίζεται ως κωδικός σφάλματος 0x8078012D. Το σφάλμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνας συστήματος των Windows 10 είναι ένα συνηθισμένο σφάλμα και εμφανίζεται όταν ένας χρήστης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας για ενημερώσεις των Windows. Αυτό το σφάλμα προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ρυθμίσεις των υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows ή τα σφάλματα αρχείων συστήματος. Ο εφεδρικός κωδικός σφάλματος 0x8078012D μπορεί να επιλυθεί με τον καθαρισμό και την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων αρχείων και την επιδιόρθωση του προβληματικού λογισμικού. Αυτός ο οδηγός θα συζητήσει τους λόγους και τις μεθόδους για τα σφάλματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος αντιγράφου ασφαλείας 0x8078012D στα Windows 10

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πρόβλημα του κωδικού σφάλματος 0x8078012D Windows 10 Υπολογιστές. Μερικοί από τους πιθανούς λόγους παρατίθενται παρακάτω.

  • Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος είναι ένας από τους συνήθεις λόγους για αυτό το σφάλμα
  • Τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης δίσκου μπορούν επίσης να προκαλέσουν σφάλματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με τα Windows
  • Οι ακατάλληλες ρυθμίσεις στις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows ευθύνονται επίσης για αυτό το σφάλμα
  • Σφάλματα συστήματος όπως σφάλματα και άλλα σφάλματα είναι επίσης μερικές φορές υπεύθυνα για το σφάλμα
  • Μερικές φορές το πρόβλημα προκαλείται λόγω μιας σουίτας ασφαλείας τρίτου κατασκευαστή.
  Πώς να θολώσετε μια ζωντανή οθόνη στα Windows 10

Ο παρακάτω οδηγός θα διερευνήσει μεθόδους για την επίλυση του κωδικού σφάλματος 0x8078012D για τα Windows 10.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε Clean Boot

Ενδέχεται να λάβετε αυτό το Σφάλμα σε υπολογιστή με Windows λόγω διαφόρων προγραμμάτων παρασκηνίου και άλλων σφαλμάτων συστήματος. Αυτά τα σφάλματα μπορούν να επιλυθούν εκτελώντας μια καθαρή εκκίνηση του υπολογιστή σας. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό How to Perform Clean boot στα Windows 10 για να εκτελέσετε με ασφάλεια μια καθαρή εκκίνηση στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε την εντολή chkdsk

Ο κωδικός σφάλματος 0x8078012D μπορεί επίσης να προκληθεί από κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης δίσκου στον υπολογιστή σας. Αυτά τα σφάλματα προγραμμάτων οδήγησης μπορούν επίσης να διορθωθούν με σάρωση και επιδιόρθωση προγραμμάτων οδήγησης δίσκων χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες σαρώσεις στα Windows 10. Το Check Disk scan ή το CHKDSK Scan είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα στα Windows που σαρώνει για κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης συστήματος και προσπαθεί να διορθώσει και να επιδιορθώσει τα προγράμματα οδήγησης. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό Τρόπος ελέγχου δίσκου για σφάλματα χρησιμοποιώντας το chkdsk για σάρωση για τα προγράμματα οδήγησης δίσκου για τους υπολογιστές σας Windows 10.

Μέθοδος 3: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται αυτός ο κωδικός σφάλματος 0x8078012D σε υπολογιστές με Windows 10. Αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλλα σοβαρά προβλήματα με το σύστημά σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλύσετε τα ζητήματα που προκαλούνται από τέτοια αρχεία εκτελώντας μια ενσωματωμένη σάρωση συστήματος. Η σάρωση SFC είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα σαρώνει για τυχόν κατεστραμμένο αρχείο συστήματος και προσπαθεί να το επιδιορθώσει και να το ανακτήσει. Ανατρέξτε στον οδηγό Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 για να εκτελέσετε σαρώσεις για να διορθώσετε το σφάλμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνας συστήματος των Windows 10 επιδιορθώνοντας τα αρχεία συστήματος. Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί πραγματοποιώντας σαρώσεις για την επιδιόρθωση αρχείων συστήματος, προχωρήστε στο επόμενο βήμα για να διορθώσετε το σφάλμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

  Χρησιμοποιήστε το Excel για να υπολογίσετε πόσες ημέρες μέχρι ένα συμβάν

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτων (εάν υπάρχει)

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή για την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές. τότε το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από αυτά τα προγράμματα. Όταν ένα λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή λάβει ένα ψευδώς θετικό για μια πιθανή απειλή, μπορεί να αποκλείσει το πρόγραμμα. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει σφάλματα με τα αντίγραφα ασφαλείας των ενημερώσεων των Windows. Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα απενεργοποιώντας το πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτων. Ανατρέξτε στον οδηγό Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10 για να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε με ασφάλεια το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows 10.

Μέθοδος 5: Απεγκατάσταση προστασίας από ιούς τρίτων (Δεν συνιστάται)

Εάν η απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς δεν επιλύσει το σφάλμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εικόνας συστήματος των Windows 10, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το απεγκαταστήσετε πλήρως. Μπορείτε να δείτε τους 5 Τρόπους Πλήρους Απεγκατάστασης του Avast Antivirus στα Windows 10 για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς από τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 0x8078012D.

  Διορθώστε το σφάλμα YouTube Audio Renderer στα Windows 10

Εάν η κατάργηση του προγράμματος προστασίας από ιούς δεν επιλύσει το πρόβλημα, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο για την επίλυση του κωδικού σφάλματος 0x8078012D στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Ενεργοποιήστε τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows

Εάν οι Υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows είναι απενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας. Δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των Windows Update στον υπολογιστή σας. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows στον υπολογιστή σας.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Εδώ, πληκτρολογήστε services.msc και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Υπηρεσίες.

3. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο Windows Update και μετά κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

4. Μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά και επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος εκκίνησης.

5. Ορίστε τον τύπο εκκίνησης ως Αυτόματο και κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ξεκινήσει η υπηρεσία.

6. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί έχω σφάλματα κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ενημερώσεων των Windows;

Απ. Όταν οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows είναι απενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να λάβετε σφάλματα κατά την προσπάθεια δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας για τα Windows.

Ε2. Μπορεί η ενημέρωση των Windows να βλάψει τον υπολογιστή μου;

Απ. Κανονικά, οι ενημερώσεις των Windows δεν βλάπτουν τον υπολογιστή σας, είναι ενημερώσεις ρουτίνας που απαιτεί ο υπολογιστής σας για την εκκαθάριση σφαλμάτων και σφαλμάτων.

Ε3. Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα ενημέρωσης των Windows;

Απ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές μεθόδους για την επίλυση σφαλμάτων ενημέρωσης των Windows, όπως απεγκατάσταση ή απενεργοποίηση προστασίας από ιούς ή σάρωση του υπολογιστή για κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για εσάς και μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 0x8078012D του Windows Update Backup. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε προτάσεις ή απορίες, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.